“Banken-fatwa”: geen bankrekeningen meer voor Marine Le Pen en het Front National

Screenshot_6

(Vertaling: E.J. Bron)

In Frankrijk zijn de bankrekeningen van de politica Marine Le Pen (foto) en haar partij Front National geblokkeerd. Marine Le Pen noemde deze ontwikkeling een “bank-fatwa”, met het doel om haar en haar partij tot zwijgen te brengen.

journalistenwatch

De 49-jarige politica noemt het sluiten van de rekeningen “politiek gemotiveerd” en kondigde aan tegen de banken Société Générale en Credit du Nord een proces aan te spannen. Credit du Nord had geweigerd om overboekingen en betalingen met creditcard te verwerken.

“Dat is de poging om een oppositiepartij te wurgen en dat zou geen enkele democraat moeten accepteren”, verklaarde Marine Le Pen op een persconferentie en riep president Macron en andere partijen op haar te ondersteunen.

“Dat is een politieke beslissing van de Société Générale, het is geen ruzie tussen de bank en haar klanten”, aldus Marine Le Pen.

Instemming kreeg de politica van het Front National alleen van de conservatieve Republikein Mael de Calan, die aangaf geschokt te zijn dat een bank gewoon een rekening van een politieke partij zou sluiten.

De banken waren niet bereid om commentaar te geven op de redenen van het afsluiten van de rekeningen.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Frankrijk, Front National, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marine Le Pen, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

33 reacties op “Banken-fatwa”: geen bankrekeningen meer voor Marine Le Pen en het Front National

 1. zwartschakel zegt:

  Laat zij een hoofoek om doen ,dan krijgt zij geld ,en er gaat een “wereld voor haar open !!

  Geliked door 2 people

 2. Cathja zegt:

  Wat een smerige rotstreek zeg! Dit is een duidelijk voorbeeld van wat er kan gebeuren als we ooit niet meer met contant geld kunnen betalen!

  Geliked door 4 people

  • MF zegt:

   Juist, en daarom gaat dat contante geld er ook uit: Big Brother is watching you.

   Geliked door 2 people

  • Lucie zegt:

   Precies,daar willen die criminelen naar toe,alle macht ligt dan enkel nog bij dat gespuis.
   Daarom vertik ik het om te pinnen,haal een aardig bedrag uit de automaat en betaal alles contant in de winkel en waar ook……
   Elke kassa “hier alleen pinnen” mijd ik als de pest.

   Geliked door 2 people

   • M.A.L. Sion zegt:

    Dit zijn geluiden die meer zijn gehoord. Ik ken in mijn directe omgeving ook mensen die alleen nog met contant geld werken. Echter ….
    Het is volkomen terecht wat Lucie doet en voorstaat maar de grote mannen achter de schermen lachen zich rot. De grote massa kiest toch voor het gemak van die pin. De Sorossen e.d. zullen op andere wijze bestreden moeten worden en daarvoor zullen veel meer mensen inzicht moeten verwerven in deze situatie en uit de luie stoel komen om met zoveel mogelijk medestanders de strijd aan te gaan op terreinen waar deze mogollen wel zijn te treffen. De acties die nodig zijn liggen dicht tegen REVOLTE aan of gaan wellicht nog verder.
    malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

    Like

 3. paulzwueste zegt:

  Dat dit het werk is van Macron staat voor mij als ’n paal boven water.
  Marine weet dat.
  Het zal niet helpen.
  Op ’n dag zullen de Fransen het licht zien.
  Trouwens, Macron zal zich nu moeten bewijzen, anders zullen er ernstige onlusten uitbreken.

  Geliked door 5 people

 4. Benesha zegt:

  Orwell zat er 100% op maar ja, was dan ook een insider net als Huxley…

  Geliked door 1 persoon

  • Cynicus zegt:

   Dat is wel duidelijk dat Huxley en Orwell schrijvers waren die een soort visie hadden op de toekomst. De machtswellustelingen hebben dit gekopieerd en proberen zoveel mogelijk deze visie (1984 en a brave new world) in te voeren.

   Voor deze machthebbers zijn deze boeken geen waarschuwing maar een soort handleiding. naar nog meer macht over gewone mensen…..

   Like

   • MF zegt:

    En als je dan ziet in Brave New World dat een authentiek individu (die Shakespeare boeken leest) het systeem ontmaskert, dan geeft dat inderdaad te denken en is dat een enorme waarschuwing. En daarom is die identiteitsdiscussie zo belangrijk, want het systeem probeert die identiteit af te vlakken en het individu weg te vagen. En daar is die open-grenzen-droom debet aan: we zijn allemaal gelijk, maar de (moslim-) slachtoffers zijn meer gelijk dan de anderen, om met Orwell te spreken (Animal Farm).

    Ook de Christelijke barmhartigheid wordt verkeerd geinterpreteerd ten bate van allerlei utopische dromen. Barmhartigheid tonen voor de zwakkeren wil helemaal niet zeggen dat je zelf niet meer bestaat en dat je geen grens mag trekken.

    Kortom, de verwarring is momenteel totaal.

    Like

 5. sabrina zegt:

  Frankrijk was al richting afvoerputje, maar is nu helemaal zwaar de weg kwijt !

  Geliked door 1 persoon

 6. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.
  Wat een rotstreek van Macaron !!! Kennelijk is hij zo bang voor de macht van Marine Le Pen, dat hij zich verlaagd tot dergelijke capriolen. Daarmee erkent hij inpliciet, dat haar macht erg groot is. Marine gebruik die macht. Smeedt het ijzer nu het heet is. Sla Macaron met zijn eigen wapens om de oren. Roep iedereen op, die rekeningen bij de betreffende banken hebben, om hun geld op te nemen en de rekening te sluiten. Roep vervolgens iedereen op, die een betaling moet verrichten aan klanten van deze banken, om die betalingen NIET te doen. Aan het IBANnummer kun je immers zien bij welke bank de rekening loopt. Met andere woorden; leg het betalingsverkeer bij deze banken stil. Deze banken geraken dan binnen de kortste keren in de liquiditeitsproblemen. En andere banken, die niet zo kleinzielig zijn, zullen er garen bij spinnen.
  Marine, bonne chance !!!

  Like

  • tjonge zegt:

   helaas oeps, vergeet het maar, zodra een bank 1 minuut in de gaten heeft dat er een “bankrun” gaande is worden alle transacties plat gelegd.
   .
   een mooi voorbeeldje was Cyprus…

   Geliked door 1 persoon

 7. abouneenee zegt:

  Banken??? Bitcoin!!!

  Like

 8. Bas zegt:

  Men is kennelijk bezig om zo alle democratisch gekozen oppositie binnen Europa uit te schakelen. Binnenkort ook de PVV, het VLB, de FPÖ, de partij van Viktor Orbán, wie volgt . . . .

  Geliked door 3 people

 9. tjonge zegt:

  zo kennen wij het linkse front weer !
  democratisch gekozen partijen die onwelgevallig zijn financieel blokkeren en “uithongeren”.
  en op 1 na geen bijval van andere politieke partijen ? geeft wel aan hoe democratisch ze denken !
  mevr le pen zou er zeer verstandig aan doen het geld van de FN op een russische of iig buitenlandse bank te zetten…

  Like

 10. Cynicus zegt:

  Alweer duidelijk dat een compleet digitale dictatuur politiek onwelgevalligen poogt brodeloos te maken.

  Dus niet eens met de klimaatmanie geen geld te besteden ..

  niet eens met de massa-immigratie geen geld te besteden ….

  niet eens met de oprukkende EUSSR geen geld te besteden ..

  Zoiets dus ….

  Geliked door 1 persoon

 11. Perfide Albion zegt:

  En heel langzaam stukje bij beetje, zoals de bekende kikker in de pan water, sluipt de marxistische islamitische terreur de samenleving in.

  Iedereen die denkt dat dit vreedzaam opgelost gaat worden is niet goed snik…

  Geliked door 1 persoon

 12. M. zegt:

  Er gaat niets vreedzaam opgelost worden en als mensen nog niet zien wie er de oorlog verklaard is dan zijn ze stekeblind.
  Het is niet voor niets dat het terreur tot in den treure recht geluld word en de mensen die er over klagen dat er niets aan gedaan word overal krom geluld worden door de media.
  De ellende moet groeien dat doet men heel bewust door de ellende zoveel mogelijk te steunen en het gezonde verstand gek te verklaren.
  Of dacht u dat Rutte niet wist dat men culturen bij elkaar brengt die precies contra zijn van elkaar en niet met elkaar overweg kunnen omdat de binnengebrachte cultuur geen andere cultuur duldt?

  Geliked door 1 persoon

  • Ivanneau zegt:

   Macron gaat het met heel veel tromgeroffel oplossen. Deze oplossing komt in heel Frankenland op de voorpagina’s. Dat het toch niet opgelost is komt een week later op pagina 20 tussen de sterfgevallen. En die leest niemand. Gewoon les 1 van de volksverlakkerij.

   Like

 13. koddebeier zegt:

  Linkse smeerlapperij, waarschijnlijk in opdracht van die cocosmacron !!

  Like

 14. Williaan zegt:

  De Banken vrezen haar, net als de rest van het groot kapitaal. Hun bekende tactiek om de veel geroemde “democratie” haar hun hand te zetten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s