Anabel Schunke: “Ik zal vechten tot het einde”

Screenshot_16

(Door: Anabel Schunke – Vertaling: E.J. Bron)

Anabel Schunke is na een blokkering van 30 dagen op Facebook weer terug. De conservatieve columniste werd op 01-11-2017 voor 30 dagen op Facebook geblokkeerd, omdat zij in een post seksuele overvallen “nieuw-Duits: de Nafri doen” genoemd had.

Het recht op vrije meningsuiting is onvervreemdbaar. Mening, kritiek op de heersende toestanden valt niet weg te censureren. En al helemaal niet in een land, waarin men weet wat democratische vrijheidsrechten zijn en waarin een deel van de burgers de socialistische dictatuur en de onderdrukking van vrije meningsuiting zelf heeft meegemaakt. Ideeën, woede, kritiek zijn niet weg, omdat men ze van een platform verbant. Censureren jullie ons en blokkeren jullie ons in de sociale media? Dan wijken we uit naar andere platforms. Dan verspreiden anderen voor ons hetgeen gezegd is. Dan gaan we in laatste instantie de straat op om ertegen te vechten.

journalistenwatch

Wanneer zulke blokkeringen en het vasthouden door Facebook aan de handhaving van deze blokkering ondanks de interventie van een advocaat één ding laten zien, dan is het wel dat men in dit land inmiddels behoorlijk de broek vol heeft. Dat men bang is voor mensen zoals wij, die uitspreken wat veel mensen denken en zeggen: “Kijk, de keizer heeft geen kleren aan!”

De reden waarom men mensen zoals ik op Facebook blokkeert, is niet dat er daadwerkelijk een reden, een legitimering zou bestaan om dit te doen. De enige reden is dat men een voorbeeld wil stellen. Dat men personen in de smerige hoek wil drukken, zodat ze geloofwaardigheid en zodoende invloed verliezen. Aan deze blokkeringen liggen heel duidelijk ideologische redenen ten grondslag. Ik werd op Twitter geblokkeerd, omdat ik schreef dat er geen auto zou zijn ingereden op mensen in Cuxhaven, maar een Syriër. Anderen worden geblokkeerd, omdat ze erop wijzen dat de hoofddoek een instrument van de onderdrukking is, en weer anderen, omdat ze zeggen dat echte mannen naar hun land zouden terugkeren om het op te bouwen. Het gaat om islam, het gaat om immigratie. Wie hier kritische woorden over gebruikt, wordt geblokkeerd, terwijl de Salafist Pierre Vogel op zijn profiel poseert met een ISIS-trui en oorspronkelijk uit Turkije en het Midden-Oosten afkomstige medeburgers in Facebook-groepen Hitler terug- en de Joden doodwensen. Het gaat niet om de algehele verhindering van hatespeech, niet om strafrechtelijk relevante inhouden, ook al beweerde Heiko Maas dit onlangs nog bij Maisberger. Het gaat erom wat ideologisch aan opinie niet gewild is en om niets anders.

En als één ding me tijdens mijn blokkeringen steeds opnieuw gechoqueerd heeft, dan is dat het feit hoeveel mensen met andere politieke opvattingen zo´n praktijk begroeten. Hebben jullie niks van de geschiedenis geleerd? Zijn jullie je er niet van bewust dat zo´n beperking van de vrijheid van meningsuiting zich op zekere dag tegen jullie kan richten? Dat hetgeen dat als maatschappelijk moreel, als geboden, als politiek erkend geldt net zo kan veranderen als de mode? Dit is de reden waarom het liberale concept van de vrijheid van meningsuiting ALLE meningen omvat en niet alleen maar die meningen die op het moment en vogue zijn. Opdat we er allemaal zeker van kunnen zijn dat hetgeen we nu zeggen morgen niet plotseling fout en verboden is. Wie voorstander is van meningscensuur, alleen omdat deze mening niet de zijne is, staat in ieder geval dichter bij de dictatuur dan hij denkt. Die heeft nog steeds niet geleerd dat mensen verschillende opvattingen hebben en dat het de liberale democratie is die bepaalt, dat zij rekening houdt met deze meningsdiversiteit door haar ruimte te bieden zich te ontplooien, terwijl het autoritaire regime ervoor was bedoeld om meningen te onderdrukken en mensen op te voeden.

Als je kijkt naar onze Europese buurlanden, dan blijkt dat deze al een stap verder zijn. In Frankrijk en België komt het inmiddels bijna dagelijks tot gewelddadige onlusten door migranten, die nauwelijks nog door de politie onder controle te krijgen zijn. In Polen demonstreren tienduizenden tegen een islamisering. Beelden, die we hier nergens in de media te zien kregen. Maar het borrelt in Europa. De door Huntington al in het begin van de jaren-90 van de vorige eeuw beschreven “strijd der culturen” begint vaart te krijgen. De One-World-Ideologie slaat te pletter tegen de muur van gewelddadige realiteit. Tegen de fundamentele onverenigbaarheid van westelijke waarden en Arabische en Afrikaanse cultuur. Tegen de tegenstrijdigheid tussen seculiere democratie en islamitisch wereldbegrip. Tegen dromen en hoop die worden gezaaid en honderdduizenden aanlokten en die we niet kunnen vervullen.

Wat mij betreft censureren jullie ons. Verhinder het uitspreken van deze feiten door het “hatespeech” te noemen, terwijl jullie de echte hatespeech in de sociale netwerken – de antisemitische haat en de algemene haat tegen ons ongelovigen door vertegenwoordigers van de islam bewust blijven negeren. De realiteit haalt het geschreven woord inmiddels dagelijks in en als je in deze dagen naar de kerstmarkten kijkt, dan wordt duidelijk dat al lang iedereen te maken krijgt met de negatieve uitwassen van de immigratie. Het enige waarvoor de censuur zorgt, is nog meer woede, nog meer kritiek, nog meer wil om iets aan de toestanden te willen veranderen.

Wij Duitsers zijn geduldig. Wij laten ons op grond van het aangeprate schuldcomplex meer welgevallen dan anderen. Maar ook dat zal ophouden wanneer de mes-aanvallen, de seksuele overvallen, de terroristische aanslagen, de dagelijkse waanzin op de scholen, de conflicten op straat en de politieke discussies en eisen toenemen.

De brandstichters zijn niet mensen zoals ik of mijn collega´s. Niet degene die op het geweld wijst, maar degene die het geweld pleegt. Het staat een ieder vrij of hij deze waarschuwingen wil horen of niet of ze afdoet als “hetze”. Datgene wat verschuift, zich verkort, is slechts de periode waarin de tegenmaatregelen nog mogelijk zijn. Ik zal tot het einde voor mijn overtuigingen, mijn waarden en vrijheden, ja, voor mijn land in het kader van mijn eigen kleine bescheiden mogelijkheden vechten. En in de periodes, waarin jullie mij het woord ontnemen, zal ik niets anders doen dan op de bank zitten met popcorn en toekijken hoe de realiteit jullie uit de droom helpt.

“De waarheid is een onverwoestbare plant. Je kunt hem gerust onder een rots begraven, maar ze komt toch weer boven de grond als de tijd ervoor gekomen is” – Frank Thiess

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Anabel Schunke

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", antisemitisme, asielwaanzin, Barbarisme, betutteling, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nationalisme, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op Anabel Schunke: “Ik zal vechten tot het einde”

 1. Patriot 2.0 zegt:

  Zie George Orwell: 1984.

  Geliked door 1 persoon

 2. Rensk. zegt:

  De vrouw heeft gelijk. Bovendien dankbaarheid is bij een grote groep mensen is iets wat ze niet wensen te begrijpen. Bij bepaalde mensen kun je geven en ze nemen. maar dat geven vinden ze gegeven moment normaal in hun ogen. Zeker als er niets voor terug verwacht word En dat word het moment dat dit soort mensen gaan eisen. Juist omdat ze gewend zijn te nemen en er steeds maar gegeven werd, zonder dat daar iets tegenover gezet werd. We hebben een enorm probleem met
  grote mensen, die nooit volwassen zullen worden. En hoe dat opgelost moet worden? Ik vrees met geweld. Heel veel geweld.

  Geliked door 1 persoon

 3. Marc zegt:

  We zullen met een alternatief voor FB moeten komen!

  Geliked door 1 persoon

  • Sabeltant zegt:

   Ook dat is zinloos omdat uiteindelijk ALLES door een zoekmachine wordt bepaald.
   Google is al enige tijd bezig met algoritmes die zoekopdrachten beïnvloeden.

   Vroeger kwam je een soort van automatisch uit op alternatieve nieuwssites als je bv “islam, problemen, migratie” in tikt.
   Tegenwoordig moet je echt je best doen om nog op een site als Bron of Fenixx uit te komen.
   De eerste honderden hits in Google gaan alleen naar de best betalende klanten, daarna volgen de politiek correcte sites.
   Zelfs al weet je een hele volzin uit een deel van Bron dan nog komt het nooit op de eerste bladzijde.
   Behalve als je er al eens geweest bent, dan komt de website verbazingwekkend snel uit de verf.
   Probeer het eens met een wildvreemde computer….
   Je zult zien dat je niets meer kunt vinden, en dat gaat er ook met alternatieve sites gebeuren.
   Je ziet het alleen als je er direct opkomt, maar het wordt op geen enkele wijze verder verspreidt door Google.
   Het aantal hits blijft daardoor zo laag dat het zinloos is om er te publiceren.

   Like

   • ward zegt:

    Wat je zegt van Google & FB klopt, maar alternative sites zijn allesbehalve zinloos.
    Er zijn nl. ook alternatieve zoekengines zoals duckduckgo.com & zelfs yahoo.com (die niet -op dit moment toch- meedoet aan algoritme vervalsingen) Deze zoekengines bij iedereen die je kent promoten , is de eerste opdracht voor iedereen begaan met vrijheid van meningsuiting. Hoe minder mensen google gebruiken , hoe beter, en het treft hen dan nog eens waar het hen werkelijk pijn doet, aan hun kassa.

    Like

 4. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 1 persoon

 5. Guardiacivil zegt:

  In dienst van de Overheid: de harde brullers, de linkse kerkcleaners, de ratten, de showbizz, de media, de onnozelen, de idioten, de tbs´ers, de diender zonder dienstplicht, de gewetenloze ambtenaar, de blinde postbezorger, de nieuwe buschaufeur welbekend, de jachtopzichter op jacht naar zijn kerstkonijn, de multinationals, Panama-Papers, Frontex, loopjongens, maffia, wiettelers, enz.
  Wie gaat er een boek samenstellen, want het is teveel om hier op te noemen.
  Is verzekerde bestseller denk ik.

  Like

 6. dutchdl zegt:

  FB blokt met regelmaat verschillende mensen, doch het blijkt hier veelal mensen te zijn die de Islam bekritiseren. Ikzelf ben op verschillende account vele malen geblokt. Zelfs mijn hele pagina

  Like

 7. dutchdl zegt:

  FB blokt met regelmaat verschillende mensen, doch het blijkt hier veelal mensen te zijn die de Islam bekritiseren. Ikzelf ben op verschillende account vele malen geblokt. Zelfs mijn hele pagina
  Dutch Defense League werd volledig verwijderd na mijn rechtszaak. Wat resulteert dat ik weer helemaal opnieuw moet beginnen. Voor de herkenning van mijn pagina heb ik het bij dezelfde naam gehouden met toevoeging van 2, dus Dutch Defense League 2 – Jammer dat je dan wel veel volgers mist.

  Like

 8. Thom zegt:

  Of het in Duitsland om een aangepraat schuldcomplex gaat, dat weet ik zo net nog niet.
  Zweden was neutraal in de Tweede Wereldoorlog. Je moet eens kijken hoe die de reten van de moslims rimmen. De Zweedse voorvaderen waren viking-huurlingkrijgers In Rusland. Het waren de gevreesde Varjagen, die mede Rusland gesticht hebben. Van deze stoere krijgers stammen de hedendaagse laffe Zweedse rimmers af. Hetzelfde geldt voor de Duitsers. Het Romeinse Rijk heeft de Germanen daar nooit kunnen onderwerpen. De Romeinen opereerden als al leger, terwijl de Germanen een zootje ongeregeld was. Onder aanvoering van een in Rome opgeleide Germaanse bevelhebber versloeg hij het Romeinse leger door ze een woud in te lokken. De Wehrmacht en SS leden te zware verliezen en de beste soldaten in de Oekraïne en gingen de oorlog in Rusland aan in de winter. Zo’n bijna onoverwinnelijk leger zal nooit meer ontstaan. Nou hebben de Duitsers obesitas en last van een “schuldcomplex”. Lazer op, ze zijn gek gepraat en geworden door zwakzinnig slap gelul. onder aanvoering van “dominee” Merkel.

  Geliked door 1 persoon

  • Rensk. zegt:

   Je hoort steeds maar dat gezwam over dat WE een schuldgevoel hebben. De Duitsers vanwege de Holocaust en WIJ vanwege de slaventijd. Steeds gebruiken ze dat woordje WE EN WIJ. Ik heb geen schuldgevoel. Vraagt u eens om u heen of mensen last hebben van een schuldgevoel. Wat is dit voor een achterlijk gezwam. Volgens mij heeft niemand daar last van, maar word gedaan of het wel zo is. Ik hoef me niet schuldig te voelen en nie mand hoeft zich schuldig te voelen voor dingen die vorige generaties hebben gedaan of niet gedaan. En dat gezwam blijft maar als een grammofoon op de tv klinken, waarbij er hier direct gezapt word.. NPO flikker allemaal op met jullie gezwam over schuldgevoelens. Jullie zorgen ervoor dat niet al te slimme mensen als die anti-pietenbeweging zich gesterkt voelen met hun niet bestaand rascisme, om zich in de slachtofferrol te kunnen wentelen en vooral erin te blijven.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Ik moest vroeger altijd m’n bord leeg eten.
    Daar had ik voor m’n Kerstmis dus zo’n klein negertje voor gevraagd.
    Bovendien heb ik nu een kano van origineel Indiaans penis-leder waar ik nog ’n buitenboordneger voor zoek.
    Ik bedoel maar, als de neger werkelijk wil is er altijd werk.

    Like

 9. Verstandiger is het daarnaast een eigen blog en forum te beginnen waarop de teksten uitgeschreven staan en blijven staan. Weldra vindt dan van daaruit voorlichting en discussie plaats en gaat FB de weg van Hyves.

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Verstandige mensen moeten die shit zooi zoals facebook mijden !!!
  Per direct opzeggen dan stort die zooi vanzelf in elkaar !

  Like

 11. We hebben inhoud die je hebt geplaatst verwijderd
  We hebben deze inhoud verwijderd, omdat deze in strijd is met de richtlijnen voor de Facebook-community.
  Richtlijnen voor de Facebook-community lezen
  We beperken de weergave van naaktbeelden. Sommige beschrijvingen van seksuele handelingen kunnen ook worden verwijderd. Deze beperkingen op de weergave van naaktbeelden en seksuele handelingen zijn ook van toepassing op digitaal gemaakte inhoud, tenzij de inhoud is geplaatst om educatieve, komische of satirische doeleinden.
  We verwijderen inhoud die seksueel geweld of misbruik promoot of hiermee dreigt. Dit is ook van toepassing op seksistisch materiaal, seksuele inhoud met minderjarigen, bedreigingen met betrekking tot het delen van intieme afbeeldingen en het aanbieden van seksuele diensten. Wanneer noodzakelijk sturen we deze inhoud door naar de wettelijke autoriteiten.
  Lees de richtlijnen voor de Facebook-community voor informatie over welke (chat)berichten wel en niet zijn toestaan op Facebook.

  Mijn schrift: Ik moest eventuele foto’s die uitdagend zijn verwijderen; geen een dus!!!

  …………………
  Mijn schrift: om deze link ging het dus volgens fb: https://fenixx.org/2017/12/02/van-kandahar-naar-het-paradijs/

  Je bent tijdelijk geblokkeerd van het plaatsen van inhoud
  Deze tijdelijke blokkering duurt 24 uur en je kunt tijdens deze blokkering geen berichten op Facebook plaatsen.
  Houd er rekening mee dat de accounts van personen die herhaaldelijk berichten plaatsen die niet zijn toegestaan op Facebook permanent kunnen worden uitgeschakeld.

  Mijn schrift: Maar ik vermoed n.a.v. dit artikel wat ik heb gedeeld, want het was er vlak na: https://ejbron.wordpress.com/2017/12/02/anabel-schunke-ik-zal-vechten-tot-het-einde/

  Like

 12. Mijn reacties komen niet door…….

  Geliked door 1 persoon

 13. boorzalf zegt:

  Ook bijbels optiek, die veel kritiek gaf op de islam en op de paus en op de linkse maffia is niet meer te vinden. Zijn de schrijvers er van bewust mee gestopt? Of gewoon geblokkeerd. Ook gaven ze commentaar op de eco-terrorristen van groen-links, die maar lopen zeiken dat de aarde opwarmt, terwijl Russische wetenschappers ondekten dat de aarde juist afkoelt. Ook het co2 verhaal de grootste volksverlakkerij van de 21ste eeuw werd aan de kaak gesteld, zo was toen te lezen dat er in de oertijd vele malen meer co2 was dan nu. Ook de BEWUSTE migranten stroom werd aan de kaak gesteld. De waarheid of een andere mening mag niet meer verteld worden, met dank aan de EU-maffia.

  Geliked door 1 persoon

 14. Ria de Blij zegt:

  Ze heeft volkomen gelijk. Mijn man en ik denken er ook zo over en met ons heel veel medemensen. Wij zitten alleen met de vraag WAAROM? Waarom willen politici ons oude Europa ten gronde richten met al onze verworven waarden.

  Like

  • ward zegt:

   Dat wisten de romeinen al ; verdeel en heers. Een bevolking die eerst politiek correct murm geslagen werd, en daarna constant in conflict ligt met zijn bruine en zwarte medemens – dat is als bezig, maar wacht maar wat het wordt over een 10 à 15 jaar- die heeft tijd noch energie om haar neus te steken in de zaken van de top 0,1 percent.
   Die lui daarboven kennen hun grootste tegenstanders -geschift links- pakken beter als dat links zichzelf kent. En ze weten dat die drammers het vuile werk voor hen opknappen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s