Poetin en Assad hebben zijn leven gered

Screenshot_30

(Door: Pieter Bauwens)

In 2010 komt de Vlaamse pater Daniël Maes (we interviewden hem eerder hier op Doorbraak) aan in Syrië om er te helpen bij de heropbouw van het eeuwenoude klooster van Mar Yacub bij Qara, vlak bij de grens met Libanon. Pater Daniël besluit om voor ‘het thuisfront’ een dagboek bij te houden, dat hij met regelmatige tussenpozen mailt. Ondertussen zijn we zeven jaar later en groeiden die rondgestuurde mails uit tot een ooggetuigenverslag vanuit een land dat door een oorlog is verscheurd. En laat die dekselse Pater er dan ook nog eens een heel andere mening op nahouden dan wat de media in Vlaanderen over die oorlog in Syrië vertellen … De Nederlandse uitgeverij De Blauwe Tijger kwam op het idee om de verslagen te herwerken tot een boek, tot boeken eigenlijk. Deel 1 (2010 tot 2013) verscheen in oktober 2017.

Lees verder>>>
Doorbraak.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Syrië. Bookmark de permalink .

6 reacties op Poetin en Assad hebben zijn leven gered

 1. T.Troubadour zegt:

  Geheel juist in 2010 hebben wij uitgebreid syrie bezocht en hebben gezien hoe moslims en christenen samen woonden in vrede.OLV de moslimbeoeder Obama en de westerse wereld is dit land in een oorlog gestort en de grootste vluchtelingen stroom op gang gekomen sinds tijden.En die mr.O is de vredesnobelprijs uitgereikt zum kotzen

  Geliked door 1 persoon

  • MF zegt:

   En dan nu een grote bek hebben over Trump en Putin, die de zaak aan het opknappen zijn, en straks West-Europa moeten redden, omdat wij zijn verzand in ge-OH.

   Like

  • Asgard zegt:

   Het probleem met het Christendom zit m in het instituut (en), het instituut onder leiding van het Vaticaan heeft er een totaal zooitje van gemaakt, waardoor de mensen verder van het geloof zijn gekeerd, er is een totale ontkenning ontstaan door securalisatie binnen het Christendom,…als Christen heb je Jezus als je enige spiegel,..alles daarom heen gebouwd heeft totaal geen betekenis voor verdere geloof, de instituten dragen niet bij aan een gezonde Christendom, het brengt slecht afval tot zich, dat zien we in grote getale toenemen,..ongelovigen die toch op de eerste rij in een kerk of bordes zitten, die uit naam van Jezus spreken maar totaal geen geloof in hem hebben, misbruiken zijn naam voor eigenbelang(en),..als Christen heb je Jezus als het hoofd,….voor de rest is alles uit winst bejag en eigen belang voor Instituten die wel uit naam van Jezus spreken, maar geen geloof in hem hechten.

   Like

  • texel zegt:

   Klopt volkomen. In de tijd dat ik in Syria was kwam ik er achter dat Assad erg geliefd was, christenen, joden en arabieren normaal samenleefde,kerk, synagoge en moskee soms pal
   naast elkaar stonden, je de naam Israel niet noemen moest en dat het een verschrikkelijk leuk land was met voor ons westerlingen wel eigenaardigheden maar toch, vriendelijke mensen en een prachtige natuur. Het is te hopen dat dit land er weer bovenop komt, de mensen verdienen het.

   Like

 2. Rensk. zegt:

  Iedereen, die oorlogen ontketent krijgt de vredesprijs. Merkel is ook gehuldigd met een vredesprijs. Het is niet te bevatten hoe ziek.

  Like

 3. Sara Vos zegt:

  Dit bericht is geblokt door veiligheid systemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s