MEN DEED ALSOF ALLES NORMAAL WAS . . .

Screenshot_134

 (Door: “Driek”)

Toen, tijdens den Duitse bezetting, toen onze Joodsche medeburgers als loslopend wild werden vervolgd, deed den Joodsche Raad onder leiding van Asscher en Cohen alsof er niets aan de hand was. Asher en Cohen waren de prototypes van de Joodse liberale regenten, die als ware filantropen regeerden over een gemeenschap die in overweldigende meerderheid sociaal, politiek en intellectueel mijlenver van hen afstond. Ze wekten de indruk dat het normale leven gewoon doorging. De Joodsche Raad werd in februari 1941 opgericht en bestond uit prominente leden der Nederlandsche joodsche gemeenschap, die zelf de uitvoering van de Duitse anti-joodse maatregelen zou reguleren. Een paar maanden later, op 11 april 1941, gaf de Joodsche Raad voor het eerst het Joodsche Weekblad uit. Zijn bedoelingen waren oprecht. Hij wilden het leed van den Joden verzachten. In het blad was er veel aandacht voor bijvoorbeeld religie, vrijetijdsbesteding en beroepscursussen. Zo schreven de voorzitters van de Joodsche Raad, Abraham Asscher en David Cohen, in de inleiding van het openingsnummer het volgende:

“Het blad zal naast mededelingen en nieuwsberichten, artikelen bevatten, die den lezer uiteenzettingen zullen brengen omtrent Joodsche godsdienst, Joodsche wetenschap en Joodsche cultuur. Op deze wijze hoopt de redactie, die wij bereid hebben gevonden onder ons toezicht het blad samen te stellen, de lezers in te lichten omtrent alles, wat in deze dagen wetenswaardig voor hen mag worden geacht.”

Het uitgaansleven kreeg veel belangstelling, toneel en muziekuitvoeringen werden uitgevoerd in den Joodsche Schouwburg aan den Plantage Middenlaan. Doch den deportaties waren al in gang gezet. Maar men wilde het niet horen, zien en weten. Doch ieder moment kon er op de deur worden gebonsd. Dan werd je op transport gesteld naar Westerbork en vandaar uit naar de vernietigingskampen. Doch Het Joodsche Weekblad wekte den indruk dat het normale leven gewoon doorgang vond. Er hing zelfs een opgewekte sfeer van normaalheid, want er werd gelachen om Joodsche komieken en geluisterd naar Het Joodsche Symfonie Orkest. Niks aan de hand dus.

Screenshot_124

Dit pamflet zou van toepassing kunnen zijn op islamieten

Het doet mij sterk denken aan onze huidige tijd, aan onze Haagse bewindslieden, die doen voorkomen alsof de komst van al die Afrikaanse ‘vluchtelingen’, die het op Joden hebben voorzien, geen bedreiging vormen voor den Joodsche burger en dat alles normaal blijft doorgaan. Welnu, spitse lezer van “E.J. Bron”, niets is minder waar. Het leven onzer Joodsche burgers staat op het spel. Zij worden bedreigd, zoals gedurende den Duitse bezetting. Ook toen werd hardnekkig volgehouden dat het allemaal wel meeviel. Er viel met de Duitsers wel te praten. Welnu, dat was een grove misvatting. En onze Haagse ministers maken nu met die walgelijke mohammedanen wederom dezelfde fout.

Nu ons land wordt overspoeld door islamieten, nu in de straten onzer steden een dreigende sfeer hangt, blijven onze incapabele bewindslieden keihard volhouden dat wij van de volgelingen dezer misdadige religie niets te duchten hebben. Het zijn vredelievende mensen en al die aanslagen hebben niets met den islam te maken. Hoe krijg je het je strot uit. Her en der betonblokken om den Nederlander te beschermen tegen islamitische aanslagen. Zijn die ministers wel goed bij hun hoofd?

De Duitse bezetter gebruikte het weekblad om vorderingen inzake Joden en Joodse aangelegenheden bekend te maken. Ook drukt de redactie de lezer op het hart om een koffer of rugzak van te voren gereed te maken, zodat men niet zonder bagage vertrekt. Er is daarom in het blad een lijst opgenomen met de bureaus van de afdeling Hulp aan Vertrekkende Joodsche burgers.

Het Joodsche Weekblad verscheen in september 1943 voor het laatst. De meeste Joodse Nederlanders waren toen inmiddels weggevoerd of ondergedoken. Vergelijkbaar met andere Europese landen zijn in Nederland de meeste Joden vernietigd. Joden, die zich eeuwenlang in Amsterdam veilig waanden, werden tijdens de bezettingsjaren beroofd van hun eigendommen, identiteit en leven. De Joodsche gemeenschap zou nooit meer dezelfde worden.

Van de 120.000 Joden die in 1939 in Nederland woonden, woonden er 75.000 in Amsterdam, zo’n 10% van de Amsterdamse bevolking. Ruim 100.000 Nederlandse Joden overleefden de Tweede Wereldoorlog niet. Geen reden om trots te zijn op onze houding in de Tweede Wereldoorlog.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", antisemitisme, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Historie, Holocaust, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Moslims, nationaalsocialisme, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

35 reacties op MEN DEED ALSOF ALLES NORMAAL WAS . . .

 1. fleckie zegt:

  Waarom geloofde men die Joden niet, die al in 1923 uit Duitsland vluchtten, en vermeldden wat er zich AL was aan het afspelen, met vervolgingen van…’allerlei’ mensen, opgepakt ‘bei Nacht und Nebel?

  Like

  • Rensk. zegt:

   West Europa wist allang wat er aan de hand was. Men had de vernietiginskampen ook allang in de peiling. Toen waren er ook al spionnen hoor. Maar men deed niets. De reden waarom men niets deed meen ik ooit ergens gelezen te hebben, maar ik weet het fijne er niet meer van. Ik weet alleen dat UK en het hele West Europa alles wist en zelfs wisten waar die treinen naar toe gingen. Ik heb het over de top, die alles wisten.

   Like

   • Jan zegt:

    In 1923 bestonden de vernietigingskampen niet, die werden daar na de inval in Polen gebouwd en daarin werd eerst Duitsers afgemaakt die men niet kon gebruiken (Hitler was een sociaal Darwinist) zoals zwakzinnigen, mismaakten, asocialen enz. daaronder vielen ook de Duitse Joden, pas later ging men over tot uitroeiing van Joden uit heel Europa, na 1942.

    Op Duits grondgebied stonden werkkampen en liet men de gevangenen/slaven werken tot zij er dood bij neervielen.

    Geliked door 1 persoon

   • Jan zegt:

    Linksvolk is niet bijster slim want maakt zijn eigen verhaal. Zo wist SP’er Emile Roemer tot voor twee jaar niet dat ruim 800.000 Joden uit de landen in het MO werden verdreven. Hij kreeg het tijdens een discussie over Israël te horen en keek toen alsof hij water zag branden.

    Geliked door 1 persoon

   • Jules Vismale zegt:

    Zowel voor de Duitsers, de Russen als voor de westere geallieerden goldt na WO II de huichelachtige ontkenning van de Holocaust als volgt: “Wir haben es nicht gewußt!”(Nederlandse vertaling: “Wij wisten het niet!”).
    In werkelijkheid wisten al die partijen dat de Europese joden werden vermoord maar waren ze daarvoor allemaal Oostindisch doof, blind en stom en veelal ook erg antisemitisch ingesteld!

    Geliked door 1 persoon

  • Jan de Jong zegt:

   Misschien is het handig om het boek “van Eisenbach naar Bethlehem “van Kees Kant eens te lezen.

   Like

  • Williaan zegt:

   Net als nu hielden de politici toen ook hun ogen dicht voor de werkelijkheid Alleen Winston Churchill zag die, De rest van de politici zouden Engeland én ons aan de nazi willen verkopen op aandringen van Benito Mussolini als bemiddelaar! Veel politici hadden dan ook een hekel aan Churchill, net als nu aan Wilders. Alleen Churchill zat in de regering, de 2de wereld oorlog was dan anders verlopen zonder hem,……verloren.

   Like

 2. leefbarbaar zegt:

  De kracht van propaganda.
  De kracht van ontkenning.
  Tot eind 1943 bleef de leugen van werkkampen in het Oosten overeind. En als er al geruchten kwamen, dan ontkende men dat gewoon, want te erg voor woorden. Dus niet waar.
  Of de leden van de Joodse raad fout waren, zou ik niet kunnen zeggen. Ik ken hun motieven niet precies. Hebzucht, macht, zelfbehoud? Ik weet wel, dat ik heel dankbaar ben, dat ik niet in hun schoenen hoef te staan.
  Met de kennis van nu…………. heb ik geen enkel begrip voor de Joden van de linxe partijen, die nu moslims hierheen halen. Onbegrijpelijk.

  Geliked door 2 people

  • Petra DeBoer zegt:

   @Leefbarbaar, deze twee Joden Asscher en Cohen waren heel fout. De Joodse raad werd opgericht door de Duitsers en Cohen was in Rotterdam verantwoordelijk en Asscher in Amsterdam. In 1941 was de “Endlösung” nog niet bedacht, maar eind 1941 wel en die uitvoering vond in 1942 plaats. In 1943 waren er bovengronds geen Joden meer en werd de Joodse raad opgeheven. Met dank aan (maar niet heus) vooral Joden werden de Joden uitgeleverd aan de Duitsers. Cohen en Asscher hadden beide de keuze om voor de Joden te kiezen of voor de Duitsers, maar kozen voor de Duitsers. De Joodse raad in Enschede koos voor de Joden en zorgden ervoor dat de Joden aldaar onderdoken.

   In “Verborgen verleden” over Job Cohen word alles duidelijk.

   https://www.npo.nl/verborgen-verleden/16-09-2017/VPWON_1263897

   Like

   • leefbarbaar zegt:

    @te kort door de bocht. Er zitten meer kanten aan dit verhaal en we kunnen het niet meer aan ze vragen. Wat de npo betreft; waardeloos en gekleurd. Laten we vooral niet vergeten dat men graag 2 Joden de schuld geeft, terwijl honderden ambtenaren en bestuurders de deportaties mogelijk maakten.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @leefbarbaar, hebt u het programma wel gezien??? Dat eerst doen en dan pas reageren.

    Uiteraard waren er foute ambtenaren maar dat heeft op deze zaak van de Joodse raden geen betrekking. De NPO zend niet alleen bagger uit en “verborgen verleden” is op feiten gebaseerd.

    Like

   • Jan zegt:

    In maart 1943 werd er een beloning van 7,50 gulden in het vooruitzicht gesteld voor iedere ondergedoken Jood die kon worden opgepakt na aangifte. Nog voor het einde van het jaar werden er ruim 8.000 Joden opgepakt en op transport gesteld.
    Overigens was het kopgeld aanvankelijk 2,50 gulden maar dat werd met stappen verhoogd tot 40 gulden.

    Niet alleen buren van Joodse Amsterdammers waren verantwoordelijk voor het verraad maar ook bedrijven die zich gespecialiseerd hadden in ‘Jodenjacht’ scoorden zo over de ruggen van onschuldigen.
    ….
    http://www.dedokwerker.nl/kopgeld.html

    ‘Het Joden vangen werd een ware hartstocht’
    Door: Ad van Liempt
    Duizend gulden verdienden ze soms in één week. En gezamenlijk arresteerden ze meer dan 15.000 Joden. Ze waren uit op geld en op de Joodse bezittingen – de Colonne Heinnecke en daarvoor vrijgemaakte politieagenten die vooral in de zomer van 1943 op ondergedoken Joden joegen. Maar de meesten waren vooral hartgrondig antisemiet.
    ….
    https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/28194/het-joden-vangen-werd-een-ware-hartstocht.html

    Overigens, twee jaar terug weigerde Van der Laan eens en voor altijd orde op zaken te stellen wat onteigeningen betrof gedaan door de Nederlandse regering
    https://www.parool.nl/amsterdam/van-der-laan-geraakt-door-kritiek-op-aanpak-joodse-erfpachtgelden~a4306726/

    Geliked door 1 persoon

   • Jan zegt:

    Crimineel vastgoedcircuit verdiende grof geld aan Jodenvervolging
    Door: Eric Slot
    https://www.historischnieuwsblad.nl/tweedewereldoorlog/artikelen/crimineel-vastgoedcircuit/index.html

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Jan, klopt maar staat in wezen los van de deportatielijsten die de Joodse raden in Amsterdam en Rotterdam samenstelden.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Driek, het boek dat u vermeld is uit 1983 en daarnaast richt ik me liever op de mening van de overlevende Joden.

    De Joodse Ereraad oordeelde: ‘dat de voorzitters van de Joodsche Raad gefaald hebben in een wereld, die zelf in gebreke is gebleven’. Aan het eind spreekt deze ereraad als zijn mening uit:

    dat het laakbaar is geweest, de opdracht tot vorming van een ‘Amsterdamse Jodenraad’ en het voorzitterschap van deze raad (wat verantwoordelijkheid jegens de Duitsers medebracht) uit handen van de Duitsers te hebben aanvaard;
    dat het laakbaar is geweest, het Joodse Weekblad te blijven uitgeven, toen eenmaal bleek, dat het de Duitsers van meer nut dan de Joden moest zijn, waarbij de Ereraad tevens herinnert aan zijn afkeurend oordeel over een aantal berichten, die hiervoor zijn genoemd;
    dat het laakbaar is geweest, medewerking te verlenen aan een aantal anti-Joodse maatregelen, zoals het uitgeven van de Jodenster en het verzenden van bevelen om naar Westerbork te vertrekken;
    dat de wijze, waarop de voorzitters de weigerachtigen tot het geven van de bijdrage tot de eerste heffing aanschreven, laakbaar is geweest;
    dat de medewerking, verleend bij de selectie voor deportatie, in het bijzonder de medewerking in mei 1943, zeer laakbaar is geweest.

    Abraham Asscher wees het vonnis van de hand, hij sneed alle banden met de Joodse gemeenschap door.

    Op 6 november 1947 werden Cohen en Asscher op last van N.J.C. Sikkel, procureur-fiscaal van het Bijzonder Gerechtshof te Amsterdam, gearresteerd en opgesloten in het Huis van Bewaring aldaar, wegens medewerking aan de vijand waardoor de Joodse deportatie in belangrijke mate zou zijn vergemakkelijkt. Na een maand werden ze in afwachting van een eventuele berechting voorlopig vrijgelaten. In 1951 werd van strafvervolging van Cohen afgezien (Asscher was in 1950 overleden) op gronden aan het algemeen belang ontleend. Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Joodse_Raad_voor_Amsterdam

    In “Mein Kampf” schreef Hitler wel ideeën hoe hij de Joden om wilde brengen maar op 31 juli 1941 kwam een concept in opdracht van Görlings op tafel hoe dat zou moeten, wat de kosten waren, de organisatie e.d. en tijdens de Wannsee conferentie op 20 januari 1984 werd besloten om de holocaust te organiseren en uit te voeren.
    https://de.wikipedia.org/wiki/Wannseekonferenz

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Petra de Boer, 20 november 23.23u: Niet om het één of het ander, Petra, maar bij het Hoger Beroep van Raf(fie Chohan) in Arnhem wist die even verbeten- als piepjonge procureur generaal eveneens te vertellen, dat de islam een geloof is, omdat dat in de Wi-ki-pe-di-a staat!
    Dan lijken de bronnen, die Driek noemt, me tóch wel wat méér doorwrocht!

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Theresa, er zijn ontzettend veel bronnen hierover en wiki leek me nu de handigste, ook omdat de originele brieven op de Duitse wiki staan. Niet alle wikipedia pagina’s zijn betrouwbaar en is me bekend. In een rechtszaal moet je ook inderdaad niet aankomen met een wikipedia pagina maar met de originele bewijzen.

    Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Het was al jarenlang overbekend dat bepaalde ministers van Defensie in Nederland totaal geen verstand hadden van de krijgsmacht, overwegend antimilitaristisch (en zeker ook antisemitisch waren!) waren en er zoveel mogelijk op uit waren om het “oorlogzuchtige” Nederlandse leger uit te kleden of te gaan ontbinden! En waar zoiets voor WO II toe geleidt heeft kunnen ongeveer een slordige 240.000 Nederlanders waaronder inderdaad 102.000 Nederlandse joden, die in de gruwelijke periode 1940-1945 omkwamen en waar de Nederlandse regering in die tijd niets mee deed, helaas niet meer over meepraten!
  Want het was toen in die tijd voor sommige Nederlandse politici juist verstandiger om aan de Oostenrijkse dictator, met zijn snor als van Charlie Chaplin, te laten tonen hoe geweldig vredelievend, aardig en onschuldig zij waren? Adolf Hitler had daar gewoon lak aan (gelijk naar het islam-tuig) en hij viel Nederland alsnog aan waarbij hij de Waffen-SS inzette die in de buurt van Rhenen het Nederlandse legertje met hun gebroken geweertjes totaal wegmaaiden alsof het speelgoedsoldaatjes waren! De wereld wordt helaas niet echt snel normaal meer!

  Like

 4. Thom zegt:

  Deze keer hebben ze niet alleen de Joden in het vizier, maar ons allemaal die zich niet bekeren tot de islam. Het is kop eraf, bekeren of belasting betalen en als minderwaardig burger verder leven.

  Like

 5. Rensk. zegt:

  Dan stel ik voor dat we zodra we klaar zijn met leven een bomgordel om doen en een zooitje van de onderdrukkers meenemen de grond in. En we hebben er veel van. Ouderen en onderdrukkers.

  Like

 6. Philippine zegt:

  De Joodse Raad is door de Duitse bezetter ingesteld om de vervolging van Joden zichtbaar in de handen van Joden te leggen. Heel doortrapt dus. Joden moesten dus Joden uitkiezen voor Westerbork/vernietigingskampen. Ze hadden géén andere keus. Zo wasten de Duitsers hun handen in onschuld. Van de regering en het koningshuis in ballingschap was geen morele steun te verwachten.
  Bij het huwelijk van Juliana met Bernhard werd de arm geheven en het Horst Wessellied gezongen.
  Dus Nederland wist toen al wat ze van hun Koninklijk Paar konden verwachten.
  In het getto van Warchau was óók een Joodse Raad. Ook zij moesten aanwijzen welke Joden “uitverkoren” waren om gedood te worden.
  Dat er Joden konden onderduiken was te danken aan moedige Nederlanders (Polen)
  , die zich misschien wel lieten betalen voor de onderduik, maar toch hun eigen leven gewaagd hebben. Jammer genoeg waren er ook veel Nederlandse verraders, die voor elke aangegeven Jood Kopgeld kregen.

  Like

 7. delamontagne zegt:

  Wat ik mijzelf weleens afvraag, “Wat weten de tegenwoordige generaties nog van de oorlog ?”

  Like

  • BertG. zegt:

   Die had (volgens mijn buurman van ongeveer 35) ongeveer 2 weken geduurd, en niet langer. En speelde zich af zo rond 1950, precies wist hij dat niet meer.
   En daar heeft nauwelijks iemand iets van gemerkt.
   En bloed serieus ook nog, was hij daar over.

   Like

 8. Rene Kampers zegt:

  Ik acht het niet uitgesloten dat de anti Islamieten verplicht worden inplaats van een jodenster een sticker van een varkenskop moeten dragen om vlug herkenbaar te worden !

  Like

 9. Petra DeBoer zegt:

  @Driek, er zijn inderdaad veel te weinig Joodse overlevenden van WOII maar er zijn gelukkig wel overlevenden en hun stem moet gehoord worden.

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Driek, jammer dat u geïrriteerd bent maar de feiten liegen niet.
   Met het door u aangeraden boek kan ik weinig omdat het vooral de morele en ethische kant van de zaak belicht. Daarnaast is het zo dat de archieven over de Joodse raad pas na het verschijnen van het boek “De Joodsche Raad. Het drama van Abraham Asscher en David Cohen” te raadplegen was en wel in 1986.

   http://www.dedokwerker.nl/joodse_raad.html

   Like

 10. BertG. zegt:

  Driek, heb je het nou nog niet door.
  Petra heeft overal verstand van en er is niemand die het beter weet dan haar.
  Dus die hoef je nergens meer wat over te vertellen of uit te leggen.

  Like

  • BertG. zegt:

   Driek, niet doen, de site even overslaan.
   Je moet maar denken dat sommige het nog veel erger hebben, die hebben haar de hele dag in hun omgeving rond lopen, en alle praatjes die daar dan uit komen.
   Die hebben nog veel meer reden om zwaar geïrriteerd te zijn.

   Like

 11. Jules Vismale zegt:

  Thans wil ik zelfs hier nog een oorlogsverhaal van mijn familie uit WO II van moederskant aan toevoegen en dan over een oudtante van mij (zij was echter GEEN jodin) die ooit werd gearresteerd door de SS en toen bijna het risico liep om hun slachtoffer te worden!
  Gelukkig waren er tijdens de oorlog ook SS’ers die nog een goed hart hadden daar ik ooit, tijdens Kerstmis, bij puur toeval een verhaal hoorde dat mijn moeder aan haar schoonfamilie vertelde over haar eigen tante; Mia Verschure – Van der Vorst (1910-1990), een oudere zus van mijn oma, Goen Slegers- Van der Vorst (1914-2004) en zij was dus mijn oudtante die ik helaas maar twee keer in mijn leven als kleine jongen aanschouwde.
  Tante Mia had ooit in Helmond, waar zij werd geboren en was overleden, tijdens de oorlog grote voedselvoorraden gesmokkeld over het platteland heen en zij werd toen aangehouden door de SS die haar naar de beruchte gevangenis van Scheveningen wilden sturen! Dankzij onderhandelingen van haar familie met Nederlandse SS’ers (waarvan sommigen waren geronseld in de SS) wisten zij mijn oudtante gelukkig vrij te krijgen en daarmee werd tante Mia een reis naar Duitsland of een executie bespaard!
  Toen zij echter in 1990 in het Elkerliek Ziekenhuis van Helmond zou overlijden aan darmkanker zochten mijn moeder en oma Slegers (die al was gaan dementeren) tante Mia op en ik was daar in de buurt al durfde ik door een vreemd gevoel dat ik kreeg haar sterfkamer niet in te gaan! Later, voor zij zou komen te overlijden, had mijn oma sarcastisch genoeg nog tegen haar opgemerkt: “Mia, laat je niet kisten!”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s