OESO-studie: Meeste Europese landen, ook Nederland, geen democratie meer

Screenshot_104

(Door: “Xander”)

6 van 10 Nederlanders voelen zich genegeerd door tal van besluiten door politiek Den Haag  – Dramatisch: Slechts 12% Fransen denkt nog serieus genomen te worden

Met een kanselier die volledig op eigen houtje, zelfs zonder instemming van het parlement, besloot om de grenzen van haar land en Europa open te zetten voor miljoenen moslimmigranten, is het niet vreemd dat nog maar 24% van de Duitsers denkt enige invloed op de politiek te hebben.

Uit een onderzoek van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) blijkt dat de meerderheid van de inwoners van de meeste Europese landen, inclusief Nederland, vindt dat ze geen invloed meer heeft op de regering, ook niet via vrije verkiezingen. Met andere woorden: deze landen zijn ondanks hun vaak hoge welvaart en parlementaire systeem niet langer democratisch, maar worden feitelijk totalitair geregeerd. Opvallend: de hetze van de politiek en massamedia ten spijt, is uitgerekend het Rusland van president Vladimir Poetin één van de slechts 4 landen waar de meerderheid wèl de ervaring heeft dat de politiek naar haar luistert.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
ksander nieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, dictatuur, Europa, EUSSR, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op OESO-studie: Meeste Europese landen, ook Nederland, geen democratie meer

 1. Jan zegt:

  In Merkelstan wordt een AfD’er tot burgemeester gekozen, prompt wordt de verkiezing ongeldig verklaard want met moet kunnen kiezen volgens een wet en kiezen uit 1 persoon is geen keuze.

  Die Wahl des AfD-Politikers Detlev Frye zum amtierenden Bürgermeister der Stadt Lebus (Märkisch-Oderland) ist für ungültig erklärt worden. Zur Begründung hieß es, dass die Abstimmung nicht wie vorgeschrieben auf der öffentlichen Tagesordnung stand.

  Die Abgeordneten votierten einstimmig dafür, so die MOZ. Und da Detlev Frye (AfD) der einzige Kandidat war, sollen selbst Politiker, die für die Linke und die CDU in der Gemeindeversammlung sitzen, in einer geheimen Wahl für den AfD-Mann gestimmt haben.

  Solch eine Abstimmung ist jedoch nach dem Wahlgesetz nicht zulässig, wie sich im Nachgang der Sitzung herausstellte. Bürgern müsse die Möglichkeit gegeben werden, Einwände gegen Kandidaten vorzubringen, die das Wahlergebnis beeinflussen könnten. Am Montag wurde die Wahl des AfD-Politikers zum amtierenden Bürgermeister für ungültig erklärt.

  https://www.journalistenwatch.com/2017/11/14/wahl-des-afd-politikers-zum-buergermeister-fuer-ungueltig-erklaert/

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Vertel ons is wat nieuws 11

  Like

 3. M. zegt:

  Ironisch dat het land dat het meest gedemoniseerd word door de leugenmedia het meest naar het volk luistert. Dat zal zeer doen voor de leugenaars om dat toe te moeten geven.
  Ons land word geregeerd door huichelaars die hun eigen volk een oor aan naaien en door massa’s karakterloze laffe hoeren die er aan meehelpen.

  Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Daarom ook probeert de PVV de democratie te redden door raadsleden op de kieslijsten te zetten, die weer gaan functioneren als echte volksvertegenwoordigers.
  PS: Ze zoeken nog mensen !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s