Alice Weidel: “De islam is onverenigbaar met de grondwet”

Screenshot_68

Toont ruggengraat in het islamdebat: AfD-fractievoorzitster Alice Weidel.

(Door: Michael Stürzenberger – Vertaling: E.J. Bron)

De AfD intensiveert in verband met de verkiezing van Glaser haar islamkritiek

Zolang Albrecht Glaser niet tot vicevoorzitter van het Duitse parlement gekozen is, heeft de AfD een enorm pressiemiddel in de hand om de islam via de media permanent frontaal te bekritiseren. Zo bevestigde vandaag fractievoorzitster Alice Weidel dat de islam een politieke ideologie en geen religie zou zijn. dientengevolge zou het principe van de godsdienstvrijheid niet voor moslims mogen gelden. In principe zou de AfD echter vanzelfsprekend achter dit grondwettelijk vastgelegde recht staan, maar dus niet voor een ideologie die onverenigbaar zou zijn met de grondwet. De “Bild-Zeitung” bericht:

PI News (2)

Het zou gaan om de vraag: “Is de islam een religie, die de scheiding van kerk en staat accepteert en verenigbaar is met onze grondwet? De heer Glaser ontkent dat. Ik ontken het ook”, zei Alice Weidel tegen de “Welt” met het oog op een uitlating van de AfD-kandidaat voor de functie van vicevoorzitter van het Duitse parlement, Albrecht Glaser. Glaser had verklaard dat de godsdienstvrijheid niet voor moslims zou gelden, omdat de islam een politieke ideologie en geen religie zou zijn. Daarom zou men geen onderscheid kunnen maken tussen moslims en “islamisten”.

Er bestaat geen verschil tussen de islam en het kunstmatig bedachte begrip “islamisme”, tussen gelovige moslims en “islamisten”. Deze met feiten gemotiveerde inzichten, die overigens al honderden jaren bekend zijn en pas sinds de Apocalyptische terreuraanslag van 11 september met enorme druk door de gevestigde politiek en de mainstream media onderdrukt worden, worden nu via de parlementariërs van de AfD via de massamedia bij de bevolking bekend en zorgen zodoende voor de nodige openbare druk om beweging in de verstarde discussie te brengen. Uiteindelijk wordt deze ideologie zonder taboes aan de kaak gesteld en zullen de nodige maatregelen worden getroffen om van haar de scherpe kanten af te halen of haar zelfs te verwijderen. Zo stelt Alice Weidel toepasselijk vast:

Men zou zich echter moet afvragen “wat hier midden in Duitsland onder de dekmantel van de godsdienstvrijheid plaatsvindt”. Alle islamverenigingen in Duitsland zouden zich tot op de dag van vandaag niet openlijk van de sharia hebben gedistantieerd. “Waar de sharia gepraktiseerd wordt, is geen sprake van scheiding tussen kerk en staat, van gelijke rechten voor man en vrouw, van godsdienstvrijheid voor niet-moslims.”

Het afzweren van de sharia zal de eerste bouwsteen voor het onschadelijk maken van de islam zijn. Deze enorm belangrijke politieke maatregel probeerde de Alevitische islamcriticus Dr. Aydin Findikci al in 2010 in de CSU in München te thematiseren, wat echter destijds door de islamofiele “christelijk”-socialen de nek werd omgedraaid, die liever met de bij de binnenlandse veiligheidsdienst bekende imam Bajrambejamin Idriz collaboreerden om het door de olie-, gas- en dollarrijke terreurstaat Qatar gefinancierde islamcentrum te realiseren. In mei 2013 eiste de Beierse vereniging van Alevieten toen openlijk het afzien van de sharia, wat onmiddellijk scherp bekritiseerd werd door imam Idriz.

Zolang bijna alle parlementsleden van de oude partijen zich afsluiten voor de feiten over de islam en weigeren Albrecht Glaser te kiezen, openbaren ze daarmee niet alleen hun volledige onwetendheid over deze levensgevaarlijke totalitaire ideologie, maar vormen ze zodoende ook een permanent veiligheidsrisico voor ons land. Daarom heeft de AfD volkomen gelijk om te blijven vasthouden aan de verkiezing van Albrecht Glaser, zoals ook de Domradio meldt:

Ondertussen wil de fractie van de AfD in het Duitse parlement haar kandidaat voor de functie van vicevoorzitter van het Duitse parlement, Albrecht Glasser, in december opnieuw kandidaat stellen. De fractievoorzitster Alice Weidel zei tegen de Evangelische Persdienst (epd) aan de rand van een fractievergadering dat het helder zou zijn dat Glaser nogmaals zou kandideren. De AfD-fractie moet daarvoor nogmaals een stemming in het parlement aanvragen, waarmee alle fracties akkoord moeten gaan.

Bron:
www.pi-news.net
Door: Michael Stürzenberger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

31 reacties op Alice Weidel: “De islam is onverenigbaar met de grondwet”

 1. Sabeltant zegt:

  Kijk, ze worden wakker.

  Als je die verschrikkelijke islam als (ongewenste) ideologie bestempeld ben je af van ALLE voordelen die je de islam op basis van vrijheid van religie moet gunnen.

  Geen geld meer naar islamitische scholen.
  Geen geld meer naar islamitische instellingen.
  Geen geld meer naar moskeeën.
  Weg met alle apartheid die de islam invoert.

  Het islamitisch bolwerk -waar wij voor betalen- zal grotendeels instorten.

  Er zullen wel terreur acties komen en dat geeft ONS de gelegenheid om meteen maar ALLES van de islam uit Europa te gooien.

  Like

 2. Mary zegt:

  Klopt natuurlijk de Islam is geen religie maar een totalitaire ideologie alleen daar zal Merkel zich niet aan storen, Merkel lapt tot nu toe iedere Duitse wet aan haar laars en sleept met goedkeuring van Rutte en Co o.a. Nederland mee naar de afgrond.

  Like

  • MF zegt:

   Zou het niet zo zijn dat de islam een religie is EN een totalitaire ideologie. Je kunt “cultuur” (de vorm) en de religie islam, niet scheiden. Dus met islam krijg je de (“achterlijke”) cultuur, erbij.

   Like

 3. Cleo zegt:

  Alice Weidel van die Alternative fur Deutschland heeft volledig gelijk: er is maar 1 islam en dit is geen religie maar een destructieve ideologie! Luister even naar de duidelijke taal van de, helaas reeds overleden, arabist Hans Jansen… https://youtu.be/WGqXHC0L3Ko

  De islam misbruikt de grondrechten die binnen onze samenleving gelden voor religies, om uiteindelijk de niet-moslims te overheersen, onderdrukken en hun vrijheden te ontnemen!

  Like

 4. Rene Kampers zegt:

  De Islam is onverenigbaar met “beschaving” dat zou veel beter klinken

  Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  Als de AfD in Duitsland deze ommekeer kan bewerkstelligen kan de PVV dat in Nederland toch ook. Wat Alice Weidel zegt dat zegt Wilders al jaren.
  De steun aan Wilders moet duizendvoudig opgevoerd worden. De tijd is er rijp voor. Het kabinet Rutte III is totaal ongeloofwaardig. Ook in Nederland moet een zo breed mogelijke afwijzing van de ISLAM als religie aangenomen worden.
  De vele ongrondwettelijke eigenschappen van de ISLAM zijn niet langer te tolereren. De hele islamitische organisatie moet tot de grond toe afgebroken worden.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   M. A. L., ik doe je nogmaals een welgemeende aanbeveling: Probeer de Patriotten weer te verzamelen, verdoe niet te veel tijd aan vergaderingen op diverse locaties, maar doe ze liever dit concrete voorstel: Je te richten op het oppakken van het concept Avondwandelingen. Zonder al te veel poespas, demonstratie en provocatie. Op vaste tijden en op een vaste locatie: Utrecht of zo.
   Mocht je besluiten, daartoe gericht over te gaan, dan geef je maar een gil, dan doe ik zeker weer mee.Maar dan wèl concreet handelen.

   Like

   • BertG. zegt:

    Mensen die Niburu als volwaardige en betrouwbare nieuws site zien, die kan ik bij voorbaat al niet meer serieus nemen.
    Dat zijn dromers van de 1ste orde. Die bereiken nooit iets.
    Maar verder veel succes Theresa.
    Patriotten? De rebelen club van Sjors en Sjimmie zal je bedoelen.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG.,15.18u: Rebellenclub van Sjors en Sjimmie? Wás dat maar zo, dan kwamen ze tenminste nog eens van hun stoel af!
    Ik hèb het immers met ze geprobeerd, maar er werd nooit een concreet besluit genomen om iets te gaan dóen!
    Toen ging M. A. L. een tijdlang terug naar Frankrijk en liep alles helemáál vast: Zijn plaatsvervangers waren goedwillend, maar onbekwaam om het overeind te houden.
    Kapitalen aan reisgeld èn stress heeft het me gekost, omdat er steeds onmogelijker vergaderlocaties werden gekozen. Maar het één of andere concrete besluit nemen: Ho maar.
    Ik wil M. A. L. en de Patriotten heus niet in diskrediet brengen, maar ik kan het gewoon niet leuker maken, dan het nu eenmaal is.
    Als er daar nu eens spijkers met koppen geslagen zouden worden, áctie ondernomen….

    Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Die spijkers met koppen kan jij ook slaan,
    Jij wilt heel veel maar wacht tot andere wat ondernemen.
    Je hebt alles thuis staan om wat te beginnen.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG., 21.52u.: In mijn ééntje?
    Want daar heb je het weer: Er ontbreekt een NETWERK!
    Geloof me: Als nou bv. Raf een gil gaf – ik zeg maar wat- zat ik binnen de kortste keren bij haar in Rotterdam om de hele zaak door te spreken en voor zover mogelijk de koe bij de horens te vatten!
    Als ik daarvoor het treingeld niet had, zou ik het Gerard, mijn vriend -die ken jij- vragen.
    Ik ken in Alkmaar als zodanig niet één PVV’er, al zijn ze er wel, getuige de verkiezingsuitslagen. Daar heb je het weer!

    Like

  • BertG. zegt:

   Met af en toe een filmpje, een twitter berichtje en wat geroep toeter gaat Geert er toch echt niet komen.
   Dan zal hij toch echt iets op touw moeten zetten i.p.v. dat van iedereen apart te vragen.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ik snap dan ook voor geen meter, dat hij dat zelf niet dóórheeft:
    Hij onthoudt zijn kiezers de mogelijkheid om via het lidmaatschap banden te ontwikkelen -zelfs zegt hij daar nagenoeg openlijk over, dat hij ze niet vertrouwt- hij draagt niet of nauwelijks zorg voor alternatieve bindmiddelen en dan denkt hij wèl, dat zijn kiezers ieder voor zich zomaar iets uit de grond kunnen stampen?
    Je zou aanvechting krijgen om er eens een mailtje over naar de PVV te sturen, ware het niet, dat ze sterk de indruk wekken, zulke mails ongelezen in de prullenbak te donderen!
    Verdorie, Geert, alles moet nu eenmaal van beide kanten komen; zó moeilijk is dat toch niet!

    Like

   • scherpschutter1943 zegt:

    Daar heb je helemaal gelijk in BertG maar daar zit de gevestigde politiek op te hopen dat, zolang de PVV door de zittende landverraders genegeerd wordt, de kiezers zullen beseffen dat het zo niks wordt en dan maar op een andere partij gaan stemmen. Dat is de grootste fout die de kiezers kunnen maken. Een methode zou kunnen zijn om elke dag te gaan demonstreren op het binnenhof met een spandoek of zo. Dat moet door de pvv.club in den haag te organiseren zijn of misschien wel door de haagse pvv.gemeenteraadsfractie. Er moet een stuk organisatie komen om dat van de grond te krijgen, zo’n dagelijkse demonstratie. Niet alleen in de haag maar ook in andere plaatsen waar de pvv in de gemeenteraden wil. Grootste fout van de huidige pvv.stemmers is om Terry Baudet te steunen met zijn Hiddema, want daar is het nieuwtje helemaal al van af. Oude wijn in nieuwe zakken. Baudet conformeert zich in de 2e kamer aan de gevestigde macht en steunt zelfs niet de door Geert ingediende moties. Met zo’n vriend heb je geen vijand meer nodig. Resumé, alleen buitenparlementaire akties kunnen tot resultaat leiden maar zolang wij, het stemvee, niets doen, heeft den Haag schijt aan ons en aan de pvv. De kiezers die op andere partijen hebben gestemd en welke partijen nu in de regering zitten, worden ook op grote schaal belazerd, als voorbeeld moge dienen, het afschaffen van de dividendbelasting. Had nog nooit iemand van gehoord. De komende 4 jaar jaar worden we nog veel vaker genaaid door de roversbende van Rutte. Denk aan de energiebelasting. Een beetje christen schaamt zich kapot om hiermee in 1 adem genoemd te worden, dus ben ik zeer benieuwd hoelang het nog duurt voordat tegen de heer Segers een christelijke Fatwa wordt uitgesproken of hij oet zelf de stekker eruit trekken.

    Geliked door 1 persoon

   • MF zegt:

    @Theresa G.
    Ik begrijp het ook niet, maar Geert (en de mensen om hem heen) zijn niet dom, hoor.

    Like

 6. MF zegt:

  De Islam is niet door de Verlichting gegaan en staat een theocratie voor. Je kunt het een religie noemen, maar de islam accepteert de scheiding tussen Kerk en Staat niet. Dus is het niet te verenigen met onze staatkundige principes, die op de Franse Revolutie en de Verlichting zijn gebaseerd.

  Like

 7. Cynicus zegt:

  De islam heeft niks met een grondwet en kent alleen de sharia. Vandaar ook dat de linkse elite bondgenoot is van de islam want beiden zijn totalitair. Links met de DDR, Noord Korea, Sovjet Unie en dan nu de klimaatdictatuur. De islam is ook totalitair (Saoedi Arabie, Iran, Gazastrook, Qatar). Ook heeft links samen met de islam een zieke belangstelling voor pedofilie. Links met de (satanische) pedonetwerken en het streven om kinderen zo vroeg mogelijk bij de ouders weg te halen om de pedonetwerken die worden beschermd door hogerhand te blijven voorzien van kinderen vanuit jeugdzorg. De islam kent kindhuwelijken. De islamprofeet Mohammed trouwde met een meisje van 6 jaar.

  Like

  • MF zegt:

   U zegt dat “links”autoritair is. Dat is ook zo. Kijk naar de Franse Revolutie. Het begon met revolutie en principes uit de Verlichting, die later werden verabsoluteert. Daarom eindigde het in staatsterreur van Robespierre en absolute verlichting, wat een contradictio in terminus is.

   Like

 8. Alice Weidel: “De islam is onverenigbaar met de grondwet” Tja intussen gaat de bestuurlijke elite van het megalomane project de EU, gewoon verder met haar werkzaamheden om de identiteit van alle lidstaten te doen ontnemen, hun grenzen opgeven, de soevereiniteit verder naar Brussel overhevelen. De nationale taken van elke lidstaat wordt stapje voor stapje overgedragen aan internationale organisaties zoals bijvoorbeeld het aanhoudende gewroet van de VN in kwestie Zwarte Piet. De bevordering van massa-immigratie en multiculturalisme wordt nu met een gewenst aantal van 50.0000 zogenaamde vluchtelingen even op een laag pitje gezet, doordat er lidstaten zijn die niet helemaal volgens het boekje mee willen doen met de verdelingsquota. De saamhorigheid van de bevolkingen van de lidstaten wordt op elke mogelijke manier ondergraven door leugenachtige consensus van de regeringsleiders. Enfin ik kom tot de slotsom dat in de nabije toekomst , ondanks vrije verkiezingen wij uiteindelijk niet langer over onze toekomst kunnen beslissen, want dat doet de linkse totalitaire elite die een EU superstaat willen met nog meer lidstaten.

  Like

 9. scherpschutter1943 zegt:

  Het zou de AFD enorm helpen als de grootste tegenstander van de AFD, in het parlement, het loodje legde. Dat zijn methodes die Hitler ook gebruikte tegen zijn politieke tegenstanders. Plotseling waren ze verdwenen, opgelost in zoutzuur. Gevolg was dat ze alle politici in hun broek scheten voor Hitler. Het werkte toen, dus werkt het nu ook. Men vraagt erom. Ook in nederland.

  Like

 10. Rensk. zegt:

  Op zich een hele goede van Weidel: moslims zouden zich uit moeten spreken en de sharia af zweren.
  Echter: als de situatie zodanig wordt voor Moslims dat ze daartoe verplicht worden, dan doen ze het. Maar dan volgens de leugen, die ze zich mogen veroorloven bij kufars Ze zeggen het, maar bedoelen iets anders. Hopeloos volk.

  Like

  • MF zegt:

   Tot die uitspraak laten de moslims zich natuurlijk niet verleiden., want dan hangen ze zichzelf in de strop, dus blijven ze vaag, en dat vindt Merkel wel goed, want anders hangt zij ook in de strop.

   Like

   • Rensk. zegt:

    Idd Mf tot nu toe wel. Maar stel dat rechts in de meerderheid zou komen en ze worden verplicht hardop de sharia af te zweren. Dan nog kun je ze niet geloven. Nooit te nimmer kun je een moslim geloven. Het blijft immer oppassen geblazen bij dit volkje Zolang ze in de minderheid blijven kan er niet veel gebeuren, Maar we zien wat er gebeurd en kijken allemaal toe. De import gaat gewoon door en we weten bij lange na niet wat er allemaal binnen gehaald wordt.

    Like

 11. MF zegt:

  Het onderscheid tussen gelovige moslims en islamisten is een kunstgreep, waar moslims zelf niet in geloven. Maar wij weten het beter; waarom? Om de zaak “beheersbaar” te houden. Maar deze constructie gaat geen stand houden., omdat het een fundamentele denkfout insluit.

  Like

 12. Laten we iets organiseren met dodenherdenking, onderwerp: “De Marokkaanse vlag” . Wat weet ik nog niet maar ideeën genoeg………………..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s