Geert Mak; pleitbezorger van de elite beloond

Screenshot_100

(Door: Wim van Schaik)

Geert Mak kreeg maandag de Schavuit van Oranje Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. Hij kreeg die prijs uit handen van koningin Máxima tegelijk met een gênante knuffel. Het is een oeuvreprijs die jaarlijks gaat naar een persoon of instelling die belangrijk werk heeft verricht op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap in Nederland. Nu valt op dat oeuvre van Mak wel wat aan te merken. Laten we eens een paar dieptepunten doornemen.

In 2005, na de moord op Van Gogh, pleitte Mak in een zeer omstreden pamflet voor de multiculturele samenleving en toonde hij zich een voorstander van een ‘pacificerende en communicatieve houding’. Wie het daarmee niet eens was, was volgens hem een ‘handelaar in angst’. De multiculturele leugen heeft in Mak immer een trouwe pleitbezorger.

In 2009 vierde amateur historicus Mak triomfen met (vooral) de televisieserie “In Europa”. Echte historici waren niet zo lovend: de serie wemelde van simplistische en achterhaalde interpretaties. Historicus Willem Melching legde daar terecht de vinger bij. Mak reageerde op de gebruikelijke linkse wijze: verongelijkt, geïrriteerd en getergd.

Maar Melching en anderen hadden wel degelijk een punt. Zo schetste Mak de revolutie van oktober 1917 als volksopstand, terwijl het in werkelijkheid ging om een staatsgreep van een kleine revolutionaire elite. En de doden die vielen onder Lenin en Stalin werden door Mak  min of meer vergoelijkt, terwijl we weten dat de Sovjet-Unie vanaf dag één een misdadig regime was. Maar voor links nare feiten passen nu eenmaal niet in het bevooroordeelde wereldbeeld van Mak.

Mak hield ook vol dat het tijdens Wereldoorlog II ging om heldhaftige communisten tegen boze fascisten. Dat de Sovjet-Unie verdragen sloot met Nazi-Duitsland en ze samen Polen aanvielen, kwam niet uit zijn pen… Net zomin als dat Stalin in 1945 half Europa bezette. Maar we moesten wel geloven dat de Sovjets in Stalingrad een groter offer brachten dan de Joden. Een even absurde als ongepaste vergelijking. De Joden waren geen zelfstandige en bewapende natie, maar weerloze slachtoffers. De Holocaust en het Sovjetsysteem zijn de twee grootste rampen van de twintigste eeuw. Daarover stond verleden week nog een voortreffelijk stuk op deze site. Dat Mak daar niet de vinger bij legde diskwalificeert hem totaal.

En dan hebben we nog de verkiezing van Trump waarbij Godwin-Mak helemaal los ging. Bert Brussen (TPO) vatte dat vakkundig samen: ‘Iedereen die tegen de EU is, is stom, Wilders-stemmers zijn ook stom, net als VVD-stemmers of Baudet-lezers, Amerikanen zijn sowieso al stom en nu hebben ze ook nog op De Satan gestemd!’

Geert Mak is typisch zo iemand voor wie de geschiedenis pas begon in 1968. Een geschiedvervalser, die pedant en betweterig denkt vanuit zijn simplistisch, gemakzuchtig en elitair moralistisch schema: links is goed, rechts is heel slecht. Het gekleurde politiek-correcte brilletje van deze pleitbezorger van de Europese Unie en het multiculturalisme maakt hem tot propagandist van de overheid. Zijn methode? Grossieren in onterechte vergelijkingen en hardnekkig een karikatuur blijven schetsen van het in Nederland gevoerde debat over immigratie, islam en integratie’, schrijft Carel Brendel, die hem ook nog eens vijftig pittige vragen voorlegt

En waar Mak is, is een Godwin als het over vermeende gevaren gaat, nooit ver weg.

Geschiedenisvervalsing wordt door elk leugenachtig regime toegepast. En onze policor bestuurders en politici die bij de publieke omroep de dienst uitmaken, hijsen hun lakeien af en toe op het schild en belonen hen voor hun bedrieglijke schrijfsels en niet aflatende  steun. En dan krijgt zo’n bedrieger, of zijn oeuvre nu omstreden is of niet, een passende prijs, vernoemd naar één van de grootste bedriegers uit de vorige eeuw.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, betutteling, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Elite, establishment, Europa, Geschiedvervalsing, gezond realisme, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Indoctrinatie, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

38 reacties op Geert Mak; pleitbezorger van de elite beloond

 1. jantjeuitnl zegt:

  En natuurlijk is ie vorstelijk betaald door de NPO voor die serie. Vandaar dat ze nu 60 miljoen missen.

  Like

  • Jan Wandelaar zegt:

   Geliked door 1 persoon

   • hendrikush zegt:

    Een zeer gevaarlijk vrouwspersoon, die Federika.
    Stille pleitbezorger voor iran en de islam.

    Like

   • Cynicus zegt:

    Goed filmpje en dank u wel. Het laat duidelijk zien wat een psychopatische duivelse machtswellustelingen er in de EU de dienst uitmaken. Je ziet het zelfs aan die verkrampte rotkoppen. Het heeft niet voor niks de bijnaam EUSSR.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    EU.
    De toren van Babel…!!!

    Like

   • Rensk. zegt:

    Die uitdrukking van die ogen lijken op die van Anne Fleur Dekker. Er zit geen empathie in die ogen. Ik kan er niets uithalen. Helemaal niets. Bij mijn oppashond zie ik meer uitdrukking.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    En nog ’n lelijk kreng bovendien.
    Hoe komt dat wijf aan die godsgruwelijke kleine lelijke steekogen zonder enig gevoel.
    Die zouden ze in Lybië op de slavenmarkt moeten verkopen als proefkonijn voor medische proeven.
    Gaat nog komen.

    Like

   • Lot zegt:

    Met schele ogen is het makkelijker om te hypnotiseren. Hoe noemen ze dat ook al weer ultra MK. Je kijkt zo wie zo al niet recht voor zijn raap en ze zijn meer in zichzelf gekeerd. En ik kan het weten, want ik had ook zo een oog.
    Als je goed kijken wilt, dan moet je je hoofd draaien daar waar je wil kijken en recht aankijken. Dan zie je het goed en voel je je sterker. In plaats van je ogen naar opzij draaien en half kijken, zo ongeveer, dat je denkt het wel te zien.
    Oefening kijk opzij in de spiegel en draai je hele hoofd en zodat je het goed ziet wat je ziet. Dat voelt verhelderend.

    Like

 2. Tistochwat zegt:

  Hier past maar één woord:

  BWAÈH!

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Om te beginnen vanwege die knuffel van de tango-trut, neem ik aan?
   Tja, en dan uiteráárd vanwege de rest van het hele gebeuren…..
   Heb dat filmpje even opgezocht: Moest je die “rooie”met z’n blozende, blije kop verheerlijkt zien staan naast z’n “koninginnetje”!
   De wegen van Links zijn ondoorgrondelijk; doet verschrikkelijk denken aan Sartre en de Beauvoir, de “Salon-communisten”!
   Wálgelijk, inderdaad; geen woorden voor!

   Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 28 november 2017 om 23:23

    En dat noemen ze dan ‘werken’. Mevrouw wordt gereden in een super-de-luxe auto, er springt een knecht uit om de deur voor haar te openen, ze hoeft geen metertje verder te lopen dan nodig, de fotografen roepen likkend: majesteit, majesteit, majesteit, majesteit!’
    ‘M A J E S T E I T’ !!!!
    Mevrouws jasje wordt door een andere slijmjurk aangenomen en verder die ‘vrolijkheid’, dat ‘lievvv doen’ en het andere gekontenlik, BWAÈÈÈH!
    Als ik zo’n heerlijk leventje zonder zorgen had, zou ik ook wel zo’n lievvvvvv toneelstukje kunnen opvoeren. In de wetenschap dat me straks ‘thuis’ weer van alles uit handen wordt genomen.

    En als er iemand van de familie de pijp uitgaat, hebben ze ook alle denkbare hulp en steun, zonder dat de belastingdienst meteen op hun nek springt!
    GETVER! Wat een onrecht!!!

    Hebberige goudvinken!

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Tistochwat, 10.43u.:Dat zou nou eens het enig verdienstelijke zijn, wat jihadi’s zouden kunnen flikken: Zichzelf opblazen in de toereikende nabijheid van de familie Goudfazant!
    (Geen kans op, maar een mens mag wel eens dromen…..)

    Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Tsja.
    En hebben jullie gezien dat die maxima er naar mijn bescheiden mening helemaal niet gelukkig uitzag…
    Lijkt mij privé voor het personeel enz.’n kreng.

    Like

 3. Sabeltant zegt:

  Hans Teeuwen was natuurlijk degene die deze prijs had moeten krijgen.

  https://hansteeuwen.nl/interview-sinterklaas/

  Als er één iemand een inspanning levert op het gebied van kunst en cultuur is het Hans Teeuwen wel!

  Kom op zeg, Geert Mak, het toonbeeld van de zwijgende meerderheid.

  Geliked door 1 persoon

 4. Guardiacivil zegt:

  Hij is met zijn onderscheiding een omhoog gevallen elite en mag er nu bij horen met goedkeuring van de Koningin.
  Zulke lieden worden vanzelf nsb´er

  Geliked door 1 persoon

 5. guusvelraeds zegt:

  Mak hield ook vol dat het tijdens Wereldoorlog II ging om heldhaftige communisten tegen boze fascisten.

  Tot Hitler zich tegen Stalin keerde kregen bijvoorbeeld de Franse communisten vanuit Moskou instructies om zich optimaal op te stellen in collaboratie met de nationaal socialisten van Hitler. Pas nadat Hitler een aanvang nam met operatie Barbarossa kregen ze instructies zich te keren tegen de nazi’s.

  Hitler en Stalin hadden een pact gesloten Europa onder elkaar te verdelen. Hitler was Stalin een stap voor door dit pact te breken.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Molotov-Ribbentroppact

  Like

 6. Statler & Waldorf zegt:

  Zoontje van een gereformeerde dominee en dus al in zijn vroege jaren geheel de weg kwijt/ verknipt.
  Volkomen oninteressant dit soort ‘gelovigen’.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Valt me op dat die domineeszoontjes allemaal dezelfde idiote pruik hebben.
   Zeker het geloof dat de haarwortels op abnormale wijze bevrucht.
   Kon z’n vingers ook al niet van Maxima af houden.
   Ach, het is eigenlijk absoluut niet interessant.
   De elite die zichzelf bewierookt.
   ’n Kringetje dat in zichzelf gekeerd ronddraait.
   Alles voor de bühne.
   Niets voor het volk.

   Like

 7. Pietersen zegt:

  Jammer dat ie destijds niet van de Bosporusbrug is afgekukeld.

  Like

 8. john van antwerpen zegt:

  Het boek van Peter Sloterdijk ; woede en tijd is op dit gebied echt een aanrader.
  Lenin was gewoon een fascist die in het westen als halfgod gezien wordt.
  (door sossen e.d. werkschuw tuig). Ik ken Peter Sloterdijks werk een beetje
  en er komen behoorlijk wat politiek incorrecte stellingen naar voren, ook bij Rudiger Safranski
  trouwens. Maar woede en tijd is ineressante geschiedenis en het leest als een thriller.
  Zelfs in de trent van Stieg Larsson. De milleniumtriologie, maar dan live.

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  De PvdA-schrijver, die het allemaal beter weet en de geschiedenis helpt inkleuren voor deugers. Alleen al het feit dat hij zo vaak op TV komt, diskwalificeert hem al als deskundige: hij is bereid de juiste geschiedenis te vertellen, niet de echte.
  Zo’n man verdient een prijs natuurlijk, want die 100 prijzen per jaar moeten toch aan iemand uit eigen kring worden toegekend, dus gefeliciteerd maar weer meneer Mak.

  Like

 10. Tja die knuffel van Koningin Maxima was wel 1 van de meest misselijkmakende prestigieuze vertoningen die deze linkse kwezel en adjudant van cultureel Marxisten, die zogenaamd belangrijk werk verricht heeft op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap in Nederland. Waaruit bestond dat belangrijke werk van gutmensch Geert Mak dan, verraad aan het snel verdwijnende Nederlandse cultuur, de gebraden literaire haan uithangen in zijn eigen sociale kring van mede cultuur relativisten, de van het geld bulkende misselijke slijmbal krijg nog eens een flinke som geld bovenop zijn alreeds vette bankrekening. Alleen zijn achternaam doet al vermoeden dat er iets niet in de haak is met hem. De persoonlijke verschijning, is ook om een te kotsen geneigde vertoning met zo’n pseudo burgemeesters ketting om zijn engnek.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Ach Adriaan.
   In wezen is het ’n zielepoot.
   Je zal er maar zo uitzien.
   En met die belachelijke narrenketting om zijn nek moest ik denken aan die keizer die bloot liep en het niet in de gaten had.
   ’n Zelfbevredigingsmanifestatie zonder weerga, zelfs met ’n “echte” koningin er bij-,
   blijft altijd bijzonder vermakelijk.

   Geliked door 1 persoon

 11. Ildiko zegt:

  Hij een echte verrader van onze lieve Europa geen onderscheid maar een dikke boete verdient.

  Like

 12. Flo zegt:

  Irritante betweter laat zich fêteren door de linkse rijke elite, waaronder het belasting ontduikende nep oranje tuig, vertegenwoordigd door de dubbele paspoort hoer Smaxsima.

  Like

 13. Thomasson zegt:

  Deze Mak – rijmt goed met asbak – laat mij herinneren aan mensen zoals Mohammed Said El Sahaf, de Irakese minister van Propaganda onder Saddam Hussien. De Amerikaanse strijdkrachten stonden al bij de poorten van Bagdad, maar hij beweerde in zijn radio uitzendingen dat de Irakese strijdkrachten verslaan keer op keer de imperialistische vijand. Men kan hem ook vergelijken met de Britse overloper Lord How How die valse propaganda verspreidde in het Engels tijdens de Tweede Wereldoorlog. Waarschijnlijk is Mak een geboren fantast, die zich vasthoudt aan een afwijkende vorm van realiteitsbesef. Een man die weigert in te zien dat zijn vroegere . idealen over de multiculturele samenleving zijn tot nachtmerrie geworden. Een realiteit die dagelijks levens eist. Hij weigert in te zien dat de nieuwe aangepaste vorm van een Europese Sovjetunie,de EUSSR, stelt ons allemaal in gevaar. Het is een toko die wemelt van corruptie en wordt van bovenaf geleid door gevaarlijke gespuis van de NWO waarin duistere mensen zoals George Soros, oliesjeiks en andere super miljardairs voor het zeggen hebben. Mensen die ambiëren onze natiestaten samen met de Europese autochtonen te vernietigen. Natuurlijk valt deze man in de prijzen!. Hij is wat Lenin had ooit genoemd ‘A Useful Idiot’.

  Like

 14. Kees zegt:

  Stel dat hij een jaar of 30 zou zijn geweest tijdens de 2e wereldoorlog, benieuwd aan welke kant hij dan gestaan zou hebben.

  Like

 15. Cynicus zegt:

  Goed artikel. Geert Mak is een grote huichelaar en geschiedsvervalser. Geert Mak is een vuile rotcommunist en iedereen die de geschiedenis kent weet dat het communisme afschuwelijk is. Geert Mak is een knecht van de duivel.

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Cynicus. Gelukkig geniet Geert Mak weinig aanzien bij het brede publiek. Hij telt net zo veel als schrijvers in de oude DDR die daar paar maanden voor de val van de Muur in de prijzen vielen. Jongens die door Erich Honecker zijn geprezen als de schrijvers van de natie.

   Like

 16. M. zegt:

  Alle wegen hebben altijd naar Rome geleidt en dat doen ze nog steeds.

  Like

 17. My take on Geert Mak

  Tijdens ww2 was de familie Mak in ned.indie
  Cathrinus Mak, een gereformeerde dominee, slaafde als dwangarbeider aan de birma spoorlijn
  Evenals, in ieder geval 1 van zijn zonen.
  En zij overleefden die hel

  De vrouwelijke helft van de familie zat in een vrouwen kamp “bewaakt” door de jappen
  1 van deze vrouwen, Tineke geheten, was later mijn lerares klassieke talen aan de middelbare school in Sneek(frl) in de vroege jaren zestig

  Tineke was een zeer goede en heel intelligente docent, die erg over haar (zeer)beschadigde, vanwege de jappen,familie inzat
  Ik denk geregeld aan de wijsheden die zij in de klas ten berde bracht en het heeft mij goed gedaan

  Geert was het nakomertje en is, voorzover ik weet, in vlaardingen(1946/7) geboren…..maar groeide op in het friese Hardegarijp waar zijn vader dominee was aan de gereformeerde kerk.

  Geert, zoals hierboven beschreven, was en is een pedant beterwetertje, die totaal geen respect voor zijn ouders had(vooral zijn moeder, een friezin)
  Een eigenwijze hufter dus
  Hij kon niet wachten om naar de randstad (university)te gaan en dat met kranten dichtgeplakte friesland te verlaten EN te verraden

  Lang verhaal kort:Hij probeerde de banden met friesland weer aan te halen met zijn boek:-toen god verdween uit jorwerd-
  HET WOORD DIALOOG(islam versus het westen} LIGT HEM VOOR IN DE MOND:
  Het punt is dat met of zonder dit dialoog de uitkomst hetzelfde zal zijn: blood and guts
  Er is meer nodig

  Mijn advies aan G.: vraag eens aan je zus tineke wat—si vis pacem para bellum— betekent

  En als hij zijn stembanden wil behouden, dus niet gekeeld door het kromzwaard, deze uitspraak die hier gebezigd wordt– FREEDOM IS NOT FREE–maar beter in zijn linkse hersentjes kan bewaren

  Have a nice day

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Fries in Canada. Hartelijk dank voor uw interessante uitleg. U geeft ons een brok informatie over de achtergrond van Geert Mak. In iedere kist zitten paar rotte appels en Geert Mak is waarschijnlijk er een van. Het noord west Friese dorp Hardegarijp was tijdens de oorlog een plek vol helden. Er kwamen daar vandaan vele verzetsstrijders en voor de vele onderduikers was dit dorp een plek waar hun leven werd gered. Door het huwelijk van een van mijn kinderen kwam ik in contact met Friesland. Ik weet niet hoe lang u al in Canada woont, maar ik kan u wel zeggen DAT FRIESLAND IS NOG STEEDS NIET TE KOOP. De mensen van toen zijn de mensen van nu. De Friezen zijn nog steeds een nuchter volk en prima mensen, maar zij laten niet met zich sollen. Zij stellen de grens van tot hoe ver kan men gaan. Dat geldt ook voor de voortschrijdende islamisering die door de meeste Nederlandse politieke partijen (niet enkel van links) wordt aangemoedigd. Toen ik de Afsluitdijk voor de eerste keer in mijn leven overstak, en ik zag overal de ‘hartjesvaandel’, voelde ik een soort trots. Ik was trots op de mensen die durven voor hun eigen identiteit op te komen. Dat in een tijd waarin onze politieke leiders dwingen de autochtone bevolking van Nederland te schamen voor hun nationale identiteit en hun christelijke achtergrond. Waar Zwarte Piet is racisme en kerst is geen kerst meer, maar een lichtfeest; anders worden de moslims beledigd. Waar geen paasontbijt op scholen wordt meer verzorgd; anders voelen de kinderen van de toekomstige bezetter henzelf niet op hen gemak.
   VOOR DE FRIEZEN GELDT NOG STEEDS GRUTE PIER ALS SYMBOOL EN NIET MENSEN ZOALS TIMMERMANS EN DE BEZETTERS VAN DE EU.

   Like

 18. Thomasson zegt:

  Eigenlijk mogen wij de volgende vraag stellen. Wat gebeurt eigenlijk met ons? Waarom blijven wij stemmen op partijen die overduidelijk vijandigheid tonen tegenover ons? Partijen die dienen een boosaardige bezetter die als einddoel heeft onze natiestaten te vernietigen en de bevolking van deze natiestaten te vervangen door geïmporteerde bruine en zwarte knuffels uit de Derde Wereld. Deze EU-bezetter hoopt met dit programma te beschikken over bevolking die makkelijker is in de hand te houden. Zijn wij geestesziek met masochistische trekken? Men kan de situatie vergelijken met een fantasiescenario waarin de eerste vrije verkiezingen in Nederland van na de Tweede Wereldoorlog zouden worden gewonnen door de CPN. Al wetend dat Stalin en consorten in de Sovjet Unie vermoorden mensen aan de lopende band of sturen ze met tienduizenden tegelijk naar de Goelags in Siberië. Als men zou mensen vragen waarom zij steunen een partij die geleid wordt door monsterachtige psychopaten? Zou men het volgende antwoord krijgen: Ja! Wij weten dat ze slechte dingen doen, maar wij kennen geen betere partij. Men moet nu eenmaal offers opbrengen om het einddoel te bereiken.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Dat komt omdat mensen niet weten dat ze belazerd worden, doordat ze het niet willen weten.
   Onder het mom van “Ach kom, het zal zo’n vaart wel niet lopen” en “Ik heb er niks van en ik krijg er niks van.” gaat ons land naar de sodemieter…totdat de ellende zo groot wordt dat er onvermijdelijk een verschrikkelijke explosie zal plaatsvinden.
   Daar is het wachten nu op.

   Iets anders is er niet.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s