GA EENS NORMAAL DOEN…

Screenshot_78

Volkomen verknipte mensen.

(Door: “Driek”)

Lang geleden, toen Sinterklaas nog echt bestond en Zwarte Piet ook werkelijk over daken klom om cadeautjes door den schoorsteen te gooien, was het een leuk feest. Vol verwachting klopte mijn hart wanneer ik ’s avonds voor het naar bed gaan mijn schoen bij den kachel plaatste met daarin een wortel voor het paard. Ik geloofde echt dat den goedheiligman helemaal met de boot uit Spanje kwam om kinderen cadeautjes te brengen. Tegen beter weten in bleef ik lang in Sinterklaas geloven. Jammer dat het meest walgelijke vrouwspersoon van Nederland, Sylvana Simons, Quinsy Gario en ander crapuul het hebben verpest. En die licht getinte Pieten zijn echt niet om aan te zien. Het lijken wel Marokkanen.

Maar, spitse lezer van “E.J. Bron”, let wel, gelukkig hebben we nog het Lichtjesfeest, een kerstmarkt met betonblokken en op Oudejaarsavond het aanrandingsritueel, uitgevoerd door negers die op Zwarte Piet lijken. We zijn er niet op vooruit gegaan. Doch gelukkig krijgen we straks het Suikerfeest als officiële feestdag. En niet te vergeten de Ramadan en het Slachtfeest. Want, zoals wij allen weten, kunnen die moslims reuze-goed omgaan met scherpe voorwerpen. Dat is nu eenmaal hun volksaard. Daar zijn ze een kei in. Voor dat je het weet snijden ze je hoofd eraf.

Onze nieuwe medelanders hebben ons veel nieuwe tradities gebracht. Jawel. Daarom trekt de Nederlandsche regering volgend jaar meer geld uit voor noodhulp en de opvang van vluchtelingen in de regio. Voor noodhulp wordt een bedrag van 140 miljoen euro (honderd en veertig miljoen euro) uitgetrokken. Voor opvang vijftig miljoen euro. Dat is niet mis. “De behoefte aan extra noodhulp en opvang in de regio is enorm groot”, stelt minister Sigrid Kaag, die in deze decembermaand voor sinterklaas speelt. “Miljoenen mensen zijn op de vlucht voor geweld. Miljoenen anderen, die in buurlanden verblijven, hebben ook ondersteuning nodig, mede met het oog op de komende winter.”

Welnu, malle mevrouw Kaag, er zijn hier in Nederland talloze arme bejaarden die wat hulp kunnen gebruiken, doch dat niet krijgen, omdat al onze centen naar donker getint volk gaat. Want die zijn zielig. Ik hoop van ganscher harte dat U straks, wanneer U oud bent en uw kunstgebit niet goed meer past, dat U van de trap dondert en een heup breekt. Dan weet U wat het is. Want er zijn heel veel bejaarden die dag in dag gekluisterd zijn aan een stoel. Die kunnen geen stap meer verzetten zonder hulp. Alleen is daar geen geld voor. Ik wens U alvast een leven toe met veel makkes en ongerief. Dat wil ik hier toch even gezegd hebben. Want anders blijft het me dwarszitten.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

32 reacties op GA EENS NORMAAL DOEN…

 1. Petra DeBoer zegt:

  De Friezen willen morgen de anti zwarte Piet demonstranten tegen houden als Sint aankomt in Dokkum. Toi, toi, toi Friezen!!!
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1264997/friezen-willen-bussen-met-anti-pietdemonstranten-achtervolgen-vanaf-afsluitdijk

  Geliked door 4 people

  • tjonge zegt:

   ze moeten die anti pieten gasten niet verhinderen maar levenslang in een rolstoel trappen, !
   misschien dat het dan ophoudt ?

   Geliked door 1 persoon

   • Petra DeBoer zegt:

    De anti Piet demonstranten moesten na de blokkade op de A7 bij Joure uiteindelijk terug de Afsluitdijk over want de loco burgemeester van Dokkum trok de vergunning in omdat men in Dokkum de veiligheid van de anti Piet demonstranten niet kon waarborgen. Mooi, en het vak in Dokkum waar de anti Piet demonstranten vandaag zouden staan bleef leeg. Schitterend dat deze oproerkraaiers de stad Dokkum niet in kwamen.

    Like

  • BM Fidel zegt:

   En alweer zal de bevrijding uit Dokkum komen. Vive la geuze, Fryslân boppe!

   Like

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Beste Dries,
  Ga met uw tijd mee en maak u niet druk.
  Ouderen kunnen zonder enig probleem in een maandluier vertoeven zonder verder enige zorg.
  Kop op Driek.

  Geliked door 2 people

 3. U hebt mevrouw Al Kwak hiermee heel netjes en correct de vinketering gewenst en dat wil ik van harte ondersteunen. Ik wil trouwens bij deze gelegenheid dat hele verse kabinet hetzelfde toewensen.

  Geliked door 2 people

 4. Philippine zegt:

  “Die licht getinte Pieten zijn echt niet om aan te zien. Het lijken wel Marokkanen”.
  Heel erg goed Driek!

  Geliked door 2 people

 5. tjonge zegt:

  mensen, geef het naar op, de mkb is allang gecapituleerd, dus wij hebben het nakijken…
  kijk eens in de winkels, kijk eens in de folders, kijk eens in de kranten, kijk eens npo, ze durven het woord sinterklaas nauwelijks meer te noemen, maar het woord zwarte piet kom je werkelijk nergens meer tegen !
  5 december sterft een langzame dood, het zwarte minderheidstuig heeft gewonnen, weliswaar met medewerking van nsb-nederland, dat dan weer wel….

  Geliked door 3 people

 6. delamontagne zegt:

  Geliked door 2 people

 7. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 2 people

 8. Zijlstra zegt:

  Er was maar een in de zwartepietdiscussie die gelijk had en dat was Ad Visser een of twee jaar
  geleden in een talkshow.
  Hij zei: die tegenstanders zijn overgevoelig, en daar liet hij het bij.
  Wat daar daarbij hoort is: waar gevoeligheid intelligentie is wordt overgevoeligheid in de
  de volksmond aanstellerij genoemd.

  Geliked door 1 persoon

 9. spoorinmiddelsbijster zegt:

  Helaas heeft u helemaal gelijk, goed stuk.

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Ik had bijna gezegd: “Waarom een heup, laat ‘r gelijk d’r gore nek breken,” maar ik begrijp, geloof ik, hoe je het bedoelt, Driek: Dat is een veel te genadig, want abrupt, einde.
  Voor alle volledigheid: Terecht noem je m.b.t. de Zwarte Pieten-ellende Simons en Gario, maar vergeet de uiteindelijke aanstichtster niet, al woont die niet in Nederland: Ene Verene Shepherd.

  Geliked door 1 persoon

 11. dutchess43 zegt:

  Dus als ik het goed begrijp mag één “medelevende” tut hola bepalen waar onze zuur verdiende belastingcenten worden besteed in het buitenland! Dat is nog eens lekker Sinterklaasje spelen.

  Geliked door 2 people

 12. Jan zegt:

  Al dat zwarte, kankerende volk lijdt aan leukophobia en negrophobia en daarom zou ik zeggen, pak een stuk touw en zoek een boom.

  Geliked door 2 people

 13. rare belg zegt:

  ja siterklaas is hier ook voorbij net dat de denken diegene die hier in belgie hoofdrol speler was in *dagsinterklaas heeft die sint veraden en wat doen wij ?? acepteren

  Like

 14. Cynicus zegt:

  Goed dat de Friezen in opstand zijn gekomen na dat drammerige gezeur. Het laat ook wel weer zien dat dat zwartepietengezeik echt iets is van de grachtengordel.

  Like

 15. Nou Driek, bij gebrek aan mannelijke Pieten zo’n 37 jaar terug bij ons toen in het verpleeg en reactiveringscentrum, heb ik me als vrouw toch echt laten schminken als heuse zwarte Piet…………………

  Like

 16. Tistochwat zegt:

  Want er zijn heel veel bejaarden die dag in dag gekluisterd zijn aan een stoel. Die kunnen geen stap meer verzetten zonder hulp.

  Daar maken de linkse ‘sinterklazen’ zich totaal niet druk om, de weerzinwekkende schoften!
  Ik heb het gezien bij mijn vader en moeder… Die beelden raak ik nooit meer kwijt.
  De sfeer en leefbaarheid in dit land zijn kapot.

  En de grootste schuldigen?

  DE LINKSE LANDVERRADERS DIE HEULEN MET, EN PARTIJ KIEZEN VOOR DE MOHAMMMEDAANSE INDRINGERS EN JANKENDE KLAAGNEGERTS !

  Like

 17. Jules Vismale zegt:

  Helaas doen de linkse anti-Zwarte Piethaters en een aantal van de “zielige” allochtonen die zich hierdoor zo gekrenkt voelen nog steeds alles om sinterklaas te verpesten en dat men ons zelfs roetveegpieten in de strot duwt zal menigeen inderdaad al de strot uitkomen! Lees hier dit artikel en reageer:

  Sint-comité Zaanstad trekt zich terug vanwege besluit van NTR om roetveegpieten te gebruiken

  Het besluit van de NTR om alleen roetveegpieten te gebruiken hier in Nederland heeft nogal wat reacties veroorzaakt. Het lijkt soms echt een Randstad-probleem en dat zie je aan de gevolgen van het besluit.
  Zo wil het sint-comité van Zaanstad zich terugtrekken vanwege het besluit. De vraag is wat andere comités gaan doen en hoe de rest van Nederland zal reageren. De meeste gemeentes zullen bij de traditionele pieten blijven en volkomen terecht omdat er totaal NIETS aan racisme is te bekennen bij Zwarte Piet!

  “Wij zijn al behoorlijk aangepast”, zegt Rene de Reus van het Sinterklaascomité Zaanstad nu bij NH Nieuws. “Wij leveren alleen maar bruine Pieten. Geen roetveegpieten, want daar distantiëren we ons van.”
  De Reus is namelijk bang dat veel kinderen hun oom of buurman zullen herkennen als er Zaanse roetveegpieten meelopen met de intocht. “Het is het eind van een pietencarrière als je wordt herkend”, zegt De Reus. Volgens het comité gaan de Zaanse Pieten al met hun tijd mee, maar “in hun eigen tempo. Al onze Pieten zijn donkerbruin van kleur”.
  Zelfs regenboogpieten met Sinterklaas waren jarenlang zo ongeloofwaardig bij veel kinderen dat dit allang een groot fiasco werd!

  Het Sinterklaascomité Zaanstad houdt nu een week later, op 24 november, een eigen intocht. Dat gebeurt een paar kilometer zuidelijker, in Zaandam. De andere acht comité’s in de Zaanstreek doen wel mee aan de landelijke intocht. Ze leveren in totaal 165 roetveegpieten en het is maar de grote vraag of die niet erg serieus worden genomen.
  Hopelijk gaat de politiek er zich dit jaar niet eens mee bemoeien. Het is tenslotte een culturele en maatschappelijke ontwikkeling. Veranderingen zullen plaatsvinden, maar heel erg langzaam. Je kan dit soort dingen niet forceren wat links altijd wil doen er er vaak precies het tegenovergestelde mee bereikt. Misschien verandert er helemaal niets, ook prima. Gemeenschappen en gezinnen moeten het lekker zelf weten want mensen veranderen tegen hun wil in is namelijk altijd vrij moeilijk en ook hen dwingen tot zelfverloochening..
  Of stuur anders al die roetpieten maar naar Brussel toe waar ze alle gehate EU-politici met de roe achtervolgen of meenemen naar Spanje waar de boot van Sinterklaas altijd heen- en terugvaart en dan meteen ook al die linkse doordrammers erbij doen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s