FPÖ-hater wil “Nieuw-Damascus” in Europa bouwen

Screenshot_236

(Vertaling: E.J. Bron)

De in heel Oostenrijk als FPÖ-hater bekend staande schrijver Robert Menasse kondigt een uiterst twijfelachtig project aan. Met zijn hulp en op zijn initiatief moeten er steden voor “vluchtelingen” in Europa gebouwd worden, waarin miljoenen Noord-Afrikanen ondergebracht worden.

Mitteleuropa

Zo zouden bij ons dan steden kunnen ontstaan als “Nieuw-Damascus” of “Nieuw-Aleppo”, peinst Menasse. In zijn artikel, dat is verschenen in de maandageditie van “Lemonde diplomatique”, beschuldigt hij mensen, die zich inzetten voor landsgrenzen, zelfs van schizofrenie.

Menasse zegt verder: “De nieuwkomers zorgen dan voor zichzelf, geheel in het teken van hun cultuur, keuken, muziek [?] en hun maatschappelijke structuren. Ze bouwen in Europa hun steden weer op, hun pleinen, hun scholen, hun theaters [?], hun ziekenhuizen, hun radiostations en hun kranten.”

Wat Menasse echter principieel vergeet: de mensen die daar aankomen, hebben hun eigen land al in de afgrond geleid, en als ze een nieuwe stad krijgen, zullen hetzelfde nog een keer doen.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Communisme, cultuurrelativisme, Demografie, demoniseren, Derde Wereld, Eurabië, Europa, FPÖ, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Maghreb/Noord-Afrika, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Noord-Afrikanen, onwetendheid, Oostenrijk, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op FPÖ-hater wil “Nieuw-Damascus” in Europa bouwen

 1. Peter zegt:

  Ik stel de heer Menasse voor een stad op Mars te bouwen maar NOOIT in Europa.
  Ver weg van ons continent dus !

  Like

 2. Marc zegt:

  Zou Femke Halsema nu niet een klein beetje spijt hebben van haar wilde voorstellen? We zien nu immers allemaal hoe vredelievende moslims deze halm aangrijpen voor vergaande kolonisatie van Europa.

  Like

 3. Jan zegt:

  Geestverwant dus van Halsema, die wil hetzelfde, Zatopia, om zo een land van binnenuit uit te hollen.

  http://zatopia.org/

  Like

 4. Rensk. zegt:

  Hij (de FPO hater) kan wel een menage a trois beginnen met Halsema-Einstein. Soort zoekt soort. Samen dromen over onuitvoerbare zaken. Samen steden bouwen voor alle mensen in de wereld. Want die mensen kunnen dat namelijk zelf niet. Daarom wil gekke Halsema anderen aan het werk zetten om idiote ideeen uit te voeren Zelf natuurlijk geen enkele bijdrage dan alleen hun droom. Vraag me af of er passage’s in het boek van Halsema staan, die van bovenstaande schrijver afkomen. Zou me niets verbazen. Dat linkse kutvolk heeft ook voor de gewoonte ideeen af te graaien en als hun idee te verkondigen. Heb het al meerdere keren gezien in mijn leven.In dit geval heeft ze een belabberd idee afgekaapt, mocht ze dat gedaan hebben. Plagiaat. Wie voor de duivel had dat ook al weer gedaan? Je kan er zo een aantal linkse figuren voor opnoemen. Een verklap ik. Stapel gek

  Like

 5. Johan zegt:

  Laat die flut-Afrikanen maar lekker onder hun bananenboom blijven zitten.
  In Afrika.
  Daar voelen ze zich thuis.
  Hier horen ze niet.

  Like

 6. Cathja zegt:

  Ja, en als zijn plan uitgevoerd zou worden (wat écht niet gaat gebeuren!), dan zijn miljoenen Afrikanen ‘legaal’ in Europa, en kunnen ze met het grootste gemak een jihad tegen ‘ongelovigen’ beginnen.

  Deze ras-gestoorde ‘heer’ Menasse kan beter de oversteek maken naar Afrika en met zijn ‘prachtige plannen’ de mensen daar aan nieuwe steden etc. helpen. Er is ruimte genoeg om dat daar te realiseren, en wij blijven tenminste verschoond van miljoenen moslims, die hier beslist niet welkom zijn!

  Like

  • Jan zegt:

   Menasse, Hegeliaan,dat moet gezegd worden zodat je direct weet wat zijn geestelijke instelling en waarom hij iedere niet-socialist verkettert en uitscheld voor fascist (fascisme komt regelrecht uit het Marxisme, als ‘intellectueel’ heeft hij geen kaas gegeten van geschiedenis) heeft o.a. een boek geschreven met de titel ‘De hoofdstad’ en het laat zich raden over welke stad dit gaat, Brussel. Meneer is een eurofiel van het eerste uur (zie youtube) en kakelt net zoveel kolder bij elkaar als iemand als Pechtold.

   In het EP (Menasse vindt zich heel belangrijk)

   Het boek wordt door lezers op amazon tot de grond toe afgebroken. Langdradig, slaapverwekkend, clichématig enz.
   Enkele korte citaten:

   * Also, ich werde leider den Verdacht nicht los, daß der gestrige Deutsche Buchpreis ein letztes Geschenk der Sozialistischen Internationale an ihren verdienten Staatsschriftsteller ist…!
   * was für mich die deutschspr. Gegenwartsliteratur so unmöglich macht, ist es, dass die Stoffe immer aus dem Kopf kommen, verintellektualisiert und saftlos, nie aus dem Herzen.
   (helemaal mee eens, ik vind de huidige Duitstalige literatuur inderdaad niet te vreten. Nachtzug nach Lissabon van Mercier is ronduit lachwekkend, zou een Reise ins Denken moeten zijn. De scenein Lissabon met de bril van de hoofdpersoon is om te huilen zo erg (hoofdpersoon krijgt een nieuwe bril, die lichter is en waardoor hij ineens beter kan zien. Nooit was een cliché erger). Bombastische taalgebruik, ‘filosofie’ met diepgang van een kroonkurk, alles ronduit prut. En de film was nog erger. Een draak. Boek kreeg ik niet uit en film nooit afgezien.
   Julia Franck, nog een prutschrijfster. Ik strandde in Die Mittagsfrau. Zussen krijgen een lesbische verhouding en gaan prostitueren. Sloeg als een tang op een varken. Er moest blijkbaar iets sappigs inhet boek. Het begin was hoopgevend (vooravond eerste wereldoorlog), maar nee, nog ver voor de helft van het boek sleep je je van blz. naar blz. Iedere alinea die je leest is geestelijke zelfmutilatie) Tweedehands ligt het al lang bij amazon in de ramsj.

   Like

 7. Heniusz zegt:

  Deze Robert Menasse is duidelijk niet helemaal goed bij zijn hoofd. Dat geeft niet, maar niemand zou zo’n dwaallicht een podium moeten geven. Zo’n pyjama met de sluiting aan de achterkant past ‘m veel beter. Te gek om los te lopen!

  Like

 8. Charles Martel zegt:

  Damascus in Euopa. in Syrie hebben we gezien tot wat 1400 jaar islam geleid heeft. In nagenoeg alle islamitische landen is hetzelfde bezig. Dat is wat nu naar Europa wordt gehaald. In minder dan 10 jaar is het onze beurt.

  Like

 9. Wachteres zegt:

  We hebben al voldoende illegale ‘moslimgebieden’ in Europa: de zogenaamde no-go- zones.

  In Frankrijkmeer dan 750 3n honderden in andere Europee landen.

  De islam regeert daar en de echte bestuurders kunnen beter weg blijven. Criminaliteit en geweld zijn daar aan de orde van de dag.

  Menasse en Femke willen dergelijke gebieden stimuleren en legaliseren.

  Hoe KNETTERGEK kun je zijn.

  Geliked door 1 persoon

 10. Harry zegt:

  “De nieuwkomers zorgen voor zichzelf ” ???
  Zonder onze financiële bijdrage ?
  Dan zijn ze binnen drie maanden failliet , want werken is geen optie voor ze .
  Wie gaat dat financieren ?
  Menasse ?
  Ze hebben ook nogal wat medische zorg nodig , mogen wij dat dan ook weer betalen ?
  Dat is niet haalbaar .
  En dàn ?

  Het enige dat ze kunnen is parasiteren .
  Ze komen juist hierheen om niét te hoeven werken .

  Wàt een mongool !

  Like

 11. Theresa Geissler zegt:

  Een hemelfietser! THEATERS nota bene!
  Niet moeilijk om deze figuur te duiden: Hij is schrijver, dus is het doodgewoon een verlate existentialist!
  Sartre en de Beauvoir redeneerden op precies dezelfde manier, maar dan met betrekking tot het communisme.
  En maar apetrots zijn op hun status van intellectuelen, terwijl ze in feite de kínderschoenen niet ontgroeid waren!
  Levensgevaarlijk, dat soort lui omdat ze snel dor bepaalde kringen té serieus worden genomen; Doodzwijgen is nog de beste remedie!

  Like

 12. Trucker zegt:

  Eerst kontakt opnemen met Bibi, hoe hij het aanpakt met grensbewaking want als er één natie is die weet wat (grens)beveiliging is zijn het wel de Israeliërs.
  Dan met deze kennis afgebakende terreinen volproppen met barakken, vervolgens alle islamieten verspreid over de naties van het Avondland daar in proppen.
  Is er nog plaats proppen we daar het tuig in dat ‘welcome islamieten invaders’ staat te kelen man/vrouw/kind ik maak daar geen onderscheid in.
  SEGREGATIE is het toverwoord, vreemd dat ik daar in een ander topic geen commentaar heb op gekregen want tenslotte verwees ik naar het GOEDE voorbeeld van Voormalig Zuid Afrika.
  Deze ooit zo veilige en prachtige natie is heden verworden tot een vrijstaat voor negers die onderontwikkeld en primitief willen leven en bovenal de Blanke wil uitroeien.
  SEGREGATIE en het probleem met de islamiet is vlugger opgelost dan men kan denken.

  Like

 13. scherpschutter zegt:

  dood menasse

  Like

 14. Rene Kampers zegt:

  Ik ben het oneens met de reactieschrijvers .Het is een prachtig initiatief , een stad voor fluchtelingen maar dan met een omheining van zware prikkeldraad , wachttorens met gewapend personeel , strenge straffen bij overtredingen .Aan de ingang een opschrift ” Willkommen fluchtelingen aber arbeit macht nich frei ” Enkele reisagentschappen mogen niet ontbreken voor diegenen die absoluut naar mama willen terugkeren

  Like

 15. MF zegt:

  Femke reed toch een Mercedes?

  Like

 16. Jan zegt:

  Ja, Wenen wordt steeds mooier

  van

  naar

  Like

 17. Claudia M. zegt:

  Kan hij zijn hulp en initiatief niet gezellig naar de landen van herkomst van deze mensen brengen? Gaat hij zelf gezellig mee om daar de steden opnieuw op te bouwen. Het is daar hartstikke hard nodig en de mensen zijn weer terug in de eigen cultuur en onder gelijk gestemde. Dan zet je daar werkgelegenheidsprojecten op, hier schijnt het namelijk allemaal niet zo goed te lukken en daarom beter voor hun en beter voor ons. Het is onmenselijk al deze mensen hier feitelijk in een uitzichtloos bestaan te houden. Dat kunnen we ook niet betalen.

  Like

 18. Marian zegt:

  Ze zijn met recht door de ratten besnuffeld.

  Like

 19. Republikein zegt:

  Schrijvers van een roman niet serieus nemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s