Anderstalige leerlingen mogen moedertaal spreken op speelplaats (en in de klas!). “Zo voelen ze zich beter”.

Screenshot_85

(Door: Jens Vancaeneghem)

Leerlingen die thuis een andere taal spreken dan het Nederlands, mogen die ook gebruiken op de speelplaats en zelfs in de klas. Dat staat in een nieuwe leidraad waarmee het Gemeenschaps­onderwijs (GO!) dit schooljaar aan de slag gaat. “Door positief met die talen om te gaan, voelen leerlingen zich beter op school en leggen ze makkelijker de brug naar het Nederlands”, klinkt het. Ook het Katholiek Onderwijs wil meer aandacht voor moedertalen op school. De N-VA is vierkant gekant tegen het initiatief.

Lees verder>>>
(h/t “Heer M”)
Nieuwsblad.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vlaanderen, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

41 reacties op Anderstalige leerlingen mogen moedertaal spreken op speelplaats (en in de klas!). “Zo voelen ze zich beter”.

 1. MF zegt:

  Mag er door autochtone kinderen ook Vlaams worden gesproken, of is dat kwetsend?

  Geliked door 3 people

 2. Anneke zegt:

  Alle grenzen zijn inmiddels los.. Wijd open gezet; letterlijk en figuurlijk.
  Zo wordt er een gigantische Babylonische spraakverwarring tot stand gebracht.
  Kinderen weten zo op heel jonge leeftijd niet meer waar ze aan toe zijn. Dit beloofd niet veel goeds…Nou ja, het westen is toch al zo goed als VER LOR EN. Overgegeven aan de eisen van de islam-gekken. Heb nu zelf een diep teiltje nodig, wordt er niet goed van. De maag keert zich om.

  Geliked door 2 people

 3. Yvonne zegt:

  gezellig iedereen zijn eigen taal, we wonen hier in Nederland en daar wordt ( nog )Nederlands gesproken, leuk om nederlandse kinderen buiten te sluiten die daar niets van verstaan
  ik vind het onbeschoft om in je eigen taal te spreken, maar ja eerdaags zijn er bijna geen nederlandse kinderen meer, dan kunnen ze zich uitleven
  en dan zo voelen ze zich beter, belachelijk, en later met een baan zoeken (haha) zal de werkgever blij zijn dat ze slecht Nederlands spreken of de werkgever spreekt ook Arabisch, is wel zo makkelijk

  Geliked door 2 people

 4. Rensk. zegt:

  Misschien een idee voor de politiek om anderstalige leerlingen met name moslimsleerlingen gewoon lekker thuis te laten blijven. Voelen ze zich nog beter thuis. Hoeven ze ook niet in de buurt te komen van andersgelovingen of niet gelovigen. En zodra ze 18 zijn de bijstand in. Voelen ze helemaal thuis. Kunnen we nog meer doen om het ze naar de zin te maken? Roept u maar.

  Geliked door 1 persoon

 5. Thoth zegt:

  Daar hebben ze waarschijnlijk nooit gelezen over het onderzoek wat enige decennia in GB is uitgevoerd. Daarbij waren de kinderen die opgevoed waren in hun persoonlijke taal veel minder in wiskunde, natuurkunde, engels. enz. Zij werden uiteindelijk… de onderklasse.

  Geliked door 1 persoon

  • hendrikush zegt:

   Linkse onderwijskundigen hangen de ideologie aan dat zowel de zwakke als de sterke leerlingen beter af zijn als ze met elkaar in de klas zitten. “Samen naar school” heet dat. Jammer dat de schoolpraktijk anders uitwijst maar daar hebben Onderwijs- en Maatschappij-vernieuwers geen boodschap aan. Schuld van rechts en onderwijzers.

   Geliked door 2 people

 6. Jean zegt:

  En als examens zijn mogen ze zich onder elkaar helpen “in hun taal” anders zouden ze eens gebuisd kunnen worden…..
  In Vlaanderen zijn die linkse ziekelijke ratten echt volledig het noorden kwijt, hopelijk halen de Vlaamse ouders hun kinderen weg in dergelijke verziekte scholen want daar valt toch niets te leren.
  De oplossing zou beter zijn: stuur dat vreemd zootje terug naar landen van herkomst dat geeft ons Vlamingen een win-win situatie nl. veel minder onkosten en veel meer veiligheid.
  Hopelijk geven ALLE Vlamingen hun stem aan het Vlaams Belang zodat er snel een einde gemaakt kan worden aan die ziekelijke toestanden in ons land.
  Nu dubbele nationaliteit definitief schrappen.
  Nu stoppen met geld te verknoeien aan vreemdelingen,
  Nu een massa politieke lafaards en landverraders opsluiten voor de rest van hun leven.
  Nu van Vlaanderen een Republiek maken en een massa ambetantenaren hun C4 geven zonder oprotpremies.
  Nu Onze Westerse Seculiere Gemeenschap Redden.

  Geliked door 1 persoon

 7. spoorinmiddelsbijster zegt:

  Wat een ongelofelijk belachelijk nieuws. Ik ga i.v.m.mijn humeur niet eens hele artikel lezen. Ik vraag me 1 ding af, zullen Nederlandse kinderen zich ook prettiger voelen in de klas en op het schoolplein als daar fijn allerlei talen gesproken worden die de Nederlandse kinderen niet verstaan? Ach wat, niet echt interessant hoe Nederlandse kinderen in Nederland zich voelen, wat belangrijk is, is dat die ongewenste indringers en hun koters, zich prettig voelen dat is wat telt. Ziek is het.

  Geliked door 1 persoon

 8. Cathja zegt:

  Dan ga ik er vanuit dat al deze kinderen op termijn naar hun thuislanden terugkeren. En dan is het inderdaad handig als je je eigen taal (nog) spreekt.
  Zouden deze kinderen allemaal hier blijven en hier een toekomst moeten opbouwen, dan is de taal uit het land van herkomst verleden tijd, en moet er stevig ingezet worden op de NEDERLANDSE TAAL. Hoe willen ze hier anders ooit een opleiding met succes volgen en afronden?

  Maar……, van mij mogen ze allemaal huiswaarts keren. Nederland puilt uit zijn voegen met al dat jonge vreemde grut, waarvan de ouders in high-speed nog veel meer nakomelingen proberen te krijgen.
  Voor al deze mensen zal er geen plek zijn op de arbeidsmarkt, zéker niet als de mens ooit grotendeels vervangen gaat worden door robots. Van vergrijzing en een tekort aan arbeidskrachten is dan al helemaal geen sprake meer.

  En……Nederland voor de Nederlanders!

  Geliked door 1 persoon

 9. tjonge zegt:

  dacht dat ze in nederland achterlijk waren maar de belgen gaan daar in het kwadraat overheen ???
  steek die witte vlag maar omhoog belgie, u bent duidelijk al volledig gecapituleerd…….
  nu alle autochtone belgische dames nog in een boerka, dan is het cirkeltje rond….

  Geliked door 1 persoon

 10. ReaGluurder zegt:

  Meen dat in Antwerpen 3/4 van de nieuwe basisschoolleerlingen arabisch spreekt! Beloofd veel!!

  Geliked door 1 persoon

 11. Jan zegt:

  ‘Door positief met die talen om te gaan…’

  Juf: Ahmed, lees jij eens de eerste alinea van dit verhaal.
  Ahmed: Kapa çeneni, aptal, ben uykum

  Geliked door 2 people

 12. louis-portugal zegt:

  Geweldig idee.
  Nu ook onze kinderen verplichten buiten engels enz. nog marokkaans, arabisch, farsi enz. te leren.
  Des te sneller kunnen we islamiseren.

  Geliked door 1 persoon

 13. Aegolius cs zegt:

  **Dat gaat volgens Koen Daniëls, de onderwijsexpert van de N-VA, veel te ver. ‘We geven als samenleving constant het signaal dat de kennis van het Nederlands dé manier is om aan een diploma te raken’, zegt hij. ‘Als je leerlingen op school dan ook van alles laat doen in hun eigen taal, zeg je eigenlijk dat het weinig uitmaakt.’
  Daniëls wijst er ook op dat veel van de voorbeelden die in de tekst van het GO! staan, simpelweg onhaalbaar zijn. ‘Als je tien verschillende nationaliteiten in je klas hebt, kan je al die talen toch niet aan bod laten komen?’
  Volgens het GO! gaat het slechts om handvatten en kan elke leraar eruit putten, naargelang de realiteit in de klas. **

  http://www.standaard.be/cnt/dmf20171126_03209013

  Moedertaal is de bron van kindstaal en cultuuroverdracht. Zelfs met een tussentaal, Esperanto, overigens zeer vooruitstrevend, is politiek/cultuur neutraal bedoeld.

  Taal/cultuur/juridisch en politiek integratie zal een lange weg zijn voor de overheid die zichzelf daarmee en ons heeft opgezadeld.

  Weet u nog D666 Pechtold: als u, uw buren niet verstaat, leert u hun taal?!

  Like

 14. Theresa Geissler zegt:

  Ja, ja! En waar blijven de NEDERLANDSTALIGE leerlingen in dit soort beredeneringen?
  Nergens zeker, zoals gewoonlijk?
  Het is nog steeds hún land en hún onderwijs, maar dat telt duidelijk niet!
  Weg-met-ons, is het devies!

  Geliked door 1 persoon

 15. Sjaak zegt:

  Daarmee ze achterbaks over de Nedriglanders heen kunnen vallen !
  Ziek-zieker-het ziekste (s)linkse smeerlappen !

  Geliked door 1 persoon

 16. Marc zegt:

  Het gaat er niet zozeer om een absurd voorstel als inderdaad absurd af te serveren als wel dat zij, die voorstellen doen gericht op degradatie en liquidatie van de dominante cultuur. gearresteerd en berecht dienen te worden.

  Voor zover de rechtstaat in dermate door politiek-correct denken gecorrumpeerd is geraakt, dienen arrestatie en berechting voor een volksrechtbank hun beslag te krijgen.

  Like

 17. M. zegt:

  Dat het uit de katholieke hoek komt dat men alles doet om de nieuwkomers vooral niet te laten integreren is niet zo verassend.
  Er is nooit wat goeds uit die hoek gekomen.
  Net zo niet verassend als dat de mijter de vluchtelingen de hoop van de toekomst noemt.
  .

  Like

 18. Tistochwat zegt:

  O, moeten de ‘anderstaligen’ zich ‘beter voelen.?
  En de blanke kinderen dan? Hebben die ook nog iets in te brengen?

  Ik zou me als blank kind heel ongelukkig hebben gevoeld als ik tussen die koeterwaals blatende vreemdelingen had moeten zitten!

  Like

 19. Stef zegt:

  Waar is de inburgering gebleven? Nu de taak aan ons om in te burgeren.

  Like

 20. Sabeltant zegt:

  Misschien dat die school de klassen ook kan opdelen in etniciteit?
  Dat voorkomt ook heel veel problemen.

  Eerlijk gezegd wil ik mijn kinderen helemaal niet blootstellen aan een in mijn ogen achterlijke cultuur.

  Like

  • Jean zegt:

   Veel Vlaamse én Nederlandse ouders zullen hun kinderen weghalen uit dergelijke verziekte scholen en gelijk hebben ze. Hopelijk krijgen dergelijke scholen snel hun C4 en moeten ze de sleutels inleveren.
   Walgelijk hoe linkse ratten kruipen en likken om de postjes en de poen, daar geven ze voor zelfs mohamed een zoen, om kotsmisselijk van te worden.

   Like

 21. Bas zegt:

  Je vraagt je af, hoe de andere / overige leerlingen zich voelen. De klooof wordt al maar groter en groter.

  Like

 22. Pietersen zegt:

  Wat een flauwekul. De kinderen voelen zich echt niet ‘beter’. Bovendien is het van ondergschikt belang dat zij zich dan beter voelen.
  Dit helpt juist niet mee aan integratie. De Nederlandse taal worden zij nooit goed machtig zowel in woord als geschrift, en ook zullen zij in de toekomst meer omgaan met met mensen van islamitische achtergrond omdat zij daar zo lekker Turks, Marokkaans oid mee kunnen babbelen.

  Like

 23. Pieter zegt:

  Vrij apart dit. Onze kinderen spreken thuis nederlands en op school duits. Op de Kindergarten werd ons verzocht thuis geen duits met ze te spreken zodat zij onze fouten in duits niet over zouden nemen. Werkt perfect dat systeem. Ook andere NL kinderen bij hen opschool doen dat zo. Onderling spreken ze wel duits, ook op school. Ze spreken duits als n duitser en nederlands als n rotterdammer. Perfect toch?

  Like

 24. tjonge zegt:

  ik voel me nu al regelmatig een vreemde in eigen land als ik door mijn dorp of supermarkt loop want hoor allerlei talen behalve nederlands, maar daar gaan de belgen nu nog ff een schepje bovenop doen als ze de kans krijgen ?
  .
  het moet toch zeeeer kwetsend zijn voor alle vreemdelingen hier om dat vreselijke nederlandse taaltje te moeten aanhoren ?
  .
  misschien beter alle talen afschaffen en 1 globalisten-taal ontwerpen, want talen zijn zo vreselijk nationalistisch, toch ?

  Like

 25. MF zegt:

  Misschien voelen ze zich nog veel beter in Saoedie Arabie…

  Like

 26. Glockie17c zegt:

  Is wel zo fijn voor de kinderen dat ze de leerkrachten en andere kinderen helemaal verrot kunnen schelden in hun eigen taaltje …… toch !!!???
  Ja ja er zitten hier een heleboel voordeeltjes aan voor de islamitische kinderen.
  Ik vraag me werkelijk af welke GIGANTISCHE DROPLUL dit nu weer verzonnen heeft.
  Man man man de wereld is echt helemaal gek aan het worden.
  Te triest voor woorden ………. 😡😡😡

  Like

 27. Jade zegt:

  Zo voelen ze zich beter…
  Wat een gelul, de zweep erover!!!

  Like

 28. Mirjam zegt:

  Allemaal ten goede voor een excellente integratie in de maatschappij. Blijf maar koeterwaals Nederlands spreken en voortreffelijk het barbaarse taaltje dat je ouders je leren van kinds af aan, dan komt het wel goed met de verovering van de westerse landen door het oosten. En zo leer je de oorspronkelijke Nederlanders integreren in hun nieuwe oosterse ‘homeland’.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s