VIDEO Jan Roos: Religie is ook maar een mening

 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in atheïsme, Religie, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

4 reacties op VIDEO Jan Roos: Religie is ook maar een mening

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Als je zegt: ‘Ik weet het niet’ wordt je vaak aangekeken met zo’n blik van: Domoor, hij weet het niet eens!
  Eigenlijk zouden we al die gelovigen, Katholieken, Protestanten, Islamieten en anderen ook met die merkwaardige blik aan moeten kijken. Zij zeggen allemaal te geloven. Geloven betekent: ‘Het niet weten!’
  Ik zelf ben Atheïst. Ik ‘geloof’ dat er geen god bestaat. Ik weet het niet zeker, althans ik kan het niet bewijzen want bewijzen dat iets of iemand niet bestaat is vrijwel uitgesloten. Het wel bestaan van welke god dan ook is eveneens NIET TE BEWIJZEN. [Ik voeg er wel aan toe dat de moderne wetenschap in vrijwel elk hoekje van het enorme (na de BOEM al miljarden jaren uitdijende) heelal kan kijken, ook tot in het diepste van de aarde en de zeeën en tot in het kleinste partikeltje. Nergens is er een god te ontdekken.]
  Waarom moeten er dan zoveel privileges toegekend worden aan mensen die zeggen iets NIET TE WETEN. Dat is eigenlijk STOM.
  Hoog tijd dat we al die geloven op een hoop vegen en tegen die ‘gelovigen’ zeggen: Bewijs eerst maar eens dat jouw god bestaat. Dan zullen we daarna wel eens bekijken of je recht hebt op een of ander privilege. En anders – af door de zijdeur.
  Wat een rust zou het geven als we vrij van ‘goden’ op deze planeet vrijelijk zouden kunnen leven. Wel met alle positieve gedragsuitingen, die al die gelovigen zeggen te ontlenen aan hun religie. Dat kunnen wij dan ‘ HUMANISME ‘ noemen. Vanuit dat humanisme kunnen we vervolgens alle mensen gelijke rechten toekennen. Mooi toch? Probleem opgelost. O ja, nog even dit. Waarom ben ik, zoals hieronder vermeld, zo tegen die ene zogenaamde religie, de ISLAM? Omdat deze religie de onverdraaglijkste en gevaarlijkste is van alle zogenaamde religies!
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com
  de club die zegt: ISLAM ??? – Weg ermee !!!

  Like

 2. Religie is helemaal geen mening. Religie is een instrument van de Heerserij om de schapen flink devoot te laten kijken. Een fakenieuws generator die duizenden jaren geleden al werd ingezet. Er werd geen enkel sprookje geschuwd om het doel, een brave kudde horigen die zelf hun broek op konden houden en nog genoeg binnenkregen om het grootste deel af te staan aan de Heer, zijn hofhouding en zijn slaven. Dan hadden ze daar in ieder geval wat minder omkijken naar want die horigen hadden geen tijd voor opstanden of democratie. Die moesten werken. Ontelbare brandende braamstruiken en goochelaars die over het water konden lopen werden erbij gesleept. Religie was de voorloper van de televisie en al die Bekende Nederlanders zijn hun profeet.

  Like

 3. LafSchaap zegt:

  Let op Jan, dat is geen vergiet, dat is een zeef. Als je daarin spaghetti afgiet, beschadig je mogelijk de spaghetti omdat de gaatjes in de zeef relatief scherpe randen hebben. De zeef is geschikt voor harde substanties zoals bijvoorbeeld sperciebonen. Spaghetti is te zacht. Ga dus op zoek naar een echte vergiet.

  Like

 4. delamontagne zegt:

  De “Afgang/ondergang” van het Christendom.
  De Amerikaanse artiest “Asad Raza” !
  ( de naam roept toch wel enigszins verwondering op ! ), heeft gesuggereerd [ en toestemming ] gekregen om de Kerk San Paolo uit de XVI Eeuw als “tennis-court” in te richten.

  Hij roept de ( voormalig ? ) gelovigen op om een partijtje mee-te-komen spelen.

  https://www.lonelyplanet.com/news/2017/11/15/milan-converso-tennis-court-church/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s