Frankrijk: Moslims erin, Joden eruit

Screenshot_49

(Door: Giulio Meotti – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

 • Voorsteden zijn getransformeerd tot een van de meest zichtbare tekenen van de islamisering in Frankrijk. Het antisemitisme verslindt de Franse Republiek.
 • Terwijl Joodse symbolen uit Frankrijk verdwijnen, nemen islamitische symbolen snel in aantal toe, van boerkini’s op het strand tot sluiers op de werkplek. Joden die niet uit Frankrijk zijn gevlucht, proberen ‘onzichtbaar’ te worden.
 • De voorsteden van Frankrijk worden snel een apartheidsmaatschappij. Met de haat tegen de Joden is “la France soumise” – de onderwerping van Frankrijk – begonnen.

Gatestone Institute

Voorsteden (“banlieues”) – ver verwijderd van de welvarende boulevards en bistro’s van Parijs – vormen het “andere Frankrijk“. Zij zijn het “perifere Frankrijk” (“La France Périphérique”), zoals de geograaf Christophe Guilluy ze in een belangrijk boek noemt. Ze zijn daar waar “samen leven” tussen gemeenschappen echt op de proef is gesteld.

In de afgelopen 20 jaar zijn deze Franse voorsteden niet alleen “concentraties van armoede en sociaal isolement” geworden, maar zijn ze, volgens de grote historicus Georges Bensoussan in zijn boek Les territoires perdus de la République [De verloren gebieden van de Republiek], van enkele van de meest dichtbevolkte Joodse gebieden van Frankrijk tot “verloren gebieden van de Republiek” geworden.

Deze voorsteden zijn getransformeerd tot een van de meest zichtbare tekenen van de islamisering van Frankrijk.

Het antisemitisme is teruggekeerd als een van de ergste ziektes van Europa. Frankrijk herbergt Europa’s grootste Joodse gemeenschap en Joden zijn de voorsteden ontvlucht om  te emigreren of naar betere wijken van de steden te gaan, waar ze zich meer beschermd voelen. Wat er met de Joden gebeurt, zal een gigantische invloed op het hele continent hebben.

In de Parijse wijk Bagneux heeft onlangs iemand de gedenkplaat voor Ilan Halimi vernield, een jonge Jood die in 2006 werd gekidnapt, gefolterd en vermoord door een “barbaarse bende”, alleen maar omdat hij een Jood was. Destijds was dat in Frankrijk het eerste geval van moorddadig antisemitisme sinds vele jaren. Hierna vermoordden radicale islamieten Joden op een school in Toulouse en in een koosjere supermarkt in Parijs.

Zoals “Le Monde” in een huiveringwekkend nieuw onderzoek rapporteerde, klopt het antisemitisme nu dagelijks aan de deuren van de Franse Joden. Het heeft gezorgd voor een bedenkelijke migratietrend: Franse Joden zijn “vluchtelingen in eigen land” geworden.

Franse Joden worden nu niet alleen bedreigd in hun synagogen en scholen, maar ook in hun huizen. Een Joods gezin werd onlangs gegijzeld, geslagen en beroofd in zijn huis in de voorstad  Seine Saint-Denis. Voordien werd een gepensioneerde Joodse arts en onderwijzeres, Sarah Halimi, in het Belleville-district van Parijs geslagen en van haar balkon gegooid met de dood als gevolg. De man die haar vermoordde, terwijl hij “Allahu Akbar” (“Allah is de grootste”) riep, was een moslimbuurman. Twee Joodse broers werden onlangs in Parijs op straat aangevallen door mannen met een ijzerzaag, terwijl zij schreeuwden: “Jullie vuile Joden! Jullie zullen sterven“.

Screenshot_50

Onlangs ontving “Paul” in Noisy-le-Grand een brief met doodsbedreigingen in zijn brievenbus. In het berichtje stond: “Allahu Akbar” en het bevatte een 9 mm kogel. De volgende dag kwam de tweede brief. Daarin stond: “Jullie zullen allemaal sterven”. Deze keer bevatte die de kogel van een Kalasjnikov. Veel Joodse gezinnen, waarschuwt “Le Monde”, staan onder druk. In Garges-lès-Gonesse (Val-d’Oise) werden jonge Joodse mannen, die een tijdelijke loofhut (een sukkah) hadden gebouwd in de tuin van hun synagoge, in de buurt aangevallen door mensen die “smerige Joden” schreeuwden.

Historische Joodse wijken zijn leeggelopen. Jérôme Fourquet en Sylvain Manternach vertellen in hun boek “L’an prochain à Jérusalem?” (“Het volgende jaar in Jeruzalem? “) over Joodse kinderen die openbare scholen verlaten en kiezen voor particuliere scholen. Organisaties hebben de kinderen van 400 Joodse gezinnen aan een plaats op particuliere scholen geholpen, om veiliger te zijn.

Tussen 2005-2015 waren er 4.092 antisemitische aanvallen in Frankrijk. Volgens een studie in september van de Stichting voor Politieke Vernieuwing zei 60% van de Joden in Frankrijk dat ze zich “zorgen maakten dat ze op straat als Joden fysiek aangevallen zouden worden”.

Na de terreuraanslagen in Parijs in 2015 bereidde een aan een Joodse instelling gelieerde denktank een plan voor om 120.000 Franse Joden te helpen naar Israël te emigreren. 5.000 zijn in 2016 vertrokken en 7.900 in 2015. Naast een totaal aantal van 20.000 Joden, dat de afgelopen drie jaar vanuit Frankrijk naar Israël is geëmigreerd, is er ook een interne “hoge verschuiving in de mobiliteit” opgetreden, van het oostelijke naar het westelijke deel van Parijs – naar de zestiende en zeventiende arrondissementen. In de afgelopen 10 jaar zijn “60.000 van de 350.000 Joden uit Île-de-France verhuisd”, aldus Sammy Ghozlan, de voorzitter van het Nationale bureau voor waakzaamheid tegen antisemitisme.

De Franse overheid heeft een operatie in gang gezet om 800 synagogen, scholen en gemeenschapscentra te beschermen. Maar zoals “Le Monde” uitlegt, kan zij weinig doen om Joden op straat en in hun huizen te beschermen. Het islamitisch antisemitisme verslindt de Franse Republiek.

Volgens een studie, uitgevoerd door Ifop, “is blootstelling aan antisemitisch geweld in hoge mate verbonden met het dragen van een keppel”. Het Joodse keppeltje is in veel delen van Frankrijk uit het zicht verdwenen. In Marseille was het meer expliciet – een lokale Joodse leider riep de Joden uit veiligheidsoverwegingen op om geen Joodse symbolen in het openbaar te dragen. Terwijl Joodse symbolen verdwijnen, woekeren islamitische symbolen, van boerkini’s op het strand, tot de sluiers op de werkplek. Joden, die niet uit Frankrijk zijn gevlucht, proberen “onzichtbaar” te worden.

Tot het jaar 2000 was de Parijse buitenwijk Bondy “lekker rustig, met 250 tot 300 Joodse gezinnen en synagogen die op de sabbat vol zaten. Nu zijn er nog maar ongeveer honderd Joodse gezinnen over”, zei een lokale bewoner, Alain Benhamou, die vertrok, nadat hij gezien had dat de woorden “vuile Joden” op de muren waren geschilderd.

Joodse families verlaten ook Toulouse vanwege het antisemitisme. Voormalig premier Manuel Valls sprak van “een territoriale, etnische en sociale apartheid”. De voorsteden van Frankrijk worden snel een Apartheidsmaatschappij.

Enkele weken geleden veroordeelden de Franse autoriteiten Abdelkader Merah, de broer van de terrorist die in Toulouse vier Joden vermoordde, tot 20 jaar gevangenisstraf, omdat hij deel uitmaakte van een criminele terroristische samenzwering. Het proces werd door een Franse islamgeleerde, Gilles Kepel, genoemd als een “biopsie” van het “andere Frankrijk”: het geïslamiseerde, Jodenvrije, perifere Frankrijk. “Het is opvallend dat de moeder van Merah, nadat zij tientallen jaren in Frankrijk heeft doorgebracht, nog steeds erg slecht Frans spreekt en dat het nodig was om een ​​vertaler naar de rechtbank te roepen”, zei Kepel.

In Seine-Saint-Denis is 40% van de inwoners nu moslim. Het resultaat? Historische Joodse gemeenschappen in steden zoals La Courneuve, Aubervilliers, Stains, Pierrefitte-sur-Seine, Trappes, Aulnay-sous-Bois, Le Blanc-Mesnil en Saint Denis verdwijnen nu. Vanwege het gebrek aan veiligheid zijn er in plaatsen zoals Courneuve, waar zich 600 tot 700 Joodse gezinnen bevonden, nu minder dan 100. Voor veel van deze Joden is het een tweede vlucht.

Screenshot_51

70% van de half miljoen Joden in Frankrijk is Sefardisch – degenen die in 1492 uit Spanje werden verdreven en die naar het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije vluchtten in plaats van naar Europa. Ze kwamen naar Frankrijk tussen 1956 en 1962, toen Algerije, Marokko en Tunesië onafhankelijk werden – zoals bijvoorbeeld twee Franse Nobelprijswinnaars voor natuurkunde, Claude Cohen-Tannoudji (1996), geboren in Algiers, en Serge Haroche (2014), geboren in Casablanca, Marokko.

In een buitenwijk ten zuiden van Parijs, Kremlin-Bicêtre, met 25.000 inwoners, is 25% nu moslim. Tot 1990 was 10% van de bevolking Joods; nu is het 5%.

Het  antisemitisme heeft een revolutie teweeggebracht in Frankrijk – zowel geografisch als de demografisch. Jodenhaat is de toegangspoort tot de “France soumise” geworden – de onderwerping van Frankrijk.

Bron:
https://www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Giulio Meotti

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", antisemitisme, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Frankrijk, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jihad, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

21 reacties op Frankrijk: Moslims erin, Joden eruit

 1. Joannes den Hollander zegt:

  De Joden en de echte Fransen bewapenen kan veel onheil voorkomen.

  Like

 2. MF zegt:

  Ik heb de vergelijking van de situatie van Joodse mensen in het Duitsland van de jaren ’30 van de vorige eeuw, met …
  de huidige situatie van de moslims in Europa,
  altijd een valse vergelijking gevonden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Helena zegt:

  In Israël wordt volop gebouwd om de geplaagde Joden in Europa een veilige thuishaven te bieden. Daar kunnen ze veilig het Loofhuttenfeest vieren en gewoon Jood zijn…..ze kunnen beter gaan en niet afwachten tot de geschiedenis zich herhaalt…

  Like

 4. Cathja zegt:

  Wat een duivelse ideologie is de islam toch.
  Joden, waar niemand ooit last van heeft, die geen buitensporige aanspraak maken op sociale voorzieningen, en die beslist geen enkele aanleiding geven om ze zó te haten….., wat een treurigheid dat deze mensen uit Frankrijk verdreven worden!

  Ik denk dat de Joodse burgers in het belang van hun kinderen inderdaad Frankrijk maar beter kunnen verlaten. Ze kunnen hun kinderen niet meer veilig over straat laten gaan, en het is bijna niet meer mogelijk om zonder gevaar een synagoge te bezoeken. Ook hun feesten kunnen niet meer gevierd worden zoals ze dat gewend waren.

  Wat diep triest! In wat voor rotwereld leven we toch! De islam is zeer overheersend, en velen zijn bang voor het dominante en agressieve gedrag van met name de jongeren.
  Frankrijk wordt niet alleen voor Joden een land om te ontvluchten.

  Geliked door 2 people

  • MF zegt:

   Duivelse ideologie? Op een andere website (Elsevier) opperde iemand: het zevenkoppige monster uit de Bijbel? Ik weet het niet. Weet iemand er meer van?

   Like

   • Anna zegt:

    MF : De duivel/ satan kan de God van de Bjibel niet raken: niet beschadigen, nu probeert de satan hetgene wat God voor zichzelf “ apart heeft gezet “ het volk van de Bijbel uit te roeien…. en dat lukt hem aardig…… En na de joden komen ook de christenen aan de beurt…..kwestie van tijd….. we zien dit steeds meer en meer gebeuren……

    Het is op de wereld op dit moment een grote strijd tussen Goed en Kwaad….. De God van de Bijbel en Allah de zogenaamde god van de islam….. met hun volgelingen…..
    Omdat Europa zo geseculariseerd is ziet de van oorsprong christelijke menigte dit niet…..want men wil niets meer met God te maken hebben……
    Men moppert en scheld wel, maar de diepere oorzaak ( dat dit een diep religieuze oorlog is ziet men niet ) dit is voor de mensen die God niet kennen onduidelijk….alhoewel ze wel zien dat het vreselijk fout gaat in Europa…..
    Het “ einde “ ( en dat is niet leuk) staat inderdaad ook in de Bijbel ( als eschatologie ) en dat heeft zeker met het zevenkoppige monster te maken…….

    Like

   • MF zegt:

    @Anna
    Dank u voor uw uiteenzetting. Dat er grote dingen aan de hand zijn, afgezien van politiek, besefte ik wel. Dat West-Europa weerloos is op een bepaalde manier, was me al duidelijk. Het blijft ontluisterend om het allemaal te aanschouwen. Ik verwacht het antwoord van Trump, Putin en Oost-Europa (Hon, Polen, Tsj).

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ MF 25 november 2017 om 21:13

    Kijk hier maar eens rond.

    https://www.youtube.com/user/armageddonnews/videos

    Like

 5. fleckie zegt:

  MIDDEN-OOSTEN…….’ MACRON ..belt..BIBI….over..LIBANON’……..Nw.Isr. WEEKBLAD 24.11.2017. …De Franse president Emmanuel Macron heeft met premier Netanyahu overlegd over de oplopende spanningen in Libanon en afgesproken dat Bibi begin December zijn land bezoekt. Saad Hariri ,de Libanese premier-of ex-premier , de situatie is nogal onoverzichtelijk – was op het moment van het gesprek tussen Macron en Netanyahu in Parijs, nadat hij eerder zijn land was ‘ontvlucht'( inmiddels is hij terug in Beiroet). Naar eigen zeggen uit angst voor een moordaanslag door Hezbollah,Maar volgens waarnemers op verzoekm van ..SAOUDI-ARABIE dat wil dat een nieuwe premier harder optreedt tegen de groeiende invloed van de sjiitische terreurorganisatie en haar Iraanse broodheren. ……………Intussen heeft de commandant van het Libanese leger ,generaal Joseph Aoun , zijn soldaten opgeroepen ‘volledig voorbereid ‘ te zijn op een Israelische aanval op hun land. Het is daar mee duidelijk dat het Libanese leger de zijde van Hezbollah zal kiezen als het tot een treffen komt met de IDF. Hezbollah beschuldigt Saoudi-Arabie
  ervan Israel te willen overhalen Libanon aan te vallen. Israel ontkent dit Maar heeft wel aangegeven dat een aanval van Hezbollah zal worden beschouwd en beantwoord als een aanval door de Libanese staat……..<<<<<<<

  Like

 6. Wachteres zegt:

  https://jonet.nl/franse-joden-bekeerd-tot-islam-zorgen-lidmaatschap-is/

  Franse Joden bekeerd tot Islam, sommigen lid IS

  Leiders van de Joodse gemeenschap in Frankrijk maken zich zorgen over een toename van bekeringen tot de Islam onder Joden. Deze bekeringen worden actief aangemoedigd door Franse Moslims. In totaal zijn er zo’n honderdduizend Franse bekeerlingen tot de Islam, zowel Christenen als Joden. Het precieze Joodse aandeel hierin is niet bekend.

  Sammy Ghozlan, hoofd van het Nationale Bureau voor Waakzaamheid tegen Antisemitisme vertelt dat hij gevallen kent waarin hele families zich bekeren tot de Islam. Een ander voorbeeld is dat van een meisje van 15 jaar dat na haar bekering schreef ‘alle Joden moeten worden gedood’.

  Eén van de manieren waarop Moslims Joodse zieltjes winnen, is door sefardische Joodse jongeren ervan te overtuigen dat zij door hun achtergrond in Islamitische landen cultureel meer gemeen hebben met Moslims dan met Franse Christenen. De meeste sefardische Joden in Frankrijk komen uit Noord-Afrika, waar al zo’n tweeduizend jaar Joodse gemeenschappen bestaan. In veel gevallen leefden die gemeenschappen in harmonie met de omringende Moslims.

  Like

 7. delamontagne zegt:

  Uit het Franse proces tegen Souad en Abdelkader Merah, komen schokkende details
  tevoorschijn.
  Hun broer schoot in 2012 zeven mensen dood, waaronder drie Joodse kinderen.

  Verzengende haat tegen Frankrijk en Joden en een orgie van huiselijk geweld.
  Zo omschreef Anne Chenevat, een belangrijke getuige, de “Merah-gezin”.
  De moeder, gescheiden, 3 zoons en twee dochters.
  Mohamed Merah, de jongste van de 3 broers, doodde 7 mensen, waaronder 3 Joodse kinderen
  point-blank range en verminkte 6 anderen in de Zuid Franse Stad Montauban en Toulouse.
  Dit was tussen 11 en 19 Maart 2112.
  Hijzelf werd doodgechotwen door de veiligheidsdiensten 3 dagen later.

  De broers en zussen worden ervan beticht de moordpartijen te hebben beraamd.
  Abdelkader werd in 2012 gearresteerd, zijn broer vluchtte naar Algerije.

  Like

  • delamontagne zegt:

   De reden dat de getuigenis van Anne Chenevat
   belangrijk is komt omdat zij 6 jaar de partner was van de oudste broer,Abdelghani Merah.
   Volgens haar, gebruikte de moeder van de kinderen elektrisch draad om de kinderen ermee af-te-tuigen.
   Geweld onderling tussen de broers was dagelijkse kost: bij een gelegenheid bracht Abdelkade 7 steekwonden toe bij Abdelghani.

   Haat tegen NIET moslims en de Fransen was normaal en anti-semitisme werd als vanzelfsprekend beschouwd in dit gezin.
   Zodoende werd ik geregeld bespuugd en verwenst door Zuleikha [ de moeder ], als zijnde een smerig Frans wijf en een VUILE JODIN, aldus Chenevat.
   Zij was van geboorte Katholiek en had eens toegegeven aan de “Merah’s”dat ze een Joodse grootvader had.

   Ze ging bij de oudste zoon van dit gezin weg omdat hij verslaafd was aan alcohol en drugs.
   Ze voedde haar zoon, Theodore, alleen op.
   Abdelghani was het met z’n vroeger compagnon eens over de vooroodelen van het Merak gezin.
   “We groeiden allemaal op met het idee Frankrijk en de Joden te haten, dat is een feit”.

   Like

   • delamontagne zegt:

    Volgens hem radicaliseerde Abdelkader in 2006 samen met Souad [ de naar Algerije gevluchte broer !] en bezochten ze salafistische moskeeën en madrassas in egypte.

    Theodore Chenevat, de zoon van de gescheiden Anne Chenevat en Abdelghani Merah , de nu 21-jarige business and economics student – dat om hem te indictrineren in de Jihaad zijn oom, Abdelkader, hem vreselijke videoos van onthoofdingen door islamisten liet zien.

    Toen de raadgever van MahammedMerah’s slachtoffers, Elie Korchia, vroeg of men de twee broers zou moeten zien als “twee hoofden van een enkele terroristisch beest”!, antwoordde hij:”dat Souad, de gevluchte dan als de derde kop moest worden gezien en even gevaarlijk”.

    Michel Gurfinkiel & The Jewish Chronicle, 2017

    Like

 8. Jan zegt:

  Jengelende, zeurende jankende grootbeknegers in Parijs: Jullie witten hebben ons tot slaven gemaakt

  Like

 9. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE herblogden reageerde:
  Moslims are uitschot

  Like

 10. Astrid zegt:

  Een domme en laffe, maar vooral arrogante moslim schrijft dus een kladbriefje aan een Joodse meneer met daarop de verlichte opmerking ‘dat alle joden zullen sterven’. Maar, verdwaalde moslim, weet je dan niet dat je zelf ook aan de beurt komt? Erger nog: ook alle moslims zullen sterven. Wat je echter meeneemt aan geestelijke bagage na de dood, is het enige dat telt, want dat bepaalt op welke golflengte je terecht komt na de fysieke dood. En raad eens: moslims vertoeven allen in de allerlaagste sferen, samen met al die andere lieden die bij fysiek leven intolerant en gewelddadig naar anderen toe waren. En zo zullen moslims in hun eigen hel terechtkomen, puur vanwege hun eigen bekrompenheid en totale overmogen tot opbouwend samenwerken met elkaar en met niet-moslims. Benijd hen maar niet, want ‘zo onder’ is niet ‘zo boven’. Moslims zij gewoon extreem trage zielen, bij wie het innerlijke groeiproces en de innerlijke bewustwording nog wel even op zich laten wachten, want sinds Mohamed is er aantoonbaar nog weinig vooruitgang geboekt in die kringen. De arrogantie bij die lieden is dan ook een lachertje, ware het niet zo in en in triest.

  Like

 11. Henk.V zegt:

  Wees op jullie hoede en onthoudt deze stellingen:

  ”Met de miljoenen moslim immigranten haalt de politiek correcte EU het grootste contingent JODENHATERS uit de geschiedenis binnen.!”

  Door middel van de massa instroom van beoogde ” nieuwe islamitische medeburgers” zal de EU ook een einde maken aan bijna tweeduizend jaar christendom hier.

  De EU is gevaarlijker dan nazi Duitsland was::Er zullen meer antisemieten zijn , vijanden van het christendom en haters van Israël dan ooit te voren., dus wie op wil komen voor onze vrije samenleving ,vrije en rijke cultuur ,de Joden en Israël MOET zich MET HAND EN TAND verzetten tegen deze EU

  en tegen de politiek correcte overheden.!!!…..

  Geliked door 1 persoon

 12. Jan zegt:

  Franse antisemieten tegen komst Netanyahu

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s