Nieuw Duits onderzoek: “De theorie van de gefrustreerde, jammerlijke AfD-kiezer klopt niet”

Screenshot_160

(Door: Sietske Bergsma)

Tegenovergestelde blijkt waar: hoe meer migranten in hun wijken, des te meer AfD-stemmers – met middelhoge en hogere inkomens

Grote verbazing op 24 september jl. toen bleek dat 12,6 procent van de Duitser een kruisjes hadden gezet bij de rechts-populistische partij AfD. Maar theorieën waren er genoeg: De Oost-Duitse man werd als prototype van “de” AfD-stemmer opgevoerd. Hij zou eenzaam zijn, depressief, er zouden te weinig vrouwen voor hem zijn. Werkloos, xenofoob en sceptisch tegenover elke vorm van vooruitgang en modernisering. Een ‘deplorabel’ dus.

Die theorie lijkt nu door het Jenaer Instituts für Demokratie und Zivilgesellschaft weerlegd. De nieuwe studie, die dinsdag werd gepubliceerd, keek naar politiek-culturele contexten, sociaal-demografische aspecten zoals leeftijd, opleidingsniveau, bevolkingsdichtheid en migraties. De basis voor de evaluaties waren gegevens van 238 West- en 61 Oost-Duitse kiesdistricten.

Lees verder>>>
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland. Bookmark de permalink .

9 reacties op Nieuw Duits onderzoek: “De theorie van de gefrustreerde, jammerlijke AfD-kiezer klopt niet”

 1. Cathja zegt:

  “Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel”.

  Er wordt wat gelogen over stemmers op de AfD, en bij ons op vooral de PVV. Ooit komt de waarheid aan het licht. Het kan soms even duren, want leugens hebben lange benen, maar er gaan steeds meer ogen open, waardoor mensen zien dat ze ontzettend beduveld zijn en worden.

  Geliked door 1 persoon

 2. MF zegt:

  Ook bij de PVV zitten net zoveel hoog opgeleiden als bij andere partijen. Dus dat beeld dat er door sommigen wordt ingepompd, dat het allemaal dummies zijn klopt van geen kanten.

  Geliked door 1 persoon

 3. leefbarbaar zegt:

  Net als hier dus. Wij PVV-ers zijn barbaren en tokkies, maar de hoogopgeleide yuppen, die deugen en D666 stemmen, dat zijn de mensen , die hun eigen buurten blank weten te houden.
  En naarmate de islam verder oprukt en de NSB ons blijft discrimineren stappen steeds meer mensen over de naar de PVV, omdat dit de enige partij is, die het probleem onderkent.
  Jammer dat het allemaal zo lang moet duren, we hadden een geweldig land.

  Geliked door 1 persoon

 4. Rookmelder zegt:

  Zo zie je maar weer, dat de gevestigde orde die het hardst schreeuwen over Russisch fake-nieuws het gewoon zelf doen om de eigen burgers te belazeren, misleiden en op allerlei manieren hen onjuist te beinvloeden, dat vindt ik vele malen erger.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s