Saoedische imam: Verover kerken en synagogen!

Screenshot_14

Collage: biddende moslims in een christelijke kerk.

(Door: Bianca Hoekstra – Vertaling: E.J. Bron)

Saoedi-Arabië – Sjeik Abdullah al-Manea, een Saoedische islamtheoloog, vaardigde nu een fatwa uit die moslims het bidden in christelijke kerken en joodse synagogen toestaat. Een fatwa geldt in het islamitische recht evenveel als een richting gevend gerechtelijk vonnis en moet duidelijkheid verschaffen over wat toegestaan en wat verboden is.

journalistenwatch

Tot nu toe gingen moslims er van uit dat het compleet verboden zou zijn om in kerken, synagogen en andere godshuizen van niet-moslims te bidden. De Saoedische islamtheoloog al-Manea verklaarde bovendien dat ook niet-moslims in moskeeën zouden moeten mogen bidden. Hij wierf daarmee voor tolerantie van de kant van de islam. Wie echter denkt dat dit een teken zou zijn dat de islam bereid is zich te veranderen en gematigder te worden, vergist zich enorm.

Het christelijke bevolkingsaandeel in Saoedi-Arabië is op dit moment 4%, wat ongeveer overeenkomt met 1,5 miljoen christenen in Saoedi-Arabië, waaronder ongeveer 800.000 katholieken. Vooral in de groep van de Filipino´s zijn bijzonder veel christenen te vinden, die in het Saoedische koninkrijk als gastarbeiders zonder noemenswaardige rechten werkzaam zijn. De meerderheid van de christenen in Riyad en aan de Golf zijn Aziaten of Kopten. Aan de rode Zee leven bovendien Ethiopische of Eritrese christenen, maar niet veel meer.

De fatwa mag op het eerste gezicht verheugend voor christenen klinken, maar heeft bij nader inzien waarschijnlijk eerder betrekking op moslims, aan wie de fatwa het toestaat andere godshuizen voor zichzelf te gebruiken, en niet omgekeerd. Je mag hierbij niet vergeten dat nog in maart 2012 de groot-moefti van Saoedi-Arabië in een advies opdracht gaf om alle kerken op het Arabisch schiereiland te vernietigen.

Kerken, synagogen of andere niet-islamitische gebedshuizen bestaan in Saoedi-Arabië niet

De invoer, het bezit of het drukken van niet islamitisch-soennitisch, religieus materiaal, zoals Bijbels, is in Saoedi-Arabië streng verboden. Het is bovendien verboden om een christelijke godsdienst te vieren, de sacramenten te ontvangen, of christelijke symbolen (bijvoorbeeld een kruis, een Bijbel, een rozenkrans enz.) bij je te dragen. Kerken, synagogen of andere niet-islamitische gebedshuizen zijn er niet en hun oprichting is verboden. Volgens de interpretatie van de islam mag zich op het land, waarop de beide heilige plaatsen staan, geen niet-islamitisch godshuis bevinden. Wie van de islam overstapt naar een andere religie, dreigt de doodstraf.

Bij de bestraffing van christenen wegens schendingen van deze wet kan de strafmaat al naar gelang de nationaliteit verschillend uitvallen. Staatsburgers van westelijke bondgenoten, bijvoorbeeld de VS, Frankrijk, Duitsland of Oostenrijk, worden meestal discreet het land uitgezet, terwijl christenen uit andere landen, zoals de Filipijnen of Kenia, gearresteerd en vaak ook terechtgesteld worden. In de wereldvervolgingsindex voor christenen behoorde Saoedi-Arabië meerdere jaren tot de tien landen, waarin christenen op grond van hun geloof het sterkst vervolgd werden. Inmiddels staan de Saoedi´s op de 14e plaats, wat echter niet betekent dat de situatie daar verbeterd is, veelmeer is de situatie van de christenen in andere landen, bijvoorbeeld Egypte of Eritrea, duidelijk slechter geworden.

De fatwa heeft daarom waarschijnlijk nauwelijks betrekking op de christenen in Saoedi-Arabië, maar richt zich veelmeer tot de in het buitenland levende moslims om niet-islamitische godshuizen te gebruiken

Het is een feit in de islam dat er geen afbeeldingen van God of kruisen opgehangen mogen worden, omdat de voorstelling van de “profeet” in de islam verboden is, net zoals het dragen van of kijken naar een kruis. Er bestaat met betrekking tot christelijke kruisen slechts één uitzondering, die het dragen gebaseerd op een leugen toestaat. Wanneer bijvoorbeeld een moslim uit het Midden-Oosten naar Europa reist, mag een kruis zichtbaar om de nek gedragen worden om lastige vragen te ontwijken. Het kruis dient dan als camouflage om de weg naar Europa voor de moslim gemakkelijker te maken. Hierbij gaat men er van uit dat aan een christen bij binnenkomst in Europa minder vragen gesteld worden dan aan een aanhanger van de koran.

De nu verkondigde verordening richt zich tot alle moslims in de hele wereld en kan beschouwd worden als duidelijke opdracht dat moslims in christelijke kerken, joodse synagogen of andere niet-islamitische godshuizen moeten bidden.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Bianca Hoekstra

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, kwaadaardige opzet, Moslims, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Saoedi-Arabië, soennieten, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

30 reacties op Saoedische imam: Verover kerken en synagogen!

 1. MF zegt:

  En wij maar kicken op vrijheid van godsdienst…j

  Like

 2. Thom zegt:

  Het zijn toch zo’n gruwelijke kutfiguren in die landen. Ik ken een Filipijns meisje dat in Koeweit een contract voor twee jaar heeft gesloten in de huishouding van een gezin. Nu na een jaar is ze nog nooit buiten dat huis geweest, want: Ze is daar gekomen om te werken.
  Flikker ze toch allemaal in de zee die lui, want zo denken ze allemaal.

  Like

 3. scherpschutter zegt:

  Als niet gelovige komt er af toe toch iets als een gebed over mijn lippen, meestal zoiets als, “O god van de christenen, vernietig alle moslimns op de wereld en vergeet ook niet Allah uit de hemel te trappen met zijn hoerenkeet’.

  Geliked door 1 persoon

 4. fleckie zegt:

  Dan ‘dringen’ die moslims,( met een kruis dus)!, onder valse voorwendselen …EUROPA binnen!?,

  Geliked door 1 persoon

 5. tjonge zegt:

  misschien kunnen de kerken alvast een aparte ingang maken voor vrouwen en alle christus-beelden, kruisen en afbeeldingen weghalen, want erg kwetsend….

  Like

  • MF zegt:

   U maakt natuurlijk een grap. Maar in alle ernst: echt gebeurd: er waren hier in de stad plannen voor een nieuwe moskee, en er zou een muur komen, want de heren wilden als ze naar de moskee gingen, geen vrouwen zien, want dat kon niet.
   P.S. Uiteindelijk is het hele project niet door gegaan, maar bovengenoemde concessie was er mooi wel, he….

   Like

 6. G.Kommers zegt:

  Moeten ze niet lappen in mijn kerk. Ben organist en zal dan met donderend geraas hun gejammer verstoren en daarna de orgelbank verlaten en ze in Gods naam wegsturen.

  Like

  • Harry zegt:

   Kom Kommer ,

   dit is toch zeker satire of ben je echt zo onnozel dat je denkt dat dat tuig zich weg laat sturen ? Met orgelmuziek als gangmaker ???
   En ZEKER niet in god’s naam !

   En dat orgel , dat hebben ze in twee minuten tot schroot gereduceerd .
   En als ze eenmaal binnen zijn , kan een ander nooit meer een poot in dat gebouw zetten , tenzij je ze allemaal aan flarden schiet .
   Maak je maar geen illusies !

   Een orgel , jezus christus nog aan toe !
   Het kan dus altijd nog gekker .

   Like

  • Elisah zegt:

   Misschien werkt exorcime?
   Maar groot gelijk, zodra ze de boel gaan verstieren, meteen buiten zetten.

   Like

 7. hans-e-pans zegt:

  Men zal daar in het begin wel over zeggen, maak je niet zo druk want het zijn er maar een beperkt aantal, maarja dan is het hek van de dam. Het bekende verhaal van de vinger en dan de hele hand, om van de arm nog maar te zwijgen.

  Like

 8. Johan zegt:

  Ik vaardig bij deze een fatwa uit om moskeeën voorgoed te sluiten, af te breken en om te bouwen tot katholieke kerken. Mijn zegen rust op jullie. Gaat heen en doe uw plicht.
  Iedere biddende en poepende moslim, welke U aantreft in een katholiek gebedshuis, dient per ommegaande daaruit verwijderd te worden. Sleur de bidmatjes onder hen vandaan en smijt ze de straat op. Ze horen hier niet thuis. Naar de hel met die achterlijke imams met hun middeleeuwse fatwa´s.

  Like

 9. Charles Martel zegt:

  Weer een makaber voorbeeld van islamitisch moorddadige huichelarij.

  Like

 10. Bas zegt:


  Fortuyn had gelijk !

  Geliked door 1 persoon

  • Rookmelder zegt:

   @Bas, dank je, ik ken dit stukje niet, de PvdA hebben voor hun naieve houding intussen de rekening gekregen, maar ik vraag me soms nog in weemoed af waar we nu hadden gestaan als de ziener Fortuyn 4, 8 of …… .jaar premier was geweest.

   Like

  • Harry zegt:

   Interessant filmpje , Bas !
   Waarom duurt het toch zo lang , voordat socialisten iets beginnen te snappen ?

   Like

  • Aegolius cs zegt:

   Bedankt, Bas.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Het is héél eenvoudig.
   Die PVDA…na 75 jaar gewoontegetrouw stelend en profiterend zo rot als ’n mandje.
   Hoogmoed, lafheid, incompetentie (Cohen en consorten) en puur decadent vertrouwen op de situatie zoals zij nu eenmaal was, dus altijd zo zou blijven.
   De ideale voedingsbodem voor de eigen vernietiging.
   Lukt altijd…
   Het meest wonderlijke is dat de PVDA zichzelf nog altijd wijs maakt dat ze de machthebbers zijn.
   Dit waandenkbeeld wordt nog immer op bedrieglijke wijze in leven gehouden doordat nog zo’n 75 % van alle administratieve overheidsfuncties door PVDA-leden wordt bemand.

   Tuig dat zal moeten worden doodgeknuppeld of weggepensioneerd.

   Like

 11. guusvelraeds zegt:

  Als deze fatwa opgevolgd wordt in Europa dan zit je straks als christelijke kerkganger met een stuk of tien andere kerkgangers (want het is niet meer druk in christelijke kerken) te koekeloeren tussen een paar honderd moslims met hun reet omhoog. Dat is lekker zeg. Wie zou dan nog durven zeggen dat er geen sprake is van een islamitische invasie. Of moet ik zeggen tsunami?

  Geliked door 1 persoon

 12. ReaGluurder zegt:

  De geschiedenis herhaalt zichzelf. Ooit waren Protestantse Kerken, Roomse Kerken. Tijdens de beeldenstorm werden altaarstukken kapotgesmeten en heiligen beelden aan gort geslagen. Tuurlijk is nu het ultieme doel van de allahtonen om naast de kerken van die gehate Kafirs een minaret te bouwen. Dezelfde dag nog zal de Rondtoeter 5x luidkeels zijn onderdanen oproepen voor “gebed” (lees kafirs pesten!!). De Domme Nederlanders wilden niet anders!!

  Like

 13. Jade zegt:

  Snipers hebben we nodig voor dit soort lieden.

  Like

 14. Rookmelder zegt:

  Tja, wie islam zaait,zal jihad oogsten……

  Like

 15. Rene Kampers zegt:

  Het is hoopvol al die Moslamieten die aan het bidden zijn in een Pauselijke kerk . Ze buigen voor het kruis , ze hebben het licht gezien . Inderhaast zijn alle beschikbare biechtvaders opgetrommeld
  om hun zonden te neutraliseren . Er zijn heel wat zonden , waaronder het aanbidden van een heidense of valse God het onderdrukken van vrouwen , moorden ,verkrachtingen enz enz De biechtafnemers zullen zonder twijfel overuren moeten kloppen

  Like

 16. Republikein zegt:

  Islamtheoloog en fatwa en fata morgana, gebakken lucht.
  Voor Jules.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s