Poging tot bomaanslag op kerstmarkt in Potsdam

Screenshot_136

(Door: Michael Stürzenberger – Vertaling: E.J. Bron)

De kerstmarkt in Potsdam moest opgeblazen worden. Hiervoor had een bode vanmiddag een pakket afgegeven aan een nabijgelegen apotheek. Een medewerker vertrouwde het niet, maakte om 14.30 uur het 40×50 cm grote pakket open en vond daar een cilindervormige bus in, waaruit draden te voorschijn kwamen. De politie liet de kerstmarkt ontruimen, sloot de binnenstad van Potsdam af en maakte de met spijkers en wit poeder gevulde bom tegen 17.30 uur onschadelijk. “Die Zeit” meldt:

PI News (2)

De politie heeft de bom, die op de kerstmarkt in Potsdam werd gevonden, onschadelijk gemaakt, deelde de politie op Twitter mee. Het verdachte pakketje was ´s middags opgedoken. De politie, die even later ter plaatse was, bevestigde dat het verdachte voorwerp een “onconventionele bom of brandbom” bleek te zijn. De binnenstad van Potsdam werd afgesloten. Volgens de politie had een man vrijdagmiddag een pakketje afgegeven in een apotheek bij de kerstmarkt, waarin zich een blikken bus met draden bevonden zou hebben. Een medewerker van de apotheek zou de politie hebben gealarmeerd. Bom-deskundigen van de federale politie bevestigden de verdenking op een bom en maakten hem kort daarna onschadelijk.

“Welt/n24” heeft een interview gehad met een politiewoordvoerder uit Potsdam. “Bild” laat een video zien van de afgesloten kerstmarkt. Omdat de politie op dit moment niet weet of er nog meer bom-pakketten in omloop zijn, adviseert ze de inwoners om achter in hun huizen te blijven.

Er is niet veel fantasie voor nodig om er van uit te gaan dat Mohammedaanse geloofsstrijders achter de gepoogde aanslag zitten, die de christenen conform de koran schrik wilden aanjagen. Dankzij Merkel´s onbeperkte grensopening voor de mosliminvasie zou dit horrorscenario zich de komende weken nog wel eens vaker kunnen herhalen. In dit geval is het waarschijnlijk alleen maar te danken aan de nogal amateuristische uitvoering dat er geen doden vielen.

Bron:
www.pi-news.net
Door: Michael Stürzenberger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurabië, Illegalen, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Merkel, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Poging tot bomaanslag op kerstmarkt in Potsdam

 1. Jules Vismale zegt:

  Het lijkt erop dat voor bepaalde Europese politici eindelijk ook eens de ogen opengaan dat het binnenhalen van teveel vluchtelingen, waaronder radicale moslimextremisten, feitelijk het graven van je eigen graf is, gelijk als op de Kerstmarkt in Potsdam.
  En zij die alleen misbruik van de Nederlandse en Duitse maatschappij maken, deze verachten, niets voor willen terug doen en denken dat de autochtonen zich aan hen aanpassen (sommige medewerkers van het Rode Kruis willen om allerlei redenen geen asielzoekers helpen en twee goede redenen zijn dat bepaalde moslimmannen niet graag door vrouwen geholpen worden en het kruis voor radicale moslims onrein is of christelijk) mogen zeker worden uitgezet, zonder compensatie uiteraard. Het is trouwens jammer dat het islamtuig dat de mislukte aanslag in Potsdam wou uitvoeren zelf niet hiervan het slachtoffer werden!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   En dan te weten dat de makers van deze brand-spijker-bom nu weer opnieuw vrolijk fluitend aan hun nieuwe brandbom annex aanslag zullen werken…!!!

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Julius.
   Als jij je hoop gaat putten uit het slappe laffe karakter van politici dan zal ik je tot m’n spijt moeten teleurstellen…
   Politici gaan door tot in het oneindige op het gebied van het verraden van hun eigen volk en land.
   Ze zijn zelfs ZO ongelofelijk slecht dat ze totaal géén rekening houden met het lot van hun kinderen en kleinkinderen.
   Als zij maar macht en geld kunnen vergaren…

   De psychopaten-fabriek…

   Geliked door 2 people

 2. Henk der Niederlànder zegt:

  Niet te verwachten dat dit de laatste poging zal zijn om eender welk christelijk feest tot een hel te maken.
  Men weet dat maar al te goed in westelijke regeringskringen (zie overal geplaatste betonblokken)
  Gewoon vergif erop innemen dat als er geen rigoreuze maatregelen getroffen worden zal binnen enkele jaren een groot deel van Europa in een slagveld veranderen.
  Het wachten zal zijn op figuren die kotsmisselijk zijn van de hele Islam en zijn excessen dezelfde tactiek gaan toepassen richting moskeeen en dergelijke.
  En geloof me maar dat ligt dan niet aan deze figuren maar aan de verschillende regeringen die moedwillig de andere kant op blijven kijken en de Islam aan alle kanten blijven toestaan om hun haatidiologie te verspreiden in het westen.

  Geliked door 3 people

 3. killuminati zegt:

  Niet thuis blijven en gewoon gaan, slachtoffers moeten herdacht worden.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  https://vladtepesblog.com/2017/12/01/germany-potsdam-christmas-market-evacuated-explosive-charge-with-nails/

  Germany: Potsdam Christmas Market Evacuated – Explosive Charge with Nails
  Posted on December 1, 2017 by Egri Nök — Leave a reply

  This is breaking news.
  An original translation from Focus:

  Major Police Operation in Potsdam
  Device on Potsdam Christmas Market contains nails – blasting agent still unclarified

  On suspicion of explosives or arson, a major police operation is underway at the Christmas market in Brandenburg Street in Potsdam. Police forces have identified a suspicious object in Dortustraße.

  Like

 5. Elisah zegt:

  Bij het 8 uur journaal melden ze dat het zou gaan om een nep-bom, met vuurwerk en spijkers.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Kan evengoed nog verwonden, en hoe!

   Like

  • tjonge zegt:

   het is totaal irrelevant dat het een nepbom is !
   veel bezoekers zullen nu afhaken want wat als de volgende geen nepbom is ?
   .
   ik zie er nog van komen dat er binnen nu en 10 jaar kerstmarkten verboden gaan worden door burgemeesters want kunnen niet instaan voor de veiligheid van bezoekers…

   Like

  • Elisah zegt:

   Ik hoor zojuist op het journaal dat het toch ging om een echte bom die schade had kunnen aanrichten. De bom was bedoeld tegen DHL post, om hen af te persen voor veel geld.

   Like

   • BertG. zegt:

    Geef er een draai waarom die bom daar is neer gelegd.
    Uiteraard had het niets met de kerst markt te maken , maar tegen DHL.
    Valt het allemaal toch best wel weer mee.

    Like

 6. Rensk. zegt:

  Ook als het een nepbom zou zijn dan nog zijn er de psychologische gevolgen. Hoe vaker dit soort dingen gebeuren, hoe meer mensen paranoia gaan worden. Je kunt zo heel langzamerhand een heel volk in een angstgreep krijgen. Politici beseffen de ernst niet eens. Te dom en teveel met eigen ego bezig.Mensen met een enorm ego zijn altijd dom. En daar hebben we er heel veel van. Te veel.

  Like

 7. Guardiacivil zegt:

  Een testcase, de volgende gaat wel ergens af.

  Like

 8. Rene Kampers zegt:

  Altijd die beschuldigde vinger naar die hulpbehoevende arme ,naar liefde zoekende asielzoekertjes Was het wel een bom? NATUURLIJK ,waren het wel asielzoekertjes ? NATUURLIJK Het zouden ook Aziaten kunnen zijn of , wie weet , wie zal het zeggen ” Eskimo’s” ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s