Coalitiebesprekingen in Duitsland mislukt!

Screenshot_139

(Door: “Eugen Prinz” – Vertaling: E.J. Bron)

FDP breekt onderhandelingen af

De oriënterende gesprekken voor een “Jamaïca-coalitie” (CDU/CSU-FDP-Groenen) zijn mislukt, omdat de FDP zich zondagavond laat uit de onderhandelingen heeft teruggetrokken. Partijchef Christian Lindner motiveerde dit zondagavond met ontbrekend vertrouwen.

PI News (2)

Het is niet echt een wonder dat uitgerekend de FDP aan de noodrem heeft getrokken, want zij was het minst tuk op regeringsdeelname. De herinnering aan de laatste keer, toen ze daarna uit het parlement vloog, ligt nog vers in het geheugen.

Het was voor ieder verstandig denkend mens duidelijk dat een “Jamaïca-coalitie” een vreselijk slechte regering zou worden. Haar basis zou de minimale consensus tussen partijen uit het tegenovergestelde politieke spectrum geweest zijn. De rekening daarvoor zouden alle deelnemers bij de volgende parlementsverkiezingen hebben gekregen.

Zodoende heeft Lindner voor zijn partij het enige juiste gedaan. Dat hem daarmee een ministerspost door de vingers glipt, interesseert hem niet. Die krijgt hij heus nog wel een keer en dat weet de voorzitter van de FDP.

Hoe gaat het nu verder?

Nu komt er of een minderheidsregering onder Merkel of er komen nieuwe verkiezingen. In de systeemmedia werd altijd beweerd dat nieuwe verkiezingen de AfD ten goede zouden komen. Dat is niet gezegd, want één ding is zker: bij nieuwe verkiezingen zal Horst Seehofer geen topkandidaat van de CSU meer zijn, maar waarschijnlijk Söder. En als Seehofer weg is, zal dat de AfD in Beieren stemmen kosten.

Het zou voor de AfD zelfs nog erger kunnen worden, want men kan verwachten dat er na het vertrek van Seehofer in de CDU stemmen opgaan om ook Merkel te lozen. Het enige dat tegen deze these spreekt, is de vraag: wie zou het dan moeten doen? Merkel heeft immers iedereen afgeserveerd die gevaarlijk voor haar zouden hebben kunnen worden.

Mocht er, tegen de verwachting in, toch een vervanging voor Merkel gevonden worden, dan zijn er met haar en Seehofer twee enorme vogelverschrikkers voor verkiezingen opgeruimd en de CDU zou vast en zeker een beter verkiezingsresultaat halen dan in december. Ook moet worden afgewacht of de kiezers de trouw aan haar principes zullen belonen, of dat zij de partij zullen afstraffen voor haar vertrek uit de onderhandelingen. Christian Lindner zal dat wel goed verkopen.

Ook de sociaaldemocraten zouden van nieuwe verkiezingen kunnen profiteren, omdat ze niet meer als Merkel´s hulpje worden gezien. Aan het resultaat van de Groenen en Die Linke zal niet veel veranderen.

Mocht dit allemaal zo gaan, dan moet de AfD de gelederen sluiten, een sterke verkiezingscampagne afleveren en met de juiste mensen aantreden om haar resultaat ruim boven de 10% te houden.

Of dat goed zou zijn voor ons land? Op dit moment is er überhaupt geen regering in zicht die goed voor ons land zou zijn . . .

Verklaringen van Merkel en Seehofer over het mislukken van de gesprekken:

 

Bron:
http://www.pi-news.net/jamaikasondierung-gescheitert/
Door: “Eugen Prinz”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, Duitsland, Groenen, liberalen. Bookmark de permalink .

35 reacties op Coalitiebesprekingen in Duitsland mislukt!

 1. koddebeier zegt:

  Met een beetje geluk raken we die minkukel van een Merkel is eindelijk kwijt !!

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Wat Prinz Eugen hier schrijft is begrijpelijk, maar hetzelfde als wat de tegenstanders van AFD doen.
   Persé op het pluche willen blijven zitten.
   Ook als het volk het niet wil.
   Als het volk AFD niet wil….géén probleem.
   Dan zullen ze kennelijk nog wat harder met hun kop tegen de muur moeten lopen.
   Als je mensen verhindert door ervaring te leren, beperk je ze in hun ontwikkeling
   en zullen ze fouten blijven maken.
   Pas als de tijd dáár is voor verandering zal men de juiste weg kiezen.
   Merkel en Seedorf weg…?
   Prima zaak.

   De bevrijders van Duitsland hoeven niet perse AFD te heten, maar mogen ook CDU of XIJZ heten.

   Geliked door 1 persoon

  • Marlies zegt:

   Wishful thinking! Minderheidskabinetje met gedoger OF onze zuipschuit Schultz komt om de hoek.

   Like

 2. Wachteres zegt:

  Jamaica-coalitie is een term die betrekking heeft op de binnenlandse politiek van Duitsland na 1995. Het is de benaming voor een coalitie tussen de politieke partijen CDU, FDP en Bündnis 90/Die Grünen. Deze partijen worden geassocieerd met respectievelijk de kleuren zwart, geel/blauw (in dit geval geel) en groen, welke kleuren ook in de vlag van het Midden-Amerikaanse land Jamaica voorkomen.

  Voor diegenen die zich, net als ik, afvroegen hoe men aan de term ‘Jamaica-coalitie’ is gekomen.

  De meer intelligenten onder ons moeten mij deze uitleg maar vergeven.

  Ik ben erg benieuwd hoe het in Duitsland afloopt. Laten we hopen dat de AFD het slim speelt en dat het geharrewar binnen de partij verleden tijd is.

  Geliked door 2 people

 3. MF zegt:

  Nieuwe verkiezingen? Dat durft Merkel niet aan… Dus nu gaat de truckendoos open……

  Geliked door 2 people

 4. T.Troubadour zegt:

  Perfect

  Geliked door 1 persoon

 5. Statler & Waldorf zegt:

  Maar hopen dan dat Merkel van het toneel verdwijnt maar ja net als Rutte zijn die types als kauwgom aan je schoenzool.

  Geliked door 4 people

 6. Pietersen zegt:

  Schaamteloos zoals dat wijf voor de camera’s staat te oreren met haar holle frasen. Zij is schuldig aan de ondergang van Duitsland al probeert zij nu iedereen medeplichtig te maken.
  Tussen de regels door begrijp je wel dat de “Zuwanderung” (eufemisme voor islamisering) het hete hangijzer is geweest waardoor de JamaicaCoalitie is mislukt.

  De FDP maakte toch liever snel weer even een ruk naar rechts want de hete adem van de AFD blaast ze al in de nek.

  Geliked door 2 people

 7. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.
  Het is overduidelijk, dat Krengela nu in grote problemen zit. Ze moet, na het mislukken van de coalitieonderhandelingen, een babbeltje houden voor de camera’s, maar het gaat haar niet gemakkelijk af. De lichaamstaal van de mensen, die ze rondom haar heen heeft opgesteld, spreekt boekdelen. Ze staan er nogal verveeld bij, waarschijnlijk omdat ze er niet onderuit kunnen, en niemand getroost zich de moeite, om de heks aan te kijken. Ze kijken allemaal wazig weg in het oneindige. Krengela doet nog wel haar uiterste best om met haar handen haar beruchte illuminati-signaal te maken, maar niemand volgt haar voorbeeld. Er is kennelijk niet zo veel vertrouwen meer in Krengela.


  Het beruchte illuminati-signaal.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Oeps.
   Ik weet niet precies wie je met “krengela” bedoelt want ze staan allemaal met dat zelfde lullige namaak-vagina-gebaartje, zo van “Wie komt er in mijn hokje…” op de foto.
   En er zijn ook “mannen”, nou ja mannen, (wellicht issie omgebouwd) bij.
   Overigens het wordt zo langzamerhand wel erg frappant als je ziet dat al die politci
   (ook wrattenkrop Rutte en indertijd Kok en consorten) aan dezelfde ziekte schijnen te lijden…

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Misschien heb je nog meer foto-voorbeelden die kunnen overtuigen…

    Geliked door 1 persoon

   • Oeps48 zegt:

    @ paulzwueste (20 november 2017 om 15:25)
    Dames en Heren.
    Ik had zo bedacht dat “Krengela” een leuke bijnaam was voor het kreng, Angela Merkel. Zij is in mijn ogen ook een heks.
    Ik nam aan, dat het wel duidelijk zou zijn, dat ik verwees naar de video, die aan het item was toegevoegd.
    Krengela heeft de neiging, om telkens, als zij wat te verbergen heeft, het beruchte illuminati signaal af te geven. Zij is trouwens niet de enige. Vele illuminati’s, o.a. Theresa May, doen hetzelfde. Daarmee geven ze aan, dat ze handelen vanuit hun rol als illuminati. Dit signaal is duidelijk anders, dan de gevouwen handen van de diverse mannen in de video. Zij geven daarmee alleen maar aan, dat ze verveeld zijn en met hun houding geen raad weten.
    Als je even gaat googelen op “Merkel illuminati” > afbeeldingen, dan zie honderden foto’s waarop zij dat gebaar maakt. Als je dan toch aan het googelen bent, bekijk dan ook even ïlluminati signalen” en “illuminati symbolen”.

    Like

   • Republikein zegt:

    Toch zeker een geintje, Paul?

    Geliked door 1 persoon

 8. BigLJohn zegt:

  En denk heus maar niet dat Merkel weggaat. Je kunt haar wat dat betreft vergelijken met Rutte. Tegen de tijd dat het weer verkiezingen worden, en iedereen denkt dat de partij van Rutte weggestemd gaat worden, komt hij met een maximum aan kiezersstemmen weer terug. Althans, het is niet waar het op lijkt. Via zijn valse lach en beloftes, zijn gespeeld optimisme wat geen grenzen kent, waar hij menig kiezer mee vangt als een rattenvanger van Hamelen, maar vooral via de stembusfraude weet hij telkens iedereen te verbazen, Ook doet hij zijn truckdoos wel eens open, zoals met het terugsturen van de Turkse delegatie vlak voor de laatste tweede kamer verkiezingen. Dus Merkel gaat misschien weg ? Voor degenen die in wonderen geloven misschien. Maar de harde werkelijkheid is totaal anders !

  Geliked door 1 persoon

 9. MF zegt:

  Als je geen verkiezingen aandurft, dan ben je GEEN DEMOCRAAT> Hier is het bewijs.

  Geliked door 1 persoon

 10. Aegolius cs zegt:

  **Zodoende heeft Lindner voor zijn partij het enige juiste gedaan. Dat hem daarmee een ministerspost door de vingers glipt, interesseert hem niet. Die krijgt hij heus nog wel een keer en dat weet de voorzitter van de FDP.**

  Na de trap onder de kont van de coalitiegenoot FDP (minister buitenlandse zaken, Westerwelle en zijn vroegtijdig overlijden) krabbelde de partij terug na onder de 5% te zijn gegleden.

  Op diverse nieuwssites werd niet alleen gesproken over het gebrek aan vertrouwen maar ook dat de FDP “zich over de tafel werd getrokken voelde” door Merkel, die thans de herinnering in zal gaan als ooit machtigste vrouw……..

  Geliked door 1 persoon

 11. Rensk. zegt:

  Eigenlijk zijn wij Nederlanders afhankelijk van het kiesgedrag van de Duitsers. Nederland heeft zich geheel afhankelijk gemaakt van Brussel en heeft nog maar weinig te vertellen wat het asielbeleid betreft. Althans met zo’n schijtbak als Rutte, die er niet tegen in zal gaan, want Europees Hof voor de rechten van de mens, waar ze voor in de broek schijten en uiteraard zijn alcoholistische mattie Juncker de bepotelaar.

  Als de Duitsers bij nieuwe verkiezingen Merkel blijven steunen, ga ik nooit meer Duitsland in. Alleen nog 1 keer om een paar inkopen te doen., want dat zit nog steeds in de planning en in mijn kop. Dat zal zo’n beetje voorjaar worden en er gelijk een gezellig uitje van maken.

  Geliked door 1 persoon

 12. Qvic zegt:

  Je hebt ook kans dat juist de Afd nog groter wordt, want als nu al een hoge piet van de CDU het veld moet ruimen. Dan is de kans dat Merkel ook moet gaan groter, als de Afd ook groter wordt.

  Geliked door 1 persoon

 13. Rensk. zegt:

  Oeps. Ik sta als kleuter van 3 op een foto waarbij ik de handjes precies zo heb. Voor de goede orde ik was en ben geen lid en geen fan van de Bilderbergers New Orde World. 🙂 Mijn mom had het mij moeten verbieden, maar wist zij veel.

  Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Nee, jij niet, toen je net 3 was.
   Maar dan waren het vast wel je ouders die lid waren en je dit bij gebracht hadden als geheim teken.
   Oeps heeft op alles een antwoord.
   En zeker als het over de illuminatie gaat en geheime tekens, en getalletjes natuurlijk.

   Like

 14. Harry zegt:

  Naast alle onzin uit je koker vind ik dit wel een heel dwaas iets , dat ze hun handen houden in een positie die moet aantonen , dat ze ” illuminati ” zouden zijn .
  Waarom zouden ze dat doen dan ?
  Om hun geheime lidmaatschap te ventileren ? Lijkt me toch niet , zo onthul je jezelf .
  Om de grote baas blij te maken , dan ?
  Nou die weet dan inmiddels toch wel wat ie aan ze heeft .
  Om reclame te maken voor hun genootschap ?
  Dan zet je toch een advertentie ?

  Ik vind het net zoiets achterlijks als je handen ” vouwen ” om te bidden .
  En dan zit er ergens iemand te controleren of al die miljarden mensen die om dezelfde tijd gaan eten , hun handen wel netjes gevouwen hebben , zeker ?
  Religieus multitasken !

  Kan het niet gewoon zijn dat het altijd lastig is waar je je handen moet laten als er niks is om vast te houden ?
  En zeker vrouwen gaan nooit met hun handen in niet bestaande zakken steken , bij een dergelijke gelegenheid .

  Kun je het ook met cijfertjes aantonen , Oeps , dat je verhaal klopt ?
  Volgens mij proberen ze allemaal een nul te imiteren .
  Daar MOET een geheime boodschap achter zitten !

  Geliked door 1 persoon

 15. Rensk. zegt:

  Nou ja ga er maar vanuit dat ze elkaar gewoon naäpen. Dat doen ze met alles, omdat ze weinig identiteit zelf hebben. Een voorbeeld: 1 West -Europees land krijgt een vrouw als hoofd van het leger en nu heeft ieder West-Europees land een vrouw als hoofd van het leger. En zo zijn er nog tal van voorbeelden te noemen.

  Geliked door 1 persoon

 16. Guardiacivil zegt:

  Als dat monster van haar troon dondert dan meteen door naar het volkstribunaal voor een lange veroordeling wegens zware misdaden begaan tegen de Europese burgers.

  Like

 17. Rookmelder zegt:

  Niks mis mee als Merkel zou ophoepelen, maar of het dan beter wordt? Balkenende was ik ook zat en alles anders dan hem zou beter zijn, maar met de kennis van nu, nog veel en veel beroerder !
  Maar goed, een leuke analyse van hoe/wat nu verder daar, ik mis alleen hoe het de AfD zal vergaan nu frauke Petry daar vertrokken is, en wat dat bij nieuwe verkiezingen zou betekenen ?
  Niet iedereen is gecharmeerd van de -wat- hardere koers die ze nu varen, heeft dat dan ook zijn weerslag ? Persoonlijk denk ik dat Merkel gaat voor een, zij het met aangepaste wensen, minderheidscoalitie met…….. ? We wachten af, de tijd zal het ons leren.

  Like

 18. Peacepipe zegt:

  Merkel is al veel te lang aan de macht. Net als in Amerika zou een regeerperiode beperkt moeten worden tot maximaal 8 jaar. Als het langer is dan gaan de machthebbers rare dingen doen, zoals Merkel met de immigratie: “Wir schaffen das” Rutte zit ook al tegen de 8 jaar aan en zie hij doet nu al rare dingen zoals op eigen houtje ineens met het afschaffen van de dividendbelasting komen van 1,4 miljard PER JAAR! Ofwel “ICH SCHAFFE DAS!”

  Like

 19. Peacepipe zegt:

  Merkel is al veel te lang aan de macht. Net als in Amerika zou een regeerperiode beperkt moeten worden tot maximaal 8 jaar. Als het langer is dan gaan de machthebbers rare dingen doen, zoals Merkel met de immigratie: “Wir schaffen das” Rutte zit ook al tegen de 8 jaar aan en zie hij doet nu al rare dingen zoals op eigen houtje ineens met het afschaffen van de dividendbelasting komen van 1,4 miljard PER JAAR! Ofwel “ICH SCHAFFE DAS!”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s