Afrika: Meer welvaart – Meer migratie?

Screenshot_118

Migranten uit Afrika tijdens de overbrenging naar Europa.

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Zo af en toe wordt het argument gebruikt dat een toenemende welvaart in de arme landen tot meer migratie zou leiden. Maar dat is geen natuurwet. Onlangs nog werd in de media de vergelijking “meer welvaart brengt meer migratie” quasi als onomstotelijke natuurwet gepresenteerd. Deze keer in de krant “Die Welt”, waar professor Rainer Thiele van het Instituut voor Wereldeconomie (ifw) in Kiel zei: “Het is een wijdverbreide vergissing dat de migratie uit Afrika automatisch daalt als de armoede minder wordt.”

Contra magazine

Want het tegendeel zou het geval zijn: “Empirische studies tonen aan dat met een stijgend inkomen de migratie eerst zal toenemen”, aldus Thiele. Reden daarvoor zou de vergrote mobiliteit als gevolg van hogere inkomens zijn. Een reis naar Europa zou voor meer mensen betaalbaar zijn en ze zouden geen gebruik meer hoeven maken van mensensmokkelaars.

Bovendien zouden de grensbewakingsmaatregelen en de bestrijding van de smokkelcriminaliteit slechts weinig opleveren, argumenteert de professor. “Dat zijn slechts effecten op de korte termijn. De migranten zullen een manier vinden. Ze zullen zich alleen van een vlucht laten afhouden wanneer de maatregelen steeds restrictiever worden. En weliswaar zo restrictief dat ze nog maar moeilijk te verenigen zijn met een liberale rechtsstaat.”

Maar de professor maakt hier een enorme denkfout, temeer daar een staat wel degelijk het recht heeft ongewenste immigranten weer van zijn territorium te verwijderen. Uitzettingen zijn namelijk ook met een “liberale rechtsstaat” verenigbaar, evenals de bewaking van de buitengrenzen. Want een staat die naar binnen toe zo vrij mogelijk wil zijn, moet gewoon ook onder omstandigheden naar buiten toe hard zijn. En ook de Duitse grondwet staat (zelfs wanneer men dit in veel kringen niet graag hoort) het gebruik van wapens toe om de grenzen te beschermen.

Wie van een “rechtsstaat” spreekt, moet het ook hebben over de handhaving van recht en wet. Dit geldt ook voor de migratiepolitiek. Natuurlijk, in de geschiedenis van de mensheid deden zich steeds opnieuw migratiebewegingen voor, die deels vreedzaam en deels gewelddadig werden voltrokken. Maar quasi in lethargie vervallen, “omdat dit gewoon volgens onderzoeken zo is”, kan weg degelijk een dwaalweg genoemd worden. Het is het recht van iedere staat om er zelf over te beslissen wie mag immigreren en wie niet – geheel volgens het maatschappelijk en economisch draagvermogen. Om als argument te gebruiken dat het gewoon zo zou zijn dat met een stijgende welvaart ook de migratie zou toenemen, is gewoon onserieus. Datgene dat stijgt, is slechts de migratiedruk. En dat is een verschil.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Derde Wereld, Europa, Immigratie. Bookmark de permalink .

28 reacties op Afrika: Meer welvaart – Meer migratie?

 1. Arnold Meijer zegt:

  Het interesseert me helemaal niet, hoe, wat of waarom. Gewoon niet binnenlaten. Punt.

  Geliked door 2 people

 2. MF zegt:

  Ze krijgen alles cadeau: fruit aan de bomen, grondstoffen, het zonnetje. En nog komt er niks van terecht en komen ze hier naar toe. Kom nou op, zeg.

  Geliked door 1 persoon

 3. delamontagne zegt:

  De President van Frankrijk bezoekt een aantal Afrikaanse landen.
  Gisteren, 29 Nov, was hij in Burkino Fasso waar hij op de Universiteit een toespraak hield voor de studenten.
  Ook de President van dat land was er bij.
  De studenten mochten vragen stellen aan Macron.
  Niet iedereen was even enthousiast over z’n “joviale”/ lacherige houding en de President van Burkino, Roch Marc Christian Kaboré, was “not-amused” en verliet verontwaardigd het lokaal.
  * * *
  HET IS NIET AAN MIJ OM UW ELECTRICITEIT TE REPAREREN;
  *****

  Voor de studenten van de Universiteit van Ougadougou zorgde Emmanuel Macron
  voor hilariteit, ten koste van de president van Burkina Faso.
  Velen vonden dat de Burkinese leider werd vernederd.
  / /
  “Maar jullie spraken tegen me alsof ik de president van Burkina Faso was,” zei Macron naar aanleiding van een vraag van het publiek over de slechte staat van de Universiteit van Uugadougou.

  “Het is toch niet mijn taak om de elektriciteits-voorziening hier te verbeteren ?.”
  Daar moet jullie President voor zorgen, [ terwijl hij naar de Burkinese leider wees ].
  Die verliet boos de zaal, waarop Macron zei:
  “Kijk daar gaat hij al. Hij is op weg om de “Airco” te gaan repareren”.

  Like

 4. Benesha zegt:

  Beschermen van de buitengrenzen heeft alles met democratie te maken want welk volk zou nu niet willen beschermd worden tegen horden veroveraars die net democratie afwijzen? In de jaren zeventig mochten wij ooit eens aan de Duitse grens terugkeren omdat wij, de kinderen geen id bewijsjes meehadden. Grenzen bewaken kan dus wel degelijk en Duitsland was toen ook een democratie (onder Amerikaans bevel weliswaar ;-))

  Geliked door 1 persoon

  • MF zegt:

   Beschermen van eigen burgers + eigendommen is een van de primaire functies van de staat.

   Like

  • louis-portugal zegt:

   In 1960 keken ze aan de ned.-duitse grens nog in de kofferbak van de auto om te kijken of men iets meenam..
   Overigens kon men toen in het veslagen Duitsland al veel meer spullen kopen dan in Nederland.

   Like

   • Nemesis zegt:

    Ze zochten naar gesmokkelde koffie, die in D bijna niet te krijen was en als schreeuwend duur en ook naar roomboter. De duitse boter smaakte naar stookolie.

    Like

 5. leefbarbaar zegt:

  Ja, de handophoudert brengt welvaart: ze komen hier, krijgen een uitkering en kopen spullen. Zo gaat belastinggeld naar de grote bedrijven. Dat is de welvaart.
  De grote bedrijven betalen nauwelijks of geen belastingen, dus H&I zijn weer de pineut.
  Het is crimineel en het moet stoppen. Nexit zou een goed begin zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Zo is het maar net. Niet voor niets is het Schengen akkoord zo belangrijk voor het bijna totalitaire gedrag van de multinationals, die hebben baat bij de open grenzen, maar laat u niet verleiden door de policoristen welke u vertellen dat op deze manier de vergrijzing wordt tegengegaan en een economische opleving door de migratie influx wordt bewerkstelligd, er is geen voldoende werk voor miljoenen kansloze asielparasieten. De migratie stroom is beoogd en georkestreerd om chaos te scheppen, ordo ab chao.

   De meeste mensen realiseren zich totaal niet wat er op hen afkomt.

   Like

   • leefbarbaar zegt:

    Het verhaal dat je geboorte en migratie nodig hebt tegen de vergrijzing is ook gel*l van een aarebei inderdaad.
    Het wordt dan een piramidespel, het probleem wordt alleen maar steeds groter en groter. Afrika toont dat heel duidelijk aan.

    Geliked door 1 persoon

 6. louis-portugal zegt:

  Ik ben geen geleerde maar bouwkundige en zelfs ik begrijp dat men zolang men in Europa beter behandeld wordt dan in hun land, en zelfs vaak beter dan de eigen bevolking, die lui hiernaartoe blijven komen.
  Water loopt altijd naar het laagste punt en mensen die geen zin hebben om te werken gaan daar waar ze zonder werken het beste behandeld worden..
  Er zijn genoeg landen op de wereld die aantonen dat na meer dan 150 jaar de afrikanen niet in staat zijn om een staat te runnen.
  De landen die ooit door blanken gerund werden, zoals Zuid-Afrika, Rohdesie (nu Zimbabwe) glijden nadat de blanken weg zijn af naar de staat van de orginele afrikaanse landen.
  Het zal nog honderden jaren duren eer die landen in staat zijn om zelf te overleven, als het überhaupt zover komt.

  Like

 7. MF zegt:

  Kolonialisme?

  “En zijn we ons voldoende bewust van de wonden die het kolonialisme en slavernij hebben geslagen?
  Wij staan daar uitgebreid bij stil, te veel zelfs. Wij gaan er van uit dat de hele wereld ons haat en dat wij dat verdiend hebben. Bovendien werkt de oproep om berouw te tonen over het kolonialisme altijd maar één kant op. Hoezo hoeven de nazaten van de Moren zich dan niet te verontschuldigen voor de bezetting van Spanje die vijf eeuwen heeft geduurd? Waarom vraagt niemand de Turken rekenschap af te leggen voor hun bezetting van het Midden-Oosten? Met de slavernij is iets soortgelijks aan de hand. We horen zelden iets over de lokale Afrikaanse of de Arabisch-islamitische slavenhandel. De Arabieren hebben meer Afrikanen gedeporteerd dan de Europeanen en ze gingen er langer mee door: de slavenhandel werd in Jemen en in Saoedi-Arabië in 1962 en in Mauritanië in 1980 illegaal verklaard. Maar voor ons is de slavernij een witte misdaad en wij laten ons dat maar al te graag inpeperen.
  ‘Het westen heeft de plicht tot boetedoening uitgevonden’ ”
  Bron: Paul Bruckner (TPO)

  Geliked door 1 persoon

 8. Cynicus zegt:

  Allemaal jonge mannen met (op de foto) criminele koppen. Heel veel zullen er hier ook in de criminaliteit komen.

  Like

 9. Wie van een “rechtsstaat” spreekt, moet het ook hebben over de handhaving van recht en wet. Oké is Nederland nog wel een veilige, democratische rechtsstaat?

  Like

 10. Aegolius cs zegt:

  Achtergrond EU-Afrikatop: hoe houdt de EU de Afrikaanse migratie in bedwang?

  Met een zware delegatie is Nederland woensdag en donderdag aanwezig bij de EU-Afrikatop in Abidjan, Ivoorkust. Officieel staat de werkgelegenheid op het Afrikaanse continent centraal op de tweedaagse top, maar eigenlijk draait het maar een ding: hoe houdt de Europese Unie de Afrikaanse migratie in bedwang?

  En dat leest u hier:

  https://www.nu.nl/dvn/5029265/achtergrond-eu-afrikatop-houdt-eu-afrikaanse-migratie-in-bedwang.html?redirect=1

  Like

 11. Hovawart zegt:

  Binnenkort dobberen er piraten op de Europese kustwateren, en proberen zij massaal met hun pieremegoggeltjes naar Engeland over te steken, gaat de EU ze dan ook terugslepen en opvangen in de regio, of krijgen zij ieder een BB&B (boot-buitenboordmotor en broodtrommel) dat word een mooie zomer.

  Like

 12. Qvic zegt:

  Onze welvaart is gebaseerd op schuld, dus over welke welvaart praat je dan. De westerse regeringen lossen rentes af met nog meer aan gegaande leningen en zullen daardoor de uiteindelijke schulden alleen maar groter maken. Ieder Europees land kan nu al nooit meer zijn schulden afbetalen, dus hoezo wordt er telkens ons nog verteld dat wij in een rijk Europa leven. Als zij bedoelen dat wij in een rijk aan schulden landen wonen, hebben zij gelijk. Dat alle potentiële Afrikaanse beroeps bijstand houders naar Europa willen komen, moet toch iets aan onze koude klimaat worden gedaan. Want daar klaagt iedere immigrant over, dat het hier in Nederland te koud en te nat is voor hen.(daarom krijgen zij nu al gratis de energiekosten, om zo het ongerief hier in Nederland enigszins te verzachten) Misschien werken de westerse regeringen hier heel hard aan en noemen zij dat voor de autochtonen bevolking klimaatsverandering (voorheen werd het de aarde opwarming genoemd) en dat wij ras echte Nederlanders daar dan extra voor moeten betalen via de energie belastingen. De titel “professor” kan iedereen zich aanmeten die er betaald voor wordt, wat hij/zij doet. Dus dat heeft geen enkele meerwaarde zoals deze zich zelfbenoemde professor, die dit soort kolder uitkraamt. Misschien voor een leek, waar wel een gros van de links denkende bevolking onder valt. Zoals de gemiddelde hypocriete groen links stemmer, die de schuld van alles en altijd bij die ander legt en zelf de heilige ik speelt. Het is allang bewezen dat de Afrikanen zelf helemaal niets kunnen opbouwen en in stand kunnen houden in hun eigen landen. Zij zijn altijd afhankelijk van derden geweest, zoals de Europeanen. Omdat de Afrikanen met de dag leven en daardoor nooit iets op lange termijn kunnen opbouwen. Het zit niet in hun genen en mentaliteit. Maar wel goed zijn in het alles afpakken van andermans rijkdommen, want zij zijn jaloers op diegene die in hun beleving rijk zijn. Maar dan het niet willen begrijpen, dat die ander daarvoor lang voor heeft moeten werken. De corruptie in Afrikaanse landen is dan ook het hoogste van de wereld, de zwarte regeringen zorgen vooral en alleen voor hun zelf en hun familie. De rest van hun land is bijzaak voor hen. Dus dat er nu Europese leiders naar die landen gaan, om hun woordje te zeggen over de immigratie naar Europa toe, is eigenlijk aan dovemansoren gericht. Het is enkel interessant voor de zwarte Afrikaanse regeringen van hoeveel subsidie krijgen zij hiervoor en daarvoor zullen zij dan wel met het toneelstukje meewerken, zodat het net lijkt alsof in de media.

  Like

 13. Kraftavillqa zegt:

  De stelling van deze prof.Von Scmetterling is een voortreffelijk argument om onmiddellijk alle ontwikkelingshulp te stoppen.

  Like

 14. Henk der Niederlànder zegt:

  Wat Michael Steiner hier poneert is eigenlijk het volgende: de politiek zou zich dus gewoon weer moeten gaan bezig houden met de natiestaat.
  Heer Steiner heeft dit zeer goed begrepen maar nu zou het zaak zijn om dit Wilderiaans idee over te brengen op de regeringen.
  Oooh fuck, de groen linksen en Pechtolfs vergeten.
  Zal dus nooit lukken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s