Nederlandse fregatten kunnen nauwelijks vechten

Screenshot_60

Het fregat Zr. Ms. Tromp.

(Door: Kees Graafland)

De vier geavanceerde Luchtverdedigings- en commandofregatten (LCF’s) van de Nederlandse marine kunnen nauwelijks vechten door technische problemen en hebben te maken met gedemotiveerd personeel. Dat stelt de website marineschepen.nl op basis van gesprekken met meerdere marinemensen. Het ministerie van Defensie erkent de problemen. 

De fregatten werden tussen 2002 en 2005 in gebruik genomen. Ze horen bij de meest geavanceerde schepen van de Koninklijke Marine en zo werden ze dan ook gepresenteerd. Met onder meer een topsnelheid van 30 knopen (55,5 km/u), een automatisch ladend kanon op het voordek dat doelen op 30 kilometer afstand kan raken, Rolls Royceturbines, een slim radarsysteem en een romp volgens de toen geldende stealthtechnieken. Hun voornaamste taak is het beschermen van een vloot tegen aanvallen vanaf zee of vanuit de lucht (vliegtuigen en raketten).

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Krankzinnigheid, Nederland, Overheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Nederlandse fregatten kunnen nauwelijks vechten

 1. Flo zegt:

  Nee toch?.. en nu ook al een apache heli tegen een lichtmast! Nu hebben we nog maar 3 heli’s…

  Like

 2. paulzwueste zegt:

  Hoogste tijd om de regeringen van de laatste decennia met hun diverse parlementen in hechtenis te nemen voor berechting van hun landsverraderlijke activiteiten.
  Bovendien voor hun toelating van de ongebreidelde immigratie van economisch staatsvernietigend en cultuur en identiteit-vernietigend tuig…!!!

  Like

 3. Guardiacivil zegt:

  Door alle bezuinigingen door diverse voorgaande regeringen doorgevoerd is het meest belangrijke Marine Vliegkamp Valkenburg en zijn beroemde squadrons 320-321 en nog een paar in het verleden van de MLD (Marine Luchtvaart Dienst) verdwenen. Met de andere squadrons verdween ook ons enig Vliegdekschip de “Karel Doorman). De verdediging van Nederland is niet zo belangrijk als wel de investeerders en grote ontwikkelaars voor absurde grote woonwijken met steun van de hele linkse kerk.
  De gevolgen zijn desastreus geworden.

  Like

 4. Pietersen zegt:

  Dus onze vloot bestaat feitelijk uit lodaline-bootjes. Ze kunnen alleen maar drijven.

  Like

 5. Rene Kampers zegt:

  nauwelijks vechten door technische problemen , vechten tegen wie of wat ? Ze kunnen nog geen stelletje krapuul de baas en daar is geen techniek voor nodig enkel een vooruitziende blik en gezond verstand

  Like

 6. Jan zegt:

  Duitse marineschepen even slecht er aan toe als Nederlandse, Van de Leyen kan dus beter haar mond houden ipv zich agressief over Rusland uit te laten


  Ganze neun Fregatten gib es bei der Bundesmarine. Zerstörer finden sich gar keine mehr in den Beständen von Ursula von der Leyens Seestreitkräfte. Das ist gerade mal die Hälfte dessen, was die Bundesrepublik Deutschland der NATO beim Beitritt zum Nordatlantikpakt als Beitrag zugesagt hatte.
  ….
  https://www.compact-online.de/von-der-leyen-hat-zwar-grosse-klappe-aber-die-marine-ausstattung-ist-grottig/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s