Geheim ooggetuigenverslag van gaskamerknecht Auschwitz ontcijferd

Screenshot_36

(Door: Caspar Naber)

Een tot voor kort onleesbaar ‘dagboek’ van een dwangarbeider in de gaskamers en crematoria van Auschwitz is ontcijferd met behulp van moderne computertechnieken. De Nederlandse Sonderkommando-deskundige Bart Nauta spreekt van  een ‘zeer bijzonder ooggetuigenverslag’.   

,,Wat wij hier meemaken, gaat ons verstand te boven.” Zo begint de Grieks-Joodse Marcel Nadjari (27) medio 1944 zijn verslag over wat hij meemaakt als lid van het Sonderkommando in de gaskamer en in crematorium III van vernietigingskamp Auschwitz. Een ooggetuigenverslag van het gruwelijke werk dat hij op bevel van de nazi’s moet uitvoeren.

Lees verder>>>
(h/t “Jan Wandelaar”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, Genocide, Jodenhaat, Krankzinnigheid, nationaalsocialisme, nazisme. Bookmark de permalink .

25 reacties op Geheim ooggetuigenverslag van gaskamerknecht Auschwitz ontcijferd

 1. Marian zegt:

  Hier ben ik stil van geworden. Wat afgrijselijk, wat die man heeft moeten meemaken.

  Like

 2. scherpschutter zegt:

  Onder het juk van de islam zullen er geen nieuwe gaskamers ontstaan maar wel massaal crematoria, waar doodseskaders de nietmoslims massaal afmaken. Merkel, in samenwerking met Juncker/Timmermans hebben de voorbereidingen al getroffen. De slachters zijn al binnen en bezig de messen te slijpen. Rutte zit namens nederland, ook in het complot.

  Like

 3. Thoth zegt:

  (..)Van elk lichaam blijft 640 gram as over. Die moeten we vergruizen. Daarna gooien de Duitsers alle asdeeltjes in de nabijgelegen Sola-rivier om geen enkel spoor achter te laten.”

  Vreselijke horror…

  Like

 4. Wim Vreeswijk zegt:

  Dit lijkt mij een interessant getuigeverslag omdat er nog altijd mafkezen rondlopen die de moord op 6 miljoen joden lopen te ontkennen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Onno zegt:

  Psychopaten zijn zonder verhoging van de polsslag tot alle anti-sociaal zieke projecten in staat.
  TESTEN EN UITNEMEN!!!

  Like

 6. Guardiacivil zegt:

  Telkens met zulke gruwel daden zijn er toch mensen die deze hel overleven. Die destijds in actie schoten om de buitenwereld op de hoogte te brengen ondanks de totale afzondering van zulke kampen en de beveiliging. Het werd op sluwe wijze gedaan zodat niemand het zag. Het moest bekend worden. Het “MOEST” bekend worden wat er zich afspeelde.
  Dat ook juist pas na 35 jaar en in dit huidige tijdsbeeld van de islam en zijn gruwelijke daden, dit verslag kenbaar wordt gemaakt na een moeilijke lange technische analyses en vertaling.
  Ik had dit al eerder gelezen en had mij er over verbaast dat naast andere berichten hierover, er melding wordt gemaakt van 3000 tegelijk in de vergassings ruimte, terwijl in andere meldingen er wordt bericht over groepjes van 150 tot 200 mensen.
  Deze week zat ik er nog eens over na te denken en met dit verslag dat ter plekke werd opgetekend is het zelfs mogelijk dat de 6 miljoen mensen (volgens de boeken) die zijn vergast een schatting is, het kan dan zelfs zo zijn dat er vele duizenden zoniet miljoenen mensen meer zijn vergast!

  Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Ik maak bezwaar tegen het gebruik van het woord “gaskamerknecht” in het artikel van deze foute krant.
  Knecht duidt op een dienstverband. Dat was er niet. Het waren dwangarbeiders die stelselmatig zelf werden opgeruimd, omdat men geen getuigen kon gebruiken. Deze mensen hadden geen enkele keus, hooguit konden ze hun eigen vernietiging wat uitstellen.
  En bij niet gehoorzamen was doodgeschoten worden wel het aardigste wat de Duitsers je konden aandoen, het waren sadisten met een missie. Er was geen keus.

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Het waren SS.-mannen , SPECIAAL ‘UITVERKOREN’ door Himmler ( TOTENKOPF-Brigade,, ) reeds op de lagere scholen, geobserveerd!waar ze door sadisme al ”uitblonken’. ……….DAAROM, meer dan …duizendmalig schandalig. dat tienduizenden NAZIS geholpen werden , ( door div. INSTANTIES, w.o het vaticaan) met de hielen te lichten. ……….In het boek’MONTE CASSINO’ wordt op pag.27, o.a, verhaald’De beslissingen v.d.geallieerden die Mark Clark ..in..zijn..vrachtwagen achter het pales in Caserya brachten, waren het gevolg v.d. belangrijke gebeurtenissen in de eerste helft van..1943. In 1942 hadden de geallieerden alleen nog maar voor hun leven gevochten ,maar nu ,tegen de zomer van..1943, was het duidelijk voor de geallieerden leiders- en..ook..voor..veel…DUITSE generaals – dat ……DUITSLAND..DE..OORLOG..NIET..MEER..KON..WINNEN………..Drie grote geallieerde overwinningen hadden dat bewerkstelligd. In februari had de overgave v.d.Duitsers ..bij…STALINGRAD…een einde gemaakt aan de monsterlijkenbloedige strijd daar, waardoor Hitlers hoop op een zegt in het oosten in de grond werd geboord en in de Lente werden de Duitsers gedwongen hun ..U- boot campagne in de Atlantische Oceaan op te geven doordat ze steeds meer onderzeeers verloren. ……………….Het boek ‘MONTE CASSINO’ ‘: ,auteurs DAVID HAPGOOD en DAVID RICHARDSON! ..uitg. KADMOS! …Eerst uitgegeven door Congdon& Weed, Inc. New York , 1984, isbn90.6790. 015 x . ……….’MONTE CASSINI’:’ Veertien eeuwen geleden door St.- Benedictus gesticht,was de Abdij van Monte Cassino het beroemdste klooster van Europa. ……….
   Op 15 februari 1944 bombardeerden de Amerikaanse luchtmacht Monte Cassino. Het was een staaltje van bittere ironie dat de geallieerden een symbool moesten vernietigen van de beschaving die ze nu juist wilden beschermen. ……….Wat er die dag precies gebeurde,is sindsdien omstreden. Het bombardement wordt door sommigen als een blunder ,door anderen als een militaire noodzaak ,en door weer anderen zelfs als oorlogsmisdaad betiteld. Maar pas nu is de hele waarheid aan het lichten gekomen…….
   Dit boek doet op adembenememde wijze verslag van de werkelijke omstandigheden waaronder Monte Cassino werd vernietigd,maar tevens geeft het een aangrijpend beeld v.d.mannen die in deze tragedie een rol speelden: de geallieerde generaals,die het onderling oneens waren:… de DUITSE BEVELHEBBERS,die in angstige spanning hun beslissing afwachtten; de Duitse soldaten,die een groot aantal kunstschatten wisten te redden,maar…15… kisten met meesterwerken achterhielden ..om..als..verjaardagscadeautje aan Goring te geven; en de monniken . In het klooster .die de …paus…vergeefs…om…hulp…vroegen…( en wier dagboeken pas onlangs ..zijn ..vrijgegeven) …………..MONTE..CASSINO is een spectacular en indrukwekkend boek dat eindelijk de hele waarheid onthult achter een van de meest controversiele beslissingen in de TWEEDE WERELDOORLOG.<<<<<<<

   Like

   • fleckie zegt:

    ‘OP De Duiits( FRANS)- talige t.v.- zender ARTE : op tt.113’dd.16.11.2017 :’ AUSSTELLUNG
    zu RINGELBLUM – ARCHIV’……..’ Eine AUSSTELLUNG in POLEN zeigt bisher unveroffentliches Material aus dem geheimen Ringelblum-ARCHIV uber das LEBEN im Warschauer GHETTO. DIe Schau mit dem Titel “Was wir bisher nicht in die Welt schreien konnten” offnete im Judischen Historischen Institut in Warschau ihre Tore………………….
    Sie stellt unter anderem den polnisch- – judischen Historiker Emanuel Ringelblum in den Fokus, der heimlich das LEBEN der judischen Bevolkerung unter der NAZI-BESATZUNG
    dokementierte. Zu sehen sind zudem Originaldokumente und bisher nicht veroffentliches Filmmaterial .<<<<<<<

    Like

 8. scherpschutter1943 zegt:

  De fantasie van de meest Nederlanders schiet te kort om zich voor te stellen dat “Auswitsch”anno 2017 weer kan gebeuren. Ik ben er van overtuigd dat het weer gaat gebeuren. En weer zullen de laffe bestuurders in Europa het hoofd buigen voor het moslimgeweld in de hoop dat zij gespaard zullen blijven. Nou, ik weet 1 ding heel zeker, Onze leiders zijn het eerste aan de beurt voor de vernietiging. De moslims nemen niet eens de moeite om ze af te voeren. Het Binnenhof is groot genoeg om er een paar honderd af te maken.

  Like

 9. fleckie zegt:

  Het boek’DER..SS-STAAT’…das SYSTEM der deutschen KONZENTRATIONS-LAGER! van Professor Dr.Eugen Kogon.,! geboren in Munchen,1903,…wurde kurz nach dem EINMARSCH der Nationalsocialiste in Osterreic festgenommem. Er blieb bis 1945 in Haft. Zunächst in Gefängnissen der Gestapo ,dann im Konzentrationslager ..Buchenwald.,Seit 1945 ist er gemeinsam mit Walter Dirks nhetausgeberb der ‘ Frankfurter Hefte’. Er war bis 1969 Professor für Politik an der Technischen Hochschule Darmstadt. ……….:::’ Ein epochales Dokument- jetzt erstmals als Taschenbuch”. …..Kogons einzigartiges Bericht stützt sich auf 150 Einzelprotokolle
  Und Eigenerlenisse als…inhaftierter. Wiederholt wollte der Autor sein Manuskript vernichten, so furchtbar war sein Inhalt.- …….Aber er verwirklichte seine Absicht, die nackte Wahrheit zu schildern,objektiv,nichts zu verändern,nichts zum beschönigen und nichts zu verschweigen. So entstand ein historisches Werl ersten Ranges, das die Öffentlichkeit zum ersten Mal,mit einer bis dahin für unvorstellbar geheltenen Wirklichkeit und einem der dunkelsten Kapitel der deutschen Heschichteb konfrontierte. ………….Seitdem erschien das Buch in unzähligen Auflagen. Deutsche und alliierte KZ- Prozesse haben sich immer wieder darauf berufen. Das Buch hat nichts von seiner einzig Arten Wirkung und Gültigkeit eingebüßt. Es ist eine Grundvoraussetzung …politischer..BILDUNG zünd ein Standardwerk der Geschichtsschreibung <<<<<<

  Like

 10. fleckie zegt:

  Nog even dit: uit het NIW:23.8.1996: … ‘ STASI..en…NAZIS’,…….DE ..STASI…werkte moedwillig tegen ..bij..de..pogingen..oorlogsmisdadigers ..uit..de..nazi-periode voor het gerecht te brengen .
  Dat heeft ..Alfred ..Streim ..verklaard tegenover ..het…Duits-Joodse tijdschrift Tribune……………….
  Streim was afdelingshoofd van het..Centrale Instituut voor de ..Opherdering ..van..nazi- misdaden
  ..in. het WESTDUITSE ..Ludwigsburg…Tijdens een conferentie v.d. veiligheidsdiensten v.d.socialistische staten, in 1969, werd besloten de Bondsrepubliek nog slechts mondjesmaat te voorzien van relevante documenten. Daarvoor..moest..de..indruk..worden..gewekt…dat..het..Westen..niet..geinteresseerd..was..in..de..berechting..van…oorlogsmisdadigers…Dit besluit stuitte op krachtig verzet van de ..POLEN.,aldus Streim.

  Like

  • fleckie zegt:

   Op ejbron,19.10.2013: onder ‘ heropvoeding voor andersdenkenden’: VOORWOORD: boek: ‘De Gesel van het Hakenkruis’,,( een korte geschiedenis van de oorlogsmisdaden der Nazis. auteur Lord Russell of Liverpool, uitg. De Bezige Bij,A’ dam……………………..
   Op pag. 187′ onder titel ‘CONCENTRATIEKAMPEN’:,reeds lang voor de invasie in POLEN, in 1939, was het concentratiekamp-systeem in volle gang en…HIMMLER.. had zijn organisatie vervolmaakt: zijn methoden waren in vredestijd..beproefd en in paraktijk
   gebracht op zijn landgenoten. …………..Bij het nooddecreet van 28 februari 1933 – Hitler verspilde geen tijd in zulke aangelegenheden– kreeg de ‘Schutzhaft’ de beschermende hechtenis, een plaats in de rechtsorde van..het…DERDE…RIJK.Iedereen die het geringste blijk van mogelijk of daadwerkelijk verzet tegen het nieuwe regiem gaf,kon dus worden opgeborgen en op deze wijze werden tijdens de 6 volgende jaren duizenden Duitsers ter’behandeling’ in concentratiekampen geworpen en velen herwon- nen nimmer hun vrijheid. Aan de GESTAPO was de taak toevertrouwd , alle vijanden van de partij ..en..de..nationale staat.uit de weg te ruimen’, en het optreden van .deze organisatie voorzag de concentratiekampen van bewoners en van..SS-LEIDING ..Hoe dit wapen dat in de jaren vlak voor het uitbreiden van de oorlog in 1939 was gesmeed en beproefd,in de oorlogsjaren werd gebruikt om de bewoners der bezette gebieden te terroriseren en..vele…millioenen…uit…te…roeien…,wordt in dit hoofdstuk beschreven. ……
   ……Toen de oorlog werd verklaard , waren er in Duitsland 6 concentratiekampen die tezamen ongeveer 20.000 gevangenen bevatten. In de volgende twee jaren werden andere kampen gebouwd, waarvan de namen beruchte klanken zijn geworden: AUSCHWITZ,.BELSEN,.Buchenwald,.Fossenberg., MAUTHAUSEN,.Natzweiler, Neuengamme,.Ravensbruck,. En SACHSENHAUSEN……………Gedurende de oorlog werden volgens de…laagste…berekening, …12 miljoen mannen, vrouwen en kinderen..uit..de.veroverde..en..bezette..gebieden..door de Duitsers ter dood gebracht. Naar een voorzichtige schatting kwamen 8 miljoen hiervan om in Duitse concentratie- kampen. Hierover sprekend zei Sir Hartley Shawcross, de openbare aanklager van hetb Ver.Koninkrijk , tijdens het proces tegen de voornaamste Oorlogsmisdadigers in zijn slotrede:” Twaal miljoen moorden! Twee..derde..van de Joden in Europa uitgeroeid, …meer …dan …zes…miljoen…volgens..de cijfers van de..moordenaars..zelf. …..Moorden
   als in een industrie voor massaproductie bedreven in de gaskamers ..en..de..ovens. Van AUSCHWITZ, ..DACHAU.TREBLINKA,..,..MAUTHAUSEN,..MAIDANEK,..en. Oranien-
   burg.’ …….Miljoenen werden uit de bezette gebieden naar deze kampen overgebracht, soms..omdat zij Joden waren, soms als slavenarbeiders die niet meer in stast waren te werken, velen waren… Russische krijgsgevangenen, soms slachtoffers v.d. ‘Kugel Erlass’, velen..Nacht und Nebel- gevangenen. Zij werden onder de smerigste en vernederendste omstandigheden in kudden bijeengedreven,…getergd, geranseld, gemarteld en…uitgehongerd, en tenslotte uitgeroeid of, zoals de Duitsers hetb noemden,’geelimineerd’ door massale terechtstellingen in de gaskamers. De concentra- tiekampen hadden een afschrikwekkende uitwerking op de bevolking en dat was de zorgvuldig..overwogen..opzet. Aanvankelijk werden,in Duitsland zelf, de geheimzinnige sluier en de door hogerhand verspreide geruchten gebruikt om de vrees te vergroten. Er waren heel, velen die niet wisten wat er gebeurde achter de omheiningen van prikkeldraad, doch er waren slechts enkelen die het niet vermoedden………….. Het was niet de bedoeling dat deze sluier van geheimzinnigheid ooit geheel zou worden opgetild. Enkele bevoorrechten mochten bij gelegenheid een kijkje nemen en de vele burgers die in dienst waren van deze concentratie- en arbeidskampen,zullen zeker aan familie en kennissen daarbuiten wel eens een verslag hebben gegeven van wat zij daarbinnnen hadden gezien. Maar de vijanden van Dld mochten nooit werkelijke bewijsstukken v,d.misdaden die daar werden bedreven, in handen krijgen..en..er..waren..plannen..gemaakt om al deze kampen teernietigen en de nog levende bewoners te liquideren.Slechts de snelle geallieerde opmars en de plotselinge ineenstorting ..van..Duitsland..hebben. deze plannen verijdeld. …….Sindsdien heeft de weteld de volle tragiek van het verhaal leren kennen, De overlevenden hebben hun ervaringen verteld,en de kampen zelf hebben van de verschrikkingen getuigenis afgelegd. Zij die na het schrikbewind als eersten deze kampen betraden,zullen voor altijd worden achtervolgd door de gruwelijkheid die zij daar aanschouwden. Op de bladzijden die volgen,zal een poging worden gedaan om de toestanden in enkele van deze kampen..en…het leven van vernedering ,vervuiling,en marteling van allen die er in opgesloten waren te beschrijven…<<<<<<>>>>>> Fleckie: eerlijkshalve moet wel erbij vermeld worden! Dat voornamelijk de RUSSEN, ( als geallieerde partner) door hun snelle ‘doortocht’ eigenlijk het LEEUWENDEEL hebben geleverd!! bij de … vrijmaking..van het MISDADIGE ..NAZITUIG!

   Like

   • fleckie zegt:

    Behalve de Duitse concentratiekampen bestonden er ook nog ‘KROATISCHE’ concentratiekampen!!uit het boek’ KAROL WOJTYLA, PAUS en POLITICUS’ van Afalbert Krims, uitg ‘ONZE TIJD/ IN DE KNIPSCHEER’ isbn 90.6265.198.4 bijv.pag 271 : Vooral de katholieke kerk v.d.Kroaten onder leiding van de aartsbisschop van Zagreb, Kuraric, weer openlijk met de vererving v.katdinaal Stepinac, die ..na..de..Tweede ..Wereldoorlog was veroordeeld wegens samenwerking met de..fascistische ..USTASI.
    De USTASI- staat KROATIE werd uitgeroepen na het binnenrukken van..HITLERS
    troepen en de capitulatie van JOEGOSLAVIE. Onderdeel van zijn programma was: de uitroeiing van alle niet-katholieken in KROATIE. In 4 jaar tijd vermoordden de USTASI ..vele..honderdduizenden..orthodoxe SERVIERS,, Joden, zigeuners, maar ook KROATISCHE antifascisten. NET als de nazis richtten de KROATISCHE fascisten con- centratiekampen op, waarvan sommige geleid werden door..katholieke priesters……De
    Franciscaan Miroslav Filipovic was bijvoorbeeld als commandant v.h.concentratiekamp …
    JASENOVAC..schuldig ..aan ..de ..dood van …40.000( veertigduizend) mensen………….
    PRVISLAV GRIZOGONO , voormalig minister van het koninkrijk JOEGOSLAVIE, schreef op 8 februari 1942 in een brief aan Pius Xll :……. Uwe..Heiligheid,……….Ik schrijf U dit als christen.Vanaf de eerste dag v.d.onafhankelijke staat KROATIE heeft men de SERVIERS massaal afgeslacht en deze massale slachtingen gaan door tot op de dag van vandaag… Waarom schrijf ik U dit? Zie hier de reden: bij al deze ongekende misdaden,erger dan die van de heidenen,was onze katholieke kerk op tweeerlei wijze betrokken: Ten eerste was een groot aantal priesters geestelijken,monniken, en leden van katholieke jeugdorganisaties actief betrokken bij al deze misdaden,maar wat nog veel erger s, katholieke priesters werden ..zelfs..kamp-..en groepscommandanten en bevalen of tolereerden als zodanig de afschuwelijke folteringen,moorden en afslachting van een gedoopt volk. Niets van dat alles hadden zij kunnen begaan wanneer de bisschoppen het niet gebillijkt hadden, en als het al gebeurde had men kerkrrechtelijke processen tegen hen moeten voeren en hun het priesterkleed moeten ontnemen. Aangezien dat niet gebeurd is,kan dat slechts betekenen dat de bisschoppen blijkbaar hun placet hebben gegeven,op zijn minst door hun stilzwijgen>>>>>>>>>>>>>>

    Like

   • fleckie zegt:

    Vervolg op pag.272′ van op zijn minst door hun stilzwijgen’…..GRIZOGONO kreeg destijds geen antwoord van Pius Xll , en niet een van de bij de misdaden betrokken katholieke priesters werd ooit door het Kroatische iscopaat – geleid door aartsbisschop
    Stepinac- of door Rome ter verantwoording geroepen.Tegen deze historische achtergrond kan men pas goed afmeten welke dimensie de openlijke lofzang van aartsbisschop Kuharic op Stepinac en de eis van diens rehabilitatie hadden. Het feit dat Joegoslavische politici en media zich scherp kanten tegen de ‘Ste
    Inac- renaissance’ binnen de ..Kroatische kerk, werd in het Westen vaak becommenta-
    rieerd als ‘verharding’ v.d.Joegoslavische politiek t.a.v. De kerk- zonder EEN..enkele
    opmerking over de terreur van de …USTASA- staat en de verantwoordelijkheid van aartsbisschop ..Stinac, voor de houding v.d.kerk. …………..Precies op het tijdstip dat in Joegoslavie het opnieuw ontbrande Stepinac- debat hoog oplaaide, ging paus Johannes Paulus ll demonstratief achter de voorzitter v.d.Kroatische BISSCHOPPENCONFERENTIE staan: op 2 febr. 1983 benoemde hij Franjo Kuharic tot kardinaal.Deze bedankte de paus met een uitnodiging om de afsluiting bij te wonen v.h.1300- jarig jubileum v.d. Kerstening van KROATIE, in ..1984. <<<<<<<<<<<<<<

    Like

   • fleckie zegt:

    …..AUSCHWITZ?…De kleine Poolse stad AUSCHWITZ,(oswieciem) met een bevolking van 12000 mensen en ruim 250 kilometer en ruim 250 kilometer ten zuidwesten van Warschau gelegen, was VOOR de oorlog buiten Polen volmaakt bekend. Haar geografische ligging was zeer ongunstig. Zij lag op de bodem van een ondiep dal,was omgeven door een aantal stilstaande poelen en de atmosfeer was dampig,stinkend en verpestend. Het is niet verwonderlijk dat er in het mistige moerasgebieden rond Auschwitz geen mensen woonden. Zoals iemand eens zei:,Het leven was er voor duizend jaar van geweken omdat de dood er de wacht hield’…Als de dood hier de wacht hield,was dat niet tevergeefs want op deze plaats vestigden de Duitsers .konzentrationslager Auschwitz’,waar eens tienduizend mensen per dag naar de gaskamers werden gesleept en niet minder dan 3 miljoen mensen, volgens de berekening v.d. commandant zelf,op deze of andere manier werden gedood….Toen het kamp pas was geopend,besto det uit 6 oude barakken en een verlaten tabaksfabriek; maar later werd het aanzienlijk uitgebreid. Op de 1 ste Mei 1940 kreeg SS-Hauptsturmfuhrer Rudolf Franz Ferdinand HOSS promotie en werd van SACHSENHAUSEN ,waar hij sinds 1938 adjudant-commandant was, overgeplaatst naar AUSCHWITZ. …AUSCHWITZ was voorbestemd een belangrijk kamp te worden,vooral voor het onderdrukken van het Poolse verzet tegen de Nazi-beetting. Dus moest er een commandant met ervaring worden aangesteld.Hoss beschikte over de noodzakelijke..bekwaamheden ..en moet weinig moeite hebben gehad om op de lijst van uitverkorenen te komen. …..NA te hebben gediend..in..de..Eerste Wereldoorlog werkte hij op boerderijen in zsilezie en Sleeswijk Holstein tot aan het jaar…1923…, toen hij deelnam aan een moordpartij en tot 10 jaar gevangenisstraf werd veroordeeld. Hij werd 5 jaar later vrijgelaten en begenadigd en in 1932 werd hij in Munchen lid v.d.NSDAP.
    Terwijl hij in 1933 op een boerderij in Pommeren een SS- cavalerie- afdeling commandeerde,werd hij tijdens een inspectie opgemerkt door Himmler die veronderstelde dat zijn ervaring en gedrag hem wel geschikt maakten..voor een administratieve functie in een concentratiekamp. Van die dag af was Hoss’toekomst verzekerd. Hij ging in 1934 naar DACHAU waar hij als ‘Blockfuhrer’ in het schutzhaftlager
    begon en bleef daar tot zijn overplaatsing naar ..SACHSENHAUSEN in 1938. ……. In 1941 inspecteerde Himmler AUSCHWITZ en gaf instructies het kamp uit te breiden en de om.iggende moerassen te dempen. Terzelfder tijd werd bij Birkenau een ..nieuw kamp opgericht voor…100.000( honderdduizend) Russische gevangenen. Van dat moment af groeide het aantal gevangenen met de dag ,hoewel de huisvesting uiterst onbevredigend was . De medische hulp was onvoldoende en besmettelijke ziekten werden een alledaags verschijnsel. In 1941 arriveerde de eerste zending Joden uit Slowakije en Opper Silezie en reeds onmiddellijk werden de arbeidsongeschikten in het crematorium vergast. Later in datzelfde jaar WETD Hoss naar Berlijn geroepen en kreeg daar van Himmler te horen dat Hitler tot de ‘ definitieve oplossing’ van het joodse vraagstuk ..in..Europa. besloten had. Daar de andere uitroeiingskampen in Polen niet bijzonder doelmatig geacht werden en niet konden worden uitgebreid,kreeg Hoss opdracht een bezoek aan…TREBLINKA .. te brengen en daar de uitroeiingsapparatuur in ogenschouw te nemen. Hij bezocht TREBLINKA in het voorjaar van .1942 en vond de methoden die daar toegepast werden,wat primitief. Er werden kleine kamers gebruikt,uitgerust met pijpen om de uitlaatgassen ..van..verbrandingsmotoren..binnen te voeren. Deze apparatuur was onbetrouwbaar daar de motoren uit oude ,buitgemaakte transportvoertuigen en tanks waren gehaald en herhaaldelijk afsloegen. Het vergassingsprogramma was daardoor niet volgens plan verlopen,hoewel volgens het verweer v.d.commandant er toch nog…80.000( tachtigduizend) mensen in het afgelopen halfjaar waren vergast. Maar dat was niet genoeg volgens Himmler die juist bezig was ..het GHETTO van Warschau op te ruimen. Dientengevolge werd besloten dat AUSCHWITZhet aangewezen kamp was voor dit doel,daar het bij een knooppunt van 4 spoorwegen ligt en de omgeving dun bevolkt was. …….Hoss kreeg vier weken om zijn plan voor te bereiden en moest zich in verbinding stellen met SS- Obersturmbannfuhrer .. EICHMANN.., een autoriteit van betekenis in Amt 4 van het .Reichssicherheitshauptamt.
    Eichmann zou met Hoss betaadslagen over de. Lichtingen die hem ter uitroeiing zouden worden toegezo den. Het aantal konvooien nam toe en daar de nieuwe crematoria niet voor het eind van het jaar klaar konden zijn, moesten de nieuw- aangekomenen in tijdelijk opgerichte gaskamers worden vergast en in kuilen worden Verband. ..Ywee oude boerderijen die ver van de weg verwijderd nabij Birkenau stonden,werden .luchtdicht gemaakt en van sterke houten deuren voor zien. De Transporten werden bij een zij spoon in Birkenau ..uit geladen..en..de..gevangenen die geschikt waren om te werken,weggevoetd naar de kampen van Auschwitz,..en…BIRKENAU. De anderen die vergast moesten worden en konden lopen,moesten naar de vergassingsfabriek marcheren op ongeveer een Kilometer afstand van het zijspoor verwijderd. De ziekenhuis en zij die niet tot lopen in staat waren,werden op lorries vervoerd. Buiten de boerderij morsten alle gevangenen zich achter een hekwerk uitkleden. .Op de demur was een Bord bevestigd met het opschrift…’Desinfektionsraum'( desinfectiekamer) zodat de gevangenen de indruk moesten krijgen dat zij het gebouw binnengevoerd werden om ontluisd te worden. Nadat zij uitgekleed waren,gingen zij het vertrek binnen in groepen van ongeveer 250 personen,al naar gelang de omvang van het transport. De deuren werden gesloten en een of twee blikken…’ZYKLON B’ werden door speciaal geconstrueerde openingen in de wanden naar binnen geworpen.’Zyklon B’ gas werd meestal tot dit doel gebruikt en bevatte een ongezuiverd mengsel van blauwzuur. De tijd die het kostte om de slachtoffers te doden, varieerde al naar gelang de weersgesteldheid maar was zelden langer dan 10 minuten………..Een half uur later werden de deuren geopend en de lijken werden door het gevangencommandomdat hier permanent gestationeerd was ,verwijderd en in kuilen verbrand….VOOR de lijken werden verast, werden eerst de gouden tanden en ringen verwijderd.Er werd brandhout tussen de lijken bestoken en als er naar schatting 100 lijken in de kuil lagen,werd het hout aangestoken met in paraffine gedompelde lompen. Als de vlammen eenmaal goed brandden ,werden er nog meer lijken bijgeworpen.Het vet dat zich op de bodem van de kuil,verzamelde,werd als het regende met emmers op het vuur geworpen om het brandend te houden. Het kostte 6 tot 7 uur om op deze wijze een kuil vol
    Ichamen te cremeren en zelfs wanneer de wind de andere kant op woei,was de stank van brandend vlees in het kamp te ruiken. Nadat de kuilen waren schoongemaakt,werden de beenderen verbrijzeld.Dit werd gedaan door gevangenen uit het kamp: de beenderen werden op een cementen vloer gelegd en met zware houten hamers tot gruis gestampt. Wat daarna overbleef, werd in lorries naar de Weichsel gereden en daarin geworpen………..De bovenstaande beschrijving werd door Hoss zelf gegeven in Maart van het jaar 1946 en heeft betrekking op de methoden die gebruikt werden toen de nieuwe gaskamers dus nog niet gereed waren.Net vervolg is een beschrijving uit dezelfde bron, van de verbeteringen die in werking kwamen nadat tegen eind 1942 twee van de. vier grote, nieuwe crematoria voltooid waren.<<<<<<<<<<<<<<

    Like

   • fleckie zegt:

    Gedeeltelijke pagina 194, v.boek ‘de gesel van het hakenkruis’……’ in december 1943
    verliet Hoss AUSCHWITZ, maar het beestachtige verdelgingswerk ging voort. Hoss zelf aanvaardde een administratieve. SS -betrekking in Munchen, onder OBERGRUPPENFUHRER Pohl.in die betrekking inspecteerde hij herhaaldelijk concentratiekampen en veel v.d.inlichtingen die wij vandaag de dag over deze instellingen bezitten,zijn van hem afkomstig….Van hem weten we dat er niet minder an 3 miljoen mensen in AUSCHWITZ ter dood werden gebracht, en dat 2,5 ( tweeeneenhalf miljoen) in de gaskamers het leven lieten. Van hem weten we ook dat ,als gevolg van EEN..enkel bevel , te AUSCHWITZ …70.000 ( zeventigduizend) …Russische krijgsgevangenen werden gedood in de tijd dat hij daar commandant was. En hij was het ook die een tijdlang dagelijks .10.000( tienduizend) mensen door de gaskamers deed gaan. …….De transporten des doods die in zauschwitz arriveerden,omvatten o.a. 90.000 gevangenen uit Slowakije, ..65.000 uit Griekenland,..11.000 uit Frankrijk,..20.000 uit België, …90.000 uit Nederland, ..400.000 uit Hongarije, ..250.000 uit Polen en Opper Silezie,, ..en 100.000 uit Duitsland. …..op deze wijze verdiende AUSCHWITZ zijn naam als…’ Het kamp des doods’.<<<<<<<<<<<<<<

    Like

   • fleckie zegt:

    Aanvulling op de reportages uit het boek …’de gesel van het hakenkruis.,’ ……..FLECKIE:!0fschoon ik al HEEL veel over bestialiteiten heb gelezen, spannen de nazis ECHT de KROON, om er nachtmerries van te krijgen. Om reden daarvan breng ik dus nog zo min mogelijk over uit dit boek, op de site! ..M.vr.gr.fl.

    Like

 11. fleckie zegt:

  Op 21.3.2015, op ejbron, onder ‘de Eu kijkt weg.’ HISTORICI Duitsland vervalsten geschiedenis, (‘no. 43)

  Like

 12. fleckie zegt:

  ..In het Nieuw ISR. WEEKBLAD van …6.5.1983::’ A M E R I K A…. wil uit te wijzen ..OORLOGSMISDADIGERS …naar……I S R A E L!.’……….Als het aan de Verenigde Staten ligt wordt…ISRAEL de vuilnisbak van de hele wereld wat betreft oorlogsmisdadigers. Na de tweede wereldoorlog hebben de verenigde Staten,in de koude oorlog die met de Sovjetunie woedde,…een aantal …oorlogsmisdadigers ..het..land..binnengelaten in de verwachting,data hun ervaringen als ..nazi ….te stade zouden komen in de strijd tegen de ..SOWJETUNIE. De in het FRANSE LYON op berechting wachtende …KLAUS…BARBIE…, die bij de vervolgingen in Nederland actiever was dan ooit bekend is geworden, profiteerde van de koude oorlogssituatie…
  …..Sinds 1979 …wensen de ver.Staten ..zich..te..ontdoen..van..IN…het…land…wonende ….wonende …oorlogsmisdadigers.,die al te veel moorden op hun geweten hebben. ..In dat jaar werd een speciaal ..bureau …voor…Bijzondere..Opsporing..ingesteld,dat zich. ..bezighoudt met …
  van…oorlogsmisdaden…verdachten…die in de Ver.Staten …..wonen. …Door de lange tijd die de rechtszaken ..vergen ..is..eerst..thans..van..uitwijzingen..sprake. ..De Verenigde..Staten weten ..
  echer…niet…waarheen…………….Beschuldigd …van…oorlogsmisdaden in AUSCHWITZ werd in april ..Hans..Lipschis..uitgewezen. Aangezien hij voor hij zich in de Ver.Staten vestigdede…,de
  Duitse nationaliteit droeg, was zijn uitwijzing naar West-Duitsland …niet…al…te…bezwaarlijk. …..
  Voor anderen is dat wel het geval….Het bureau voor Bijzonder Opsporing ..in..Washington..heeft tegen 26 ..personen zaken aangespannen en heeft nog ..250 …zaken in onderzoek. …Het is zeker dat een aantal v.d. verdachten zal worden uitgewezen. …Dat is al het geval met…aartsbisschop …Valerian..Trifa..van de…Roemeens- orthodoxe gemeenschap van zo een
  …..35.000 zielen in de Ver.staten. …Als ..lid…van…de…Ijzeren …Garde… ..heeft Valerian Trifa
  …in ..1941… deelgenomen..aan …pogroms…in…Boekarest….in .1975… werd tegen hem een procedure ..in..werking..gesteld..om..zijn …Amerikaans ..burgerschap .te ontnemen,omdat hij in 1957 de Amerikasnse..nationaliteit ..heeft ..verkregen na..verzwijging..van..zijn..daden…in….
  ROEMENIE . …in de Amerikaanse wet staat dat iemand die lid was v.d….Ijzeren…Garde..de
  Amerikaanse ..nationaliteit niet kan verwerven. …..Bij binnenkomst op 19 juni, 1950 verzweeg
  Trifa ..voor de immigratie-autoriteiten …zijn…..naziverleden…..Dat is hem thans opgebroken. Hij
  Is de Amerikaanse nationaliteit weer…kwijt…….Uitleveren …..aan…ROEMENIE …ligt echter niet in de lijn v.d.Ver.Staten. Er is met ROEMENIE ..geen..uitleveringsverdrag . …Trifa verzocht te worden gezonden…naar…Zwitserland……..De autoriteiten ..in..Bern..gaven…hun…collega’s ..in
  Washington …te ..verstaan……geen..prijs..te..stellen..op..de..tot..aartsbisschop…..opgeklommen…
  …oorlogsmisdadiger. …..Vervolgens..werd..ROME ., gepo.st,..omdat…Trifa..uit..ITALIE vertrok..
  toen hij naar de ..Ver.Staten…kwam. …..ROME…liet echter weten …..de ..IJZEREN..GARDIST
  niet ..te..zullen..toelaten……Het derde..verzoek..werd gericht..tot..West-Duitsland,..omdat Trifa..tijdens..de..tweede..wereldoorlog in …Duitsland ..had..gewoond……Maar..ook…Bonn..had
  ..geen..lust..de..Roemeen..te..ontvangen….Het heeft ..genoeg te stellen ..met..oorlogsmisdadigers..die…werkelijk…de…Duitse…nationaliteit ..bezitten. …………..Na drie
  weigeringen..heeft..het..Amerikaanse..ministerie..van..justitie zich..tot..ISRAEL ..gewend……Neal
  Sher, de plaatsvervangend ..directeur..v.h. Bureau Bijzondere ..Oporing, ..is naar..Jerusalem..
  gereisd ..om..met.. Yonah..Blatman, de openbare..aanklager.., te overleggen ..of de..uit..de..Ver.
  Staten ..uit..te..wijzen..oorlogsmisdadigers..die..nergens..een..ontvangst..kunnen..krijgen, ter
  berechting Nasr Israel..kunnen .worden..gezonden….Want..behalve ..aartsbisschop …Valerian..
  Trifa..wacht ook …..Andrija..Artukovic…op..uitwijzing……Artukovic …maakte ..tijdens…de…nazi-
  overheersing..deel ..uit..v.d. …nazi- regering…in…..KROATIE……In 1953…werd al besloten dat hij
  de Ver.Staten ..diende te verlaten.Maar door de pollitieke gesteldheid werd het ..niet..wenselijk
  gevonden..hem ..naar…JOEGOSLAVIE…te zenden. …..Sindsdien..leeft ..Andrija Artukovic …nog …rustig…in…Los..Angeles. …..Die rust schijnt voor..hem..te..zijn..afgelopen, als Washington weet
  ..waarheen..het.. hem moet zenden……………Israel …heeft..de..Ver.Staten ..al…laten..weten.. dat
  ..een beslissing ..of het..de..oorlogsmisdadigers..zal..ontvangen…..om…hen…..te…..berechten…..
  geruim tijd …zal…duren…Want..Israel ..staat..niet..te..popelen ..om..de..vuilnisbak..te..worden..
  voor..oorlogsmisdadigers. ..Weliswaar..is..tot..nu..toe..slechts voor 3 oorlogsmisdadigers een bevel tot uitwijzing afgekomen, van wie maar een, Lipschis,een bestemming kreeg, maar te verwachten is dat het aantal binnen een jaar tot 40 zal opklimmen. Het Amerikaans ministerie van justitie heeft zich ten einde raad tot ..Israel…gericht,..aangezien..Israel..in..1950 ..een.. wet.. heeft ….aangenomen waarin..werd..bepaald..dat..Israel..een..strafvervolging kan instellen ..tegen.. degenen..die..” misdaden hebben .begaan tegen ..het…joodse..volk..onder….naziheerschappij , in….Duitsland of…elders”. ….Onder deze wet is Adolf ..Eichmann..uit…..ARGENTINIE…..ontvoerd..
  ,in 1961.. berecht ..en..in..1962 terechtgesteld . Hij..was..de..enige..oorlogsmisdadiger….die..in ISRAEL .. dat lot trof. ……Israel..voelt er vooralsnog niets..voor de oorlogsmisdadigers , die de Ver.Staten in de..eerste ..naoorlogse..jaren..met de handen voor de ogen hebben binnengelaten, op te nemen en te berechten.<<<<<<<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s