Erdoğan bevestigt: “Er bestaat geen gematigde islam!”

Screenshot_20

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Opnieuw heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan het idee van een “gematigde islam” afgewezen. In zijn rede op de bijeenkomst van de OIS (Organisatie voor Islamitische Samenwerking) afgelopen vrijdag zei hij met betrekking tot de ontwikkeling in Saoedi-Arabië: “Het begrip ´gematigde islam´ gaat weer rond. Het patent op de gematigde islam is van het Westen. Er bestaat geen gematigde of niet gematigde islam. Er bestaat maar één islam. Het doel van het gebruik van zulke begrippen is om de islam te verzwakken”, maakte de Turkse president weer eens duidelijk.

journalistenwatch

“Menigeen die hiervan hoort, kan denken dat dit concept bij hem zou passen. Nee, het past niet bij je”, aldus Erdoğan aan zijn islamitische medebroeders en –zusters.

Hij bekritiseerde behalve de Saoedische kroonprins Mohammad bin Salman, die een “gematigde islam” voor zijn land had aangekondigd, ook de EU. Boerkaverboden zouden een “discriminatie van islamitische vrouwen”zijn, verklaarde islamdeskundige Erdoğan.

Steeds opnieuw doen zogenaamde “islamhervormers” in Duitsland van zich spreken. Zo bevestigde de Freiburger islamwetenschapper en godsdienstpedagoog Abdel-Hakim Ourghi zaterdagmorgen zijn thesen betreffende een humanistische, vreedzame islam aan de deur van de door de binnenlandse veiligheidsdienst geobserveerde Dar-Assalam-moskee (“Neuköllner ontmoetingsplaats”). Dat vond de evangelische dominee Martin Germer van de Berlijnse Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche helemaal niet grappig en noemde het “een pure publiciteitsstunt”.

Tegen alle bezweringen van islamverwante politici in Europa in waarschuwde de islamexpert Dr. Mordechai Kedar, die doceert aan de Bar-Ilan universiteit in Tel Aviv, twee jaar geleden op het hoogtepunt van de “vluchtelingencrisis” alle “Refugee-Welcome”-klappers al, die geloven in een vreedzaam met elkaar:

“Er bestaan geen twee ´islams´, noch de gematigde noch de radicale. Er bestaat maar één koran, die alles bevat: verzen van de jhad en van de oorlog tegen ongelovigen, samen met die verzen die een leven naast hem verkondigen.

Er bestaan geen twee types Hadith, een radicale en een moderne. Er bestaat maar één volledige Hadith, die beide bevat, gewelddadige en gematigde ideeën.

Mohammed heeft geen gematigde en een gewelddadige biografie. Er bestaat maar één levensverhaal van de islamprofeet, die zowel radicale en gewelddadige als gematigde delen bevat.”

Beide, de gematigde en gewelddadige, zouden zich in hun handelen op de koran kunnen beroepen, aldus Kedar destijds.

Gematigde moslims zouden tot nu toe in Europese landen weliswaar tot nu toe vreedzaam geleefd en gewerkt hebben en zouden door de samenleving zijn opgezogen. Maar met het toenemend aantal moslims die hun eigen culturele leven mee zouden nemen, zou ook het geweld toenemen tegen de landen die hen zouden opnemen, voorspelde Dr. Kedar eind 2015.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam. Bookmark de permalink .

46 reacties op Erdoğan bevestigt: “Er bestaat geen gematigde islam!”

 1. Mary zegt:

  Juist maar het westen heeft die term “gematigde Islam” nodig om chaos te kunnen creëren, ze weten als geen ander dat er geen gematigde Islam bestaat!!!.

  Geliked door 2 people

 2. Jackholland zegt:

  Mee eens er is maar 1 islam en dat is achterlijke islam . Een levensovertuiging voor een achterlijk volk dat zelf niet kan denken

  Geliked door 1 persoon

 3. fleckie zegt:

  Daar heeft de ..OTTOMAAN Erdogan WEL VOLKOMEN gelijk in, lees alleen maar al , de genocide- rubriek op de Duits -Talige site ….TANGSIR…, dan … ‘beseft ‘..men…genoeg.

  Like

 4. Marian zegt:

  Dat moet hij tegen onze regering zeggen, misschien kan hij ze eindelijk overtuigen. Wij en Geert Wilders wisten het al.

  Like

 5. MF zegt:

  NOU DAT IS DAN NU DEFINITIEF VASTGESTELD!!!!

  Hebben jullie het gelezen: Juncker, Timmerfrans, Bertje Koenders, Mark3…..

  Geliked door 1 persoon

  • Rensk. zegt:

   Och dat weten ze allang hoor. Het boeit ze niet zoals Rutte al eerder aangaf zich ook niet met Boeddisme te bemoeien op de vraag van Baudet wat gaan we doen met de uitwassen van de Islam. Het gaat Rutte om iets heel anders. En dat is macht. Met name macht. Als je het terug vertaalt zou het Ruttejochie van vroeger nog wel eens flink gepest zijn. Onder de puisten (nu nog te zien aan zijn pokdalig gezicht) En dat soort mensen kunnen juist daardoor een enorme drive krijgen wraak te nemen. Het zou me niet verbazen als ik er niet ver naast zit. Wat ik zeker weet dat Rutte geen enkele empathie met wie dan ook heeft. Ook al doet hij lijken alsof het wel zo is. Er zit nul empathie in Rutte Acteren kan hij als de beste.

   Geliked door 1 persoon

   • MF zegt:

    Islam kun je niet Boeddhisme vergelijken: slaat echt nergens op.

    Like

   • Rensk. zegt:

    Nee idd dat sloeg ook nergens op. Dat antwoord van Rutte Daarom jammer dat Baudet niet aandrong op een fatsoenlijk antwoord. Nu ja, je kunt niet altijd 24 uur op een dag het scherpst op de snede zijn.

    Like

 6. texel zegt:

  Je hebt de Islam en je heb het Salafisme/wahabitisme. Het Salafisme is dominant over de gewone Islam, mijn ervaring in het M.O was dat de mensen die de gewone Islam aanhangen ( dus ietsje minder geweld en bloed) doodsbang zijn van hun salafistische broeders en dus maar zwijgen. Je hebt dus van beide kanten NIETS goeds te verwachten.

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  De man is consequent.
  Al langer geleden maakte hij al duidelijk dat er maar EEN islam is.
  Ze vechten elkaar zelf de tenten uit, over verschillende opvattingen, dus maar zwijgen over niet moslims.
  Omdat het goedmensenleger het wil moeten we maar geloven dat er een gematigde EU islam is.
  Helemaal niet dus.

  Geliked door 1 persoon

 8. Tistochwat zegt:

  Over mohammedaans tuig gesproken: hadden jullie dit filmpje al gezien over dat motoragentje dat er als een haas vandoor ging en zich net op tijd uit de voeten kon maken?

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1189339/video-relschoppers-schilderswijk-duwen-motoragent-omver

  Wát een stoere politie hebben wij tegenwoordig toch. Plaats dat hij nou tot de tanden gewapend was en met een machinegeweer het vuur had geopend? Nee, hij vluchtte en liet zijn brommer op straat liggen. Ik ben bang dat hij op die manier nooit de roodkoperen fluit van verdienste zal krijgen (vrij naar ‘De Generaal’).

  Geliked door 1 persoon

 9. Tistochwat zegt:

  En er bestaan ook geen ‘gematigde’ of ‘onze wet gehoorzamende’ mohammedanen.
  Dus, Geert, zeg nu nooit meer dat die wél bestaan, want D A T I S N I E T Z O !
  Ik begrijp dat je helaas moet zeggen dat er ‘gematigden’ bestaan, anders word je nóg meer gehaat en tegengewerkt, en nog eerder vermoord.

  Geliked door 1 persoon

  • tjonge zegt:

   gematigde Islam is takiya.
   gematigde Islam is enkel om de goedmens en nuttige idioot zand in de ogen te strooien.
   kijk naar landen die 100% islamitisch zijn, DAAR is maar 1 islam….

   Like

 10. Leo P. Ard zegt:

  Alleen voor de liefhebbers.
  https://fubar.mobi/?s=erdogan

  Like

 11. M.A.L. Sion zegt:

  Hou nou eens op met dat gezeur over de islam, zegt de gewone Nederlander, net terug van de voetbalwedstrijd van zijn jongste zoon. Zo zijn er talloze situaties te beschrijven van gewone Nederlanders die met van alles bezig zijn en geconfronteerd worden met zo’n politiek gedreven medemens, die zijn zorgen uit over de toekomst van de ‘gewone Nederlanders’.
  Ik wens die bezorgde Nederlanders sterkte en de moed om verder te gaan om de medemensen te wijzen op de gevaren van de islam en met name zulke ‘geitenn..kers als Erdogan. Wat is die man dom en verblind. En wat zijn al die Turken stom om zo iemand aan het bewind te laten.
  Lezers van de site van E.J. Bron, houd moed en ga voort om te drammen over de islam. Het is broodnodig want ze houden zich nog koest maar als die ‘ene’ islam van Erdogan sterk genoeg is dan komen de messen en de kalashnikovs tevoorschijn. Velen zullen in tranen, bij het zien van een gemartelde en/of stervende zoon, dochter of …….. zeggen: Had ons maar gewaarschuwd.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 12. aquarius4422 zegt:

  Dit stuk zal het goedvolk en de deugers wel op de kast jagen.

  Like

 13. Elisah zegt:

  http://www.bbc.co.uk/news/resources/idt-sh/raqqas_dirty_secret

  Men heeft de grootste is-beesten bewust laten ontsnappen uit raqqa, natuurlijk gaan ze richting Europa.

  Like

 14. Wachteres zegt:

  Erdogan kan wel van alles beweren, maar politiekcorrect/links weet het altijd beter:

  DE ISLAM IS – volgen hen – VREDE

  Dat het begrip ‘vrede’ voor diezelfde islam een totaal andere betekenis heeft dan voor het Westen, daar gaan ze maar lichtvoetig aan voorbij.

  Voor de islam is er pas VREDE als de hele wereld zich onder de sharia bevindt, politiekcorrecte onbenullen.

  Zal die werkelijkheid ooit tot jullie doordringen? Ik vermoed dat dit pas gebeurt, als het voor ons allemaal te laat is.

  Geliked door 1 persoon

 15. BertG. zegt:

  Hoe vaak erdootje dat ook herhaald, ze blijven het toch volhouden dat het wel zo is.
  Ook hier lees je het nog regelmatig terug in reacties.
  Anders stort hun eigen verzonnen wereldje in, als ze het zouden toegeven dat er geen gematigde mossels bestaan.

  Like

 16. Jan zegt:

  Socialisten zijn zwetsers, noemen hun socialisme democratisch socialisme (PvdA), maar zorgen er wel voor dat je als je het niet eens bent met hun ideeën dat je in een maatschappelijke goelag terecht komt omdat de lijfelijk hen stemverlies zou opleveren. Socialisme is socialisme en daarbij behoren alle varianten inclusief het fascisme van Mussolini en het nazisme van Hitler. Als Mussolini en Hitler rechts zouden zijn geweest zou dat immers betekenen dat zij conservatief waren en de bestaande maatschappij wilden behouden, wat niet het geval was, beide wensten geen economische vrijheid, geen politieke vrijheid, geen vrijheid van meningsuiting. Daarbij komt nog dat Mussolini een socialist van het eerste uur was maar het fascisme als voltooiing zag van het socialisme én dat Hitler de fascistische partij van Mussolini als voorbeeld voor zijn nazipartij nam.
  Fascism betekent niets anders dan collectivisme en de term stamt van revolutionair links (A History of Fascism, 1914–1945 [Stanley G. Payne]). Fasci di Combattimento betekent fascistische gevechtseenheden en zie daar is de overeenkomt met antifa.

  Het was Giovanni Gentile’s ‘ware democratie’ (de maatschappij dient één grote familie te zijn) die Mussolini’s geestelijke vader was (The Ideology of Fascism: The Rationale of Totalitarianism [A. James Gregor]), de ‘liberale democratie’, bestaande uit individuen werd verworpen (dit is dus hetzelfde als het Obamisme, dit even terzijde maar het laat het huidige fascisme van de Democratische Partij duidelijk zien)

  Voor Gentile was het fascisme dus niets anders dan een gemodificeerd socialisme (net zoals het bolsjewisme een variant is op het marxisme) en waarin iedereen zijn ‘eerlijk deel’ zou delen met de ander (eerlijk delen, PvdA). Zag Marx een strijd tussen de werkende en de kapitalistische klasse, Gentile zag die tussen het zelfzuchtige individu en het individu dat deelt in één grote, gemeenschappelijke samenleving (internationaal socialisme, internationale solidariteit (PvdA). Grote bedrijven dienden te delen in de winsten met hen die ook niet aandeelhouder zijn. Rutte II verlaagd vennootschapsbelasting, linksvolk krijst dat niet ‘eerlijk wordt gedeeld’ (maar staken toch echt geen geld in de onderneming).

  Voor Gentile vallen staat en maatschappij samen, een centrale administratie is de administratieve arm van de maatschappij. En om dit te bereiken diende elk facet van de maatschappij gelijkgeschakeld te worden dmv opvoeding (Montessori-onderwijs)

  Hoe zag Mussolini’s fascistische programma er nou uit, wat huidig linksvolk betiteld als ‘rechts’, dus intens fout?
  Het programma van de Fascis di Combattimento: universele vrouwenrechten (zijn de huidige feministes tegen), verlaging van het kiesrecht naar 18 jaar, afschaffing van de elitaire senaat (horen wij ook nu steeds van linksvolk, 1e Kamer dient te verdwijnen (als het hen zo uitkomt, anders dient die te blijven), 8-urige werkdag, arbeidersparticipatie van de werknemer in bedrijven (met dat idee kwam het huidige linksvolk wat laat aanzetten), defensie-industrie in nationale handen, aow, ziektekostenverzekering voor iedereen, progressieve inkomstenbelasting (SP wil zelfs 100% inkomstenbelasting boven de €100.000), anti-klerikale politiek, geen religieus onderwijs enz.
  Hier kan iedere huidige socialistische partij jaloers op zijn. Overigens, Hitler, in navolging van Mussolini kwam met hetzelfde. Dit alles klinkt toch behoorlijk socialistisch.

  Nog dit over het fascisme. Nicola Bombacci (https://en.wikipedia.org/wiki/Nicola_Bombacci) was Mussolini’s adviseur in Salo, vriend en discipel van Lenin en mede-oprichter van de Italiaanse Communistische Partij. Mussolini heeft dus tot het laatst vastgehouden aan zijn linkse idealen.

  Hitler was een toegewijd socialist want leider van de NSDAP. Goebeels in zijn dagboek wat prioriteit heeft in Duitsland. Antwoord: Eerst socialisme, dan nationale bevrijding (in: Volker Ullrich ‘Hitler’) https://www.bol.com/nl/f/adolf-hitler-deel-1-jaren-van-opkomst-1889-1939/9200000025901285/

  Hitler bracht alles onder staatscontrole (niet erg ‘kapitalistisch’) en gigantische conglomoraten die staatseigendom waren zoals de ‘Hermann Goering Reichswerke’ werden opgericht. Hitler had een buste van Mussolini in zijn werkruimte nadat hij aan de macht was gekomen en zijn staatsgreep in 1923 was naar voorbeeld van Mussolini’s mars naar Rome.

  Islam is een collectivistische ideologie net als het socialisme. Het doel van de islam is het wereldkalifaat, het doel van het socialisme het communisme. Dat socialisme dus ‘democratisch’ is is onzin. Wie afwijkt van de partijlijn wordt er uit gesmeten of verdwijnt in de goelag zoals in de voormalige sovjet-unie. Wie afwijkt van de islamitische partijlijn krijgt zijn kop er af. Gematigde islam bestaat dus niet, is ketters. Toen iemand als Gramsci uit de socialistische partij werd gesmeten was dat niet omdat hij zich aansloot bij de fascisten, maar omdat hij de partijlijn niet wilde volgen en als ketter, revisionist werd beschouwd.

  Net zoals de aanhangers van de diverse stromingen elkaar in de haren vlogen en vliegen zo deden adat de socialisten en doen dat tot de dag van vandaag. De een moord harder dan de ander. Linksvolk laat voor zich moorden zoals Merkel door proxys te gebruiken, de huidige koppensnellers, wat genocide is op eigen bevolking: Resolution 96(I) : (b) Causing serious bodily or mental harm to members of the group http://www.ohchr.org/EN/ProfessionalInterest/Pages/CrimeOfGenocide.aspx

  Fascisten en nazi’s zijn dus niets anders dan revisionistische socialisten die het marxisme nooit hebben verloochend en zullen zichzelf nooit als extreem links zien, wel de ander. Dat een conservatief dus ook maar iets met nazisme of fascisme te maken heeft is de grootste leugen van socialisten.

  Geliked door 2 people

  • Cynicus zegt:

   Ja veel stampende laarzen komen van links aan marcheren als collectieve robots. Zie de Sovjet Unie, zie de DDR en zie de stampende laarzen van Noord Korea.

   Like

 17. Cynicus zegt:

  Goed verhaal dit. Er is een islam en die eist van de moslims om oorlog te maken met ongelovigen (kafirs). De islam eist onderwerping aan de islam. Het woord islam eist onderwerping. Al dat zeverige gelul dat islam de religie van de vrede is is een gladde glibberige vieze valse leugen. Ook misleiding en ;leugens zijn een wapen van de islam om ongelovigen (kafirs) te misleiden.

  Like

 18. delamontagne zegt:

  Hij durft als een goed moslim betaamt, de Europeanen de les te zlezen………..
  * * *
  ERDOGAN: De discriminatie van moslima’s in de Europese Unie, verspreid zich als een “Virus”.
  …………….
  Geschokt door het lot van moslimvrouwen in de EU, bestijgt de dappere sultan zijn zwarte paard en vliegt ter redding van deze
  moslima’s, die gruwelijk gediscrimineerd
  worden door de “ongelovigen” van
  het Westen.
  Hij begint hen te beschuldigen van het niet respecteren van de rechten van deze zusters in de deugd, gekleed in de
  jurken van bescheidenheid en deugd, die zo aangenaam zijn voor Allah .
  De ongelukkigen, hoe zij moeten lijden, onderdrukt, vervolgd, vernederd!

  Erdogan sprak over dit serieuze onderwerp met zijn gebruikelijke welsprekendheid, met een zachtaardigheid die een toespraak van Hitler in het “niet”doet vallen.
  Dit was tijdens een bijeenkomst over ondernemerschap door vrouwen, georganiseerd voor de OIC Women’s Advisory Council in zijn paleis in Ankara.
  Hij eindigde met deze onredelijkheid op
  het hoogtepunt van zijn megalomane, excessieve grootheidswaanzin.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Hij bekritiseerde scherp de discriminatie waarmee moslimvrouwen in Europa zogenaamd te maken hebben.
   Men gelooft zijn oren niet:
   ˮ Islamitische sluiers zijn geleidelijk verboden in de openbare ruimte van de EU: een list om te voorkomen dat moslima’s deel nemen aan het sociale leven”.
   “De pogingen om moslimvrouwen vast te houden in hun huizen verspreidt zich als een virus. ˮ

   Tegenwoordig hebben de meeste EU-landen geleidelijk beperkingen ingevoerd om de rechten van moslimvrouwen zoveel mogelijk in te perken.
   Dit verhindert hen om te gaan werken en ook de toegang tot onderwijs.
   “Degenen die ons “de les willen lezen”,
   verwelkomen dit helaas, terwijl de meest elementaire mensenrechten in hun land worden vertrapt … ˮ

   Deze woorden, uitgesproken door de Turkse president, laten je sprakeloos omdat ze doordrongen zijn met intens kwade bedoelingen.

   Hij voegde eraan toe dat Turkije 30 miljard dollar heeft uitgegeven aan de vluchtelingen uit Syrië en Irak, terwijl de EUhad beloofd 6 miljard euro over te maken.
   Maar Turkije heeft slechts een paar ellendige 800 miljoen Euro tot op heden
   ontvangen.

   Terwijl de öntwikkelde”landen hun vrede zoeken in de bescherming van hoge muren en met strikt veiligheidsbeleid heeft Turkije miljoenen mensen verwelkomd, ongeacht hun etnische achtergrond, religie en taal.

   Like

   • delamontagne zegt:

    ERDOGAN’S TURKEIJE IS EEN VOORBEELD VOOR DE MENSHEID…………

    Maar zijn ˮgerechtvaardigdeˮ woede van de vrome moslimverdediger voor de arme moslimvrouw, die het ongeluk heeft om in dit zo onvriendelijke, zo harde, zo wrede Westen te leven, was niet alleen voorbehouden voor zijn vrienden in de EU, maar ook aan Mohammed ben Salmane, de Saoedische kroonprins, die, oh heiligschennis, een gematigd en tolerant ˮ islam verlangt.

    ˮ Weer zo’n moslim die door het Westen is gecorrumpeerd!”.

    Inderdaad, de term “gematigde islam” die door de Saoedische prins werd gebruikt, wekte de woede op van de
    vrome sultan in Ankara op.

    ˮ De uitvinding van de gematigde islam behoort tot het Westen. Er is geen gematigde of onbetekenende islam, de islam is uniek.
    “Dit is een term die alleen wordt gebruikt om de islam te verzwakken. ‘
    Ze zeggen dat ze zich willen richten op de gematigde islam, maar ze geven vrouwen nog steeds niet het recht om
    auto te rijden.
    Bestaat er zoiets in de islam?
    Ik veronderstel dat ze dit recht zullen verlenen als ze een gematigde islam gaan beoefenen. ˮ
    Al met al, Erdogan laat zich gaan
    en beschuldigt het Westen van al het kwaad.

    Like

 19. delamontagne zegt:

  Gelukkig maar want deugd, mededogen, respect voor mensenrechten en vrouwenrechten,
  tolerantie is alom vertegenwoordigd
  in het Turks islamitische paradijs onder de welwillende autoriteit van de sultan in Ankara.
  Laat dit model staan voor het onverdraagzame, het zelfzuchtig, het decadente Westen.

  Erdogan lijkt te lijden aan een groot geheugenverlies en een gevoel van ontkenning van de dwangmatige moslimwereld.
  Zijn land is noch deugdzaam, noch
  heet het welkom aan vluchtelinen, noch genereus, noch respectvol voor de mensenrechten, zoals hij beweert.
  Hij kijkt naar de splinter in het oog van de buurman, maar ziet de balk in eigen oog niet.

  Minachting, verkrachtingen, slavernij en kinderhandel zijn deel voor de Christen vluchtelingen en Koerden en andere minderheden die in het land van deze “sultan”als ketters worden beschouwd.

  Vluchtelingen in Turkije profiteren niet van de genereuze sociale voordelen die door westerse overheden worden verstrekt aan vluchtelingen en migranten. Ze zijn niet gehuisvest in hotels, kastelen, herbergen, zoals sommige in Duitsland, Italië, Frankrijk, Zweden, maar in kampen, die niet altijd in overeenstemming zijn met de mensenrechten.

  Uzay Bulut, een in de VS woonachtigeTurkse moslimjournalist, heeft verschillende artikelen geschreven over de situatie van niet-moslimvluchtelingen in Turkije en de endemische haat tegen niet-moslims van
  de Turken.
  En het beeld dat hij ons presenteert lijkt bepaald niet op het droombeeld dat Erdogan in zijn misleidende toespraken
  doet voorkomen.

  Handel in vrouwen en kinderen voor commerciële en seksuele doeleinden in het land van de sultan van Ankara

  Like

  • delamontagne zegt:

   ECPAT, de organisatie die vecht om kinderprostitutie, kinderpornografie en seksuele handel een halt toe te roepen, heeft een gedetailleerde studie gepubliceerd over de commerciële seksuele uitbuiting van kinderen in Turkije.

   In een rapport uit 2014 over de wereldwijde index van de slavernij schatte ECPAT dat het voorkomen
   van slavernij in Turkije het hoogste is in Europa, grotendeels als gevolg van het grote aandeel in vrouwenhandel en kinderen als bekeken wordt naar de
   seksuele uitbuiting en vroegtijdig huwelijken.

   Het ECPAT-rapport citeerde ook een studie van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken uit 2013:

   ˮTurkije is een doorvoerland en een land van herkomst voor kinderhandel

   Nog steeds volgens ECPATˮ

   ˮ Er bestaat een groot risico dat kinderen uit de opvangcentra verdwijnen om in de handen van mensenhandelaren te vallen.

   Gevreesd wordt dat informatie uit Zaatari, het VN-vluchtelingenkamp in Jordanië, een identieke situatie in Turkije illustreert: oudere mannen uit Saoedi-Arabië en de Golfstaten profiteren van de Syrische crisis om er jonge “verloofden” te krijgen voor een goede prijs.
   Er zijn aanwijzingen dat kinderhandel ook het werk is van “koppelaars” die opereren tussen Syrië en Turkije.

   De meisjes zijn geen vluchtelingen, maar
   ‘beloofde” maagden, die gekozen zijn
   op basis van hun leeftijd.
   Van twaalf tot zestien jaar oud.

   De handelaren hebben het dan over hen als “pistachenoten”; van zeventien tot twintig worden het ‘kersen’; dan appeltjes tussen 20 en 22 jaar en alles daarboven worden aangeduid als “watermeloenen”.

   Volgens het Mazlumder-rapport zijn vooral de Syriërs vanwege hun kwetsbaarheid onderhavig aan deze sex-handel op grote schaal.
   Kinderen en dan vooral de meisjes, zijn de belangrijkste slachtoffers.

   Like

 20. Anneke zegt:

  Ach, Erdogan…dit weten wij allang. Onze landverraders idem, maar zij zullen dit NOOIT toegeven.

  Like

 21. Aegolius cs zegt:

  Erdogan heeft het nooit onder de islamitische bidkleedjes geveegd dat “islam is wat het is”. Nu preciseert hij het voor het ongelovig EU en ander bestuur.

  Like

  • MF zegt:

   Dan kunnen we toch de conclusie trekken dat de islam van Erdogan niet te combineren is met de staatsrechtelijke -en bestuursrechtelijke principes van het Westen , en de onderhandelingen op grond van Erdogan ’s eigen woorden stop zetten?

   Oh nee, ik weet de oplossing al: we zeggen zeggen tegen Erdo:

   “Lieve Erdogannetje, jij bedoelt het niet zo he, wat ben jij een lieverd!”.

   Geliked door 1 persoon

 22. Bas zegt:

  Quote “Er bestaat geen gematigde islam!”

  Oud nieuws !

  Like

 23. Bas zegt:

  Een aardig boek in dit geheel is: ”Erdoğan. Perceptie, reflectie, analyse”, echter lees de kanttekening. http://bit.ly/2jrXmXk

  Like

 24. Pingback: Jozias de collaborateur | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s