De PS (Socialistische Partij), het Marokkaanse voetbalfeestje en de (afwezige) politie

Screenshot_21

Volgens Brussels burgemeester Philippe Close heeft de politie “behoedzaam” op de rellen gereageerd.

(Door: Johan Sanctorum)

Je zult als Vlaming maar een meubelzaak hebben aan de Brusselse Lemonnierlaan

Terwijl de scherven nog worden opgeruimd aan de Lemonnierlaan in Brussel, waar afgelopen zaterdagavond enkele honderden Marokkanen iets te uitbundig de kwalificatie van Marokko voor het wereldkampioenschap voetbal vierden, regent het nu perscommentaren én verklaringen van politici. Er is ook een verontwaardigde reactie van Jan Jambon (N-VA), nota bene minister van Binnenlandse Zaken en dus rechtstreekse eindverantwoordelijke voor de ordehandhaving.

Daarnaast loopt er een opvallende communautaire scheidingslijn inzake de perceptie van het gebeuren. Aan de Vlaamse kant dringt men aan op hard optreden en wordt de laksheid van de politie (en haar oversten, de burgemeester dus) aan de kaak gesteld. Onvermijdelijk komt de inefficiënte versnippering van de Brusselse politiestructuur weer ter sprake. De Waals-Franstalige pers minimaliseert de incidenten en vindt zelfs dat de politie te snel (!) en te drastisch optrad. Hoe men dat rijmt met de geplunderde en/of vernielde winkels en de in brand gestoken auto’s, tja, het is Brussel en België, nietwaar?

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Doorbraak.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", België, Brussel, Dhimmitude, Marokkanen, Moslims, political correctness, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op De PS (Socialistische Partij), het Marokkaanse voetbalfeestje en de (afwezige) politie

 1. rakkertje zegt:

  Zo zie je maar weer eens (voor de zoveelste keer) dat aan dat vreemd gespuis ALLES is toegelaten …… Zijn de ogen nu nog steeds niet opengegaan ? ! ….. Wie stemt er nu nog voor die linkse ratten ? … voor die gatlikkers van al da vreemd gespuis ? … Sten Vlaams Belang verdomme ! ! ! ………….

  Like

 2. BertG. zegt:

  Totaal onvoorbereid zullen ze bedoelen.

  De Brusselse politie was totaal onvoorbereid op de rellen na de voetbalmatch van Ivoorkust tegen Marokko. De officier van wacht zat volgens bronnen zelfs gewoon thuis. Hij schatte de situatie dan maar vanop afstand in.
  https://fenixx.org/2017/11/14/zo-onvoorbereid-was-brusselse-politie-op-rellen-officier-van-wacht-zat-gewoon-thuis/

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Na de onlusten die zaterdagnacht in het centrum van Brussel uitbraken, dit gebeurde na de kwalificatie van Marokko voor de FIFA Wereldbeker, deed de beweging tegen racisme, antisemitisme en vreemdelingenhaat (MRAX) op zondagmorgen een oproep op haar Facebook-pagina om de “provocaties van de politie” aan-te-gaan-geven.

  Het bericht werd echter in iets minder dan drie uur nadat het werd uitgegeven, weer verwijderd.
  “De communicatie was niet duidelijk genoeg over een dergelijk gevoelig onderwerp”, was het excuus van Carlos Crespo, president van de Mrax, tegen het agentschap Belga.
  ; ;
  “Na de openlijke overlast van de politie gisteravond in Brussel, is het belangrijk dat alle aanwezigen die de provocaties van de politie hebben gefilmd hun video’s delen met de verenigingen die strijden tegen de politie-onderdrukking”, aldus Zondagmiddag op de pagina van deze vereniging.
  //
  Deze boodschap wekte al vrij snel verontwaardigde reacties op de sociale netwerken, veel internetgebruikers vroegen zich af of een dergelijke oproep om te getuigen daadwerkelijk binnen de competenties van de vereniging tegen racisme viel.
  De “heer” Crespo verdedigde zich echter alus: “Vanaf het moment dat we aanwijzingen hebben van politiegeweld of ongepast gedrag van hen wat betreft minderheden, gaan we ingrijpen”, zei hij.
  BRON:
  http://www.levif.be/actualite/belgique/emeutes-a-bruxelles-le-mrax-lance-un-appel-a-rapporter-les-provocations-policieres-avant-de-se-retracter/article-normal-753673.html?utm_campaign=Echobox&utm_med

  Like

 4. Rensk. zegt:

  Men wil van hogerhand oorlog. Zoveel is nu wel duidelijk. Ook hier in Nederland hetzelfde liedje. Dit is heel duidelijk verdeel en heerspolitiek. Politiek gaat door met wegkijken. Wachten op het moment dat de burgers zelf het heft in handen nemen. En de Politici? Als het zover is? Die kijken goed beveiligd toe vanaf afstand.

  Geliked door 1 persoon

 5. rakkertje zegt:

  … Omdat de politie te weinig mankracht had, besliste de officier om zaterdag niemand te arresteren … vandalisme en stelen was toegestaan … zelfs ne flik op zijn bakkes kloppen da mocht …….. Ik hoop dat hij zijn werk kwijt is en dat ze hem te rekening presenteren ….

  Like

 6. Orelius zegt:

  Dehoofdstad van Europa is al overgenomen door de islam de rest volgd . Die smeerlappen in brussel en den haag etc hopen dat de vlam in de pan slaat .om het daarna neer te slaan en ons voorgoed de mond te snoeren . Mits we doorpakken gaat het zo gebeuren. We worden aan alle kanten opgenaaid sinterklaas gender neutraal de ene moskee na de ander etc etc we worden expres opgefokt dat ziet een kind . De politie mag niets doen . De gelukzoekers krijgen alles gratis . Ze weten waar ze mee bezig zijn het zijn smeerlappen land en volksveraders van het ergste soort.
  Dus mocht het losgaan dan wel helemaal graag.

  Geliked door 1 persoon

 7. Jean zegt:

  Voor die Brusselse socialistische lul is maar een papiertje correct en dat is zijn ontslagpapiertje wat wij een C4 noemen.
  Het zoveelste bewijs om heel snel van de politie één korps te maken met één leiding en vooral “weg onder verantwoordelijkheid van politici” want heel dat politiekerszootje is voor geen haar te vertrouwen.

  Like

 8. Anneke zegt:

  SP = satans partij PS = partij satan…Mag de politie überhaupt nog wel in actie komen tegen de huurlingen van allah en mohammed ??? Heb namelijk het idee van niet…

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  Die schijtpolitie raakt steeds meer gezag kwijt.

  Neem nou bijv. dit geheel uit de kont hand gelopen verhoor:
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1153447/man-antwoordt-politie-met-spervuur-scheten

  Geliked door 1 persoon

  • Trucker zegt:

   Jawel, schijt- politie want wees maar zeker dat er veel schijten (in hun broek) als ze interventies moeten uitvoeren waar ze weten dat er geweld bij te pas komt of ze moeten ingrijpen bij mateloos geweld.
   Inderdaad veel schijters er tussen (heb het al eerder in een reactie aangegeven waarom) en ik pik de meeste schijterds er zo uit.
   In de jaren dat de (P)IRA) actief was had je, wat de troops in Belfast de “Belfast walk” noemden, dat was drie stappen waarvan één voorruit en twee achteruit, nodig want de sluipschutters waren toen zeer talrijk (en er stond een prijs op het hoofd van een Britse -levende- trooper), de twee achteruit was omdat ze zich omdraaiden en de pas twee achteruit gingen.
   Belfast was toen voor Britten levensgevaarlijk want er waren troops (het was hoofdzakelijk het PARA regiment en undercover) SAS, die daar patrouilles liepen die door het (P)IRA gevonden zijn en gemarteld en/of gelyncht werden.
   Daarvoor die typische pas, zie je ook wel eens door special forces in close quarters optreden..
   Heel anders is het als politie agentjes achteruit gaan bij ongeregeldheden, en dan nog niet eens zware…
   Ik zal heel eerlijk zijn, als ik zo een dametje of snotneus politie agentje op mij zie afkomen moet ik breed grijnzen en denk bij mezelf moet zo’n FIFI mij beschermen…peins dat het andersom zal zijn.

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Trucker 14 november 2017 om 21:14

    Ik heb onderstaande link ook al elders geplaatst, maar ik blijf het lachwekkend vinden (ondanks de ernst van de situatie).
    Het is toch te dwaas voor woorden dat dit slappe, kennelijk ongewapende, agentje moet vluchten voor dat mohammedaanse tuig?! Hij laat nota bene z’n brommert noodgedwongen achter. Kan dat mohammedaanse tuig het ‘dienstvoertuig’ lekker slopen. Och, de belastingbetaler koopt wel een nieuwe brommert voor de brommert-agent.

    https://www.telegraaf.nl/nieuws/1189339/video-relschoppers-schilderswijk-duwen-motoragent-omver

    Die stoere agent zal waarschijnlijk alleen z’n slappe gummiknuppel bij zich hebben gehad, als men begrijpt wat ik bedoel. Maar daar maak je als vluchtend agentje ook niks mee klaar.
    Ik had hem zo graag om zich heen willen zien schieten met een machinegeweer. Dan was dat soort mohammedaans reltuig tenminste wél onder de indruk geweest. Dat is namelijk de taal die ze begrijpen. Nu wordt de brommert-agent alleen maar nog meer uitgelachen. Dat mohammedaanse schorem lacht ons allemaal uit, ze hoeven @#!@#$%%^%$$##@ geen ene moer te doen om het westen te veroveren!!!

    Like

  • Trucker zegt:

   Men eerste reactie was dat ik in een deuk lag onder mijn tafel wegens het laconieke schijtpolitie

   Like

   • Robby E. zegt:

    Ik verwachtte niet anders dan dat hij even een dot gas zou geven, maar nee, hij liet de motor vallen en ging er lopend vandoor! (??)
    Wat een druiloor!!

    Like

 10. delamontagne zegt:

  Een geweldadige CRIMINEEL, 13 keer gevangen gezeten, 30 veroordelingen, wordt gelukkig “recht” gedaan.
  Krijgt 80.000 Pounds omdat hij “iets” te lang vast zat.
  In NL…..?, nee in Engeland. Daar zijn ze nog gekker dan……de Zweden.
  Was het een ENGELSMAN ?, nee natuurlijk niet, het was een asieligert………


  * * *
  Violent Somali criminal who has been jailed 13 times wins £80,000 payout from taxpayers’ because he was kept in detention for too long while Home Office tried to throw him out of UK

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-5069669/Violent-Somali-criminal-wins-80-000-detention-payout.html

  Geliked door 2 people

  • Trucker zegt:

   In Canada is het met die Trudeau schoft als premier (talloze) malen erger, 10.5 miljoen dollar voor een veroordeelde islamieten terrorist en dat is nog maar een deel van het verhaal.
   Canadese VETS hebben recht op niks maar de islamieten knuffelaar Trudeau deelt miljoenen dollars uit aan islamieten.
   In de mainstream hoor je daar niks over…

   Like

 11. Aegolius cs zegt:

  **De geprivilegieerde status van Marokko als ‘bevriende natie’, waarbij ook beide koningshuizen niet ophouden met elkaar publiek te knuffelen, is uiteraard een extra element in dit sluipende verdringingsproces.**

  Conclusie volstaat.

  Like

 12. Arthur Schop zegt:

  Dus niet enkel als ze kwaad zijn of zich achtergesteld voelen maar ook als ze feest vieren zijn het bloeddorstige roofdieren.
  Dit ontkracht de argumenten van de islamofielen.
  De Marokkanen zijn de pitbulls van het menselijk ras, de Vlamingen de schoothondjes.
  De zeldzame moedigen die de waarheid luidop durven verkondigen worden afgemaakt of in politieke processen veroordeeld.
  Onze politiekers drijven ons uit domheid en eigenbelang naar de ondergang en slavernij zoals tot nog niet zolang geleden de Arabische slavendrijvers; eerst islamiseren, dan de onwilligen als slaaf castreren en verkopen of vermoorden.

  Like

 13. Onvoorbereid kan niet bij de politie, toch?

  Like

  • rakkertje zegt:

   Tuurlijk niet ! …. ze zijn bang van dat vreemd gespuis maar willen het niet toegeven … een mooi voorbeeld van de gebeurtenissen in Brussel … ze stonden erbij en keken er naar … en ze lieten alles maar begaan ……

   Like

 14. Edgy Veggie zegt:

  Dit is op The Edgy Veggie herblogd.

  Like

 15. Guardiacivil zegt:

  Het duurt echt niet lang meer!

  Like

 16. Rene Kampers zegt:

  Die PS burgermeester van Brussel ziet er smakelijk uit , goed vetgemest ,slachtrijp , volledig klaar om met een zacht vuurtje boven een spit te draaien

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s