Partijcongres AfD: enorm veel politie

Screenshot_150

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Het is een schande voor een democratie wanneer een democratische partij haar partijcongres alleen maar kan houden onder massale politiebescherming.

Contra magazine

Democratie leeft ervan dat verschillende politieke opvattingen – binnen het door de grondwet aangegeven kader – hun plek vinden. Dit geldt ook voor de politieke randen rechts en links in het politieke spectrum. Maar in Duitsland bestaat op dit moment bijna een politieke hysterie met betrekking tot democratisch rechts, dat zich manifesteert in de vorm van de “Alternative für Deutschland”, de AfD.

Maar wanneer de AfD vandaag en morgen in Hannover haar partijcongres houdt, moet ze door enorm veel politie beschermd worden, omdat radicale linksen anders met grof geweld tegen de politici zouden optreden. En wat eigenlijk nog erger is: als dit omgekeerd het geval zou zijn en bijvoorbeeld het partijcongres van Die Linke tegen rechtse demonstranten en krachten beschermd zou moeten worden, dan zou de verontwaardiging in de media gigantisch zijn.

In de Bondsrepubliek Duitsland wordt nog steeds met twee maten gemeten. Om historische redenen. Maar om een verband tussen de AfD en de NSDAP te willen leggen, zou betekenen dat men ook delen van Die Linke en delen van de SPD en Groenen in verband zou moeten brengen met de communisten. Per slot van rekening bestaan ook daar genoeg tendensen in deze richting en het bagatelliseren van de misdaden in naam van deze politieke ideologie.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Duitsland, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, Patriottisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Partijcongres AfD: enorm veel politie

 1. Wachteres zegt:

  Het geweld komt nog steeds overduidelijk van links.

  Like

  • MF zegt:

   Matt Herben, 2002, vlak na de dood van Pim Fortuyn: “De kogel kwam van links”….

   Like

   • tippelaar zegt:

    Pim is vermoord door de kopstukken van de pvda met hulp van de huurmoordenaar Folkert v.d.GRAAF van millieudefensie .ik heb nooit gehoord wat ze hem daarvoor betaald hebben maar dat moet aanzienlijk zijn.

    Like

 2. Statler & Waldorf zegt:

  In Nederland is het feitelijk niet anders met het demoniseren van Wilders en Baudet.

  Like

 3. Peter zegt:

  Wat te denken van de zogenaamde anti zwarte piet activisten ??
  Gevaarlijk tuig dat intimiderend gedrag vertoont en geweld niet schuwt.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Conclusie duidelijk: Geweld en agressie komen van links.Islam-appeasing eveneens.
  Dus de essentiële vraag is: Hoe pakken we LINKS effectief aan? De rest komt daarna wel, zèlfs de islam.

  Geliked door 2 people

 5. koddebeier zegt:

  Links het socialisme is een broertje van het fascisme, daar zit het probleem, na de oorlog waren zij er als de kippen bij om het fascisme als radicaal rechts te bestempelen, echter dat is een leugen, want voluit heet het nationaal socialisme, jammer genoeg zijn zij er ook nog mee weggekomen ook !!

  Geliked door 2 people

 6. Wachteres zegt:

  https://www.ad.nl/buitenland/rellen-bij-start-congres-duitse-politieke-partij-afd~a225b6a7/

  Rellen bij start congres Duitse politieke partij AfD

  Het landelijke partijcongres van de Duitse politieke partij AfD is vanochtend met vertraging begonnen. Vanwege enorme veiligheidsmaatregelen en demonstraties van anti-fascistische groeperingen hadden de afgevaardigden moeite bij de congreszaal te komen.

  Gerekend wordt op rond de 8000 demonstranten.

  De eerste schermutselingen hebben al plaatsgehad. Betogers die tevergeefs door een politieblokkade trachten te breken, beklagen zich op sociale media over dat de politie een waterkanon heeft ingezet bij temperaturen rond het vriespunt.

  De bijeenkomst in Hannover vindt plaats achter zogenoemd NATO-prikkeldraad dat is uitgerust met scheermessen en onder meer ook wordt gebruikt voor bescherming van militaire complexen. De politie hoopt met die beveiliging volgens Duitse media te voorkomen dat tegenstanders van de rechts-populistische partij bij het congres kunnen verstoren. Op het congres kiest de AfD onder meer een nieuw bestuur.

  De AfD is in 2013 door een groepje eurosceptische economen opgericht als partij die vooral van de euro af wil. In het volgende jaar rukte de partij naar rechts onder leiding van onder anderen Frauke Petry die voorop stelde dat de AfD tegen immigratie en de islam is. Dat standpunt werd door veel Duitsers gesteund met de komst van honderdduizenden migranten en vluchtelingen in 2015.

  Geliked door 1 persoon

 7. tjonge zegt:

  “beklagen zich op sociale media over dat de politie een waterkanon heeft ingezet ”
  .
  schandalig ! dat verkwisten van water !
  ik heb liever dat ze met scherp schieten….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s