Zweden: God vanaf Pinksteren alleen nog maar een “het” – hoe zit het met Allah?

Screenshot_72

Genderwaanzin: worden weldra ook de beelden overgeschilderd die God als man laten zien? 

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Sommige nieuwsberichten moet je tweemaal lezen om ze te geloven. Zo kopte gisteren de “Welt”: “Zweedse protestanten maken van God een ´het´” – en verklaarde verder: “In Zweden dienen geestelijken vanaf volgend jaar bij de godsdienst alleen nog gender-neutrale begrippen te gebruiken wanneer ze van God spreken.”

De regeling dient heel toepasselijk met Pinksteren in werking te treden en voor alle leden van de 6,1 miljoen leden tellende Zweedse Evangelische Kerk verplichtend te zijn.

Op enkele plaatsen in de kerk is nog sprake van een restje verzet. Mijn tip aan de verzetsmensen:

Zweden is trots op zijn status als immigratieland. In de grote steden van het land, Stockholm, Göteborg en Malmö, vormen de moslims in enkele stadswijken meer dan 60% van de bevolking, zijn dus na de protestanten de op één na belangrijkste religieuze groep in het Refugees-Welcome-land.

Tegelijkertijd benadrukken de Zweedse protestanten steeds maar weer dat moslims en christenen in dezelfde God geloven. Net zoals ze vinden dat de invoering van de gender-doctrine een algemeen maatschappelijk verlangen is. Solo-optredens zijn hier dus uiterst contraproductief. Ik zou dus heel duidelijk maken:

Zodra ook de moslims met de protestanten één lijn trekken en Allah vanaf Pinksteren volgend jaar alleen nog maar sekseneutraal als “het” behandelen, doe ik ook mee!

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "gender", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allah, Christendom, cultuurrelativisme, Islam, Krankzinnigheid, Linkse christenen, linkse gereformeerden, meningsdictatuur, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

40 reacties op Zweden: God vanaf Pinksteren alleen nog maar een “het” – hoe zit het met Allah?

 1. paulzwueste zegt:

  Hier zien we dus weer eens héél duidelijk “hoezeer” het steeds “gedogen” van de islam plus het prediken van de “eucomenische gedachte” fataal worden voor de blanke Zweedse samenleving.
  De islam pakt de Zweden helemaal in met precies datgene wat het socialistische Zweden denkt te moeten gebruiken om vredig en harmonie met de islam te kunnen samenleven.
  Typisch het falen van socialisten die alles wat zij bedacht hebben zien verpulveren.
  Het ridicule is echter dat alles wat socialisten hebben bedacht voor rekening komt van rechts.
  Dit omdat links alléén maar parasiteert op de werkende samenleving.
  Vroeger was de situatie nèt andersom en produceerde links datgene wat rechts soupeerde.
  Nu is de situatie totaal tegenovergesteld.
  Links parasiteert op datgene wat rechts produceert.

  Bovendien importeert links nu massaal nietsnutten en doodsvijanden, die onderhouden moeten worden door rechts.
  Hoog tijd dus om links te vernietigen…!

  Geliked door 1 persoon

  • Anneke zegt:

   Links is in héél Europa al véél te lang aan de macht. Het zijn de trollen van de NWO-elite achter de schermen.
   De twee wereldoorlogen zijn eveneens ontstaan door het NWO-plan.
   Blijf hopen op een als noch goed verloop en dat er een gigantische politieke ommezwaai gaat komen, in alle (west) Europese landen. Mijn aandacht richt zich nu vooral op de voormalige Oostbloklanden.
   Méér en méér een duidelijk Oost-Europees protest tegen de islamisering van ons continent. Enorme ervaren politiek ouwe rotten, hebben een aantal decennia onder het socialistische juk gebukt moeten leven. HEEL bewust…

   Geliked door 1 persoon

 2. Peacepipe zegt:

  Als je er van uit gaat dat moslims en christenen in de zelfde God geloven, dan begrijp ik niet dat er overal moskeeën gebouwd moeten worden. Ze kunnen toch gewoon naar de kerk van de christenen! Daar heb je ook nog soorten in, dus wat wil je nog meer? Zou een heleboel ellende schelen!

  Like

  • Rene Kampers zegt:

   De europese bevolking buiten uitzondering heeft al een tijdje zijn geloof in God verloren omdat zij begonnen na te denken en niet meer in sprookjes geloven . Moest er inderdaad een opperwezen bestaan , rechtvaardig , liefdevol voor zijn schepselen , dan was er geen spraake van Islam , trouwens die religie zou niet eens bestaan, Moest de bevolking nog geloven zoals 60 jaren geleden dan zou nooit ofte nimmer die Islam vaste voet hebben gekregen. Dat is het probleem met Thailand, waar ik al een tijdje woon. Het Bhoedisme is bij die bevolking diep ingeworteld . Islam maakt daar geen kans Moslims en kopvodden zijn daar een zeldzaamheid!

   Geliked door 1 persoon

   • Anneke zegt:

    De islamisering van de wereld, in ons geval Europa is pure politieke opzet. Het joden- en christendom moeten van de NWO-maffia lam worden gelegd.
    Denk aan de ideologie van A. Hitler, zo’n tachtig jaar geleden. Toen waren voornamelijk de joden de klos, nu is al een tijd het christendom aan de beurt. Op een sluipende, onzichtbare wijze wordt deze religie de das omgedaan. Dóór (o.a.) zo’n vijf decennia islamisering van ons continent en méér en méér seculier (openbaar) onderwijs.
    Steeds meer zogenaamde sociale en maatschappelijke vrijheden, doen ons nu de strop om…

    Like

  • Anneke zegt:

   Allah is SATAN…De god van het verderf, de zoveelste ANTI-christ en de koning van de misleiding. Met het 666-stempel op het fig. voorhoofd, of hand.
   Véél christenen beseffen niet wie hun God is.
   Véél christenen weten feitelijk niets van de geschiedenis van dat kleine democratische land in het Nabije-Oosten, dat de naam Israël draagt. Het merendeel van de PKN-dominees preken hier niet over. OOK de protestante kerken lopen niet zonder reden leeg.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Hallo Anneke.
    Volgens jou wordt het Christendom op een sluipende manier de das omgedaan….?
    Hoe rijm je dan de openlijke overgave van de machthebbers van de rooms Katholieke Kerk aan Mekka…?
    Voorbeelden te over van een innig kussende Paus die de moslimhotemetoten in het Vaticaan ontvangt, al roepend dat wij dezelfde God hebben, de God van de vervloekte onderwerping dus…
    Terwijl hij donders goed weet dat diezelfde islam de doodsvijand van zijn Kerk is en zijn gelovigen doodt daar waar zij maar kan…!
    99% Van alle Kardinalen, Bisschoppen, Pastoors, kapelanen tot en met de kleinste misdienaars, zijn vol lof over de islam-doctrine en prediken dat onze ouwe bekende God nu maar Allah moet heten, en dat de islam een godsdienst van vrede is.

    Dat noem ik geen sluipende das meer, maar ’n bewust door hogerhand geprogrammeerde overgave aan de islam !
    De Christelijke wereld in West Europa met zijn lege kerken en kloosters, doelloze bisschopspaleizen en lege collectezakjes, heeft ons bewust verraden aan de islam en werkt vol op mee met de hogere machten, juist omdat de volkeren zich hebben afgewend van de Kerk en omdat die Christelijke Kerk met al zijn tentakels verweven zit in de netten van de Rothschilds, et cetera

    Geliked door 1 persoon

   • Paul Cock zegt:

    Anneke, de kristenen staan helemaal vooraan in de rij om te zeggen dat Allah gelijk is aan hun God (of moet ik “Het” zeggen). De Abrahamistische religies staan te popelen om samen met de islam onze seculiere gemeenschap aan te vallen, en de oude plaats van de godsdienst terug op te eisen. Zie je dat dan niet? Het zijn bondgenoten aan het worden.

    Geliked door 1 persoon

 3. Petra DeBoer zegt:

  Niet te geloven en compleet van het padje.

  Als God, onze vader, niet meer welkom is in het midden van de christelijke Zweden dan dwingt hij ze niet om in hem te geloven en neemt de duivel het over en de resultaten daarvan hebben we al meegekregen. Elk mens heeft een vrije wil gekregen en kiest zelf voor het goede of het kwade.

  Like

 4. Charles Martel zegt:

  Ja allaah, het is groot! Psychotisch: 5000 jaar geleden sneden de priesters van Astarte in het Midden Oosten hem gewoon af. Dat is genderneutraal. We zijn terug in de Steentijd!

  Like

 5. Ad zegt:

  Natuurlijk is god ‘het’. Dat is logischer dan dat god een hij of een zij zou zijn. God is oneindig en is ondenkbaar en onkenbaar, god is metafysisch en transcendent dus kan je god geen man of vrouw noemen want als man houdt hij dan op bij het vrouwelijke en omgekeerd natuurlijk ook, god is dan dus niet oneindig. Het is een lachwekkende en treurige vertoning dat deze evangelische zweden via deze genderneutrale trend tot ‘het’ komen wat betreft hun godsbeeld. Het is ingegeven door goede bedoelingen en onbegrip vrees ik want van enige transcendentie is niets te merken bij deze protestanten.

  Like

 6. MF zegt:

  Gender-neutraal? De ultieme dood verklaring van het individu.

  Like

 7. Rookmelder zegt:

  De Zweedse protestanten zijn compleet van het padje af, de gevolgen laten zich raden, maar dan ook niet meer op hulp roepen of van anderen bijstand verwachten.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Het wordt de hoogste tijd dat de omringende landen een hoog hek om Zweden heen gaan zetten, zodat we zeker weten dat al die gekken daar in hun ‘eigen’ land blijven !!
  We moeten er echt voor zorgen dat er niemand kan ontsnappen !

  Geliked door 1 persoon

 9. koddebeier zegt:

  🙂 hoe zit het met Allah? 🙂 Dat wordt dus hetakbar. 🙂

  Like

 10. Harry zegt:

  Een van de laatste zinnen trof me bijzonder n.l. ,

  ” Tegelijkertijd benadrukken de Zweedse protestanten steeds maar weer dat moslims en christenen in dezelfde God geloven ” .

  Wat is dat nou , proberen de laffe sukkels alvast hun nek te redden door de mossels wat op hun mouw te spelden ? Het kweken van een vrijgeleide voor slechtere dagen ?
  Zijn ze écht zo gek ?
  Of is het christendom zó gevarieerd dat alle zienswijzen binnen hun kader vallen ?
  Als dát waar is , dan is het toch ook een vreselijk ratjetoe , daar .
  De een noemt allah een maangod , volgens de andere is het dezelfde als de standaardgod .
  Wie heeft er nou gelijk ?

  Blij dat ik er geen deel van uit maak , van die verwarde club .
  God helpe je over de brug zeg , als je daar wat van wil snappen !

  Geliked door 1 persoon

  • MF zegt:

   Hier zie je die walgelijke demagogie (verwarring zaaien) van de multi-culties….

   Like

  • boorzalf zegt:

   Die Zweedse protestanten zijn gewoon het padje kwijt.

   Like

  • Rookmelder zegt:

   @Harry, gezien jouw eerdere reacties over het geloof, aan gevuld met je reactie hierboven, begrijp ik dat het verwarrend voor je is, logisch, zoveel zienswijzen, maar de Zweedse protestanten verloochenen dus hun God om goodwill te kweken tegenover hun naasten,(moslims), zoals jij al vermoede. Maar kort, puur uit interesse verdiep ik me de materie wat mens en div. geloven beweegt, zo ook de islam ! God is een naam, afhankelijk van de taal, net zoals Lord, GB, Gott, GER, Dios, ESP, Diue, FR is Allah dus God in het Arabisch. En Allah heeft geen zoon gehad, die is dus ook niet aan het kruis gestorven, en evenmin uit de doden opgestaan !
   De conclusie is: Allah is dus niet de hemelse God waar de Bijbel over schrijft en waar hier tijdens de kerstdagen de geboorte van zijn zoon Jezus wordt herdacht ! Ook hier willen de moslims absoluut niets van weten, dus de slapzakken passen zich hier dan maar aan.(denk aan kerstboom verwijderen, een feeststol, wimterfees etc.) Maar goed, je kan het nog veel verder verklaren en onderbouwen, maar hier hou ik het even bij, ervan uitgaand dat e.e.a.je wat duidelijker geworden is. Heb je -nu- nog vragen, dan hoor ik het wel…..

   Like

  • Paul Cock zegt:

   Ja hoor Harry, de Christelijke elite, wil samen met de Muslims als bondgenoten het oude machtsplaatsje van de godsdiensten in onze samenleving terug veroveren. Maar ze nemen een wolf in schaapsvacht in hun midden.

   Like

 11. delamontagne zegt:

  Zouden die “nieuwe” Zweedse predikers/prediksters/ prederikinnen [onz] ook nog weleens in hun PREKEN het woord:
  “BARMHARTIGHEID gebruiken ?

  als ik zo dat nieuws uit Zweden lees heb ik het idee dat ze met önbelangrijkere” dingen bezig zijn.
  In één van hun volgende Preken zal het wel gaan over:
  “IEDER VOOR ZICH,, god VOOR ONS ALLEN”.
  Verschrikkelijk land.
  * * *

  Uit de Zweedse Krant:
  //
  Als je sperma op je gezicht en op je kleren hebt, kom dan niet bij mij langs, “zei de vrouw tegen de vrouw die net was verkracht en mishandeld door maximaal twintig “mensen”, in een trappenhuis in Fittja.
  Er was niemand in deze zuidelijke buitenwijk van Stockholm die het slachtoffer wilde helpen, meldt Metro.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Meer details zijn gepubliceerd over deze vreselijke verkrachting die plaatsvond in augustus van vorig jaar in een trappenhuis in Fiitja, een buitenwijk van Stockholm.
   De vrouw werd verkracht door 20 “mensen” en geslagen.
   Een buurman die had gezien wat er was gebeurd, deed opzettelijk alsof er niets was gebeurd.
   Hij verklaarde tijdens zijn verhoor dat hij tegenwoordig vooral had geleerd “niets te zien en niets te horen”, ter zelfbescherming !
   Toen de vrouw na de verkrachting hulp zocht, belde ze bij een appartement aan om hulp te vragen en de politie te laten waarschuwen.
   Maar degene die open deed, negeerde haar en wees in plaats daarvan naar de deur met zijn vinger om van haar af te zijn……….
   Dat is wat de -krant “Metro” schrijft.
   De vrouw gaat dan naar het centrum van Fittja om hulp te vragen.
   Daar krijgt ze te horen dat ze VIES is ! .
   “Een totaal onbekende zei haar vertellen dat ze walgelijk vies was en dat ze sperma in haar haar had”, zei de politie.
   Ze probeerde ook hulp te krijgen bij een medewerkster van de metro.
   Maar die trok zich niets aan van de situatie van de vrouw.
   Toen nam de vrouw de metro naar het centrum van Stockholm om hulp te vragen.
   Verschillende mannen zijn nu aangeklaagd voor zware verkrachting.
   Ze hebben ook, volgens de aanklager, de verkrachting gefilmd en moesten er tijdens de verkrachting vreselijk om lachen

   ZWEEDSE KRANT:
   https://nyheteridag.se/du-ar-acklig-ingen-i-fittja-ville-hjalpa-den-gruppvaldtagna-kvinnan/

   Like

 12. ReaGluurder zegt:

  ‘God’ als mens is een hersenspinsel van de primitieve mens. Voor mij is er maar 1 opperwezen; Moedertje Natuur, een spiritueel ‘iets’.

  Like

 13. Merel zegt:

  Merel God wordt Gij genoemd en Gij is onzijdig

  Like

 14. Merel zegt:

  Jezus leerde ons het Onze Vader Onze Vader die in de hemelen zijt Uw naam worde geheiligd
  Uw koningkrijk kome ……………………Onze Vader zegt Jezus dat is in ieder geval geen moeder

  Geliked door 1 persoon

 15. Rene Kampers zegt:

  In ieder geval , ik weet het natuurlijk niet met zekerheid en ik wil geen gelovige ziel beledigen maar heeft Jezus niet gezegd “”laat de kinderen tot mij komen”” was dat geen teken tot pedofiele neigingen !

  Geliked door 1 persoon

  • M. zegt:

   Nee dat was geen pedofiele neiging. Anders zou er niet gezegd zijn ..”wie er aan de kleintjes komt kan beter een molensteen om de nek binden en zich laten afzakken in de zee”
   Klinkt niet echt of hij de kindertjes wat wil aandoen of wel?
   Het is maar net wat de mensen er in willen zien want de tekst spreekt voor zich.
   Laat de Nederlanders zich liever druk maken om zichzelf want wat accepteren we hier allemaal pedofielen en kind huwelijken?
   Seksuele voorlichting aan zeer jonge kinderen om ze aan de zieke wereld aan te passen?
   Het interesseert de mensen al jaren niet daarom word alles een etterend gezwel wat gestaag door groeit en vooral onze kinderen zal treffen.
   Men zeikt het liefste de mensen af die zich daar allemaal niet schuldig aan maken ipv van te zeiken tegen mensen die zich er wel schuldig aan maken.
   Net als dat men geen moer geeft om de onschuldige mensen die afgeslacht worden bij duizenden omdat ze geloven in een ander niet tot last mogen zijn.
   Kut natuurlijk, mensen die een ander niet tot last mogen zijn.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s