Jerry Afriyie; dichter en actievoerder

Screenshot_146

(Door: Drs. E.N. Schilder)

                                Dit weekend volop in het nieuws: Jerry Afriyie (foto).

Deze in Ghana geboren Ghanees/Nederlandse voormalig rapper (Intelligent gangster)/nu dichter, zegt van Nederland te houden, maar bezigt vreemde uitspraken, dichtwaardig onsamenhangend zelfs. “Zijn doel is het sinterklaasfeest veranderen, maar Nederland accepteert geen demonstratie van mondige zwarte mensen”, zegt hij. Alsof mondigheid uitsluitend aan de blanke mens is toebedeeld. Wat een onzin! Er is wat dat betreft geen enkele link met discriminatie, maar die maken hij en zijn vriendjes er gretig zelf van en dat is dus waar hij ook zijn kinderen mee opvoedt.

Ook Gloria Wekker doet soortgelijke uitspraken. Blijkbaar is bij haar de achternaam nog niet afgegaan. “Witte onschuld bestaat niet”, zegt Wekker o.a., “maar dat willen we van haar niet horen”. Hoezo niet? Omdat het onzin is of omdat u ook een kleurtje heeft? Ik zeg; vanwege het eerste punt(!), maar dat wilt u van mij waarschijnlijk niet horen. En zwarte onschuld…? Die bestaat wèl? Wat een onzin! Slaven werden gevangen en verhandeld door buurstammen die de rest, waar ze niet aan konden verdienen, uitmoordden. Verkocht en/of uitgeroeid door zwarten onderling dus, net zoals de Hutu’s en Tutsi’s dat daar nog dagelijks doen. Zwarte onschuld? Laat me niet lachen mevrouw Wekker, word eens wakker!

Ook kwam ik een stuk tegen over “Het sorteren van de soort leidt tot rassenwaan”? Juist! En dat begint al bij de opvoeding thuis. Dus dáárom zoeken de ‘gekleurde’ en islamitische peuters en kleuters elkaar op school meteen op en scheiden zij zich (bewust geregisseerd!) af van de rest en blijven zij tot in de zoveelste generatie, afgescheiden, onderling hun eigen taal brabbelen!

Als vader

Meneer Afriyie heeft ook nog een antwoord ‘als vader’: „Ik vind dat kinderen zich het hele jaar door veilig moeten voelen en niet een deel van de kinderen een maand onveilig.” Hoezo zijn uw kinderen ineens 1 maand niet veilig? En “Maar dan denk ik aan mijn dochter, dan denk ik aan mijn zoon. Zij hebben zoveel in huis, zoveel kansen. Moeten zij straks nog steeds dezelfde strijd voeren als wij, voordat ze zich aan hun talenten kunnen wijden?” Nou meneer Afriyie, als u uw kinderen niet zèlf met uw onzinverhaal over Zwarte Piet, ‘rassenscheiding’ en vooroordelen opgevoed zou hebben, was er niets aan de hand geweest.

Stop eens met die slavernij bullshit

Ik zeg niet dat de slavernij bullshit was, maar het sinterklaasfeest erbij betrekken is dat wèl!

Niemand heeft, tòt meneer Afriyie er samen met Quinsy Gario zèlf over begon, nooit een link gelegd tussen Zwarte Piet en de ruim 250 jaar geleden Nederlandse slavernij (want die was er toentertijd wel degelijk! (Zie link ‘Ghana’). Er is zelfs geen enkel keihard bewijs voor de relatie met Zwarte Piet. Sterker nog; Zwarte Piet deed ruim een eeuw na de laatste Nederlandse slavenhandel pas zijn intrede in Nederland. We hebben het hier dus over de tweede helft van de 17e eeuw voor de laatste Nederlandse slavernij en de tweede helft van de 18e eeuw voor de komst van Zwarte Piet. En dan nog, wat zouden wij daar nú nog mee te maken hebben en waarom zouden wij daar ons héden ten dage schuldig over moeten voelen? Wij waren daar toen niet, net zoals ú daar toen niet was. Laat deze eeuwenoude pijn a.u.b. eens een keer rusten en leef hier en nu, in vrede! We hoeven het niet te vergeten, stèrker nog, het màg niet vergeten worden, maar houd er eens over op dit met Sinterklaas te vermengen. Er zat nota bene maar liefst een eeuw tussen! U heeft de strijd en de haat dus zèlf gevoed en aangewakkerd en niet alleen voor uzelf, maar nu blijkbaar ook al voor uw kinderen. Is dat het ècht allemaal waard?

En u had zoveel in huis, zoveel kansen… en u heeft ze allemaal vergooid met het najagen van een 250 jaar oud spook uit de geschiedenis waar niemand die nu leeft verantwoordelijk voor is. Niemand!

Als u zich daadwerkelijk druk wilt maken over slavernij, doe dat dan niet hier en niet over wat er 250 jaar geleden is gebeurd, maar ga terug naar Afrika en naar het Midden-Oosten waar slavernij en mensenhandel nog altijd aan de orde van de dag zijn. U kunt hier starten met de aanpak van ‘loverboys’. Veelal van Midden-Oosterse en Afrikaanse afkomst overigens… maar dat benoemen is natuurlijk racisme, ik weet het.

“Het zál veranderen”, zegt Afriyie, daar twijfelt hij niet aan. “De stichting ‘Nederland Wordt Beter’ kan zichzelf in 2025 opheffen. Dan is het doel bereikt”. Maar Nederland hoeft niet beter te worden, want Nederland is niet ziek. Ú moet uw verhaal anders gaan brengen! Omdat ik weet dat u het leest, hierbij een helder advies: Uw verzoek (toentertijd) had moeten zijn: noem ons a.u.b. geen Zwarte Piet meer, ook niet voor de grap. Daarbij zou u uw verhaal kunnen vertellen en dan zouden de meeste (!) mensen (eikels zijn er altijd) daar alle begrip voor hebben en dat ook inderdaad niet meer doen als men weet en beseft dat u dat pijn doet. Probleem opgelost. Echter: met de wijze waarop u nú (al jaren) bezig bent, bereikt u precies het tegenovergestelde van wat u graag zou willen en wordt het alleen maar heviger. Ziet u dat nu ècht zelf niet? Intelligent gangster…? Laat dat Intelligent er maar af dan. Maar misschien is het nog niet te laat.

Dus nogmaals meneer Afriyie, het gaat niet om huidskleur, ras of uiterlijk, het gaat over uw gedrag waarmee u nu blijkbaar ook uw èn andermans kinderen vanwege een zelf verzonnen onzinverhaal in gevaar brengt. Stop ermee a.u.b. Dan heb ik overigens ook nog een verzoek: zou u a.u.b. willen stoppen met ons de’ witte mens’ of ‘wit’ te noemen? Deze één op één uit het Amerikaans overgenomen verwijzing naar ‘the white supremacy’ vind ik zeer kwetsend en ongepast.

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

75 reacties op Jerry Afriyie; dichter en actievoerder

 1. Edgy Veggie zegt:

  Dit is op The Edgy Veggie herblogd.

  Like

  • Klaas zegt:

   http://www.frontaalnaakt.nl/archives/opbokken-met-je-racistische-kinderfeestje.html

   https://www.koosswart.nl/

   op 20 11 2017 at 08:27 schreef Koos Swart:
   Het verbaast me niet zoveel… Er zijn mensen in Dokkum die er trots op zijn dat Bonifatius daar is vermoord. Verdwaalde Friezen rijden hier ook wel eens door de stad, weg ermee. Domme boeren zijn het.
   Ik heb zwarte piet maar verboden, dat kon nog wel eens uit de hand lopen gezien mijn invloed.

   Geliked door 1 persoon

   • Drs.P. zegt:

    Wat een tenenkrommende website is dat, mennnnnnnnnn ook dit land wordt verdeeld tussen slinkse parasiterende etterige doordrammers en gewone belasting betalende mensen die hun eigen cultuur aanhangen. Verder veel psychiatrische patienten daar zonder namen te noemen want gewoon een foto zien zegt al genoeg.

    Geliked door 3 people

   • daiyu-ninja zegt:

    http://www.frontaalnaakt.nl/archives/opbokken-met-je-racistische-kinderfeestje.htmlop 20 11 2017 at 09:46 schreef Martijn:

    Een karikatuur maken van racisme?

    Ik snap niet waarom iets waarmee je opgegroeid bent zo moet blijven. Zo’n beetje alles is veranderd sinds je bent opgegroeid. Het is niet meer voor jou, het is voor kinderen van nu.

    Ik heb een stille hoop dat het veranderingsproces nu de neo-nazi’s dit zich hebben toegeëigend alsnog – ondanks het tegensputteren van de diverse officials – in een stroomversnelling zal belanden……………………………………………………………………………

    Ja, en de al 1400 jaar durende slachtpartijen die moslims houden op dieren voor hun offerfeestje, dat mag wel blijven bestaan? Dat hoeft zeker niet aangepast te worden, he!
    Al dat dierenleed, dat vinden jullie WEL acceptabel, want daar hoor ik jullie achterbakse zeurpieten niet over, maar een lieve grappige Zwarte Piet is een schande. Stel idioten, dat zijn jullie.
    Waarom moeten wij wel dingen aanpassen en de barbaarse islam niet? Ga je daar eerst maar eens mee bezig houden.
    Beter nog, zorg ervoor dat het dierenleed dat offerfeest heet, uitgebannen wordt.

    Geliked door 1 persoon

 2. Drs.P. zegt:

  En daarrrrrrrr is de volgende uitkeringstrekkende lulmetvingers weer, ene Jerry Afriyie die even de blanken in het verdomhoekje moet zetten. Ga snel terug onder de steen waar je vandaag komt en bijt niet de hand die jouw uitkering betaald “fijne” dichter !!!! Natuurlijk kun je altijd terug gaan naar Ghana, maar daar zijn geen uitkeringen.

  Geliked door 6 people

 3. koddebeier zegt:

  Deze “mensen” maken juist dat je zwarten gaat haten !!

  Geliked door 4 people

 4. koddebeier zegt:

  voormalig rapper (Intelligent gangster)/nu dichter ??? Allemaal onduidelijke baantjes …….Laat me raden………Een uitkering zeker ?? En dan maar lekker kankeren op de handen die je voederen !!

  Geliked door 3 people

 5. Floris zegt:

  Correctie: “Jerry Afriyie; dichter en actievoerder, subsidie spons en profiteur van de samenleving”

  Geliked door 4 people

 6. Henk der Niederlànder zegt:

  Totaal vergeefse moeite Heer Schilder.
  Dit soort mensen is alleen maar bezig met hun eigen gevoel van zieligheid.
  Zo’n dagdwaas krijg je op geen enkele manier iets van redelijkheid dan wel helder verstand onder hun schedeldak geplant.
  Zou dat namelijk wel zijn zijn ze gelijk hun zielig verhaaltje kwijt.

  Like

 7. Steven zegt:

  paspoort afpakken en eruit schoppen

  Like

 8. Joannes den Hollander zegt:

  Beste neger, dat je een gangster bent is me wel duidelijk. Ghana is een veilig land. Dat geeft aan dat je een handophoudende oplichter bent. Een parasiet dus. En parasieten zijn hier niet gewenst. Opdonderstralen dus. Meer woorden wil ik er niet aan vuil maken.

  Geliked door 3 people

 9. Statler & Waldorf zegt:

  Wat deze figuren niet begrijpen is dat het niet aanwezige racisme onder Nederlanders juist wordt opgeroepen door dat onophoudelijke gemekker over het zogenaamde aanwezige racisme.

  Geliked door 6 people

  • Frans Brassens zegt:

   Helemaal gelijk S&W.
   Crapuul als Afriyie etc. heeft inmiddels bij mij veroorzaakt dat ik naast licht getinten ook zwarten argwanend bekijk.
   Je weet maar nooit of ze geïnfecteerd zijn.

   Geliked door 2 people

 10. Elisah zegt:

  Inderdaad, er bestaat nog steeds slavernij en dat beperkt zich heus niet tot alleen zwarte mensen.
  Dat hij zich daar maar eens voor in gaat zetten, dan doet hij iets zinnigs voor al die slachtoffers.

  Geliked door 1 persoon

 11. BertG. zegt:

  Ik heb het wel eens vermeld, denk ik.
  Ik had een hele aardige vriend uit de Antillen, die veranderden in een paar weken tijd in een blanken hater, vanwege dat zwarte pieten verhaal.
  Voorheen had de man nooit ergens een probleem mee, maakte er zelfs grapjes over.
  Dat kunnen mensen zichzelf dus aandoen, leer om te haten.

  Geliked door 1 persoon

  • Drs.P. zegt:

   Helaas Bert, net als bij de mossels zit de slachtofferrol blijkbaar in hun swarte genen en stopt dan ineens hun beperkte wereldje, want ze voelen zich dan weer slaaf. En dat terwijl de blanke autochtonen de echte slaven zijn, want die moeten tot hun 70e werken voor alle parasitaire gekleurde ellende die hier wordt binnengehaald door de faciliterende terror clowns uit den Haag. Trouwens, zelf ook dit meegemaakt, nooit meer die gast gesproken.

   Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Dan was dat eerdere reële van hem achteraf maar een verdómd dun vernislaagje, Bert!
   Eén lichte stoot en het barstte prompt uit z’n voegen.
   Je zou bijna gaan denken, dat die man er, onbewuust, mee zat, dat hij met deze samenleving geen probleem hád en dolgelukkig was, dat hem er één werd toegespeeld, dat-ie dat voor zijn gevoel zogezegd aan z’n ‘roots’ verplicht was, voor zijn gevoel.
   En zo is het waarschijnlijk bij ál die druiloren: Blij, dat ze elkaar dít nu eens kunnen aanpraten!
   Je bent tenslotte een koloniaal slachtoffer, of je bent het niet, hè?

   Like

  • topsporter zegt:

   Vraag eens aan een insider welke bevolkingsgroep het meest een vuurwapen dragen.

   Like

 12. guusvelraeds zegt:

  Om het falen van grote groepen zwarten wereldwijd te maskeren wordt als excuus voor dit falen het racisme er aan de haren bijgehaald. De linksen spelen dit spel natuurlijk mee want wat zijn linksen zonder slachtoffers. U raad het al, helemaal niks. Overal waar zwarten in de meerderheid zijn en zelf aan de knoppen zitten zie je samenlevingen in elkaar zakken. Daar helpt geen ontwikkelingsgeld aan en daar helpt ook geen goede wil aan. Omdat heel Europa racistisch is komt half Afrika deze kant op. Geloofd U het zelf.

  https://meervrijheid.nl/?pagina=341

  Geliked door 1 persoon

 13. Claudia M. zegt:

  Q; “Noem ons geen Zwarte Piet”. Ik had de associatie zelfs nog nooit gelegd…, tot ze er zelf mee kwamen.

  Inmiddels denk ik wel twee keer na voor ik ook maar iets tegen een gekleurd persoon zeg…, want je zou tegenwoordig maar zo voor racist uitgemaakt kunnen worden. Dat is bereikt, de spontaniteit, de onschuld is weg! Wees maar trots op jezelf.

  Geliked door 1 persoon

 14. Thoth zegt:

  Ghanees? Uh, waarom? Wie heeft’m een Nederlands paspoort verzorgd? Die moeten ze eruit gooien, te samen met deze Ghanees & familie.

  Geliked door 1 persoon

  • Helena zegt:

   Ja Thoth, we zitten er maar ‘mooi’ mee opgescheept! Die etterbakken moeten we gewoon geen kans meer geven. Laten we vooral doorgaan met het verzet tegen de afbraak van onze cultuur en van een gezellig kinderfeest. Jenny Douwes heeft wat mij betreft de trend gezet: het giet oan!!!!!!!!

   Like

 15. Peter zegt:

  Jerry Afriyie; dichter en actievoerder
  Dichter ??? Is er ooit een gedicht door deze man gemaakt dat indruk op iemand heeft gemaakt ??
  De domme man met een veroordeling aan zijn reet wegens mishandeling zou het land uitgeschopt moeten worden ( figuurlijk ) en met tjoekie -tjoekiestoomboot terug moeten gaan naar takkie-takkie oerwoud.
  Boos ben ik overigens meer op onze overheid en de linkse prietpraatprogramma’s .
  1. waarom is deze gozer ooit een verblijfsvergunning verstrekt ?
  2. waarom hebben de linkse goedbetaalde omroepprogramma’s een podium verstrekt aan deze nitwit ?

  Geliked door 1 persoon

 16. Peacepipe zegt:

  Er zijn hier in Nederland miljoenen ” blanke” slaven en een groot aantal met een ” kleur(tje)”! Allemaal financiele slaven, die dag in dag uit werken voor o.a. voor een groot aantal profiteurs! Als dank zal een aantal van hen ons ook nog even vertellen wat wij wel of niet van onze cultuur mogen behouden!

  Geliked door 2 people

 17. Rensk. zegt:

  Ik kan er niks meer aan doen. Jaren geleden keek ik nooit zo naar zwarte mensen. Maar door het gedrag van sommigen van hun, krijg ik ook een hekel aan hun uiterlijk. Die vieze dikke lippen. Ik moet er niet aan denken als ze een keer los gaan. Nou ja laat maar Politici geven ze een enorm podium en faciliteren daardoor deze gevoelens. Die Burgemeester b.v. geeft de zwarte piet demonstranten een podium en dan ook nog eens tussen de kinderen. Zet ze godverdomme op het Malieveld. Maar nee ze moeten treiteren en kinderfeesten bederven. Voortaan alle demonstraties van Nederland enkel op het Malieveld. Ben je overal vanaf. En reken maar dat ze dan niet gaan demonstreren, want dan valt er niks meer te klieren.

  Geliked door 2 people

 18. Lot zegt:

  Waar komen die Ghanezen vluchtelingen toch vandaan dacht ik. toen wist ik het. 20.000 Ghanezen heeft nederland ondertussen, dat is 20% van de zwarte bevolking. Wat heeft nederland met Ghana, niets! Deze mensen komen via engeland nederland binnen. Eerst in engeland, hoe ze daar binnen hebben kunnen komen (via commonwealth) is een grote vraag. Zo hebben wij ook vele pakistanen die binnen zijn gekomen via Engeland. Wij hebben niets! met pakistan.
  5000 gastarbeiders uit Marokko, 3000 uit tunesie, reken niet de marokkanen die op eigen houtje zijn gekomen zeiden destijds half miljoen (begin) jaren 70. Die tunesiers die moesten weer naar huis terug in jaren 70, omdat de overheid zei niet zoveel landen te willen bedienen, dat werd teveel werk. Marokko en Turkije konden dan nog wel bij suriname, indonesie.
  Kijk hoeveel we er nu hebben van alle nationaliteiten. Kan mij niets schelen waar amsterdam trots op is, die neemt geen verantwoording voor hun stad wat daar gebeurd.
  Die ghanees weet niets van nederland, begrijpt de geschiedenis niet. de friezen niet de franken niet. Wij hebben nooit slavenmarkten gehad. Hebben ze wel geprobeerd bijvoorbeeld middelburg waar in de middeleeuwen een schip zwarten ontlaadde en in de markt te koop aan wilde bieden. De hele bevolking heeft ze het marktplein afgejaagd, tot in de boten teruggemept. Het schip wilde niet vertrekken. Mensen haalden de burgemeester erbij, en die zei jullie mogen hier helemaal nooit meer komen. Dus dat was het einde, van nooit niet zwarte slavenmarkten in Nederland, Wij dachten straks zijn wij aan de beurt. Dus als je wat wil dan moet je 1 praten praten …erover
  2 zeggen wat je wilt dat gedaan wordt en 3 de wethouders erop aanspreken en 4 meppen.
  Die zwarte man zal de breuk veroorzaken voor de donkere mensen. Toen de Surinamers net kwamen in de jaren 70 zeiden ze Sinterklaas is een inclusiviteitsfeest, wij kennen jullie al, jullie horen er ook bij. En nu is het discriminatie. Hoewel ik denk dat het met Amerika te maken heeft, waar ze de zwarte bevolking gaan aanpakken met black lives matters. Wie hard schreeuwt komt in de fema kampen terecht. Wil je veilig zijn dan blijf je thuis. Soms denk ik wel dat zij Europa en engeland allemaal afspraken hebben gemaakt, honderd jaar vooruitgepland, en daarom deze mensen hebben gehaald. En hoe zat het ook al weer met de uitkeringen? Als je uit een ander europees land kwam portugal spanje, kun je toch geen uitkering krijgen. Hoe komt al die buitenlanders pakistanen Ghanezen 20.000 wel een uitkering hebben. Weer een vorm van discriminatie voor buitenlanders met voordelen.
  Mensen zijn bang verzorgingsstaat raakt kwijt. maar ik heb algemene economie gestudeerd in groningen. Er zijn drie hoogleraren geweest die zeiden dat wij 30% minder belasting hoefden te betalen als alle subsidies afgeschaft werden. en dan konden we nog gewoon de verzorging en uitkering blijven betalen. Dat zal nu niet minder zijn. Geert Wilders had het erover had hij niet zelf bedacht zoals zoveel dingen niet. De oplossing is, ja minder belasting, zodat het ook beter in de gaten gehouden kan worden. Nu wordt 80%! van het overheidsgeld nooit gecontroleerd (is een publiekgeheim in de economie) Af en toe komt er wat bovendrijven en die wordt publiekelijk besmeurd, ja pech. Overheid omver werpen zal niet makkelijk zijn, daar digitaal nepgeld 90% van het geld is nu, de productie is wel echt in nederland, maar dus verweven met monopoliegeld. Kun je uit elkaar trekken en geld een overheidszaak maken. En zeer summier geld bij printen. Hoewel EU niet te vertrouwen is, de overheden/belastinggeld ondersteunen de banken, terwijl dit bij de oprichting van de euro verboden was en nog steeds is. Niemand die boven de overheid staat. 1400 miljard extra bijgedrukt, 5000 per persoon, en grotendeels aan de rijken gegeven om werk te creeeren. wat niet echt is gebeurd. Met dat geld in eigen handen, had ik de economie wel aangezwengeld. Overheid breken/ minder belasting betalen. Eerste zal toch moeilijk gaan. Enorme staatsschulden en toch kunnen ze geld blijven lenen en maar doorgaan en doorgaan.

  Like

 19. boorzalf zegt:

  Bruine ratten zijn het.

  Like

 20. Lot zegt:

  Er waren welgeteld 10 amsterdamse families die schepen bezaten en zich bezig hielden met de transatlantische handel in slaven uit Afrika. Dus dat zijn crooks. En crooks is niet de hele bevolking. Ik ben ook niet verantwoordelijk wat andere vrouwen zeggen of gedaan hebben, daar zijn niet alle vrouwen voor verantwoordelijk. zou wat moois zijn. De overheid kan zeggen dat het onze geschiedenis is. Maar is niet zo. Een canon 100 laat mij niet lachen. Nee wij hebben geen slavernij geschiedenis. Nederland had geen slaven. Wel de volgende geschiedenis: In 1850 is onze taal afgepakt. Zijn de achternamen afgepakt en de straat en stadnamen. Hebben de spanjaarden ons uitgemoord in het midden van het land. Zijn de duitsers het land binnen getrokken en hebben het land bezet en ons Nedersaksers/Nederlanders genoemd. Want ik ben namelijk geen nederlander, dat is een ras, een stam, een volk. Je kunt je wel Brit noemen want dat is een gebied en je woont daar, dat moet ik dan maar toegeven doe maar. Hebben de katholieken ons uitgemoord. En dan verdomme wel aankomen met een paar kutnegers uit Afrika alsof die wél onze geschiedenis zouden zijn. En dan kan ik nog wel meer dingen in de geschiedenis noemen die ik zo s’avonds laat even niet weet, die ze maar even zijn vergeten. Wat kan mij die kut 100.000 zwarten schelen. En Nederlanders maar over het hoofd blijven kijken, en wij maar ons eigen leven leven, dat doen zij al duizend jaar sinds 800, en heeft het wat opgeleverd? Ik denk dat dat nu niet meer zo is en wij toch onder zijn gegaan met die open grenzen. Nederlanders kopje kleiner, veel buitenlanders, minder last van Nederlanders, hoezo die zwartharige keulenaren Portugezen spanjaarden assyriers die nu in amsterdam wonen, en ook alleen te vinden zijn op schilderijen van toen, hebben niet last van ons gehad….

  Like

 21. Lot zegt:

  Afrikanen schijnen samenlevingen te hebben waar meppen het is hoe je overleeft, ze staan er al gelijk mee klaar om te gaan vechten. Daar helpt het. En hier helpt het ook. Wij zijn van het opbouwen van een samenleving. Turken die uit Ruslandse taiga komen wordt het ook al jong bijgebracht vechten vechten… Kunnen we misschien nog wat van leren? maar eens over denken.

  Like

 22. topsporter zegt:

  Ik zet de tv aan en wat zie ik? Een burgermeester, die ze niet op een rijtje heeft. Ze kan beter terug naar de keuken en dat meen ik.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zeg er meteen even bij, wèlke:
   Ik kijk al zeker vier jaar nagenoeg geen tv meer.

   Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Precies , het is weer zo’n pvda gedrocht .
   Ze praat redelijk voorzichtig , om niet te zeggen ietwat diplomatiek , maar ik heb het vraaggesprekje een paar keer teruggeluisterd en dan proef je toch een onderhuidse voorkeur voor die zwarte Piethaters .
   ” Er moet over gepraat worden hoe dat in de toekomst moet , als men zich er aan stoort ” ,
   of woorden van die strekking .
   Dan weet je al hoe de vlag er bij staat .

   Ze had die zwarte krengen en de bijbehorende blanke zwarte-stengel-sympathisanten , veelal van die vette kleffe tantes die anders niet aan de bak komen , al een rondleiding door het stadje aangeboden , voordat ze kwamen demonstreren .
   Zeker om ze de vluchtroutes alvast te laten verkennen ?

   Wanneer raken we van die neo-NSB-ers van de PVDA en D66 verlost ?

   Laten die Friezen haar het leven nu maar eens zo zuur mogelijk maken !

   Geliked door 1 persoon

 23. Jan zegt:

  Jerry Afriyie, dichter en actievoerder/straatterrorist:


  Ik wil een land,
  Een volk betrokken en tolerant
  Verschillend en toch gelijkgezind
  Allen voor één, en één voor allen

  ….
  Ik wil behandeld worden als mens
  Ook wanneer ik mij begeef
  Buiten mijn grens
  Te allen tijde heb ik dat recht

  http://www.soulrebelmovement.com/nieuwe-gedicht-knoledge-cesare-mijn/

  Dat zei de nazi Horst Wessel ook
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Horst_Wessellied#Tekst

  Alleen heet de achterban van Afriyie nu antifa http://politiek.tpo.nl/2017/08/18/jerry-afriyie-is-oorlog/

  En zie, Afriyie heeft zijn Horst Wessel, Helen Heyer

  Like

 24. Marian zegt:

  Ik ben met die Jerry al eens een keer bedreigd door mijn uitspraak voor zwarte Piet. Tof land he Rutte?

  Like

 25. Rensk. zegt:

  Idd topsporter. Ik zag het ook. De vrouw heeft ze idd niet op een rijtje. Als ik aan die tafel van Pauw had gezeten had ik hardop gezegd: dat ik niet geloof dat de Burgemeester niet wilde dat er een escalatie zou komen. Waarom geef je anders de demonstranten een vak tussen de kinderen?
  Men is bezig een oorlog te ontketenen en daar durf ik mijn hele hebben en houden onder te verwedden. Ik blijf er bij dat de menssoort de ergste diersoort is, die er bestaat. Gelukkig zitten er goede tussen (bitter weinig) anders zou je liefst naar een andere planeet verhuizen. Het probleem is dat er een kleinere groep slechteriken zijn, waar de rest als een kip zonder kop achteraan holt. Alles wat de slechteriken willen dat ze doen dat doen ze. En zo werkt het ambtenarenapparaat momenteel. Plus meer meer meer geld blijft een dingetje voor heel veel mensen.

  Like

 26. Leo P. Ard zegt:

  Afriyie mag van mij terug naar de steen waarvan hij onder vandaan is gekropen.
  https://fubar.mobi/2015/04/26/de-anti-nederlandse-racisten-willen-al-weer-zwarte-piet-van-ons-afpakken-nooit/

  Like

 27. Taljaard zegt:

  Meneer Affriyie komt dus uit Ghana; de voormalige Goudkust wat in de XVIIIe eeuw een centrum was van de transatlantische slavenhandel. De lokale kuststammen aldaar zijn er destijds schatrijk door geworden. Misschien zou hij eens moeten uitzoeken wie zijn voorouders waren en of zij betrokken waren bij deze handel.
  Grote kans dat zoiets het geval zal zijn.
  Wat ik heel zeker weet is dat mijn voorgeslacht, doodarme Drentse en Overijsselse keuterboertjes, helemaal niets met de slavenhandel te maken hadden. In zijn geval ben ik er niet zo zeker van.

  Een paar honderd kilometer Noordelijk van Ghana ligt het huidige Nigeria.
  Aldaar had de Fra Fra stam, onderdeel van de Haussa Fulani, destijds het monopolie op het verkopen van door hen gevangen genomen mensen en aan de ”Bakra’s”. Het waren, en zijn, moslims. En ze zagen er geen been in om ”ongelovigen” van naburige stammen gevangen te nemen voor dit doel. Zij werden er zo rijk mee dat zij later in staat waren om hun Arabische geloofsgenoten het vuile werk te laten opknappen. Met als gevolg dat er een hele karavaanroute van Oost naar West door de hele Zuidelijke Sahara heen ontstond. En er zelfs Sudanezen van meer dan 1000 kilometer Oostelijk door de Fra Fra werden verhandeld.
  De Fra Fra zijn ook nu nog dermate gehaat door de andere Nigeriaanse stammen dat zij in de jaren `60 van de vorige eeuw een poging waagden om zich van de rest van Nigeria af te scheiden in een beoogde aparte (moslim)staat met de naam Biafra. Dat is op een ramp uitgelopen.
  Tegenwoordig zijn veel Fra Fra betrokken bij islamitische terreurbewegingen als Boko Haram.

  Geliked door 3 people

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja ja, “Met zwarten verwerf je je zwarten”!
   Men zou wensen, dat ‘Jerry” dit eens lás……

   Like

   • Taljaard zegt:

    @Trees
    Dat zal hij echt wel weten, want dom lijkt hij mij niet.
    Maar het is zijn verdienmodel en zijn reden van bestaan (hoe triest ben je dan?), dus zal hij deze feiten, naar goed linkse traditie, negeren en verzwijgen.
    En de meeste domme Nederlanders weten dat niet eens.

    Geliked door 1 persoon

 28. M. zegt:

  Heel goed dat hij zelf begrijpt dat we kostmisselijk worden van dat sinterklaas praatje en mensen met de intentie onze cultuur te willen vernietigen..
  Sinterklaas blijft gewoon sinterklaas.
  Laat al die jankers zich druk maken om echte problemen zoals het legaal kinderen verneuken onder een ranzig sausje wat door moet gaan voor geloof.
  Daar horen we die huichelaar van Simons ook niet over.
  Dat lult over racisme en weet de betekenis nog niet eens.

  Like

 29. M. zegt:

  Als ze behandeld willen worden als mens misschien eens te beginnen met de bewoners van het land waar ze te gast zijn als mensen te behandelen en niet als iets dat je bestrijden moet.

  Like

 30. M. zegt:

  Als wij buiten onze grens gaan hebben we in geen enkel land ook maar ergens recht op en als gelijke worden we helemaal niet behandeld.
  Wij willen ook als gelijke behandeld worden want wij proberen jullie cultuur niet om te gooien en andersom gebeurd dat wel dus laat ze opzouten met hun slappe geouwehoer wat kant noch wal raakt.

  Like

 31. De in Ghana geboren Ghanees, voormalig rapper (Intelligent gangster) nu dichter zou eens meer dan 40 jaar in een zwaar beroep de kost moeten verdienen, dan praat deze neger wel helemaal andere taal. Net zoals Dhr. Wilders gisteravond op TV zei, dat deze figuren daadwerkelijk niets aan de Nederlandse economie bijdragen, maar wel alle voordelen genieten die er te krijgen zijn door, de gewone autochtone man of vrouw kan zo’n beetje aan het gas van de overheid, provincie en de gemeente. Zou de Ghanese smeerlap zomaar wat aan kunnen doen, wanneer hij met zijn arrogante neger accent mij zo zou bejegenen zo als hij de linkse lügenpresse altijd voor zijn karretje weet te spannen.

  Geliked door 1 persoon

 32. Tistochwat zegt:

  Jerry kan rijmen en dichten
  en wil ons van alles verplichten
  Hij praat als een onschuldig schaap
  maar lijkt toch iets meer op een koe

  Hm, het rijmt niet echt lekker.

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Jerry denkt, naast zijn rijmen en dichten
   ons tot van alles te kunnen verplichten.
   Zijn geblaat, als van een schaap
   verwekt bij ons hooguit een gaap
   en beweegt de Overheid
   -door het gezond verstand geleid-
   tenslotte tóch om zich tegen hèm te richten.
   Hier baat geen (krokodillen)traan;
   Het fake-gejammer zal hem vergaan
   En plaats maken voor ècht geblaat,
   wanneer men er toe overgaat,
   mem wegens provocatie van zijn bed te lichten!

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 21 november 2017 om 20:14

    Ja, ik zat vanmiddag al te denken om die koe in een ander dier te veranderen, maar dat zal wel discriminatie zijn.

    Like

 33. Adriaen zegt:

  Ik heb altijd bewondering voor exotische buitenlanders die in Nederland slagen
  Zo ook voor Jerry Afriyie die er toch maar in geslaagd is in ons land van zijn passie, bijstand trekken, zijn beroep te maken.
  Hulde voor deze fijnbesnaarde intellectueel die een onschatbare aanwinst vormt voor onze samenleving.

  Like

 34. Margreet zegt:

  Deze man is totaal geschift.
  Laat hem een voorbeeld nemen aan Dr Maarten Luther King.
  Als hij DAT voorbeeld volgt zal hij een Wereldverbeteraar zijn ipv een Wereld hater.

  Like

 35. Myriam de Breij zegt:

  Die achterlijke vent werkt zelf racisme in de hand en heeft dat niet eens door. Als je Nederland zo slecht vindt en je kindertjes het zo slecht hebben hier moet je opdonderen!! Maar ik weet zeker dat je het in Nederland stukken beter hebt dan in Ghana. Je moet het jezelf, je kinderen en andere mensen niet zo moeilijk maken. Volgens mij kom je gewoon aandacht tekort maar ga dan niet die aandacht opeisen over de rug van kinderen (die van jezelf en die van anderen). Ik zou er niet aan moeten denken dat jij mijn vader zou zijn. Voordat jij en die andere idioot jullie crusade begonnen was er niemand die moeilijk deed over zwarte piet. Nu leren jullie kinderen racisme!!

  Like

 36. Mooi verwoord en volledig mee eens 👍

  Like

 37. Polderkolder zegt:

  Ghana is toch een veilig land

  Like

 38. Fred zegt:

  Kick out  Jerry Afriyie!!!
  Toen ik jong was(jaren 60) ,kreeg ik een keer een kleurboek met een BRUINE Piet op de cover. Dat kleurboek sloeg nergens op ZWARTE PIET heeft niets met bruine mensen te maken. Ik wilde het weggooien. Zwarte Piet stond voor mij in het rijtje Batman en Robin, Superman,Ivanhoe.etc,een echte held,was de beste acrobaat,kon over daken lopen ,kon ongezien binnen komen,dat laatste deden negers ook vaak,maar dat waren geen helden…
  Bruine mensen konden helemaal niet wat Zwarte Piet kon,gelul dus,die konden alleen putjeschepper worden 😂😉😎 of zo.
  Waarom moet Nederland ziek worden van jou geneuzel en egotrip omdat jij een sukkeltje met een minderwaardigheidscomplex bent?
  Geniet van je eigen cultuur in Ghana (was het?). Verbranden ze daar ook blanke boeren??!

  Like

 39. Edwin Schipper zegt:

  Lekker in gana bli jven

  Like

 40. Mee eens lekker zijn eigen land gaan verzieken. Hij mocht willen dat hij Pietwaardig is. Wat deze man is is Nietwaardig. Pietwaardig houdt in dat je geintergreerd bent met de Nederlandse normen en waarde. En Luther King in zijn naam te verwerken duidt naar mijn mening aan dat de man ook nog eens leidt aan grootheidswaanzin. Bij deze mijn mening over een over het sinterklaaspaard getilde Ghannees.

  Like

 41. Pingback: Jerry Afriyie . . . cultuurvernietiger | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s