Eerste peiling na mislukken coalitiebesprekingen in Duitsland

Screenshot_147

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens de eerste peiling na het mislukken van de coalitiebesprekingen in Duitsland zouden de grote verliezers de CDU en de CSU worden. Onder Adenauer nog over de 50%, onder Kohl bijna 49% en onder Merkel in 2013 nog 41,5%, dreigt de CDU/CSU voor het eerst in haar geschiedenis onder de 30% van de stemmen te komen. De grote winnaar zou bij vervroegde verkiezingen daarentegen vooral de AfD kunnen worden, die haar resultaat uit september van 12,6% zoals het er nu naar uitziet nogmaals duidelijk zou kunnen verhogen.

 1. AfD: + 2,4%
 2. GRÜNE: + 1,6%
 3. FDP: + 0,8%
 4. SPD: ± 0%
 5. Anderen: ± 0%
 6. LINKE: – 0,2%
 7. CDU/CSU: – 4,4%

Bron:
https://juergenfritz.com
Door: Jürgen Fritz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland. Bookmark de permalink .

18 reacties op Eerste peiling na mislukken coalitiebesprekingen in Duitsland

 1. Harry zegt:

  De reële groei van de AFD , gaat eigenlijk ook maar tergend langzaam .
  Net als bij ons met de PVV .

  Ik heb niks met het FvD , maar die spelen het wel sterk !

  Geliked door 1 persoon

 2. Roeland zegt:

  AFD 15%? Kom op Duitsers, dat kan beter !! Minstens 30% moet het worden, dat is realistisch. Ga voor die 30% en behoudt jullie cultuur ( en de onze…). (Mag ook meer % zijn overigens).

  Geliked door 2 people

  • Harry zegt:

   Laat dat vuile secreet maar opdonderen .
   Heb je gezien dat ze twee diepe groeven vanuit haar muil verticaal naar beneden heeft ,
   tegenwoordig ?
   Ze gaat steed meer op een buikspreekpop lijken , net als Walther bij Jeff Dunham .
   Alleen wordt zij door een andere Amerikaan ingefluisterd .

   Like

 3. Bruin zegt:

  Laat het waar zijn dat de wereld verneuker (Merkel ) opgedonderd is. En dat de hele EU valt.

  Geliked door 1 persoon

 4. BigLJohn zegt:

  Alleen….Er komen heus geen nieuwe verkiezingen in Duitsland. De Duitsers zelf willen dit niet, Merkel al helemaal niet, terwijl er na hernieuwde verkiezingen door iedereen precies dezelfde uitslag verwacht word als bij de verkiezingen in September jongsleden. Merkel is net Rutte. Net zo lang aan rommelen tot dat er alweer een Merkel kabinet ontstaat. En hoe de Duitsers daar over denken ? Een raar volk die Duitsers, ze lopen alweer achter de verkeerde politicus aan. Net zoals de meeste Europese landen overigens. Met dank aan al die rare kiezers. En de stembusfraude niet te vergeten ! Hitler was de laatste niet die de wereld in de ellende stortte.

  Geliked door 1 persoon

 5. AfD, PVV, Vlaams Blok (heet dat nog zo?) en Front National hebben allemaal hoera geschreeuwd toen de klucht rondom de “onafhankelijkheid” van de fictieve natie Catalonie van start ging.

  De onafhankelijkheidsfarce in Catalonie wordt gesteund door nog geen 40% van de Catalanen. En 90% van de andere Spanjaarden zijn er zo tegen dat Catalaanse producten door heel Spanje geboycot worden. Slecht Oud en Nieuw voor Freixenet en Codorniu.

  Diezelfde “onafhankelijkheid” is het lievelingsproject van de groezligste elementen van Spaans extreem-links, volhartig ondersteund door de Cubaans-Marxistische dictatuur in Venezuela (waar ik het pech heb erin te wonen op het moment), Cuba zelf, Rusland en – hou je vast – het extreme islamisme en jihadisme dat nu al denkt een basis te hebben gevonden daar op het Europese vasteland.

  Sinds ik dit vunzige en perverse samenspel heb gezien en gelezen, hoeft geen enkele partij voor mij meer in het EU-gebied. Voor of tegen de EU, allemaal zijn ze voor een afbraak van onze katholieke en christelijke cultuur en wortels. Want behalve een haat jegens de huidige EU-cratie delen de leiders van de zg. rechtse partijen een tweede punt met hun extreem-linkse collega’s – een rabiaat atheisme.

  Hoe dan ook gaat Europa ten onder, en ik zie de islamisering met rappe schreden dichterbij komen. Omdat je de Islam alleen maar kunt bestrijden met het Kruis. En niet met liberaal humanistisch gewauwel. Maar het muntje is bij het merendeel nog niet gevallen.

  Like

  • Taljaard zegt:

   @Adriaan
   U hebt grotendeels gelijk.
   Maar wanneer je de keus hebt tussen socialisten en liberale globalisten versus partijen als de PVV, AfD en FN ligt mijn sympathie toch echt bij de laatsten.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Adriaan.
   Het verschil tussen ons, wij, Europa etc., en de islam is dat wij niks met het kruis hebben.
   De islam is juist uitsluitend en alléén maar met het kruis bezig.
   Ze denken vanuit hun kruis.
   Ze kunnen niks anders!
   Primitieve onderontwikkelde gedrochten die alléén maar kunnen paren om zo veel mogelijk geestelijk onmondige geloofsslaven op de wereld te pompen die ons door overmacht en geweld hun ideologie opdringen.

   Wat moeten wij met het geestelijke kruis dat we al decennia lang geleden hebben verlaten…?
   Wat moeten wij met dat geestelijke kruis dat ons al decennia lang geleden heeft bedrogen, en de kant van de islam heeft gekozen…?
   Nee Adriaan, vertrouw niet langer op dat kruis, maar kies daarvoor in de plaats voor geweld om je land te bevrijden van onze doodsvijand, die gezworen heeft ons te vernietigen !

   Like

  • Trucker zegt:

   “…De onafhankelijkheidsfarce in Catalonie wordt gesteund door nog geen 40% van de Catalanen…”

   “..nog geen 40%….”

   Rekenen is uw sterkste punt niet zie ik zo
   Analyseer maar eens de juiste bronnen ipv uw eigen interpretatie te geven en dit te poneren als waarheid in uw proza.
   Vlaams Blok is verveld tot Vlaams Belang, tot zover de accurate informatie die u KOMPLEET ontbeert in uw geschrijf.
   Nationalisme is het antwoord op eu HQ brussel maar daar snapt u geen bal van.
   Peins dat u op de verkeerde blog vertoeft.
   Ik ben Vlaams Nationalist en ben derhalve voorstander van het streven naar onafhankelijkheid door de staten die dat wensen in het Avondland.
   Is uw muntje wel al gevallen (retorische vraag).

   Like

 6. Trucker zegt:

  Ik betwijfel echt of er bij nieuwe verkiezingen een aardverschuiving zou gebeuren.
  De Duitsers zijn net zo zo bang voor verandering als alle andere inwoners van Het Avondland en stemmen bijgevolg voor status quo.
  Wat eveneens een rol speelt is dat de meeste kiezers niks weten van politiek, binnenlandse (of buitenlandse) en weinig voeling (willen) hebben met de realiteit.
  Praten over politiek met iemand anders is moeilijk want wat ik het meest hoor(de) is “dat interesseert me niet”, vreemd want op het enige moment door hun stem uit te brengen op een bepaalde partij kunnen ze als individu wel iets bereiken en toch die desinteresse…
  Is het te moeilijk?, kijken (of luisteren ze liever naar feelgood rotzooi als ze die kijkkast openzetten of de knop op de radio omdraaien? ik weet het niet.
  Misschien zijn ze verdwaasd door de rommel die ze bekijken en daar bovenop de feelgood berichtgeving (en dat laatste al helemaal als de islamieten invader in het vizier komt).
  Het valt wel op hoe de openbare omroep BRT in Vlaanderen alle dagen kwaakt over de islamieten in Myanmar alsof er daar een Holocaust gaande is, waar de islamieten de goeien zijn en de Boeddhisten de slechten, “de Ronyighas worden afgeslacht door de Boeddhisten” in die trend wordt er gekwaakt.
  Is natuurlijk de bliksemafleider die de lepe mainstreamers gevonden hebben om de aandacht af te leiden van de realiteit dat de islam(ieten) wereldwijd oorlog voeren of terreur plegen in naam van de islam met als doel wereldheerschappij voor hun perfide ideologie.
  Gros van de keizers komen van hun werk of weet ik veel wat en dan willen ze zeker geen programma bekijken (als er dat al is niet dus daarvoor moet je op het www gaan zoeken), dat te “moeilijk” is of iets waar ze over moeten nadenken.
  Media is de perfecte handlanger van de dictators uit eu HQ brussel en hun voetvolk, als de nicht Rutte of de Franse rukkert Macron en het resterende zooitje dat als “regeringsleider” optreed in het Avondland.

  Like

 7. Marian zegt:

  Laat het daar maar eens lekker in de stront lopen.

  Geliked door 1 persoon

 8. MF zegt:

  Het interesseert ze niet meer, omdat ze er dood -en doodziek van zijn…. om weg gekletst te worden door die onwaarschijnlijke multi-culti-shit.

  Like

 9. Republikein zegt:

  Het verstand komt met de jaren?
  Erg traag allemaal.

  Like

 10. Aegolius cs zegt:

  Bundespräsident steht im FokusPlötzlich mehr als nur ein Grußonkel

  http://www.n-tv.de/politik/Ploetzlich-mehr-als-nur-ein-Grussonkel-article20143293.html

  Ik ga even met grote stappen door het artikel heen. De “genosse” Steinmeier in het voormalig kabinet Merkel, gedraagt zich als zoals een Bondspresident betaamt. In 70 jaar niet voorgekomen dat na 2 maanden geen stabiele regering kon worden gevormd?

  Vragen om nieuwe verkiezingen? Neen, dat is niet het thema van het gesprek aan het tafeltje ter biecht van Merkel. Niets daarvan. De SPD’er Steinmeier zal vragen nader onderzoek/toezeggingen te doen aan Frau Merkel, oftewel concessies te maken jegens anderen…… de SPD, zo denk ik mede gelet op “de eerste peilingen” (CDU/CSU: – 4,4%) dat niet het bondsland de nodige stabiliteit verschaft.

  Zonder nieuwe verkiezingen de SPD binnenhalen met Schulz op de achtergrond is beter dan mogelijk Schulz als bondskanseler.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s