Trump en Poetin dringen aan op politieke oplossing voor Syrië

Screenshot_260

(Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse president Donald Trump en de Russische president Vladimir Poetin hebben zich uitgesproken voor een politieke oplossing van de Syrië-oorlog. “De presidenten zijn het erover eens dat er voor het conflict in Syrië geen militaire oplossing bestaat”, staat er in een gezamenlijke verklaring, waarin zich de beide “vastberaden over de overwinning op ISIS” toonden. Ondertussen heroverde ISIS volgens activisten de Syrische stad Albu Kamal.

epoch times

Poetin en Trump hadden aan de rand van de APEC-top in het Vietnamese Danang informeel met elkaar gesproken. Ze werden driemaal met elkaar gezien dat ze met elkaar spraken en elkaar de hand schudden. Er vond echter geen officiële ontmoeting tussen de beide plaats.

Volgens hoge ambtenaren van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken was de gemeenschappelijke verklaring het resultaat van maandenlange “serieuze debatten” en werd ze aan de rand van de top door diplomaten afgemaakt. De standpuntbepaling dient ook duidelijk te maken dat er geen hulp voor de wederopbouw van Syrië zal komen zolang er geen vooruitzicht is op een politieke oplossing.

In de verklaring drongen de presidenten er bij de conflictpartijen op aan om deel te nemen aan de vredesgesprekken in Genève onder leiding van de VN. Deze schieten tot nu toe nauwelijks op. Trump en Poetin bekenden zich echter ook tot de “soevereiniteit, onafhankelijkheid, eenheid, territoriale integriteit en seculiere natuur” van Syrië.

In de Syrië-oorlog staan de VS en Rusland tegenover elkaar: Rusland ondersteunt de regering van president Bashar al-Assad, de VS ondersteunen Assad´s tegenstanders.

Volgens de informatie toonden de beide presidenten zich “tevreden” met de inspanningen om botsingen tussen hun desbetreffende strijdkrachten te verhinderen. Dit zou er “aanzienlijk toe bijgedragen” hebben om de Jihadisten-militie Islamitische Staat (ISIS) in de afgelopen maanden nederlagen te laten lijden.

Op diplomatiek niveau is een oplossing van het Syrië-conflict nog ver weg. Behalve de door de VN geleide gesprekken in Genève, waarbij over een politieke oplossing wordt onderhandeld, vinden er eveneens onderhandelingen plaats in de hoofdstad van Kazachstan. Bij de door Rusland, Turkije en Iran geïnitieerde gesprekken in Astana staan de invoering van een wapenstilstand en andere stappen ter de-escalatie in het middelpunt.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Poetin, Rusland, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

8 reacties op Trump en Poetin dringen aan op politieke oplossing voor Syrië

 1. MF zegt:

  Deze mannen gaan het regelen, en niet Juncker en Timmermans. Let maar op.

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Zal een lastige zijn de puinhopen en het regime change debacle van het St. Obama en St. Hillary regime schoon te vegen. Maar los daarvan zal het in het Midden Oosten nooit wat worden zolang de islam en haar intrinsiek geweld welig als onkruid de samenlevingen blijft verzieken. Alleen een islam vrij Midden Oosten kan vrede voortbrengen.

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   En de volgende geplande “regime change” is al bezig. De deep state wil nu Iran aanpakken want die staat ook nog op het lijstje van John McCain & co.

   Assad blijft daar waar hij is en dat is ook goed zo. Niemand gaat over een soevereine staat waar de burgers democratisch Assad hebben gekozen. Weet Trump ook wel maar voor de bühne moet hij toch wat.

   Like

 3. Mary zegt:

  Als ze dan toch samen aan het oplossen gaan, wat een uitstekend idee is, kunnen ze gelijk de plannen bespreken om vervolgens de naar Europa “verhuisde” ISIS “strijders” en hun Europese vrienden aan te pakken, zal er toch uiteindelijk wel van gaan komen want de EU maakt er hier een heel ISIS continent van.

  Like

 4. Statler & Waldorf zegt:

  Trump is een leider en heeft centen zat.
  Putin is een leider en heeft centen zat.
  Zelfs Erdogan is een leider en heeft centen zat.

  U mag denken van die gasten wat u denkt maar leiders zijn het!

  Wat Nederland heeft is nul komma nul en een ‘leider’ die aan het sparen is over uw rug om lachend met de staart tussen de benen gezamenlijk met Maxima en Willem-Alexander ‘m te smeren naar zonnige oorden wanneer de pleuris hier uitbreekt, tenminste, als we geluk hebben en Henk en Ingrid niet op hun kont blijven zitten.
  En het enige dat wij ooit nog zullen vernemen uit Argentinië is: Landgenoten, zoek het uit!

  Like

 5. VarAway zegt:

  Dat is allemaal erg mooi, maarrrrrr:
  Leest u goed ” eenheid en territoriale integriteit “!
  Dat zal dus helaas WEL inhouden dat die dappere KOERDEN wederom
  achter het net vissen met een stuk eigen staat.
  Schandalig!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s