Prestigieus jongerenproject in Haagse Schilderswijk mislukt

Screenshot_75

(Door: Lot van Bree)

DEN HAAG – Den Haag stopt met het geven van subsidie aan leerwerkplaats Het Ambacht in de Schilderswijk. Het Ambacht probeert werkloze probleemjongeren aan een opleiding of een baan te helpen, maar uit cijfers van de gemeente blijkt dat dit slechts bij een handjevol jongeren lukt, ondanks de 1,2 miljoen euro die de gemeente er tot nu toe in heeft gestopt. Over de oorzaak van de mislukking wijzen de gemeente en Het Ambacht naar elkaar.

Het Ambacht moest het paradepaardje van Den Haag worden. Koning Willem Alexander kwam in maart 2016 nog langs op de timmerwerkplaats van Het Ambacht tijdens zijn bezoek aan de Schilderswijk.

Lees verder>>>

(h/t L. v.d. S.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Eurabië, Hypocrisie, Krankzinnigheid, moralisme, Naïviteit, Nederland, Overheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

14 reacties op Prestigieus jongerenproject in Haagse Schilderswijk mislukt

 1. Ad de Koning zegt:

  Waarom ben ik hier nu helemaal niet verbaasd over, het is weggegooid geld want ze hebben helemaal geen zin om te gaan werken maar de Haagse kliek is kennelijk te dom om na te denken.

  Like

 2. MF zegt:

  Hoe zou dat nou toch komen? Haha…

  Like

 3. Rensk. zegt:

  Ach ja subsidie he, Er worden weer mensen beter van. Die jongeren zijn niet te helpen. Het ligt al in de opvoeding thuis. En dat haal je niet weg, Ook al gooi je er miljarden tegen aan. De mensen, die dat project verzorgen, die worden er beter van. Er wordt met geld gesmeten. Tenenkrommend.

  Like

 4. Rapunzel zegt:

  1,2 miljoen euro die je net zo goed in de sloot had kunnen flikkeren.
  Wat wat wat moeten islamieten in ’s hemelsnaam doen voordat Gutmensen eindelijk op het idee komen dat het wellicht slimmer is om voor je eigen volk op te komen?

  Like

 5. tjonge zegt:

  “Bij Het Ambacht leren de jongeren timmeren ”
  .
  en dat brengen ze nu ten uitvoer na een voetbalwedstrijd en in brussel !
  en is het weer niet goed volgens sommigen, is het nou nooit goed ??

  Like

 6. Pietersen zegt:

  En PvdA wethouder Baldewsingh komt weer negatief in het nieuws en terecht. Hoeveel projecten deze man al gestart is die tot niets leidden of niet afgemaakt werden is schrikbarend. Miljoenen en miljoenen euro’s van de Nederlandse burgers heeft hij al over de balk gesmeten en nooit neemt hij z’n verantwoording.
  Sancties zouden mogelijk geholpen hebben, maar o wee, gaap, veel te vermoeiend om die in te stellen, dus er komen geen sancties, dus het project flopt.

  Like

 7. Taljaard zegt:

  Beroepskeuze ”jongeren” Haagse Schilderswijk;
  A. Rapper
  B. Gangster(boss)
  C. Pooier
  D. Jihadstrijder

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Mooi verhaal weer.
  De meeste projecten ontstaan omdat er veel geld te verdienen valt aan teringjeugd. In Rotterdam werd (wordt?) project na project gestart zonder ooit te kijken wat de resultaten zijn. Wat dat betreft is Den Haag een stap verder; hier wordt gekeken wat het kost per scooterdief, per jaar. Toch denk ik dat wanneer de directie van het Ambacht zou bestaan uit PvdA-ers, de gemeente niet wil weten wat het oplevert. Want het enige ambacht van de PvdA is graaien en islamiseren.
  Wat dan te doen met probleemjeugd?
  Handhaven. En 3 x gepakt voor misdrijven; het land uit. Minderjarig? De ouders er ook uit. Zo simpel kan het zijn.
  Hoe het niet moet weten ze in Amsterdam. Daar wordt teringjeugd pas echt beloond als ze op de lijst van veelplegers terecht komen. Na 100 misdrijven is hun kostje gekocht en de autochtoon kan dood vallen. Absurd dat gemeenten zo totaal kunnen ontsporen.

  Like

 9. Thomasson zegt:

  Om te begrijpen waarom het prestigieuze project ‘Het Ambacht’ is mislukt, moet men twee boeken lezen, die het haarfijn uitleggen: a: Mocro Maffia van Wouter Laumans & Marijn Schrijver en b) Borgerrokko Maffia van de Vlaamse onderzoekjournalist Raf Sauviller. Vooral het boek van Raf Sauviller geeft het antwoord op de vraag: waarom zal iedere project mislukken die ambieert werkloze probleemjongeren aan een opleiding of een baan te helpen. Aan de leiding van ‘Het Ambacht’ project, valt niets te verwijten. Wat de gemeente Den Haag betreft: zij weten donders goed hoe de vork in de steel zit. Maar men durft niet het ware probleem aan te pakken.
  Iedereen die in de Randstad in een achterbuurt woont – of had gewoond – weet wie in zo’n buurt de dienst uitmaakt. Dat zijn niet de politie en ook niet de gemeentelijke instanties. Al de achterbuurten van de Randstad worden gedomineerd door: a) diverse clans van allochtone georganiseerde misdaad en b) de imams. Islamisering en zware criminaliteit gaan in deze wijken hand in hand. Als de leer- en arbeidsprojecten zouden uitsluitend bestemd zijn voor meisjes, dan kon men over meer succes spreken. Meisjes zouden meer gehoor geven aan het oproep en velen van hen zouden hun best doen. De jongens hebben andere ambities. De criminelen in de buurt spelen rolmodel voor de meeste jongens. Wie wil een timmerman of schilder worden? Hard werken voor weinig geld? De meeste jongens dromen over een ‘carrière’ bij een van de bendes in de buurt. Vooral geldt het voor Marokkaanse en Antilliaanse jongeren. In de Haagse achterbuurten zijn jongens van 12 – 14 jaar oud in dienst bij een van de bendes. Zij brengen pakketjes drugs aan klanten, staan op uitkijkposten enz.. Trouwens niet enkel jongeren zijn in dienst van de Bendes. Ze zijn ook voor vele werklozen en jonge bejaarde bewoners de voornaamste werkgevers. De reguliere arbeidsmarkt heeft op gegeven moment weinig betekenis. Uitkering plus het schnabbelen voor een bende maakte hun leven behoorlijk comfortabel.

  Like

 10. Marian zegt:

  Wederom weer weggegooid geld, dat ze nog geld aan dat schorem besteden die ons zo beschimpen en op ons neerkijken.

  Like

 11. koddebeier zegt:

  Hadden we iets anders verwacht dan ???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s