De islamisering van Denemarken maakt vorderingen

Screenshot_180

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan werkt er hard aan om de islam in het Westen te steunen. Een middel tot dit doel is voor hem de bouw van ontelbare moskeeën overal in Europa. Daarbij ziet Erdoğan zijn overal in Europa levende burgers als speerpunt van de islamisering van het continent.

journalistenwatch

“Ja, integreer je in de Duitse samenleving, maar assimileer je niet. Niemand heeft het recht om ons van onze cultuur of identiteit te beroven”, verklaarde Erdoğan al in 2011 tijdens zijn optreden in Düsseldorf.

Een ander land, dat steeds sneller het slachtoffer wordt van de islam, is Denemarken.

Binnenkort worden er twee nieuwe moskeeën geopend in Roskilde en Holbaek. Sinds verleden jaar “verrijken” Turkse moskeeën in Fredericia en Århus het stadsbeeld. Andere Turkse moskeeën werden in 2013 geopend in Ringsted en Hedehusene. De moskee in Køge werd uitgebreid met een cultuurcentrum. Intussen zijn er in Denemarken 27 Turkse moskeeën. Acht van hen willen of zullen uitbreiden.

De nieuwe moskee in Roskilde is rechtstreeks ondergeschikt aan het Turkse “Presidium voor Godsdienstzaken”, Diyanet.

“Het is een algemene trend dat Diyanet door de bouw van nieuwe moskeeën steeds meer politieke, religieuze en culturele invloed in Europa krijgt”, zegt professor Samin Akgönül van de universiteit Straatsburg. In zijn onderzoeken komt hij tot het resultaat dat de preken, die in de moskeeën van Diyanet worden gehouden, bol staan van politieke en nationale boodschappen van het Erdoğan-regime.

Naar buiten toe schetsen de moskeevertegenwoordigers uiteraard een compleet ander beeld: “Diyanet is niet politiek, dat kan ik jullie beloven. Ze behoort weliswaar tot de Turkse staat, maar is onafhankelijk van de regering”, beweert Tuncay Yilmaz, lid van het bestuur van de Ayasofya-moskee in Roskilde bijvoorbeeld.

Dat dit niet overeenkomt met de feiten, laat onderzoek van het Gatestone Institute zien, waaruit blijkt dat Diyanet Erdoğan massaal ondersteunt bij onderzoeken tegen de Gülen-beweging.

Maar ook in Denemarken heerst de politiek van de gesloten ogen en oren en van de open armen voor steeds meer Turkse Erdoğan-Diyanet-moskeeën.

De burgemeester van Roskilde, Joy Mogenson, stoort zich niet meer aan de Turkse regeringsinvloed in het land. Ze verheugt zich op het “integratiewerk” dat de nieuwe moskee nu zou gaan leveren. Alleen al de uitnodiging aan haar en de bisschop voor de eerstesteenlegging in februari zou bewijzen dat het om “goede mensen” zou gaan, droomt Joy Mogensen.

Een van deze “goede mensen”, die in het vervolg aan de “integratie” moeten bijdragen, is Tuncay Yilmaz, lid van het moskeebestuur en politicus van de sociaaldemocraten, die uitgerust zou zijn met uitstekende contacten tot de antisemitische en democratie-vijandige islamitische beweging Milli Görüş. Die exploiteert in Denemarken een reisbureau, waarvoor de politicus werkt. “Ik ben geen lid van de organisatie, ik werk alleen voor haar reisbureau”, beweert Tuncay Yilmaz.

Noch de burgemeester van Roskilde noch de partijcollega´s hebben daar een probleem mee: “Als we ook maar enigszins getwijfeld zouden hebben, zouden we met hem gepraat hebben, maar ons is niets bekend”, aldus de voorzitter van de sociaaldemocraten in Roskilde, Søren Kargaard.

En zo zien ook de Deense autoriteiten met het oog op de toenemende invloed van de islam en van de Turkse president in hun land geen aanleiding tot zorgen, vrij naar het motto: “There is nothing rotten in the state of Denmark”!

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, cultuurrelativisme, Denemarken, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, sociaaldemocraten, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, Turken, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op De islamisering van Denemarken maakt vorderingen

 1. Jean zegt:

  Wij Europeanen hebben reeds 2 wereldoorlogen achter de rug en kijken momenteel in de ogen van de 3de wereldoorlog, de strijders worden “tegen onze wil” geïmporteerd uit de islamlanden en heel Afrika, het is momenteel al levensgevaarlijk om over straat te lopen want in elke straat loert er gevaar, wat wij nu moeten doen is die importeurs van het gevaar afstraffen ze liggen soms samen in Brussel in die EU aquarium te herkennen aan die massa wapperende doeken.
  Wij moeten eisen dat die zwijnerij islam totaal verboden wordt op Europees grondgebied want die zwijnerij is in strijd met onze normen & waarden, onze seculiere wetten, wij respecteren en beschermen onze vrouwen en kinderen.
  De redding van Europa is:
  a- dubbele nationaliteit verbieden.
  b- mosselketen slopen.
  c- barbarij lees islam totaal verbieden.
  d- criminelen van vreemde origine binnen de 24u verwijderen van ons grondgebied.
  c- alle vreemdelingen verzamelen in ‘gesloten’ centra en asap afvoeren naar homelanden.

  Geliked door 2 people

 2. ReaGluurder zegt:

  Hééééeéérlijk, net als de Kaaskoppen krijgen de Denen waar ze om gevraagd hebben. Dit gaan we vieren! Tafel stoelen aan de kant, boxjes op 100!

  https://youtu.be/UYkYr_4MPgI Ya HaBibi…

  Geliked door 1 persoon

 3. Theresa Geissler zegt:

  Tja, het patroon daar past wèl ‘als gegoten’ in het stramien van de EU met z’n open grenzen: Grènzeloze naïviteit!

  Geliked door 1 persoon

 4. Williaan zegt:

  Onweerstaanbaar dendert de islamitische bulldozer over Europa. Politici zijn nog steeds blind, doof, dom en geindoctrineerd. Net als ze toe lieten dat de nazi’s over Europa denderen laten ze nu de islam toe, hier mee een 3de “burger” wereldoorlog uitlokkend. Of is dat soms juist de bedoeling om straks hun handen in onschuld te kunnen wassen?

  Geliked door 1 persoon

  • ReaGluurder zegt:

   Bovenstaande politici zijn vooral LAF!! Ze zien het heus wel aankomen wat er allemaal op ons afkomt, maar ze zijn te LAF om dat te benoemen. Laf tot op het bot!! Reken maar dat er meer van die lui met Wilders sympathiseren dan ze publiekelijk laten blijken. Dit speelde ook in het tijdperk Fortuyn. Dit hebben later PvdA-lullo’s publiekelijk bekend!! Hierbij nog een keer betr. video!!! LAF LAF LAF LAF LAF tot op het bot, vandaag de dag niet anders!!

   Like

   • Anna zegt:

    Wat een liegende en waarheid verdraaiende partijdig is de PvdA toch en ze geven het hier ook nog volmondig toe….. en als je dan ziet hoe ze nu met Wilders omgaan….
    Dan moet de conclusie zijn…… LAFAARTS NOG NIETS VERANDERD…..

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Als Fortuyn niet vermoord zou zijn, maar in leven en werkzaam in de politiek, zou hij volgens deze beroepsleugenaar de rechtse duivel zelf zijn…
    Dit zijn zulke ongelofelijke aartsleugenaars dat ze zèlf hun eigen leugens geloven…
    Deze charlatan Oudkerk is door z’n eigen incompetentie van het politieke toneel geschopt en probeert krampachtig om terug te kunnen komen.

    Like

 5. Cathja zegt:

  Ook al met blindheid geslagen…

  Like

 6. Bezorgde Burgert ofwel xenofoob, islamofoob, etc zegt:

  Het volk (wij dus) hebben toch al kunnen proeven wat er gebeurt als wij zeggen, “tot hier en niet verder”.

  Vorige week de Friezen,
  Vandaag de Molukkers.

  Het kan, nog steeds.

  Geliked door 1 persoon

 7. Anna zegt:

  Een Turkse moskee:
  Het lijkt wel een nieuw soort ambassade’s ……

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s