Sinterklaashuis gesaboteerd, actievoerders hoopten dat ‘pieten zo geen tijd hadden voor schmink’

Screenshot_176

Sloten in Dordts Sinterklaashuis dicht gespoten met vloeibaar metaal

Actievoerders hebben het Sinterklaashuis in Dordrecht gesaboteerd. De sloten zijn dicht gespoten met vloeibaar metaal, waardoor het pand woensdagmorgen niet toegankelijk was. Ook werden stickers met de tekst ‘Zwarte Piet is racisme’ op het pand geplakt, meldt het AD vandaag.

Vooralsnog is onduidelijk wie of wat achter de actie zit. In een anonieme mail aan de redactie van het AD laten de mensen achter de actie weten dat ze hoopten dat door tijdgebrek geen tijd zou zijn om de Pieten zwart te schminken.

Lees verder>>>
(h/t “Elisah”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op Sinterklaashuis gesaboteerd, actievoerders hoopten dat ‘pieten zo geen tijd hadden voor schmink’

 1. Tistochwat zegt:

  De sloten zijn dichtgespoten met vloeibaar metaal

  Dat mag blijkbaar, maar o wee, als wij een reepje ham aan de deurknop van een moskee hangen!
  Linkse ratten zijn kinderachtige dwingelands die er niet tegen kunnen als ze hun zin niet krijgen. Het is ongelofelijk hoeveel energie ze stoppen in hun haatuitingen. Ze zouden eens moeten gaan werken en zich zo moeten gaan inspannen voor hun baas. Stel luie, rooie slampampers!

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Vloeibaar metaal…
   De naam alléén al laat je hart sneller kloppen.
   Ik moet dan gelijk aan martelpraktijken denken.
   Als je ’n beetje creatief bent kun je zo allerlei interessante toepassingsmogelijkheden bedenken.
   Je kunt bijvoorbeeld de geboortegolf bij moslima’s stoppen met ’n paar spuitbusjes.
   Iets met gehoorgangen en neusgaten doen als je wordt geattaceerd door lichtgetint gespuis.
   De fabrikant zal blij zijn met al die nieuwe omzetverhogende toepassingen.

   Like

  • Elisah zegt:

   http://regio.tpo.nl/2017/11/22/sinterklaascircus-rotterdam-gestopt-bedreigingen-anti-zwarte-piet-terroristen/
   Sinterklaascircus in Rotterdam is gestopt vanwege dreigementen om de tent met kinderen erin af te branden.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Elisah 24 november 2017 om 01:36

    Dat had ik gelezen. De vuile ratten! Wie zijn er hier nu de nazi’s en fascisten?! Dat gore linkse tuig moet en zal zijn zin krijgen. Het maakt niet uit op welke manier!

    Like

   • Nachtkaarsje zegt:

    Tja, toen ik nog op de lagere school zat, in de jaren 60 van de vorige eeuw, hadden wij nog goede leraren. Een leraar vertelde ons dat zwarte Piet de moor uitbeeldde die in de middeleeuwen vanuit Spanje in groepen door Europa trok om te stelen, roven, brandschatten en mensen ontvoeren. Liefst kinderen, want die brachten meer op als die afgetakelde volwassenen op de slavenmarkt. Bedenk wel, als men 40 jaar oud was in de donkere middeleeuwen, dan was je een bezienswaardigheid, want dan was je al erg oud. Vandaar de jacht op kinderen door de moren. En moren waren donker gekleurd. het waren zo gezegd; negers. helaas heb ik geen ander woord om deze mensen te omschrijven. Ik bedoel kleurling dekt de lading niet, net als anders gepigmenteerd niet verteld wie ik nu precies bedoel. Deze moren hadden Spanje veroverd en hield een behoorlijke tijd huis in Europa totdat de blanken echt eens ingrepen en ze uit Spanje verdreven. Tja, ik kan er niks anders van maken, want blanken woonden toendertijd in Europa en zwartjes in Afrika. En natuurlijk in Spanje, voor een behoorlijke tijd. Zwarte Piet beeldt die moor uit. Die moor die ontvoerd en je in een zak stopt en je meeneemt naar Spanje. Dat gesodemieter werd zo erg dat de blanke man ingreep om zichzelf en de zijnen te beschermen. Iets wat heden ten dage schijnbaar niet meer mag, maar dat even ter zijde. ook mag je het niet meer benoemen, want in een krampachtige imbeciele gedachtengang poogt men zwarte Piet te linken aan slavernij. Nou klopt dat wel, want zwarte Piet nam en maakte slaven. Hij was het zeer zeker niet.
    En daar gaat de hedendaagse westerse neger de fout in. Die wil niet erkennen dat zijn soortgenoten zo slecht konden zijn, nog steeds zijn. Zie wat er in Afrika gebeurt vandaag de dag. Nee, in de verstoorde breinen van de hedendaagse westerse neger is hij slachtoffer van de blanke man die een paar honderd jaar geleden slaven hield. Ach gut toch. De blanke man beschermt zijn hele hebben en houwen tegen moren (negers), schopt ze uit Europa, en dan bieden andere negers een paar honderd jaar laten hun soortgenoten aan als slaven aan de blanke man. Tja krom, slecht, geperverteerd, het is niet goed te praten, maar de blanke man zijn slavenrij verleden heeft helemaal niets, maar dan ook helemaal niets van doen met zwarte Piet. Zwarte Piet speelde zich veel vroeger af dan het slavernij verleden.
    Nu komt Sinterklaas. Een heilige die het goed bedoeld en zwarte Piet onder duim houdt, want we hebben inmiddels geleerd, dat als je zwarte Piet laat gaan dat het dan een rotzooitje word. Tja, ik kan daar niks aan veranderen of daar iets van afdoen. De feiten liggen er.
    Dus Sinterklaas is de blanke man die de pieten in toom houd. Hij speelt geen slavendrijver over zwarte Piet maar is tot een redelijk vergelijk gekomen met zwarte Piet.
    Zwarte Piet moet toch ook leven en in dienst van een heilige man die het goed bedoeld is altijd beter dan rovend en plunderend met gevaar voor eigen lijf en leden door Europa trekken. wees eens eerlijk.
    Maar het mooiste moet nog komen in deze hele Pietendiscussie. Sinterklaas was geen blanke westers man. Nee hij kwam uit Turkije. het was een Turk.
    Wordt het niet eens tijd dat onze donker gekleurde medemens zich gaat richten op de ware schuldige. Die Turk!
    ps. Het begint erop te lijken dat ongeacht wat voor argumentatie gebruikt word de blanke man zich weer moet gaan beschermen tegen alles wat niet zijn kleur heeft!

    Like

 2. Heniusz zegt:

  Flinke jongens hoor, die “actievoerders”. Als dieven (of was het toch zwarte piet?) in de nacht stiekem stickertjes plakken en sloten onklaar maken. Anoniem, dat is synoniem aan de lokale AFA club.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Niet vermeld wordt er, of hun opzet ook nog is geslaagd; vooralsnog lijkt me dat het belangrijkste:
  Als er iets is, dat n i e t moet gebeuren, dan is het wel, dat die etters ook nog hun zin krijgen!

  Geliked door 1 persoon

 4. Aegolius cs zegt:

  Een “spelletje”met serieuze achtergrond voor de één en cultuurrijke achtergrond voor de ander. De geneugten van het internet.

  Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  In het bericht wordt gesproken over een ‘anonieme mail’. Het versturen van een anonieme mail behoort ONMOGELIJK te zijn. En dat is een taak van de overheid die de baas hoort te zijn van deze openbare infrastructuur. Niemand moet daar anoniem gebruik van kunnen maken.
  Iedere gebruiker van het internet behoort als persoon identificeerbaar te zijn. Het is wettelijk voorgeschreven dat een ieder zich in het openbaar moet kunnen identificeren. Waarom dan niet op de electronische snelweg?
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 6. BertG. zegt:

  Antifascisten hebben de demonstratie in Hilversum tegen eerherstel van KNIL militairen afgeblazen. ,,De politie kon onze veiligheid niet garanderen”, zegt hun woordvoerder Arthur Graaff.
  http://www.dvhn.nl/drenthe/Demonstratie-afgeblazen-tegen-eerherstel-KNIL-militairen-22681124.html

  Geliked door 1 persoon

  • Johan zegt:

   Ik begreep de titel niet goed, dus ik heb het artikel even opgezocht.
   Bij deze :

   De antifascisten waren naar het landgoed Zwaluwenberg gekomen om te protesteren tegen de ontvangst van acht KNIL-militairen en nabestaanden van overleden KNIL-lers.

   Die antifacisten moesten echter bakzeil halen omdat de Molukkers aangegeven hadden geen gezeik te pikken tijdens de ceremonie van het eerherstel van hun grootouders.

   Dat is dus de tweede keer (na Dokkum) in één week, dat extreemlinks terug in z’n hok gestuurd werd. Het begint langzamerhand de goede kant op te gaan. De Nederlanders pikken het niet meer om zich door een elitair k*tclubje de les te laten lezen.

   Like

 7. Williaan zegt:

  Ik begin geloof ik een racist te worden :/

  Like

 8. BertG. zegt:

  Wat is dat toch met die gristenpolitici & dolende D66’ers. Al jaren rammen ChristenUnie, D66 en CDA op de erkenning van de Armeense Genocide door het kabinet, maar nu ze daar als coalitiepartijen zelf over gaan… STEMMEN ZE HET WEG!?
  https://www.geenstijl.nl/5139557/wtf-omtzigt-sjoerdsma-en-voordewind-stemmen-tegen-erkenning-armeense-genocide/

  Like

 9. Johan zegt:

  De volgende keer, dat er weer een bus met die extreemlinkse ratten op de snelweg stilstaat, weten we wat we te doen hebben. Namelijk, de deuren met ‘vloeibaar metaal’ verzegelen en ze daar laten wegrotten.

  Like

 10. BertG. zegt:

  Helaas wil Rutte III dat systeem op zijn kop zetten. Deze mensen moeten wat VVD, CDA, D66 en ChristenUnie betreft voortaan maar genoegen nemen met een ‘salaris’ dat vergelijkbaar is met de bijstand. Zoals één zo’n arbeidsbeperkt individu, Astrid, uitlegde aan EenVandaag.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/11/asociaal-rutte-iii-slachtoffert-arbeidsbeperkten-om-snel-een-paar-euro-te-bezuinigen/

  Like

 11. Trucker zegt:

  Waar blijft de politiek in deze… o wacht momentje Trucker die Nederlandse premier Rutte is een rukkert zeg maar nicht die in de kast is blijven steken.
  Die kerel (twijfel ik aan, maar goed dit is een topic dat ook door kindertjes mag gelezen worden) heeft geen kinderen omdat hij hij die niet wil en kan maken, zodus heeft hij totaal geen empathie met het Grote Kinderfeest dat Sinterklaas is.
  Als Geert (een echte vent) premier zou zijn in jullie (ooit zo mooie) land kregen die raddraaiers (zie je ik kan ook beleefd blijven), die tegen Sinterklaas zijn, omdat ze niet akkoord zijn dat een neger zwart is, geen millimeter of nanoseconde ruimte om het Sinterklaas feest te verstoren.
  Sterker nog ik weet zeker dat hij een uitzonderingsbevel zou maken (of iets in die aard) dat het tuig (sorry mijn laagje beleefdheid is er af geschilferd) of zooitje schoften zouden kunnen tegengehouden worden voor ze kinderen hun feest zouden willen om zeep helpen.
  Was ik Nederlander konden ze me altijd eens bellen, zou wel eens mijn 60cm lang hulpstuk een Sinterklaashuisje in de gaten houden om te zien hoe die schoften te werk gaan om sloten onklaar te maken… peins dat de Friezen daar ook wel voor te vinden zijn 🙂

  Like

 12. Armani zegt:

  Het is vrij makkelijk om er achter te komen wie de daders waren , vraag het aan Sylvana S of is de politie bang voor haar ??

  Like

 13. Rookmelder zegt:

  Zou er nu ook met veel kabaal een strafrechtelijk onderzoek volgen ?

  Like

 14. Edgy Veggie zegt:

  In ons land voelen bepaalde groepen mensen zich bijna doorlopend in hun wiek geschoten, gekwetst en/of gediscrimineerd.Als iemand zich gediscrimineerd zou mogen voelen, ben ik het wel, als blanke man van middelbare leeftijd. Ik kom vanwege mijn leeftijd namelijk nergens anders meer aan de bak. En ‘Nieuwe Nederlanders’ genieten boven mij de voorkeur van mijn potentiële werkgevers. Doe mij dus een lol, zwarte Zwarte Pieten haters, en laat het los. Dit land heeft jullie namelijk heel veel te bieden. Soms zelfs té veel als je het mij vraagt.
  https://theedgyveggieweb.wordpress.com/2017/11/25/columnist-vergelijkt-nederlanders-die-pro-zwarte-piet-zijn-met-fanatieke-nationalisten/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s