De migrantencrisis heeft Europa ondersteboven gekeerd

Screenshot_3

Duizenden migranten komen op 17 september 2015 te voet aan op het station in Tovarnik, Kroatië.

(Door: Giulio Meotti – Vertaling: E.J. Bron)

Enkele weken nadat Duitsland zijn grenzen had geopend voor een miljoen vluchtelingen uit het Midden-Oosten, Afrika en Azië, zei de Hongaarse minister-president Viktor Orbán dat de migratiecrisis “de democratieën zou destabiliseren”. Hij werd een demagoog en een vreemdelingenhater genoemd. Twee jaar later werd Orbán in zijn mening bevestigd. Zoals “Politico” nu verklaart, echoën de meeste EU-staatschefs de Hongaarse minister-president na” en de Hongaarse minister-president kan nu beweren dat “ons standpunt langzamerhand het meerderheidsstandpunt wordt.”

Gatestone Institute

Velen in Europa schijnen begrepen te hebben wat Ivan Krastev, de voorzitter van het Centrum voor Liberale Strategieën in Sofia en lid van het “Instituut van Geesteswetenschappen in Wenen, onlangs in “Le Figaro” verklaarde:

“De migrantencrisis is de 11e september van de Europese Unie… Op die dag in het jaar 2001 is in de VS alles veranderd. Binnen enkele minuten ontdekte Amerika zijn kwetsbaarheid. Datzelfde effect hadden migranten in Europa. Niet hun aantal destabiliseert het continent… De migratiecrisis ondermijnt zeer diep de ideeën van democratie, tolerantie en vooruitgang evenals de liberale principes van ons ideologisch landschap. Het is een keerpunt in de politieke dynamiek van het Europese project”.

De migratie heeft bijvoorbeeld aanzienlijke uitwerkingen op de openbare financiën van Europa. Laten we de beide meest gedupeerde landen nemen. De Duitse regering heeft daar in 2016 € 21,7 miljard aan besteed. Bovendien werd bericht dat de Duitse veiligheidsbegroting dit jaar met minstens een derde deel van € 6,1 miljard naar € 8,3 miljard zal stijgen.

De jongste verkiezingsoverwinningen van Sebastian Kurz in Oostenrijk en Andrej Babiš in Tsjechië hebben de groep van de Midden- en Oost-Europese landen, die Brussel afwijzen, potentieel vergroot – landen, die de door de EU geëiste aantallen migranten niet willen accepteren. Het thema immigratie breekt Europa af langs ideologische grenzen. Niet alleen hekken, maar ook rivaliteit, wantrouwen en haat scheiden het Europese project op dit moment meer dan ooit. De Europese publieke opinie kijkt nu met verachting naar de EU-instellingen. Ze neemt ze – onder multiculturalisme en immigratie – niet alleen maar als onverschillig tegenover hun eigen problemen waar, maar ook als extra probleem.

Een andere politieke aardbeving in verband met de migratiecrisis is “de teloorgang van de sociaaldemocratie in het Westen”, zoals Josef Joffe, uitgever van de “Zeit”, het onlangs noemde. Overal in Europa heeft d emigratiecrisis de sociaaldemocratische partijen bijna om zeep geholpen, die lange tijd golden als niet in staat om deze onder de knie te krijgen. Twintig jaar geleden regeerden deze links-liberale partijen overal – bijvoorbeeld in Spanje, Groot-Brittannië en Duitsland –, maar nu zijn ze overal in de oppositie, behalve in Italië. Van Noorwegen tot Oostenrijk wordt Europa op dit moment door conservatieve regeringen geleid.

Aan meer dan de helft van de terreuraanslagen in Duitsland sinds het uitbreken van de migrantencrisis in 2014 namen volgens krantenkoppen en een onderzoek van de “Heritage Foundation” migranten deel. Sinds de Islamitische Staat, die nu in Raqqa werd overwonnen, van de destabilisering door de oorlog in Syrië gebruik heeft gemaakt om een van de belangrijkste aanstichters van de migrantencrisis te worden, is de migratie een belangrijk punt voor de veiligheid van Europa. Vanuit het veroverde territorium startte ISIS grote terreuraanslagen op Europa.

De migratiecrisis heeft ook tot de strategische versterking van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan in Europa geleid. Hij heeft de Europese landen gechanteerd met de dreiging dat hij, als er geen sprake zou zijn van miljarden euro´s en politieke concessies, de grenzen van Turkije openzet en miljoenen andere migranten naar Europa zal laten stromen. Erdoğan heeft niet alleen geëist dat Europa schrijvers en journalisten opsluit, maar ook geprobeerd de verkiezingen in Nederland en Duitsland te beïnvloeden door aan zijn Turkse aanhangers te appelleren.

Een bericht van het Pew Research Center laat zien hoe migratie de Europese landen verandert. Alleen al in het jaar 2016 nam de bevolking van Zweden met meer dan 1% toe. De stijging is te herleiden tot de massa-immigratie, de op één na hoogste in de EU. Het aantal immigranten steeg tussen 2015 en 2016 van 16,8% naar 18,3% van de Zweedse bevolking.

Oostenrijk en Noorwegen, twee andere landen met een hoog aandeel immigranten aan de bevolking (minstens 15% in het jaar 2016), lieten een toename met 1% tegenover 2015 zien. Zoals de “Welt” onlangs berichtte, hebben 18,6 miljoen inwoners van Duitsland – een vijfde deel van de hele bevolking – inmiddels een migratieachtergrond.

Het Machiavelli-centrum in Italië berichtte in een onderzoek met de titel “Hoe de immigratie de Italiaanse demografie verandert” dat er in Italië op grond van de migratiecrisis een “unieke” verschuiving van de demografie heeft voltrokken.

De doos van Pandora van een demografische revolutie is geopend.

Twee jaar geleden was de Hongaarse minister-president Viktor Orbán de enige stem in Europa die van de noodzakelijkheid sprak om Europa “christelijk” te houden. Een van zijn luidste tegenstanders, Donald Tusk, voorzitter van de Raad van Europa, heeft nu gezegd:

“We zijn een culturele gemeenschap, wat niet betekent dat we beter of slechter zijn – we zijn gewoon anders dan de buitenwereld… onze openheid en tolerantie kan niet betekenen dat we ervoor terugdeinzen ons erfgoed te beschermen.”

In het jaar 2015 werd ieder woord over “cultuur” als “racisme” veroordeeld. Nu wordt het deel van de mainstream.

In de poging om de oorlog van de radicale islamieten tegen westelijke politiek, cultuur en religie en het door hen veroorzaakte culturele conflict de baas te worden, is Europa ten val gebracht.

Bron:
https://de.gatestoneinstitute.org
Vertaling: Daniel Heiniger

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Giulio Meotti

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Azië, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Europa, EUSSR, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, migrantengeweld, moralisme, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

26 reacties op De migrantencrisis heeft Europa ondersteboven gekeerd

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 1 persoon

  • Jan Wandelaar zegt:

   Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Grappig, we hebben op precies hetzelfde moment bijna hetzelfde artikel opgestuurd.

   Like

  • ReaGluurder zegt:

   Alweer een bewijs hoe ziek dit land al is!! Terminaal ziek en er is al zo’n 250 M I L J AR D aan zorgkosten aan verspild! Geld van de ploeterende en sparende Hollanders. Wat Jacobs doet is niet meer/minder de realiteit in het Midden-Oosten en Eurabia laten zien. Een zgn. vrij Fakistan, betekend de volgende dag weer een Schurkenstaat erbij in het MO. Israel krijgt van mij de Vrije Hand om te doen wat goed voor ze is!! Am Israel Chai! Ook nog even genieten van sfeerbeelden van wereldstad Greater Tel Aviv als de zon opkomt!!

   Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @ Jan Wandelaar

   Kwetsend? Nu opeens zijn politieagenten wél bereid om iemand op te pakken. Als het Marokkanen zijn, die de verschrikkelijkste dingen roepen, kijken ze een andere kant uit, met de oren dicht!
   Politie is er niet meer voor ons, maar speelt een vals, duister spel met de vreemdelingen.
   Schandalig!

   Geliked door 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   De waarheid mag tegenwoordig niet meer gezegd of geschreven worden, zover is de vrijheid van meningsuiting al de nek omgedraaid in Nederland !!

   Geliked door 1 persoon

  • Rene Kampers zegt:

   Dat is helemaal niet kwetsend. De getaande broeders worden gewoon met de feiten op de neus gedrukt en dat is iets waar zij moeilijk kunnen verteren. Trouwens ze voelen zich steeds en altijd gekwetst

   Like

 2. BertG. zegt:

  Martin Bosma is terecht woedend. Het PVV-Kamerlid heeft namelijk gehoord dat Israël-activist Michael Jacobs is opgepakt door de politie in Amsterdam. De reden? Hij zou een spandoek getoond hebben dat “kwetsend” was. Voor Palestijnen. Ofzo.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/11/marokkanen-die-rellen-geen-probleem-maar-een-man-die-israel-verdedigt-opsluiten/

  Geliked door 3 people

  • Pietersen zegt:

   En Khoulani gemeenteraadslid in Den Haag mag een groep jonge Israeli’s wel uitmaken voor toekomstige kindermoordenaars en bezetters. Het gaat niet goed met Nederland geloof ik…

   Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @ BertG.

   Terechte woede van Martin Bosma! Het is noodzakelijk dat er Kamervragen over dit discriminerende gedrag van de politie worden gesteld! Marokkanen kunnen hun gang gaan, vernielen, schelden, trappen rotzooi, maar deze man die geen geweld gebruikt, en zich zelfs niet eens verzet bij zijn aanhouding, mag op het bureau komen voor uitleg.
   Schoften, die smerissen!

   Geliked door 1 persoon

 3. Steven zegt:

  allemaal geplande acties….
  Men hoopt waarschijnlijk ook op het uitbreken van chaos en burger conflicten.

  Haal maar vast je geld langzaam van de bank..voordat je daar straks met een druk op de knop ook niet meer aan kan komen…

  Like

 4. Sabeltant zegt:

  Het standpunt van Viktor Orbán was altijd al het standpunt van de overgrote meerderheid.

  Het is het kleine groepje moreel superieuren die ons met deze ellende hebben opgezadeld.
  Vieze smerige linkse volksverraders!
  Links lullen vanuit hun door subsidiegeld betaalde villa’s.
  Zij hebben geen last van Afrikaanse verkrachters.

  Ken uw vijand, ze zitten vast in uw eigen straat.

  Laat geen gelegenheid onbenut om ze te bedanken voor de islamitische ellende waar Europa in verkeerd.

  Laat ze voelen dat het ongemak dat óns ten deel valt ook HUN ongemak is.

  Geliked door 1 persoon

  • Rensk. zegt:

   Nou dat gegeven ken uw vijand daar ben ik het volkomen mee eens. Ik pik ze er zo uit. Mensen die je de mond snoeren. Mensen, die de boel kapot maken door hun morele achterlijke woorden van liefdadigheid. Intussen zijn het een stel egocentrische lui, die nul komma nul over hebben voor hun eigen omgeving Opdrachten geven kunnen ze wel. Niet bij mij. Dat lukt ze niet, Daarom hebben ze ook zo de pest aan mij. Dat is dus wederkerig. Hele vervelende nare rot lui. Maar ik onthoudt ze. Reken maar van Yes.

   Like

   • texel zegt:

    Helemaal met je eens. Waar ik woon een straat vol van, links en egocentrisch als de pest. Hier is het een “dure” buurt, koopwoningen uit de jaren 30/40. Veel linkse kakkers, ook een PvdA loco burgemeester, ook zo”n dwaallicht dat de burgers belasting geld verkwanselt aan linkse natte droom projecten die keer op keer mislukkingen blijken te zijn. Een homo burgemeester, D66 er, is ook zo blij met de ladingen Somaliërs die wij hier verplicht moeten binnen halen op het eiland. Er is nu een wijk vol van, het wordt al een vies vervuild getto.Het is het wachten op de eerste moskee.

    Like

 5. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Of 9/11 nu een inside job was of niet, het was een keerpunt in de geschiedenis. De “Wir schaffen dass” oorlogskreet van Mutti doet hetzelfde. Lijkt wel afgesproken werk…

  Like

 6. Statler & Waldorf zegt:

  Het is triest om te moeten vaststellen dat, en dit weten velen van u al decennia, het grootste gevaar ‘the enemy within’ is binnen de EU.
  De linkse krachten die de mensheid willen ‘verbeteren’ niet in de gaten hebben hoezeer waardevol een enigszins conservatief handelen voor hun eigen welzijn zou kunnen betekenen.
  Het is zonde.

  Geliked door 2 people

  • Taljaard zegt:

   @Statler&Waldorf
   En er valt ook niet met die lui te praten.
   Het liefst willen ze je nog opsluiten in een heropvoedingskamp/gulag wanneer je kritiek hebt op hun levensgevaarlijke en onrealistische utopisme. Ze willen de wereld verbeteren, maar ze zijn zelf onverbeterlijk.

   Like

 7. MF zegt:

  Orban is een klasse man.

  Like

 8. Rene Kampers zegt:

  Een hele troep ! die moeten allemaal vreten , zuipen, allemaal op kosten van den brave Europeaan. Ook een gezellige huisvestingsprogamma staat op het progamma. Het enigste waar zij zelf voor zorgen is de seks Honderde jonge vrouwen zullen daar het slachtoffer van worden met begrip van de “zogezegde” overheid gekozen door de kiezers . Wat ik maar niet kan begrijpen Vlaanderen indertijd stuurde zijn zonen uit om die “wilden ” te gaan bekeren tot , volgens hen “het ware geloof” Nu lopen ze voorbij de deur van mijnheer pastoor maar die durft zich niet laten zien en hij is blij dat ze zich niet tonen .Moesten er nog echte Chistenen bestaan , ze zouden eventueel de wapens opnemen om hun geloof en hun waarden verdedigen , maar ze kruipen liever onder de rok van de Paus

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s