FOTOSHOPPER/CARTOON

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan Wandelaar”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op FOTOSHOPPER/CARTOON

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 7 people

 2. tjonge zegt:

  sinterklacisme….

  Like

 3. Rene Kampers zegt:

  Het gaat allemaal de verkeerde kant op . Ik heb begrip voor die lieve linkse kudde schapen die de zwarte piet volledig willen bannen en zodoende de slavernij en het aanbieden van negers op de vogeltjesmarkt volledig naar het verleden willen overhevelen. We moeten eerlijk zijn , was Piet niet het hulpje van die brave blanke sint . moest hij niet luisteren naar zijn heer en meester , was hij niet ondergeschikt was hij niet de “slaaf?” Waarom niet Piet op de sinterklaastroon plaatsen en sinterklaas aan zijn voeten. Nu moet de grote sint luisteren De rollen volledig omdraaien omwille van boetedoening door die wrede blanke man en slavendrijver . Het zou ons dichter kunnen brengen bij de linkse broeders

  Like

 4. Wachteres zegt:

  https://www.nu.nl/sinterklaas/5005178/sinterklaasjournaal-toont-naast-zwarte-piet-witte-piet.html

  Sinterklaasjournaal toont naast Zwarte Piet ook Witte Piet

  In het Sinterklaasjournaal waren vrijdag voor het eerst sinds de start van het seizoen Pieten te zien. Het programma toonde zowel een Zwarte Piet, als een Witte Piet. Eerder was al bekendgemaakt dat het programma dit jaar af zou zien van de gekleurde Pieten die vorig jaar te zien waren.

  “De bontgekleurde pieten van vorig jaar keren niet terug. Dat vonden we achteraf gezien niet zo geslaagd, het paste te weinig binnen de traditie en zag er niet leuk uit”, zei mediadirecteur Willemijn Francissen van omroep NTR destijds in een interview met De Telegraaf.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ze heeft natuurlijk 100% gelijk.
   “Witte Pieten” passen helemaal in de traditie.
   Bovendien is het voor die linkse volksverraders veel leuker om hun eigen vleesgeworden zelfvernietiging malle sprongetjes te zien maken en guitige gezichten trekken…

   Like

 5. Wachteres zegt:

  https://www.nu.nl/weekend/5000396/waarom-er-zoveel-weerstand-veranderen-van-zwarte-piet-.html

  Waarom is er zoveel weerstand tegen het veranderen van Zwarte Piet?

  Waarom is er zoveel weerstand tegen een aanpassing van de traditie? En is Zwarte Piet in de kern nou racistisch of niet?

  Zwarte Piet en Sinterklaas veranderen langzaam mee met hun tijd; er is volgens Strouken niemand die dat kan tegenhouden. “Een eeuw geleden was Sinterklaas nog een boeman, die een boek met stoute kinderen had die hij in de zak stopte en meenam naar Spanje”, stelt ze. “Maar sinds de jaren vijftig voeden we kinderen niet meer op met angst en veranderde hij van een boeman in een kindervriend. Wie een traditie wil behouden, moet openstaan voor veranderingen. Anders is een traditie, zelfs Sinterklaas, ten dode opgeschreven.”

  Het is duidelijk: De aanhangers van zwarte piet zijn gewoon halsstarrige, achterlijke figuren, die in de jaren vijftig willen blijven hangen,.

  Had Pechdrol toch gelijk …

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Enen zekeren “Strouken” zou het helemaal weten…
   Zij heeft de waarheid achter het Zwarte Pietendrama uitgevonden…
   Volgens Strouken dan zou Zwarte Piet in de loop der tijden langzaam verandert zijn en Zwarte Piet zou nu weer hoognodig moeten veranderen, omdat Zwarte Piet en met hem Sinterklaas anders gegarandeerd ten dode opgeschreven zouden zijn…
   De tegenstanders van Zwarte Piet willen Zwarte Piet echter helemaal niet veranderen omdat dat beter voor het kind zou zijn, maar omdat zij vinden dat Zwarte Piet een racistisch symbool is.
   Zij denken helemaal niet aan het kind.
   Vandaar dat zij ook de optochten n.a.v. de aankomst van Sinterklaas, met geweld verstoren, zonder rekening te houden met de aanwezigheid van kinderen waarvóór het feest wordt georganiseerd.
   Kinderen zien Zwarte Piet als een vriend, niet als een symbool waar zijn hun racistische gevoelens op bot zouden vieren…!
   Niet een racistisch symbool doordat Zwarte Piet aan de lopende band racistisch zou zijn geweest of zelf het slachtoffer van racisme zou zijn, maar omdat links en de spreekwoordelijk zwarte en gekleurde achtergestelden zèlf Zwarte Piet tot het spreekwoordelijk symbool van racisme hebben benoemd.
   Dit is dus wezenlijk anders dan voetstoots aan te nemen dat Zwarte Piet wel degelijk racistisch is, dus weg moet.
   Nou is het leuke dat het volk dit misleidend gedrag van links dóór heeft.
   Het volk zegt het met zoveel woorden als ze zeggen: “Wat heeft die Piet nou gedaan waardoor hij weg zou moeten…!”
   Van uit de overduidelijke onschuld van de Zwarte Piet in de relatie met zijn plek in de Nederlandse tradities, zal het volk Zwarte Piet niet willen opgeven omdat hij een symbool van racisme zou zijn.
   Ergo.
   Het Zwarte Piet-zijn botst zodanig met de vuige racisme-beschuldiging van links en is zodanig eigen aan de Nederlandse volksaard dat het volk Zwarte Piet heeft uitgekozen als symbool van haar eigen vrijheid en eigenheid.

   Bovendien voelt het volk zich al decennialang dè Zwarte Piet van de overheid.
   De eigen volksaard is het enige dat het volk nog rest.
   Wat op zich een reden is die Nederlandse volksaard met geweld te verdedigen.

   Like

 6. Marian zegt:

  BINGO!!!!!!

  Like

 7. tjonge zegt:

  “anders is een traditie, zelfs Sinterklaas, ten dode opgeschreven.”
  .
  liever ten dode opgeschreven dan een nsb-sinterklaas feest….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s