Turkse politicus: “Uittreding van Turkije uit de NAVO is al begonnen”

Screenshot_67

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

Turkije moet weg uit alle westerse super-organisaties zoals de NAVO en de EU. Ze heeft daar niets te zoeken.

Als je de Turkse linkse politicus Yunus Soner mag geloven, dan is een breuk van Turkije met de NAVO niet meer te vermijden. Volgens zijn inschatting dienaangaande is de uittreding van zijn land uit het verbond de facto al begonnen. Turkije heeft daar dan ook allang niets meer te zoeken. En eigenlijk had Turkije nooit in de NAVO mogen zitten. Want men kan er 100% van verzekerd zijn, dat de gezamenlijke acties van de NAVO tegen islamitische staten of organisaties (zoals bijv. tegen de Somalische piraten rond de Hoorn van Afrika) door Turkije bij voorbaat aan hen werden verraden.

Michael Mannheimer Blog

Want, ook nog vóór Erdoğan, de vernietiger van het kemalistische Turkije, gold voor Turkije het hoogste principe van de islamitische oemma: Solidariteit tegenover moslims staat ver boven iedere solidariteit tegenover niet-moslims – zelfs als men met de laatsten ‘bevriend’ is en de eersten helemaal niet kent.

Het NATO- lidmaatschap was de prijs, die de VS aan Turkije heeft betaald voor haar bereidheid op Turks grondgebied Amerikaanse militaire bases te mogen realiseren

Maar sinds Erdoğan´s kalifaat, sinds de ineenstorting van de mensenrechten in Turkije, sinds het begin van willekeurige arrestaties van echte en vermeende Erdoğan-critici, sinds de volledige re-islamisering van Turkije (Erdoğan liet in 10 jaar 17.000 moskeeën bouwen – terwijl Atatürk een vergelijkbaar aantal moskeeën liet opblazen), sinds de openlijke coöperatie van Turkije met islamitische terreurorganisaties zoals Hamas, ISIS,Al Nusra Front, etc., maar uiterlijk sinds zijn woedende en verwarde aanvallen tegen Europese landen als Nederland, dat hij de geest van Hitler in de schoenen schoof (terwijl Europa het slachtoffer van Hitler’s aanvallen was en Turkije (!) met Hitler een verbond had gesloten), was hij niet meer aanvaardbaar voor westerse overeenkomsten.

Het vrijwillige vertrek uit de NAVO moet nu het definitieve einde bewerkstelligen van het vooruitzicht van Turkije als lid van de EU

Westerse, in het bijzonder Duitse politici, die, zoals onlangs Sigmar Gabriel, de poort naar de EU voor Turkije nog steeds openhouden, hebben ze niet meer alle vijf op een rijtje.

Met een Turkije, dat, als het in de EU zou komen, het verreweg dichtst bevolkte (met naar verwachting in het jaar 2030 ongeveer 100 miljoen Turken) en het qua oppervlakte grootste land van de EU (783.562 km²) zou zijn, was het einde van de EU bezegeld. Of haar totale islamisering ingeluid – nog veel en veel heftiger en diepgaander dan dit reeds toch al het geval is.

Turkije als de rechtmatige opvolger van het Ottomaanse rijk is er nog steeds uitnemend in geoefend om landen en hele imperiums te penetreren – om ze tenslotte te beheersen.

Erdoğan plant een Ottomaans superrijk

Het Ottomaanse Rijk (ca. 1299 tot 1922), wiens  imperium “Erdoğan´s voorbeeld” is (de “Welt“) strekte zich op zijn hoogtepunt uit over een oppervlakte van 3,4 miljoen km² (EU: 4,4 miljoen km²). De plannen van Erdoğan overschrijden echter de grenzen van het toenmalige Ottomaanse Rijk nog vèrre:

Hij wil alle Turkse volkeren van om en nabij de 40 etnische groepen in zowel Centraal- en West-Azië als in Siberië en Oost-Europa, wier totale aantal iets van 180 tot 200 miljoen mensen bedraagt, in een nieuw, veel groter Ottomaans wereldrijk samenbrengen.

Zodoende zou zijn Groot-Turkije van de Balkan tot aan de westelijke grens van Cina (Oeigoerië) reiken en zonder twijfel een van de komende wereldrijken worden als hij met dit plan mocht slagen. Wat echter niet zeer waarschijnlijk is; aangezien noch Rusland, noch China enig belang hebben bij zo’n grote islamitisch-Turkse buurman.

(Michael Mannheimer)

____________________________________

Turkse politicus: “Uittreding van Turkije uit NAVO is al begonnen”

Tegen de achtergrond van de groeiende vervreemding tussen Ankara en westerse bondgenoten beschouwt Yunus Soner een breuk van Turkije met de NAVO als niet meer te vermijden.

Volgens de inschatting van de Turkse linkse politicus is de uittreding van zijn land uit het bondgenootschap al begonnen

Soner is vicevoorzitter van de links-nationalistische Turkse partij Vatan, die niet in het parlement vertegenwoordigd wordt. Sputnik vroeg de politicus of Turkije de NAVO zal verlaten. Die vraag komt te laat, antwoordde Soner.

“Turkije is al met het uittreden uit de NAVO begonnen.”

Om zijn bewering te bevestigen, wees hij er op dat de regering in Ankara haar afwijzende houding tegenover het onafhankelijkheidsreferendum van de Irakese Koerden “niet in het kader van de NAVO” heeft afgekondigd, maar na ruggespraak met Rusland, Iran en Irak.

Ook in zijn Syrië-politiek laat Turkije zich niet leiden door de strategie van de NAVO, maar eerder door gesprekken met Rusland, met Iran en – hoewel slechts indirect- met Syrië.

Dat de regering in Ankara in de Qatar-crisis heeft geweigerd deel te nemen aan de oprichting van een door de VS nagestreefde “soennitische NAVO” bewijst eens te meer dat Turkije van de alliantie wegdrijft.

“Ook als Turkije en de NAVO op militair en technologisch gebied verder samenwerken, wordt de Turkse buitenlandse politiek niet meer beslist door het lidmaatschap van de NAVO”, zei Soner.

Verdere voorbeelden voor de wederzijdse vervreemding zijn de provocatie met het portret van de oprichter van de Turkse Staat Mustafa Atatürk bij de meest recente NAVO-oefening in Noorwegen, waarna Turkije haar soldaten moest terugtrekken, en de verdere wapenleveranties van de VS aan de in Turkije verboden Arbeiderspartij van Koerdistan (PKK).

“Vandaar dat de vraag of Turkije uit de NAVO zou kunnen treden, niet meer actueel is”, aldus de politicus. Nu zou men zich veel eerder moeten afvragen welke uitwerking dit proces zal hebben op de bewapeningsindustrie en de andere coöperatieve terreinen tussen Turkije en de NAVO.

(Bron: Sputnik Deutschland)

Bron:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, NAVO, Turkije. Bookmark de permalink .

16 reacties op Turkse politicus: “Uittreding van Turkije uit de NAVO is al begonnen”

 1. Jade zegt:

  @Turkije
  Mooi zo, en schiet een beetje op!!!

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Helemaal mee eens.
  Erdowaan zei het al; democratie is als een tram, als je ergens naartoe wil stap je erop en als je er bent stap je uit.
  Dat heeft hij duidelijk laten zien

  Like

 3. Yarrakhans zegt:

  Erdogan kwam in 2002 met de steun amerika en europa aan de macht zijn opdracht was ATATURK /KEMALISTEN EN NATIONALISTISCHE TURKIJE vernietigen maar het is amerika en Europa niet gelukt Turkse nationalisten en kemalisten hebben weer de macht in Turkije 👑👉💥fuck eu,usa en nato

  Like

 4. Marc zegt:

  Dat is nog eens goed nieuws!

  Like

 5. Turkije verwijdert zich verder van het westen met Russische wapendeal

  Gisteren meldde persbureau Reuters dat Turkije een grote wapendeal met Rusland gesloten had. Daarmee verwijdert het land zich opnieuw verder van het NATO-bondgenootschap, aangezien deze wapens niet in NATO-systemen kunnen worden geïntegreerd.

  Lees verder >>>> http://valkyries.nl/turkije-verwijdert-zich-verder-van-het-westen-met-russische-wapendeal/

  Like

 6. Aegolius cs zegt:

  **Maar sinds Erdoğan´s kalifaat, sinds de ineenstorting van de mensenrechten in Turkije, sinds het begin van willekeurige arrestaties van echte en vermeende Erdoğan-critici, sinds de volledige re-islamisering van Turkije (Erdoğan liet in 10 jaar 17.000 moskeeën bouwen – terwijl Atatürk een vergelijkbaar aantal moskeeën liet opblazen), sinds de openlijke coöperatie van Turkije met islamitische terreurorganisaties zoals Hamas, ISIS,Al Nusra Front, etc., maar uiterlijk sinds zijn woedende en verwarde aanvallen tegen Europese landen als Nederland, dat hij de geest van Hitler in de schoenen schoof (terwijl Europa het slachtoffer van Hitler’s aanvallen was en Turkije (!) met Hitler een verbond had gesloten), was hij niet meer aanvaardbaar voor westerse overeenkomsten.**

  Tja, daar zit je maar mooi. EU (Merkel) en NAVO na zo’n “uitglijder” :

  https://nos.nl/artikel/2203287-turkije-haalt-militairen-bij-navo-oefening-terug-na-blunder-noorwegen.html

  Hitler heeft slecht één gezicht, door zijn daden verkregen doch de voetsporen van de ander zijn zeer herkenbaar.

  Like

 7. duinsnip zegt:

  En zo komt de al 2500 jaar geleden voorspelde alliantie tot wording, Ez.38-39. En nog maar volhouden dat God niet bestaat en dat de bijbel,een sprookjesboek is. Laat me u uit de droom helpen, de bijbel is Gods waarheid, evenals Zijn aanbod van genade in Zijn Zoon, Jezus Christus. Dat aanbod geldt zowel de volken als Israel maar heeft een beperkte geldigheid. Spoedig zal alle tegenstand uit de weg worden geruimd en zal het aanbod van vergeving en eeuwig leven worden ingetrokken. Beslis dus heden wie u dienen wil.

  Like

 8. Marian zegt:

  Oprotten, goed nieuws.

  Like

 9. Edgy Veggie zegt:

  Dit is op The Edgy Veggie herblogd.

  Like

 10. Rookmelder zegt:

  Erdogan is gevaarlijk en in wezen een labiele despoot. die -geo-politiek meerdere partners heeft en aan het lijntje houdt, wat hem voor velen dus onbetrouwbaar maakt. Het enige wat voor hem telt is -alleen- macht en hoe kan ik mijn rijk zo snel en goed mogelijk uitbouwen, dat is de basis van zijn partnerkeuze en op termijn zal hem dat opbreken.

  Like

 11. carthago zegt:

  Allah geitenneukers nog aan toe , wat een opluchting dit nieuws.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nietwaar? Let wel: Het wordt verkondigd door een politicus, die niet eens in het parlement zit, en wiens partij dus geen invloed kan uitoefenen.
   Hopelijk heeft hij het wèl bij het rechte eind!

   Like

 12. Bas zegt:

  Mogelijk wenst Erdogan niet dat Europa de baas over Turkije speelt. Bovendien heeft Erdogan aspiraties aan de leiding te staan van een islamitische expansie drift.

  Like

 13. Dolf Rassens zegt:

  Wat een opluchting ! Wist dit niet, maar zit me allang op te vreten dat ze dat land er niet allang uitgedónderd hebben…En allemaal door die stomme Yanks en die walgelijke Duitse politiek !
  Als ze in die hoek per se een NAVO-bastion moeteh hebben laten ze Griekenland dan vol zetten met vliegvelden en militair spul ! Helpt de economie daar ook weer omhoog ! En dan gewoon bruusk, in sneltreinvaart, alles afkappen en naar de andere kant van de Egeïsche zee !
  Kijken hoe lang Erdogan overweg blijft kunnen met vriendje Poetin ! Wordt genieten !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s