FOTOSHOPPER: Van Engelshoven en Zwarte Piet

Door:
“Jan”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op FOTOSHOPPER: Van Engelshoven en Zwarte Piet

 1. Rene Kampers zegt:

  Wat ik maar kan begrijpen is dat Van Engelshoven zo verrukt is van een “zwarte Piet” Is een “blanke Piet” dan niet goed genoeg ?

  Like

  • Rensk. zegt:

   Er zijn ook veel mannen, die verrukt zijn van zwarte pietvrouwen. Zijn vaak wel volgzame en gehoorzame vrouwen. Misschien dat ’t m daar in zit. Hoewel een hele tijd terug sprak ik een man, die ook zo’n vrouw heeft gehad. Hij klaagde dat er verder zo weinig in zit. Dat het zo saai werd. Tja denk ik dan: had je dat niet eerder kunnen bedenken. Jammer de Bammer dat je daar je tijd in gestoken hebt. 🙂 Nou maar op zoek naar een betere en heel veel succes ermee.

   Like

 2. Cathja zegt:

  ….Ies koeltoer….. 😉

  Like

 3. Laat dat meisje toch, kennelijk heeft ze er de ruimte voor.

  Geliked door 3 people

 4. Tistochwat zegt:

  Ze houdt wel van een lekker zwart pietje.

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Ik denk dat muts Engelshoven dat best zou willen.

  Zo’n lekkere zwarte met “duurzame en eerlijke” energie voor twee.

  Ergens doet haar gezicht me denken aan Mary Servaas.

  Like

 6. Pietersen zegt:

  Deze vrouw is net zo gek als Femke Halsema. Ze lijkt er zelfs op.

  Like

 7. Jules Vismale zegt:

  Gelukkig lopen er zelfs allerlei negers in Nederland rond die geen enkel probleem hebben met Zwarte Piet waaronder iemand uit een Afrikaans land dat al een vreselijke geschiedenis kent! Lees en oordeel:

  Geïntegreerde Rwandees zegt waar het op staat: “Zwarte Piet heeft iedereen maar te accepteren!”

  Sommige ‘nieuwe Nederlanders’ zijn beter geïntegreerd in Nederland dan verschillende ‘oude Nederlanders’. Dat bewijst de 50-jarige Clement Ugilipuhwe wel, die oorspronkelijk uit Rwanda komt. Van gekwetstheid en oproepen om het populaire kinderfiguur te vervangen wil Ugilipuhwe helemaal niets weten: “Het is een Nederlandse traditie, dan hebben wij ons maar aan te passen!”

  We zijn er inmiddels (maar natuurlijk niet allemaal) aan gewend geraakt: kritiek op Zwarte Piet uit de hoek van nieuwe Nederlanders die wel profiteren van de welvaart hier maar onze maatschappij verfoeien als de aids! De figuur zou namelijk racistisch en discriminerend zijn, en zelfs de hele slavernij goedkeuren hoewel ik niet begrijp wat Zwarte Piet in godsnaam met de hele slavernij ter wereld heeft te maken omdat dit al eeuwenlang wordt gedaan, zelfs nog voordat we Sinterklaas leerden kennen!
  Nederland moest er dus maar eens afscheid van nemen, aldus velen. En links brult vrolijk met hen mee. En wat schieten deze huichelaars eigenlijk daarmee op? Denken ze soms dat ze alle overige Nederlanders zodanig tot zelfverloochening kunnen gaan aanzetten waardoor zij daar juist doodongelukkig van worden? Het is tenslotte ook veel te moeilijk om anderen tegen diens wil in te veranderen of tot hobby’s of een ander leven te dwingen waar hun talenten niet liggen!

  Iemand die (Het kan gelukkig ook anders!) niet meehuilt met de wolven in het bos, is de 50-jarige Rwandees Clement Ugilipuhwe, die een heel nieuw bestaan heeft opgebouwd in het pittoreske Roosendaal. Hij moet helemaal niks weten van het vernietigen van tradities of het versleutelen van de Nederlandse cultuur, zo vertelt hij in een zeer leesbaar interview in BN/De Stem:

  “Wat hij de nieuwbakken Nederlanders daarover vertelt? ,,Dat ze Zwarte Piet hebben te respecteren. Het is een Nederlandse traditie, dan hebben wij ons maar aan te passen.” Zelf zegt ie de hele discussie rondom het uiterlijk van de knecht niet te begrijpen. ,,Ik zie alleen maar blije gezinnen en blije ouders. Discriminatie? Ik zie het niet.” Hij pakt zijn telefoon en laat direct een foto zien van hemzelf. Breed lachend. Naast Zwarte Piet. ,,Het is toch gewoon leuk?”
  Het is zijn belangrijkste les, zegt ie zelf. Wie wil integreren in een nieuw land, moet zich aanpassen en onderdompelen in de cultuur. ,,Wie binnen blijft, komt nooit verder.”
  Daarom draagt hij zijn ‘cursisten’ op om zoveel mogelijk mee te doen aan evenementen en openbare bijeenkomsten. Roosendaal heeft er immers genoeg. Of het nou beachvolleybal is, of de nationale dodenherdenking. Meedoen, is de boodschap.”
  Meedoen, inderdaad. Niet klagend in een busje naar Friesland rijden of met een spandoek over straat gaan in Amsterdam. Maar handen uit de mouwen, en een volwaardig deel (mij opa en oudoom waren Surinamers die ook eens in de jaren ’30 voor Zwarte Pieten hebben gespeeld!) van de samenleving willen worden. Clement Ugilipuhwe is een held!

  Like

  • Geert zegt:

   WIE DE WERKELIJKE CLEMENT KENT. HIJ IS ABSOLUUT GEEN HELD. HIJ MISBRUIKT HET GOEDE VERTROUWEN VAN DE MENSEN OM ZOVEEL MOGELIJK GELD VAN MENSEN AFHANDIG TE MAKEN. HET IS EEN SCHAAP IN WOLFSKLEDING.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s