Amerikaanse ambassadeur: verplaatsing van de Amerikaanse ambassade – niet “of”, maar “wanneer”

Screenshot_13

(Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman (foto), nam gisteren deel aan een manifestatie van de “Zionist Organization of America” in New York. In zijn rede sprak hij over zijn persoonlijke band tot de joodse staat. Ook liet hij zich uit over de verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem. Daarbij zou het niet gaan om de vraag “of”, maar om “wanneer”, zei hij.

Israel Heute

“Israël is het volk van mijn geloof”, zei Friedman in zijn toespraak. “Het is het land van de heilige Thora, waar de joodse geschiedenis begon en verder voortgezet wordt, als de enige democratie en als de beste vriend van de Verenigde Staten in het Midden-Oosten.”

“Geen trouwe Amerikaan hoeft zich voor zijn ondersteuning van Israël te verontschuldigen en voor de eis aan onze regering om Israël bij te staan. De ondersteuning van Israël is een Amerikaanse fundamentele waarde.”

David Friedman bekritiseerde de instelling van de regering van de voormalige Amerikaanse president Obama. “We kwamen aan de regering in de schaduw van het grootste verraad aan Israël door een zittende president in de Amerikaanse geschiedenis, het falen van de VS om VN-resolutie 2334 vorig jaar december te verhinderen. Stelt u zich eens voor, een beslissing, die zegt dat de Klaagmuur illegaal bezet gebied zou zijn. Ongelooflijk dat de VS zich van stem onthielden en daarmee de toestemming van deze beslissing mogelijk maakte.”

Met betrekking tot een toekomstig vredesinitiatief zei Friedman dat de Amerikaanse president Trump het belangrijk zou vinden om van Judea en Samaria niet net zo´n mislukte poging te laten worden als hetgeen in Gaza gebeurde. Het zou duidelijk zijn dat Judea en Samaria niet naast Finland of Costa Rica zouden liggen. Uit de mond van de president zouden nooit argumenten te horen zijn zoals die van zijn voorganger, volgens welke er parallellen zouden bestaan tussen de bouw van een huis in Chalamish en de moord op een vader, zoon en dochter in Chalamish aan de Sjabbat-dis.

Wat de Amerikaanse ambassade betreft, bevestigde Friedman de wens van de president om de ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen. “Ik geloof in de belofte van de president en beloof alles te doen wat ik kan opdat fit doorgaat”, zei Friedman.

“Ik heb een huis in Herzlia, dat van de Amerikaanse regering is, een heel mooi huis, maar ik zal er onmiddellijk afstand van doen om naar Jeruzalem te verhuizen.”

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Westelijke Jordaanoever", Donald Trump, Israël, Jeruzalem, Jodendom, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

9 reacties op Amerikaanse ambassadeur: verplaatsing van de Amerikaanse ambassade – niet “of”, maar “wanneer”

 1. Anneke zegt:

  Eerst zien, dan geloven…

  Like

 2. Rensk. zegt:

  Ik heb meer commitment met een volk wat opbouwend is dan met een volk wat afbreekt

  Geliked door 1 persoon

 3. kruisridder zegt:

  De Amerikanen beloven van alles aan Israel maar offeren hen desnoods aan Allah op als het hen zo uitkomt.

  Like

 4. Cynicus zegt:

  Zo snel mogelijk de Amerikaanse ambassade in Israel verplaatsen naar Jeruzalem. Graag de Nederlandse ambassade ook naar Jeruzalem.

  Like

 5. Johande derde zegt:

  Ik heb een gigantisch respect voor Israel.

  Like

 6. Aegolius cs zegt:

  “Israël is het volk van mijn geloof”, zei Friedman in zijn toespraak. “Het is het land van de heilige Thora, waar de joodse geschiedenis begon en verder voortgezet wordt, als de enige democratie en als de beste vriend van de Verenigde Staten in het Midden-Oosten.”

  ! ! !

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Dat “geloof” is een zwak argument. Iedereen kan geloven wat ie wil. Daar kunnen geen rechten aan ontleend worden.
   Feiten liegen niet. Israel is al veel langer het Joodse land dan bijvoorbeeld de islam bestaat. Het toenmalige Filistijnse volk, waar de tegenwoordige Palestijnen van zeggen af te stammen, was een volk van nomaden, zonder vast gebied van vestiging. Die zullen op hun trektochten beslist ook in Israel geweest zijn. Dat geeft verder nergens recht op. De Filistijnen zijn overigens opgehouden te bestaan als volk in de 7e eeuw vóór Chr.
   In Israel begon met het Joodse volk inderdaad de (onze) geschiedenis. Dát is pas een argument. Niemand kan het ontkennen. Wat ie ook gelooft.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s