Het “Louvre van Abu Dhabi”. . . Paarlen voor de zwijnen (bedoeïenen)

Screenshot_201

(Door: Jean-Louis Chollet – Vertaling: “delamontagne”)

De stad Abu Dhabi, die ‘gesticht’ werd aan het eind van de 17e eeuw door een bedoeïenenstam, bestond alleen uit tenten en tapijten en is lang onbekend gebleven. Geen geschiedenis, geen echte voorouders – zoals in Europa – geen eigen cultuur, behalve die van de nomadenhandelaren die, zoals iedereen weet, geweldige bouwers waren! De recente demografische groei, gekoppeld aan immigratie, is een van de gevolgen van de grote olievoorraden, waarvan de exploitatie begon in de vroege jaren’70. De jaarlijkse productie is nu de belangrijkste ter wereld. En wat toerisme betreft, begrijpen we dat dit  beslist geen bestemming is waar antieke stenen en culturele rijkdom in overvloed gevonden kunnen worden.

Alles wat dit emiraat het bezoeken waard maakt, is iets meer dan 50 jaar oud. Zeker, vergeleken met  onze middeleeuwse kastelen is dit magertjes. Het Emirates Palace, een van de meest luxueuze hotels ter wereld, de moskee “Cheikh Zayed”,  de zevende grootste ter wereld, het eiland van cultuur “Saadiyat Island” (nog steeds niet afgemaakt), Yas Island (Formule 1 Grand Prix), Yas Waterworld (Aqua Park), Ferrari World Amusement Park en Al-Forsan City,een vrije tijd en sportcomplex gelegen in Khalifa City. Misschien bent U het ermee eens, dit is volgens de toeristenbusiness “toerisme van grote Klasse!” Zeer zeker de moeite waard voor veel toeristen, die voornamelijk uit moslimlanden komen, om elk jaar deze tempel van cultuur te bezoeken. (bijna vier miljoen in 2016.)

En nu werd dan  het Louvre van Abu Dhabi (foto) met veel pracht en praal ingewijd door  Emmanuel Macron zelf, die de Fransen eraan herinnerde dat Frankrijk weinig cultuur heeft. Maar de Verenigde Arabische Emiraten blijkbaar wel. De bedoeïenen proberen miljarden euro’s te verdienen met – laten we wel wezen – de getalenteerde architect Jean Nouvel om een cultuur in elkaar te zetten!

Buiten dit alles is al hetgeen in hun huizen te vinden is en de huizen zelf van buitenlandse “statuur” en gemaakt/ gebouwd door buitenlandse arbeiders. Een klasse waar de inwoners van de Emiraten laatdunkend op neer kijken. De arbeiders worden op een manier uitgebuit die net boven de armoedegrens ligt.

Ondertussen beleeft het Westen de “vervuiling” en dit met steeds duurdere olie en de belastingen die daarmee gepaard gaan. Deze achterlijke bedoeïenen kopen bij ons onze rijkdom om te proberen de hele wereld te laten geloven dat zij de bewakers van de universele beschaving zijn. Terwijl ze thuis in het gezin nog steeds met de vingers eten en op sluw wijze de chaos in de wereld in stand houden.

Er is niets daar in die contreien tegenwoordig dat zij zelf hebben ontworpen of vervaardigd. Dit nomadische volk heeft nooit iets gecreëerd noch gebouwd. Bij hen is het oliewinning, architectuur, kunst (?)! En dan  binnenkort de hogesnelheidstrein die in Dubai komt, dit alles wordt dankzij olie met miljarden gekocht.

Dit is alles was al aan de gang sinds de geboorte van de islam. Herinneren wij ons – en hier lijkt het verhaal zich te herhalen – de moskee van Córdoba, die we altijd maar  weer schijnen te moeten toeschrijven aan die barbaren uit de zevende eeuw uit Noord-Afrika.

De hoogte van hun creativiteit is zo hoog geweest, omdat zij door een “kaste”van  Europese “goeddenkers”  wordt beoordeeld als zijnde zelfs beter/hoger dan die van de Romeinen. Er is geen enkele creativiteit, alleen handel met het geld van de olie.

In het Louvre van Abu Dhabi zullen gedurende tien jaar en in het concept van “Universiality of Art” (het is bekend dat  de bedoeïenen  meesters zijn op dit gebied en de koran is voor hen het klankbord!) dus de grote werken van universele wereldkunst te bewonderen zijn. Onder andere:The Beautiful Ferroniere van Leonard Da Vinci, de “Bonaparte, eerste consul, die de Alpen oversteekt op 20 mei 1800”, uitgeleend door het Nationale Museum van het Paleis van Versailles voor het openingsjaar van het Louvre van Abu Dhabi, “Het zelfportret van Van Gogh” of “De Maagd en het Kind” door Giovanni Bellini, onlangs nog gekocht door deze bedoeïenen.

Het is een schande als we weten dat islamitische terroristen beelden van de Maagd Maria breken en dat ze trouwens, volgens sommige algemeen objectieve bronnen, worden gefinancierd, via frauduleuze bedrijven, door Saoedi-Arabië, Qatar en … de Emiraten.

En wat de gastronomische aantrekkingskracht van deze landen betreft, zult u het ermee eens zijn; het eten in de Emiraten is een van de beroemdste ter wereld en natuurlijk zullen westerse bezoekers met veel plezier het Louvre van Abu Dhabi bezoeken in plaats van het originele in Parijs om er van “kunst” te genieten.

Iedereen droomt er toch van om een “Al Harees” te proeveneen gerecht van vlees en tarwe, lang gestoofd in een aarden pot en geserveerd met ghee en Al Majboos, bereid door het vlees te koken in water waaraan een mengsel van gedroogde specerijen en limoen werd toegevoegd met lagen rijst met saffraansmaak. Tijdens het koken,  om het mengsel te voltooien, wordt dit besprenkeld met een weinig echte “vintage” kamelenurine… Een aanrader!

Kom op zeg,  ik weet zeker dat het water je ervan in de mond loopt! Vergeet de Franse gastronomie en het Louvre van Parijs … Dit is  banaal politiek incorrect! Ga in plaats daarvan om jezelf te corrigeren en te kunnen smullen naar de bedoeïenen.

Bron:
http://ripostelaique.com
Door: Jean-Louis Chollet

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Frankrijk, Hypocrisie, Islam, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Moslims, nieuw fascisme, oliebelangen, Rotzakken, sarcasme, Satire, VAE. Bookmark de permalink .

9 reacties op Het “Louvre van Abu Dhabi”. . . Paarlen voor de zwijnen (bedoeïenen)

 1. Jan zegt:


  (inclusief Het Spook)

  Like

 2. Duchesne zegt:

  Waar denkt U dat de schilderijen en de andere kunst schatten van Europa heen gaan als het hier onleefbaar word….waar denkt u dat de “elite” heen vlucht, onbereikbaar voor de wraak van het volk dat word afgeslacht…..

  Het is voorbereiding….

  Like

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Arabieren (moslims) kunnen nog geen ei bakken zonder Westerse hulp, uitvindingen of ideeën.

  Geliked door 2 people

 4. Marc zegt:

  De ondergang van het Avondland.

  Waarvan akte.

  Geliked door 1 persoon

 5. Pietersen zegt:

  Een paar kamelenkeutels uitstallen zou voldoende geweest zijn. Dat is hun cultuur, meer niet.

  Geliked door 2 people

 6. Duchesne zegt:

  Eigenlijk is het een tegenstelling in het kwadraat: Moslims die alles van hun schepper willen vernietigen, dood en verderf zaaien en tegelijkertijd de kunst van de ongelovigen gaan binnen halen…
  …wat ik zie is een verplaatsen van een cultureel erfgoed voordat de vlam erin gaat…Het is niet een Louvre 2.0 maar een soort zaadbank ver van de wereld waar het is gecreerd. maar dan een van de menselijke geest en creativiteit. Kijk je naar de opruimingen onder elkaar die nu plaats vinden in Saoedi Arabie dan denk ik dat we heel snel een nieuw wereld verbond zien van een aantal machtige staten, en dan begint de wereldbrand.

  Alles word die richting in gestuurd, heel gericht en nu met grote haast, alsof men achter loopt op schema…

  Like

 7. Marian zegt:

  Als je zelf geen cultuur hebt, moet je het van een ander maar jatten. Dat heb je nu eenmaal als je je hersenen in je eikel hebt zitten, daar maak je geen cultuur mee wel overbevolking.

  Like

 8. Guardiacivil zegt:

  ISLAM = INFILTREREN = BEZETTEN = OVERNEMEN = ………LEEG ROVEN.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s