Zimbabwe: Komt er nu een einde aan de haat tegen blanken?

Screenshot_19

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De inmiddels ten val gebrachte president Robert Mugabe ruïneerde Zimbabwe. Zijn opvolger, Emmerson Mnangagwa, wil blijkbaar een einde maken aan de hetze tegen blanken.

Contra magazine

In het jaar 2000 begon in Zimbabwe een grootscheeps opgezette golf van onteigeningen, waarbij vooral de grote blanke boeren zonder meer van hun landerijen werden beroofd – om dit land onder de zwarte bevolking te verdelen. Maar daarmee ruïneerde de regering van president Robert Mugabe ook de economie van het land.

Want: de ongeveer 4.500 grote boeren zorgden ervoor dat Zimbabwe de korenschuur van zuidelijk Afrika werd, dat zelfs grote hoeveelheden graan kon exporteren. Het antiblanke racisme van de Zimbabwaanse leiding zorgde er echter voor dat veel blanken verdreven of zelfs vermoord werden. Meer dan 4.000 van deze boeren werden zonder schadevergoeding onteigend.

Nu wil de nieuwe president van Zimbabwe, Emmerson Mnangagwa, de onteigende boeren in ieder geval een financiële vergoeding geven. “Mijn regering verplicht zich deze boeren, wier grondstukken in beslag werden genomen, schadeloos te stellen”, aldus de nieuwe president na zijn beëdiging in de hoofdstad Harare.

De in het zuidelijke Afrikaanse land wonende blanken hopen nu dat de racistische overvallen door staatsinstanties beëindigd worden. Maar ook in het buurland Zuid-Afrika, waar de leiding van het land in toenemende mate aan antiblank racisme doet en tot onteigening van de boeren oproept, hoopt men dat deze politieke wisseling in Zimbabwe ook daar als voorbeeld gezien zal worden.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Barbarisme, Censuur, dictatuur, Genocide, Krankzinnigheid, Linkse media, mainstream-media, Racisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

13 reacties op Zimbabwe: Komt er nu een einde aan de haat tegen blanken?

 1. Williaan zegt:

  Komt er nu een einde aan de haat tegen blanken, beslist niet, dat is een Utopische gedachte!

  Like

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Ongetwijfeld zal de nieuwe president van Zimbabwe, Emmerson Mnangagw, daar een stichting derdengelden voor oprichten van waaruit hij als bestuurder ‘keurig’ de nodige compensatiegelden zal verdelen zo hier en daar.

  Like

 3. spoorinmiddelsbijster zegt:

  Misschien ben ik te pessimistisch maar ik zou zeggen ‘droom maar lekker verder’. Ik geloof er helemaal niks van.

  Geliked door 3 people

 4. Trucker zegt:

  Ik ben een nostalgicus en houd het dus liever bij voormalig Rhodesië (tevens de voormalige) graanschuur van Afrika.
  Onder de leiding van Ian Smith en bloeiende economie waar alleen Zuid Afrika gelijkwaardig was.
  Vreemd (natuurlijk niet) dat deze landen met een meerderheid van negers tot volle wasdom kwamen onder blank bewind.
  Ik hoor velen die dan beginnen “maar de zwarten waren tweederangs burgers” of ja maar dat waren racisten en dies meer… Niks van waar de neger had het toen beter dan nu.
  Kan me niet raken, kijk nu Zimbabwe (wat een spuuglelijke naam overigs) waar er na Ian Smith negers zichzelf tot staatshoofd kroonden en het eerste wat ze deden was zichzelf en hun hele stam (ja zo gaat dat daar volksstammen) bevoordeelden.
  Dom, primitief, op macht belust en de laatste fase van machtsgeile dictators zichzelf verrijken op een wijze dat het niet van deze wereld is.was.
  daar zijn alle negers in Afrika con brio geslaagd denken we maar aan Bokassa paranoïde schizofrene slachter of Idi Amin Dada.
  Rhodesië en Zuid Afrika, vandaag is het eerste een straatarm land en kan evenaren met Zuid Afrika voor wat betreft criminaliteit en ziektes en epidemieën.
  Is de neger verstandelijk minder begaafd als de blanke of de Aziaat, een taboe in de wetenschap want je bent racist als je deze stelling durft opperen.
  Gaat het beleid veranderen met een ander op de troon ? voor geen millimeter.
  By the way, neger is terug te vinden in Van Dale en is voor mij de normaalste zaak om een zwarte zo te heten.

  Geliked door 4 people

  • Hendrik M. zegt:

   Internet kan u soms helpen: https://www.statisticbrain.com/countries-with-the-highest-lowest-average-iq/
   Een Zimbabber komt op 66; dat komt overeen met debiel…

   Like

   • Trucker zegt:

    Ik heb er enige jaren terug een hele verhandeling over gelezen door een wetenschapper, ben eventjes zijn naam kwijt.
    De man was niet over één nacht ijs gegaan en zijn besluit was (het is trouwens niet de eerste studie die rond dat onderwerp gemaakt is) dat inderdaad de neger een gemiddeld lager IQ heeft.
    Die wetenschap is taboe, de onderzoeksresultaten (van éénieder die daarover begon) werden geboycot, verzwegen of ze kregen beschuldigingen naar hun hoofd (racist… waar kennen we dat van).
    Het is hetzelfde als in het heden waarin mensen waarschuwen voor de islamieten invasie, alle onderzoeken en studies naar crimineel gedrag van de islam(ieten) worden weggemoffeld of doodgezwegen.
    Feiten rond de islamieten invasie worden weggelaten, het gevaar wat de nu reeds openlijke islamisering betekend voor onze levenswijze en ergo cultuur wordt met alle macht bestreden door overheid en media.
    Vijf NA twaalf.

    Geliked door 1 persoon

 5. scherpschutter zegt:

  Inderdaad Truxker, het zal niet veranderen simpel weg om dat de totale infrastructuur van de landbouw gesloopt is. Zonder de kennis van de blanke boeren is het land niets meer waard en de nieuwe machtshebbers kunnen nu niets anders proberen dan de nog aanwezige blanke boeren te paaien om weer samen te werken. Mijn mening, blanke boeren die daar nog zijn, maak dat je weg komtg als je leven je lief is. Dat de Zimbabwanen daardoor honger lijden, interessert me helemaal niet. Laat ze maar dood hongeren.

  Like

 6. Cynicus zegt:

  Sja deze verdreven blanke boeren boeren hebben nogal wat voorheen herdersgebieden daar in Zimbabwe ontgonnen en van daar uit werd Zimbabwe een koren en fruitschuur van de regio..

  In Afrika wordt er nogal veel landbouw met de hak gedaan en de landbouwontwikkeling heeft lange tijd stil gestaan.

  De vrouwen daar doen het meeste werk in de landbouw. En werken zich met een kind in de buik heel hard om wat eten te doen groeien..

  Met de toenemende bevolking werkt deze achterlijke landbouw minder en minder om de monden te voeden.

  Like

 7. jantjeuitnl zegt:

  Kameraad Mugabe van 94 jaar wordt vervangen door kameraad Mnangagw van 75 jaar. Natuurlijk verandert er niets.
  Laat al die negers hier daar eens wat verlichtingswerk gaan plegen.
  O wacht, daar zit het woord werk in.

  Like

 8. Republikein zegt:

  Negorijen kunnen van mij de vliegende vinkentering krijgen, wij hebben onze eigen problemen.

  Like

 9. Flo zegt:

  En dat wordt massaal geimporteerd ,onder het mom tandartsen en dokters , degene die dit toestaan zijn nog dommer dan het achtereind van een koe .

  Like

  • Nemesis zegt:

   Nee, die blanke westerlingen die dit volk importeren, zijn niet dom, maar simpelweg bewuste genocideplegers op hun eigen volk. Wie bezorgt me een vlammenwerper?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s