Het sinterklaasfeest

Screenshot_133

(Door: Bert)

Vroeger zat ik altijd in spanning, want sinterklaas was er weer en ik was braafjes geweest. Kreeg ik een cadeautje of zout? Gelukkig altijd het eerste. Dit jaar kwam de Sint aan in Dokkum. Waarom weer rellen om deze traditie? Er komt iemand cadeautjes brengen. Iedereen zou blij moeten zijn. Maar nee, dat zijn we niet. We zien sinterklaas als de machtige blanke met zijn slaven  (zijn er overigens meer dan ooit)… de Zwarte Pieten die je slaan met de roe en je in een zak afvoeren naar Spanje, omdat je niet zo lief geweest bent. Tja, dat is best raar, omdat het je aangepraat word. Het is allemaal je eigen schuld, want je gelooft het ook nog.

Dezelfde leugens komen ook uit Brussel, de leugenhoofdstad. Overal bemoeien ze zich mee, behalve met de burgers. Het is namelijk veel belangrijker om vast te stellen hoe krom bananen en komkommers mogen zijn. En ik warm het hele universum op, omdat ik geen spaarlampen wil. Mijn gloeilampjes doen het nog steeds prima op grijze stroom. Ik dwaal af.

De Sint dus, die ieder jaar weer een lading Pieten komt brengen en alleen teruggaat. Wat doet die man trouwens in het Vaticaan? En wat heeft ie met kinderen? Ik hoef u niet uit te leggen wat ik hier bedoel. Het Vaticaan nota bene, dat de islam boven de katholieken prefereert. Het Vaticaan is toch katholiek? Net als sinterklaas? Ik heb mijn rug gekeerd naar de kerk, maar zo gemakkelijk ging dat niet. Ik kreeg een ouderling op bezoek die mij vroeg of ik dan geen enkele binding meer had met de kerk. Ze deden toch goed werk? Ja, de acceptgirokaart was eigenlijk het enige. Alleen doneren was ook goed genoeg om lid te blijven. Maar nee, ik bedankte ervoor en hij had papieren bij zich die ik moest ondertekenen. Nu was ik officieel een ongelovige, maar dat is ver van de waarheid. Ik heb geen kerk nodig om te geloven. God heeft mij nooit om geld gevraagd… wat moet Hij daarmee? Heeft God trouwens de mens geschapen of heeft de mens God geschapen? Net zoals sinterklaas, de paashaas en de kerstman. Laten we kerst gewoon kerst noemen en niet winterfeest en Pasen gewoon Pasen en niet voorjaarsfeest. Oh, en vergeet niet uw schoentje te zetten vanavond.

Screenshot_132

Door:
Bert
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Het sinterklaasfeest

 1. Tistochwat zegt:

  Ruim vier jaar later… En nog steeds dat gezeik over Zwarte Piet.

  https://ejbron.wordpress.com/2013/10/23/cartoon-154/

  Geliked door 1 persoon

 2. BigLJohn zegt:

  Wat een tijd. De kerk graaft haar eigen graf, en het Sinterklaasfeest word vermoord door zwarte Pieten die er een sport van maken om onze cultuur te vernietigen. Het volk steekt zijn kop in het zand voor alle misstanden van deze huidige tijd, terwijl ze bij de verkiezingen massaal voor het karretje van links laten spannen. En Brussel moet in dit rijtje ook nog genoemd worden. De door velen verguisde Rutte wist een jaar voor de laatste tweede Kamerverkiezingen te vertellen dat hij alweer premier zou worden. Is dat dan echt niemand opgevallen, ben ik daar de enige in ??? Stembusfraude, stembusfraude, en nog eens stembusfraude !!! In dit Nederland krijg je het aan de stok met de politie als je de waarheid over de Islam geventileerd hebt. Diezelfde politie die die Moslims over-beschermt, en de autochtone wetovertreders voor het minste of geringste vergrijp zwaar straft. Rechtbanken idem dito. We kunnen wel ons ongenoegen uiten via fora, als een uitlaadklep, prima. Sinds de eerste – gastarbeiders -, zo’n 50 jaar geleden, is er niemand geweest die deze rit bergafwaarts kon of wou stoppen. De honden blaffen maar de karavaan trekt verder…..
  richting Sharia !

  Geliked door 3 people

  • Statler & Waldorf zegt:

   @BigLJohn
   Alle ‘fora’ in Nederland zijn slechts ‘ontluchtingsventielen’ (Sorry E. J. Bron) zodat men de druk op de ketel exact kan reguleren.
   Dat bijvoorbeeld deze site nog steeds in de lucht is, voor zolang het mag duren, is puur eigenbelang van de dictatuur die schuil gaat onder de naam EU.
   Als het departement van Binnenlandse Zaken morgen beslist dat E.J. Bron teveel gevaar gaat opleveren voor de ‘Staatsveiligheid’ trekt Ollengren de stekker eruit.
   Maar de dictatuur EU geeft de voorkeur aan mopperende mensen op een site ( EJ Bron, Geenstijl, DDS, Elsevier, Joost N. en noem maar op) dan echte boze burgers die het Binnenhof slopen.
   Verdeel en heers van de slimmeriken in Den Haag die precies weten hoe de burger te bespelen.

   Geliked door 4 people

   • Frans Brassens zegt:

    Niet slechts ‘ontluchtingsventiel’, S&W. Ook informatiebron.
    Informatie die de lezers kunnen gebruiken in gesprekken met mensen die wat aarzelend in de schoenen staan en hen daarmee wellicht over de streep trekken, ook al valt dat vaak niet mee.
    Ik heb het nu natuurlijk niet over versteende linkspoten, bij wie je hooguit met een breekhamer iets kunt bereiken.

    Geliked door 1 persoon

  • bertje zegt:

   kijk john en jij bent het die het begrijpt. thanks

   Geliked door 1 persoon

 3. Statler & Waldorf zegt:

  ‘De honden blaffen maar de karavaan trekt verder…..
  richting Sharia !’

  Blaffen naar de maan.

  Geliked door 1 persoon

 4. Rensk. zegt:

  Wat ik wil past niet in mijn schoen. Ik wil een nieuw kabinet.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 1 persoon

 6. Rene Kampers zegt:

  Het plaatsen van dat cartoon is niet zonder risico. De import Nederlanders kunnen zich verkleden als sinterklaas en over de daken lopen en zo een veilige locatie uitkiezen voor een inbraak. Ze moeten niets te vrezen vermist het overgroot deel van Nederlanders , behalve de rechtse nog in sprookjes geloven. Zeker de linkse want die geloven inderdaad nog in Sinterklaas

  Geliked door 1 persoon

 7. Leo P. Ard zegt:

  Hier is vast een verrassing: daar werkt het dus moet het hier ook kunnen:
  http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/23835/veilig-vliegen-doe-als-israel-en-discrimineer.html

  Like

 8. BM Fidel zegt:

  In Iran is zwarte piet door de VN tot werelderfgoed verklaard. Zoek maar op google en YT: Hadji Feroez.

  Like

 9. Jules Vismale zegt:

  De zangeres Anouk was in 2013 inderdaad wel een domme gans om eveneens over Zwarte Piet haar gal te gaan spuiten! Dacht ze nou werkelijk dat wij hier in Nederland Sinterklaas zonder Zwarte Pieten willen zien?
  Ze heeft zich in die tijd hiermee nou zo gehaat gemaakt dat de “liefhebbers” van de knecht van Sinterklaas haar bloed wel kunnen drinken! Maar even ter zake: zou Anouk als kind soms geen cadeau’s, pepernoten of marsepein van Sinterklaas of de Pieten hebben gehad waardoor ze nou tegen hen is? Of was ze vroeger heel stout geweest waardoor ze met de roe kreeg? Wie weet komt er nog dadelijk een Witte Piet of een Regenboogpiet aan die Anouk over de knie neemt en haar een flink pak voor haar broek geeft en misschien wel zonder een roe te gebruiken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s