Palestijnen woedend na Saoedisch bagatelliseren van de betekenis van Jeruzalem

Screenshot_105

Een Saoedische delegatie, onder leiding van prins Al-Walid bin Tala, bezocht de Palestijnse leiding in Ramallah op 4 maart 2014.

(Vertaling: E.J. Bron)

Voorstanders van de Palestijnse zaak hebben altijd geprobeerd om de positie van Jeruzalem en van de Tempelberg in de islam te verhogen en daardoor Israël´s soevereiniteit in deze stad als belediging van hun religie voor te stellen. Maar enkele jaren geleden heeft de gerenommeerde Egyptische geleerde en romanschrijver Youssef Ziedan in een serie tv-interviews verklaard dat Jeruzalem geen religieuze betekenis voor moslims zou hebben.

Israel Heute

Tegenwoordig is het gebruikelijk om te horen dat Jeruzalem de op twee na heiligste stad van de islam zou zijn, waar de “Al-Aqsa-moskee” zich bevindt, waarnaar in de koran verwezen wordt.

Ziedan zei dat dit onzin zou zijn: “De Al-Aqsa-moskee [in Jeruzalem] bestond destijds niet, en de stad werd niet Al-Quds genoemd. Ze heette Aelia en bezat geen moskeeën.”

Hij is bij lange na niet de enige die zo denkt.

In werkelijkheid hebben steeds meer Saoedi´s in de sociale media een hashtag gebruikt, die vertaald “Riyad is belangrijker dan Jeruzalem” betekent.

Dit is een bewuste kleinering van de betekenis van Jeruzalem vanuit religieus en nationalistisch oogpunt, die komt op een moment dat de betrekkingen van het olierijke Saoedische koninkrijk met Israël steeds verder ontdooien.

De Saoedi´s zijn in toenemende mate gefrustreerd door hetgeen zij als Palestijnse koppigheid en verraad beschouwen. Daan de Palestijnse afwijzing van de Saoedische inspanningen om het Israëlisch-Arabisch conflict tot een tevredenstellend einde te brengen, hebben veel mensen in Riyad zich geërgerd, evenals aan de Palestijnse ondersteuning aan het Iraanse atoomprogramma en de samenwerking tussen Palestijnse groeperingen en de Libanese vertegenwoordigster van Iran, de Hezbollah.

Net zoals Israël beschouwt Saoedi-Arabië Iran als existentiële bedreiging. Door het afstand nemen van Saoedi-Arabië zouden de Palestijnen de ondersteuning van de hoogste machten in de Arabische wereld kunnen kwijtraken.

En desondanks zien we dat ze in hun hart hard blijven. In een tegenreactie op bovengenoemde Saoedische hashtag zijn Palestijnen er in de sociale media mee begonnen een hashtag te gebruiken, die vertaald luidt: “Jeruzalem is belangrijker dan de [Saoedische] koning”.

Als de zaken zich verder in deze richting blijven ontwikkelen, zou de dag kunnen aanbreken waarop de leidende machten van de Arabische wereld een Palestijnse staat nog meer zullen afwijzen dan Israël dit doet.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", Israël, Jeruzalem, Saoedi-Arabië. Bookmark de permalink .

9 reacties op Palestijnen woedend na Saoedisch bagatelliseren van de betekenis van Jeruzalem

 1. Aegolius cs zegt:

  **In werkelijkheid hebben steeds meer Saoedi´s in de sociale media een hashtag gebruikt, die vertaald “Riyad is belangrijker dan Jeruzalem” betekent.**
  Concurreren door de Palestijnse kabouter met Riyad? Allah heeft er vast wel een oplossing voor: jij ongelovige!

  Like

 2. VarAway zegt:

  Waarom nooit een DUIDELIJK vermelden dat die z.g.”Palestijnen” NERGENS in de
  Arabische wereld geliefd zijn?
  Koeweit haat hen. ( omdat de ” Palestijnen ” verraad pleegden tijdens de Irak oorlog
  en aan Saddams troepen de verblijfplaatsen van de ondergedoken Koeweiti’s aanwezen)
  Jordanie heeft er duizenden afgeslacht toen zij koning Hoessein wilden afzetten.
  Libanon en Syrie stoppen ze in ” kampen “. En stellen veroepsverboden in.
  In S.A. worden helemaal geen ” Palestijnen ” toegelaten, tenzij als werknemer.
  Irak wil ze helemaal niet binnen laten.
  Geflipte aandachtstrekkers, allemaal.
  Corrupte leiders.

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   VarAway zegt:

   “Waarom nooit eens DUIDELIJK vermelden dat die z.g.”Palestijnen” NERGENS in de
   Arabische wereld geliefd zijn?”

   Waarom nooit eens DUIDELIJK vermelden dat die z.g.”Palestijnen” in feite helemaal niet bestaan? Tenminste niet als volk. Het Palestijnse (=Filistijnse) volk is opgehouden te bestaan als volk in de 7e eeuw vóór Chr. Wie zich vandaag de dag Palestijnen noemen doen dat omdat ze in Palestina hebben gewoond. Hebben genetisch geen enkele relatie met de Filistijnen. Met hetzelfde recht kunnen de oorspronkelijke Joodse bewoners zich Palestijnen noemen. Die woonden óók in Palestina.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

  • VarAway zegt:

   Typo: BEROEPSVERBODEN.
   Sorry!

   Like

 3. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  De Saoedi’s liggen momenteel met Israël in één bed, want Iran wordt steeds gevaarlijker, ook al omdat het overal terreurorganisaties steunt, zoals Hezbollah, Hamas, de Houthis in Jemen, die tegen Saoedi-Arabië vecht. Momenteel komt het hen beter uit samen te werken met de sterkste staat in het MO (en Amerika) om af te kunnen rekenen met Iran.
  Trump bezocht Saoedi-Arabië en de vrouwen mogen autorijden. Valt op

  Geliked door 1 persoon

 5. Taljaard zegt:

  Ha, ha, ha….
  Trump heeft de Saudi’s omgekocht met een wapendeal van 4 miljard en ze tegelijk de steun toegezegd in een mogelijk conflict met Iran en de shia.

  -Geen steun meer aan Hamas en Fatah.
  -Ophouden met overal ter wereld het salafisme te spekken.
  -Olieprijs laag houden om zo die rooien in Venuzuela nog verder af te knijpen en de Amerikaanse industrie en transportsector te bevoordelen.

  Doei Obama, linkse Israel-haters, islamofielen, milieugekkies en globalisten. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Henk der Niederlànder zegt:

  Tja dat weten weldenkenden zoieso al, want welke gek geloofd nou dat een of andere nepprofeet met zijn lul achter in een ezel naar Jerusalem gevlogen is.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s