Europa´s nieuwe officiële geschiedenis wist het christendom uit en promoot de islam

Screenshot_57

(Door: Giulio Meotti – Vertaling: E.J. Bron)

Enige weken geleden hebben enkele van de belangrijkste intellectuelen van Europa – waaronder de Britse filosoof Roger Scruton, de voormalige Poolse minister van Onderwijs, Ryszard Legutko, de Duitse geleerde Robert Spaemann en professor Rémi Brague van de Sorbonne in Parijs – de “Verklaring van Parijs” gepubliceerd. In hun ambitieuze verklaring wijzen ze het “valse christendom van de universele mensenrechten” en de “utopische, pseudo-religieuze kruistocht voor een wereld zonder grenzen” af. In plaats daarvan eisen ze een Europa op basis van “christelijke wortels”, dat zich door de “klassieke traditie” laat inspireren en multiculturalisme afwijst:

Gatestone Institute

“De gastheren van het valse Europa zijn betoverd door het bijgeloof van de onvermijdelijke vooruitgang. Ze denken dat de geschiedenis aan hun kant staat, en dit geloof maakt hen hoogmoedig en verachtelijk, onkundig om de gebreken in de post-nationale, post-culturele wereld, die zij construeren, te herkennen.” Bovendien zijn zij zich niet bewust van de ware bronnen van het menselijk fatsoen, die zij zelf waarderen – net zoals wij. Ze negeren de christelijke wortels van Europa en wijzen ze zelfs af. Tegelijkertijd letten ze erop moslims niet te beledigen, van wie ze denken dat zij vrolijk hun seculiere, multiculturele perspectieven zullen aannemen.”

Paus Benedictus heeft in 2007 over de culturele crisis van het continent nagedacht en gezegd dat Europa nu “twijfelt aan haar eigen identiteit”. In 2017 ging Europa nog een stap verder: het creëren van een post-christelijke pro-islam-identiteit. In werkelijkheid hebben de officiële gebouwen en tentoonstellingen van Europa het christendom uitgewist en de islam verwelkomd.

Een soort officieel museum, dat onlangs door het Europees Parlement werd geopend, het “Huis van de Europese geschiedenis”, kost € 56 miljoen. Het idee was om een historisch narratief van de naoorlogse tijd rondom de pro-EU-boodschap van de hereniging te creëren. Het gebouw is een mooi voorbeeld van Art Deco in Brussel. Zoals de Nederlandse geleerde Arnold Huijgen echter schreef, is het huis cultureel “leeg”:

“De Franse revolutie schijnt de geboorteplaats van Europa te zijn; er is weinig plaats voor iets anders dat aan haar voorafgegaan zou kunnen zijn. De code Napoleon en de filosofie van Karl Marx nemen een prominente plaats in, terwijl slavernij en kolonialisme als donkere kanten van de Europese cultuur naar voren worden gehaald (…). Het meest opmerkelijke aan het huis is echter, dat het er in zijn presentatie zo uitziet alsof er helemaal geen religie bestond. In werkelijkheid heeft ze nooit bestaan en heeft ze de geschiedenis van het continent nooit beïnvloed (…). Het Europese secularisme strijdt niet meer tegen de christelijke religie, het negeert gewoon compleet ieder religieus aspect in het leven.”

De Brusselse bureaucratie heeft zelfs de katholieke wortels van haar officiële vlag uitgewist, de twaalf sterren symboliseren het ideaal van de eenheid, de solidariteit en de harmonie tussen de volkeren van Europa. Ze werd door de Franse katholieke ontwerper Arséne Heitz getekend, die zich blijkbaar liet inspireren door de christelijke iconografie van de Maagd Maria. Maar de officiële verklaring van de Europese Unie over de vlag noemt deze christelijke wortels niet.

De Europese economische en muntdirectie van de Europese Commissie gaf opdracht aan Slowakije om haar herdenkingsmunten een nieuwe vorm te geven door de christelijke heiligen Cyrillus en Methodius te verwijderen (illustratie bovenaan het artikel). In de 75.000 woorden van het afgewezen ontwerp van de Europese Grondwet wordt het christendom niet genoemd.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière, van Angela Merkel´s regerende christendemocratische partij CDU, stelde onlangs voor om islamitische feestdagen in te voeren. “Waarom kunnen we niet over nadenken om op plaatsen waar veel moslims zijn een islamitische feestdag in te voeren?”, zei hij.

“De onderwerping maakt vorderingen”, antwoordde Erika Steinbach, de invloedrijke voormalige voorzitster van de Bond van Verdrevenen – Duitsers, die tijdens en na de Tweede Wereldoorlog uit verschillende Oost-Europese landen werden verdreven.

Beatrix von Storch, een vooraanstaand politica van de Alternative für Deutschland (AfD), twitterde alleen maar: NEE! NEE! NEE!

Het voorstel van de Maizière laat zien dat het officiële “post-christelijke” secularisme van Europa gewoon zwijgt tegenover de islam.

Enkele weken geleden vond er een door de Europese Unie gefinancierde tentoonstelling “Islam, hij is ook onze geschiedenis!” plaats. Gastheer was Brussel. De tentoonstelling volgt de effecten van de islam in Europa. Een officiële verklaring beweert:

“Het historische bewijs dat de tentoonstelling laat zien – de realiteit van een lange islamitische aanwezigheid in Europa en het complexe samenspel van twee civilisaties die tegen elkaar vochten, maar ook invloed op elkaar uitoefenden – steunt een pedagogische en politieke onderneming: de Europese moslims en niet-moslims te helpen hun gezamenlijke culturele wortels beter te begrijpen en hun gezamenlijke staatsburgerschap te onderhouden.”

Isabelle Benoit, een historica die heeft meegewerkt aan de vormgeving van de tentoonstelling, zei tegen AP: “We willen de Europeanen duidelijk maken dat de islam deel van de Europese civilisatie en geen verse import is, maar wortels heeft die teruggaan tot in de 13e eeuw.”

Het officiële Europese establishment heeft het christendom de rug toegekeerd. Het establishment schijnt zich er niet van bewust te zijn in hoeverre het continent en zijn bevolking nog steeds van de morele leiding van zijn humanitaire waarden afhankelijk is, vooral in een tijd, waarin de radicale islam het Westen voor een civilisatorische uitdaging heeft geplaatst. “Het is gewoon een verpakkingsprobleem, dat een ´leegte´ dreigt op te vullen”, schreef Ernesto Galli della Loggia in de Italiaanse krant “Il Corriere della Sera”:

“Het kan onmogelijk genegeerd worden dat zich achter de verpakking twee grote theologische en politieke tradities – die van de Russische orthodoxie en van de islam – bevinden, terwijl zich achter de ´leegte´  alleen maar het verdwijnen van het christelijk bewustzijn van het Europese Westen verbergt.”

Daarom is het moeilijk om de “logica” achter de officiële Europese vijandigheid tegenover het christendom en zijn aantrekkingskracht tot een fundamenteel totalitaire islam te begrijpen. Europa zou gemakkelijk seculier kunnen zijn, zonder militant anti-christelijk te zijn. Het is gemakkelijker te begrijpen waarom duizenden Polen onlangs deelgenomen hebben aan een massaal protest langs de Poolse grenzen om hun afwijzing van “secularisering invloed van de islam” tot uiting te brengen, wat exact hetzelfde is als het krankzinnige EU-credo.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vermeden de geallieerden bombardementen op Brussel, omdat daar de Europese wedergeboorte zou moeten plaatsvinden. Wanneer de Europese elite deze culturele afwijzing van haar joods-christelijk-humanistische wortels voortzet, zou de stad haar graf kunnen zijn.

Bron:
https://de.gatestoneinstitute.org
Auteur: Giulio Meotti

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Christendom, cultuurrelativisme, demoniseren, Elite, Eurabië, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Geschiedvervalsing, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

28 reacties op Europa´s nieuwe officiële geschiedenis wist het christendom uit en promoot de islam

 1. Thom zegt:

  De islam is inderdaad al lang in Europa aanwezig. De Turken staken de Zwarte Zee over en ontvoerden daar jonge huwbare meisjes en die gingen naar het harem van de sultan of werden blanke slavin.
  Op de Balkan moesten de Serviërs om de paar jaar een aantal van hun zonen afstaan. Die gingen naar Turkije en werden opgevoed tot krijger, de zogenaamde Janitsaren.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Janitsaren

  Zeg dat wel dat de islam bij Europa hoort met hun ontvoeringen en afpakken van de toekomstige stamhouders van het volk, om ze dagelijks te verkrachten of te laten vechten.

  Geliked door 3 people

 2. delamontagne zegt:

  In België helpt de socialistische “Mutuelle” [ ziekenzorg-verzekering ], “Solidaris” ook al een handje mee met de islamisering.
  Voor de kindertjes hadden ze een teken/kleurwedstrijd uitgeschreven met St Nicolaas als onderwerp.
  Het viel gelijk op dat het Kruis in de myter weg gelaten was.

  Bij navraag werd gezegd dat dit was om de kinderen uit ” een andere geloofs-riting”niet in de war te brengen.
  Uit de Belgische Krant

  http://www.rtl.be/videos/page/syndication/913.aspx?videoid=650734&key=bcef71c1-0360-4bc5-b78e-4d75d397ecfa&bAutoNext=1&bfocusplay=1&bmuteoffdelay=1

  “Le Soir ”
  http://soirmag.lesoir.be/125884/article/2017-11-23/solidaris-supprime-la-croix-de-saint-nicolas-dans-un-dessin-pour-enfants#

  Geliked door 1 persoon

 3. MF zegt:

  Het Christendom zal nooit uitgewist worden….

  Like

  • Statler & Waldorf zegt:

   Geloven zijn communiceerde vaten sinds het begin.

   Like

   • Asgard zegt:

    S&W Ben ik niet met je eens, het is de mens zelf wat ie ermee doet,…met een potlood kun je schrijven maar je kunt er ook iemand een oog mee uit steken, het is maar waarvoor je het gebruikt!

    Like

   • MF zegt:

    Er zijn fundamentele verschillen tussen religies, en het is niet zo wat die multi-culties zeggen dat het allemaal gelijk is en op hetzelfde neer komt. Dat is puur onzin, en onderdeel van de demagogie en een gebrek aan kennis.

    Like

   • Statler & Waldorf zegt:

    @Asdard
    @MF

    Dat bedoel ik niet.
    Op- en neergang qua aantallen gelovigen van een bepaalde richting.
    In de geschiedenis groeide het Katholieke geloof en zwakte daarna weer af.
    Met de islam is nu het omgekeerde aan de gang en over een paar honderd jaar is de islam weer op z’n retour.
    And so on, and so on.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Statler & Waldorf.
    Eenmaal islam altijd islam..
    De islam heeft nog nooit “nergens” terrein verloren…

    Vandaar dat we deze ideologie ook zullen moeten nuken.
    Wat tegelijk de oplossing zal zijn voor de alsmaar groeiende overbevolking van de wereld.

    Like

  • tinekevanschagen zegt:

   Helemaal met u eens.

   Like

 4. Roeland zegt:

  “De Europese economische en muntdirectie van de Europese Commissie gaf opdracht aan Slowakije om haar herdenkingsmunten een nieuwe vorm te geven door de christelijke heiligen Cyrillus en Methodius te verwijderen”.

  Het is duidelijk wat onze ongelovige elite met “ons” van plan is. Zie mijn eerdere bijdrage om in Oost Europa een (Nederlands-Vlaamse) Christelijke natie met gelijkgestemden te stichten. West Europa is verloren.
  Het is te triest voor woorden. Ik vervloek de dag , dat ik in Nederland geboren ben. Toch geef ik niet op. We gaan ervoor! Het Westen mag dan verloren zijn. Toch zullen wij (West) Europeanen dit continent terug veroveren. Het kwaad heeft ons nu in de macht. Het kwaad zal worden vernietigd. Amen!

  Like

 5. Rookmelder zegt:

  Laffe en geniepige cultuur vernietigers en geschiedenis vervalsers zijn het !

  Like

 6. Statler & Waldorf zegt:

  Een Chinees spreekwoord/wens:
  Moge u leven in interessante tijden.
  Maar je kan het ook overdrijven.

  Like

 7. Henk.V zegt:

  Dit schokkende artikel bevestigt alles wat ik in ” https://ejbron.wordpress.com/2017/11/22/diversiteit-de-constructieve-afbraak-van-onze-samenleving/ ” ’ heb beschreven.

  Daarom hamer ik altijd op de wortels van onze beschaving en sta ik niet toe dat aan dat gegeven wordt gemorreld.
  Het moge voor iedere wakkere patriot duidelijk zijn dat wij ons ABSOLUUT MOETEN blijven verzetten.tegen de afbraak van onze identiteit door politiek correct, de EU en de islamisering

  Ik peins er niet over om het hoofd in de schoot te leggen.

  Geliked door 3 people

 8. BigLJohn zegt:

  Wij willen simpelweg geen Christen meer zijn, althans niet fanatiek, alleen nog uit naam. De kerken en kloosters verdwijnen in een ongehoord hoog tempo. Fanatiek zijn die Moslims wel, vandaar dat ze ons watjes ondersneeuwen. Geholpen door het Staatsapparaat en Brussel wat Moslims steunt en ons discrimineert. Daarom; wij KUNNEN en WILLEN ons niet echt verzetten tegen de Islam horror die aanstaande is. Gaan we terug naar de jaren veertig en vijftig, dan zouden Europeanen wel behoorlijk tekeer zijn gegaan tegen die Moslims, tenminste, als deze problematiek zich toen afspeelde. De kerk gaat langzaam aan verdwijnen, mensen steken hun kop liever in het zand, kijken naar verslavende TV programma’s, blijven eeuwig op de foute politieke partijen stemmen, terwijl ze hun mobieltje veel belangrijker vinden als hun toekomst. Ook mag de grootschalige stembusfraude niet onvermeld blijven. Geen wonder dat onze wereld dan onherroepelijk naar de knoppen gaat !

  Like

  • MF zegt:

   We zijn van een (te?) streng geloof, naar soepelheid gegaan, en we zijn seculier gegaan. Maar we zijn onze religieuze bronnen vrijwel vergeten en hebben onze wortels verwaarloosd. Fanatieke ouderwetse moslims staan daarom sterker.

   En “wij” kijken s ávonds naar lekker vieze goedkope programma ’s van Paultje de Leeuw, die tonnen per jaar verdient. Dit alles wordt uiteraard gesubsidieerd door de overheid. De burger, belastingbetaler betaalt…. in alle opzichten.

   Geliked door 1 persoon

 9. Jan zegt:

  Verboten in fascistisch Trudeaustan

  Like

 10. Elisah zegt:


  Hoe Europa kapot gemaakt wordt, is Duits gesproken, maar heel duidelijk.

  Like

 11. bedonderde burger zegt:

  Prachtig verhaal maar jammer genoeg vergeet men te stellen waar alles om draait: chantage van de olieboer, politieke misdadigers vooral in de VS, gestoord nieuw soort kolonialisme van die VS dat overal al decennialang een puinhoop aanricht, een VS kontkussende Europese elite en totaal zwaar geestelijk gestoorde EU politici die nog steeds denken dat al die binnengehaalde islamieten, en nu ook zwarte Afrikanen, hen eeuwig dankbaar zullen zijn zodat hun walgelijke partijtjes eeuwig terreur kunnen brengen. Zie de machtswellusteling Merkel die alles zal doen om aan de macht te blijven.
  En dat alles, zoals ook de nieuw oplaaiende strijd van zwart tegen blank, en de op de valreep van zijn tweede termijn, het gestoorde gender neutrale programma van de bedrieger Obama, die erop uit was en is om de wereld in de fik te zetten. Helaas is de brulboei Trump enkel een brulboei waar de wereld niets aan heeft. Wat we nodig hebben is een leider met moed. Een die begrijpt wat er dient plaats te vinden: de vernietiging van het internationale politieke misdaadsyndicaat.
  Helaas had dit in 1975 al dienen te gebeuren, de chantagepoging van de olieboer had direct moeten worden beantwoord met het dreigen Mekka van de aardbodem af te blazen als die olieboer die chantagepoging niet onmiddellijk staakte. Maar een droplul als Gerald Ford had net het stokje van een ten onrechte gewipte Richard Nixon overgenomen, waarmee de belangen van alle oliemaatschappijen weer voor lange tijd veilig waren gesteld, ofwel liever gezegd, de belangen van de aandeelhouders.
  Het is ook niet verwonderlijk dat veel van onze vaak bedrieglijke politici van de Shell afkomstig zijn of daar later terechtkomen. Wie denkt hiertegen iets te kunnen uitrichten is helaas erg dom, vrees ik. We gaan richting oorlog, daar worden we allemaal voor klaargestoomd. Oorlog is goed voor de economie van een kleine wereldwijde elitegroep en er zijn genoeg kleine roofridders die voor die elitegroep als huurlingen het vuile werk willen doen, zoals veel nep liberalen, salonsocialisten en een grote meute lifestyle links.
  Deze laatste groep is het gevaarlijkst omdat deze voor een groot deel bestaat uit academici, journalisten, musici, mediapersoonlijkheden en andere kunstenaars die volledig de pers in handen hebben, Johnny de Mol bijvoorbeeld, en die vanwege hun schuldgevoel een forse lading leugens als waarheden de wereld in spuiten, om zo het gevoel te hebben dat zij arme mensen helpen terwijl zij helaas in werkelijkheid precies het tegenovergestelde bereiken.
  Nog meer mensen oproepen om via bootjes naar Europa te komen betekent nog meer geld voor mensensmokkelbendes en andere misdadigers, nog meer ontwrichting in Europa en nog meer ‘vluchtelingen’ die verdrinken. Maar dat wenst lifestyle Nederland en Europa niet te horen.
  Het wordt straks een nieuw soort oorlog, een wereldwijde burgeroorlog en de gek Soros staat er als een nieuwe Nero viool bij te spelen. Pessimist? Doemdenker? Het zal wel, heren en dames van het goede ‘correcte’ politieke leven.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s