Het gevaar van het salafisme en de westerse naïviteit

Screenshot_230

(Door: “Henk V.”)

Het artikel van Michael Mannheimer en de bijlage(n) daarbij maken duidelijk dat het – van oorsprong – christelijke werelddeel Europa inderdaad de kans loopt om hetzelfde mee te maken als het oude Turkije, waarin de vroegchristelijke bevolking aldaar onder islamitische druk – en als gevolg van grootschalige verplaatsingen van bevolkingsgroepen – plaats moest maken voor een ”vernieuwd Turkije’’, het Turkije zoals wij dat kennen: nagenoeg geheel islamitisch. En zelfs is het op dit ogenblik zo, dat – sinds het aantreden van de fundamentalistische regering Erdoğan – weer geprobeerd wordt om zoveel mogelijk sporen van de staatkundige hervormingen die de grote hervormer Mustafa Kemal Pasja Atatürk bewerkstelligde, uit te wissen. Kemal was er in geslaagd om van Turkije een modern land te maken waarin de overheid nagenoeg geen specifiek islamitisch karakter meer had.

Onze huidige politiek correcte elites zijn duidelijk niet in staat om de betekenis van de politiek die Erdoğan bedrijft juist in te schatten. Er is maar één les die hier valt te leren: ook in een steeds meer gematigd ogende islam zal vroeg of laat een kentering optreden: een sterke onderstroom die de gelovigen wil terugvoeren naar de oorsprong van de islam. Die stroom ontwikkelt zich vanuit een vaste basis: die van de orthodoxie: de Salafisten).

Onderzoeken onder de moslims over de hele wereld hebben aangetoond dat zo’n 10% van de moslims fundamentalistische opvattingen heeft, maar deze fundamentalistische onderstroom kan oneindig sterker en onvoorspelbaar worden.

Screenshot_232

Alle islamitische terreurbewegingen die wij nu in actie zien, putten daaruit en naarmate de terroristische bewegingen succes boeken in hun vaak niets en niemand ontziende strijd tegen de “ongelovigen” (dat zijn wij dus ook!!!) neemt de animo onder de moslims om zich bij de islamitische veroveraars te voegen drastisch toe! Vooral onder jongeren groeit dan de belangstelling voor deze richting.

Waarom heeft het fundamentalisme zoveel aantrekkingskracht? Door terug te keren naar de eenvoudige bron van het geloof biedt het Salafisme overzichtelijkheid en gemakkelijk te op te volgen geloofsregels. Jongeren voelen zich snel geaccepteerd en bij dat thuisgevoel komt dan ook nog het besef dat men onderdeel is geworden van een succesvolle beweging die ook in het land waarin de “ongelovigen” nog de dienst uitmaken uiteindelijk de gang van zaken volledig naar de islamitische hand zal zetten. Jongeren die in dit circuit belanden, zullen zich meer en meer van het Westen afkeren en zich uiteindelijk volledig TEGEN het Westen keren.

Screenshot_233

De verblinde leiders in het Westen weigeren de ernst daarvan in te zien en zij proberen telkens wanneer er weer een daad van religieuze agressie heeft plaatsgevonden de dader los te koppelen van het geloof dat hem aanspoorde tot geweld.

De wereld van de islam is in zekere zin nooit stabiel vanwege de kans op groei in de fundamentalistische onderlaag. Vanuit deze onderlaag zullen namelijk onophoudelijk initiatieven worden ontplooid om “ALLE mede-gelovigen terug te voeren tot de bron van het geloof”.

Mannheimer´s betoog maakt opnieuw duidelijk dat de islam zijn streven tot volledige controle over de samenlevingen nooit zal opgeven. De regeringsleiders in het Westen maken steeds weer dezelfde fout. Iedere keer wanneer de islam de indrukt wekt dat de doelstellingen van de islam worden afgezwakt, steekt de verwachting de kop op dat de islam hetzelfde matigingsproces zal ondergaan als het christendom. Dat zal niet gebeuren. En daarom zal het doel van de politiek correcte opvoeding niet worden bereikt. Moslims willen niet samen met niet-moslims door één deur. Dat staat hun geloof hen niet toe.

Dus, wanneer het Westen haar eigen identiteit wil bewaren, dan rest er maar één weg. En die begint met de uitvoering van een te nemen besluit verder geen moslims toe te laten tot onze wereld, een niet-islamitische wereld. Wij willen baas blijven over onze eigen toekomst. Bij voorkeur nooit onder politiek correcte regie, laat staan onder toezicht van de EU.

Screenshot_231

Door:
“Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, Salafisten, Westen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Het gevaar van het salafisme en de westerse naïviteit

 1. Cynicus zegt:

  Het salafisme is de islam. De islam eist onderwerping aan de islam. Het woord islam betkent onderwerping aan de islam.

  Like

  • Cynicus zegt:

   de moslims die zogenaamd “bindend” willen zijn met andere religies die doen aan taqqia ofwel misleiding en bedrog. Deze moslims ouwehoeren met iedereen een beetje mee zoals iedereen in de bekendenkring wel zulke mensen kent die .met iedereen een beetje meelulllen. maar achter de rug heel andere dingen doen. Vals !

   Liked by 2 people

 2. Tistochwat zegt:

  ELKE mohammedaan MOET dit land uit.

  En uit de rest van Europa verdwijnen…
  Maar hoe krijgen wij, uitgeknepen belastingslaven, dit in vredesnaam voor elkaar?
  Tegengewerkt door de kwaadaardigen aan de macht en door de ‘linkse deugmens’…

  Liked by 1 persoon

 3. MF zegt:

  Erdogan krijgt nog wat miljarden euro om de democratie verder te ontwikkelen. Bert Koenders en Frans Timmermans staan er helemaal achter: “we blijven in gesprek”, haha….

  Like

 4. Petra DeBoer zegt:

  Daarom als eerste het salafisme verbieden en daarna uiteindelijk de gehele islam.

  Like

 5. delamontagne zegt:

  EGYPTE: “De christelijke Kopten moeten worden gedood, want zij gehoorzamen niet aan de Sharia.
  …….
  Cairo (Agenzia Fides) – De Kopten in Egypte accepteren de voorwaarde van onderwerping van christenen in islamitische samenlevingen niet. Ze blijven kerken bouwen en promoten zelfs tv-kanalen om de christelijke boodschap te verspreiden.
  Daarom moeten ze worden gedood als ongelovigen en hun kerken moeten worden opgeblazen.

  Dit is, kort samengevat, de boodschap en aanzetting tot geweld tegen de Egyptische Kopten in een bericht dat dezer dagen is vrijgegeven door de Wafa Media Foundation, een jihadistische propaganda-organisatie die wordt beschouwd als gelieerd aan het zogenaamde het netwerk van de “Islamitische Staat”

  Alleen al in het jaar 2017 heeft het jihadistisch terrorisme drie moordaanslagen op de koptische christenen gepleegd naast verschillende aparte moorden.

  Op 9 april, Palmzondag, lieten de aanvallers twee Koptische kerken – één in de Tanta-regio en de andere in Alexandrië opblazen – en lieten 45 doden en meer dan 130 gewonden achter. Op 26 mei leidde een terroristische aanslag op een pelgrimsbus in de Regio Minya tot de dood van 28 Kopten. (GV) (Agenzia Fides 10/11/2017)

  Bron Via Christianophobie.fr

  Like

 6. MF zegt:

  Ik hoor het figuurtjes als Ex-Min. Hennis en Burg Van Aartsen (beiden VVD) nog zeggen: salafisme valt onder vrijheid van godsdienst. Nou, dan begrijp je niks en dan weet je niks. Gewoon hopeloos.Totaal gewoon geen niveau, geen kennis, geen kwaliteit.

  Like

 7. Het gevaar van het salafisme en de westerse naïviteit. Een ding is mij duidelijk geworden naïviteit komt niet voor in het vocabulaire van de bestuurlijke elite, de islamisering van Europa is bijna een feit geworden, de plannen voor evacuatie liggen net zoals in mei 1940 klaar om de elite naar veilige haven te brengen, waar deze dan ook moge zijn. Naïef, flikker toch op, groot gedeelte van het volk moge dan naïef zijn maar de bestuurlijke elite is dat absoluut niet mijns inziens.

  Like

 8. Guardiacivil zegt:

  Door alle spindokters op het Binnenhof er in geramd dat islam vrede is en zodanig verkocht moet worden aan de naïeve burgers, en het grootste deel hiervan is het gaan geloven, gezien de welkompandoeken en duizende vlaggetjes tijdens de grote instroom gelukzoekers.
  Salafisme bestaat alleen in de woestijn en in SA waar heel andere normen gelden dus komt hier niet voor en is geen gevaar, zo luidt het credo.
  Laat die grote BOEM maar snel komen, dan kan het Binnenhof opgeschoond worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s