Mark Rutte: Ik bepaal zelf wanneer ik transparant ben over met welke bedrijven ik contact heb

Screenshot_222

(Door: Lars Benthin)

Gisteren was er weer het vragenuurtje met Mark Rutte over de politieke week. Het ging onder andere over de dividendbelasting en de Brexit. Daarin werd Mark Rutte in de hoek gedreven en werd het voor hem moeilijk gemaakt om ontwijkende antwoorden te geven.

De journalisten hadden scherpe vragen voor Mark Rutte, over de dividendbelasting en het contact met andere bedrijven. Mark Rutte ontkende keer op keer dat er met bepaalde specifieke bedrijven contact is geweest, maar het werd al snel duidelijk dat onder andere Shell één van de bedrijven is geweest.

Lees verder>>>
(h/t “BertG.”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, democratie, Hypocrisie, moralisme, Rotzakken, Rutte, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Mark Rutte: Ik bepaal zelf wanneer ik transparant ben over met welke bedrijven ik contact heb

 1. MF zegt:

  Ja, maar Rutte bepaalt niet dat dit land naar de kl*ten gaat….

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Arrogante klootzak !!, Maar ja, als die idioten maar op je blijven stemmen ondank dat je er maar wat op los liegt !!

  Like

 3. spoorinmiddelsbijster zegt:

  De islam met allah, mohammed, alle hangjongere van deze waanzinnige ideologie, Pechtold en Mark Rutte beginnen mijn leven te verzieken ik ben ze allemaal spuugzat. Wat zou het leven en Nederland weer simpel en aangenaam zijn als we deze lui kwijt zouden kunnen raken.

  Like

 4. spoorinmiddelsbijster zegt:

  Hangjongere moet aanhangers zijn

  Like

 5. Peacepipe zegt:

  Rutte denkt al jaren van zichzelf dat hij het geweldig doet! Het vorige kabinet had allemaal fantastisch goede bewindspersonen! Behalve zijn vrienden van de VVD dan, de een na de ander moest aftreden vanwege “fantastisch” geklungel! Zoek geraakte bonnetjes die NIET zoek bleken enz.!

  Like

 6. BertG. zegt:

  Hij krijgt steeds meer dictatoriale trekjes.
  Volgens mij is ie op bijles bij Juncker.

  Geliked door 1 persoon

 7. Tistochwat zegt:

  Lekker, hè, Mark, dat machtsgevoel.
  Krijg jij daar nou een hard piemeltje van?

  Oh, is-ie dan nog steeds maar zo klein?

  Geliked door 1 persoon

 8. Wachteres zegt:

  http://www.standaard.be/cnt/dmf20171111_03180845?_section=67905329&utm_source=standaard&utm_medium=newsletter&utm_campaign=middagupdate&adh_i=5aaa32baed0ad0067b24a2b40c226c02&imai=&M_BT=2314429870901

  Nederlandse premier: ‘Kijk wat gebeurt in België’

  De Nederlandse premier Mark Rutte verdedigt de afschaffing van de dividendbelasting met een verwijzing naar België.

  De afschaffing van de dividendbelasting in 2019 veroorzaakt heel wat ophef in Nederland, onder meer bij de oppositie. Bedrijven in Nederland betalen vandaag 15 procent belasting over het dividend dat zij uitkeren aan hun aandeelhouders. De afschaffing zou Nederland jaarlijks 1,4 miljard euro kosten.

  Rutte erkent ook dat de Brexit een rol speelt in de beslissing omdat Londen actief bedrijven aan het weglokken zou zijn. Zo zou Unilever overwegen om hun hoofdzetel van Amsterdam naar Groot-Brittannië te verplaatsen. Door de lage rentes voelen multinationals zich bovendien kwetsbaar voor vijandige overnames, haalt hij aan.

  Like

 9. Mirjam zegt:

  Rutte heeft grote fouten gemaakt en het ziet ernaar uit dat het hem de kop gaat kosten. Hij had niet met bedrijven mogen onderhandelen en deals buiten de regering om met hun mogen sluiten en daarna hun wensen op de agenda zetten om uit te voeren in het regering akkoord. Hij is zo stiekem te werk gegaan en dacht dat hij ermee weg zou komen. Hoe hij het in zijn hoofd durfde te halen dat iedereen dit zomaar zou accepteren en klakkeloos, zonder te protesteren het goed zouden vinden dat hij 1.5 miljard belastinggeld aan bedrijven schonk, terwijl de gewone burgers kaal worden geplukt en moeten bedelen om geld te krijgen voor de zorg. En hij doet het ook nog voorkomen alsof het een plan is om het iedereen beter te laten gaan. Niks beter, alleen de rijken worden nog rijker en de armen worden nog armer.
  En dan de arrogantie die hij tentoonspreid. Hij doet alsof hij het recht heeft om zelf beslissingen te nemen buiten het volk om. Hij vergeet dat hij door het volk (nog niet eens) gekozen is en dat hij blij mag zijn dat hij door één stemmetje meer weer minister president is geworden. Die man is gewoon niet te vertrouwen en ik denk ook dat dit kabinet geen lang leven beschoren is.

  Geliked door 1 persoon

 10. Rensk. zegt:

  Zag het gesprek tussen Rutte en die Krulleboljournaliste (weet niet meer hoe dan mens heet) Hij praatte met haar alsof hij in Jip en Janneke land verkeerd. Rutte: soms zijn er dingen, wat ik (ECHT) niet vertellen kan, want dat is niet in het belang van het land. Krullebol liet zich weer helemaal door Rutte likken. Denk dat er nog wel heel wat meer is wat Rutte niet vertelt om zijn eigen belang niet in de waagschaal te stellen. Rare snuiter. Zacht uitgedrukt.

  Geliked door 1 persoon

 11. Flo zegt:

  Maken met iedereen ruzie, Putin, Trump ,Engeland , alle handelsbetrekkingen op de tocht ,en dan klagen dat unielever en Shell wegloopt ,als ze dit er niet door duwen ,omdat het banen kost ,hoeveel geld heeft de export stop naar Rusland nu al gekost?? .Bruggen bouwen met Arabieren en Afrikanen en dan allemaal een kant op , die ,brengen alleen narigheid mee , ,lekker bezig Rutte .

  Like

 12. Rookmelder zegt:

  Arrogante gluiperd Rutte is zich middels deze actie alvast aan het voorsorteren op een vet betaalde baant als commissaris bij een multinational, mocht een mooi baantje bij het Politbureau in Brussel hem door de vingers glippen.

  Geliked door 1 persoon

 13. Marian zegt:

  Dat mag die schijnheilige flikker a.s. dinsdag komen uitleggen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s