Populair sinterklaasboek niet meer herdrukt

Screenshot_152

AMSTERDAM – De Zwarte Pietendiscussie strekt zich nu ook uit tot in de boekenkast. Het boek ’Sinterklaas’ van Charlotte Dematons zal niet meer herdrukt worden, nadat de bekroonde auteur daar nota bene zelf om heeft gevraagd. Dematons is het naar eigen zeggen helemaal beu om steeds uitgemaakt te worden voor racist.

De Telegraaf

Het boek Sinterklaas is tekstloos, maar staat vol fraaie tekeningen van de Nederlandse illustratrice. Ze werd in 2008 bekroond met de Gouden Penseel voor het prentenboek, waarvan er tussen de 100.000 en 150.000 exemplaren werden verkocht.

„Jammer dat het allemaal zo is geëscaleerd”, aldus uitgever Jean Christophe Boele van Hensbroek van Lemniscaat. „Charlotte wordt voor racist uitgescholden als ze op scholen gaat spreken. Gewoon omdat ze zwarte Pieten tekende. Dat wil ze niet meer. Vandaar ook haar beslissing, waarvoor we respect hebben. Maar persoonlijk zou ik het boek nooit uit de handel nemen.”

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Tistochwat”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in cultuurrelativisme, demoniseren, Krankzinnigheid, Links fascisme, meningsdictatuur, moralisme, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

25 reacties op Populair sinterklaasboek niet meer herdrukt

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Een kinderfeestje dat gekaapt is door een handjevol kneuzen met onzinnige ‘argumenten’.
  Wat is dit ‘land’ afgegleden en dan bedoel ik op alle vlakken.

  Geliked door 1 persoon

 2. MF zegt:

  Herdrukken zou te “kwetsend” zijn, hahahahahaaaa……

  Geliked door 1 persoon

 3. Tistochwat zegt:

  Ik wou dat die anti-Zwarte-Piet-tirannen zich zo zouden inzetten om Rutte en zijn schurkenbende weg te krijgen! Het is toch werkelijk niet meer te bevatten dat dergelijke dwazen zich zo druk maken om een kinderfeest?
  Door dat gedram van die linkse landverrader is veel haat ontstaan in dit land, NIET DOOR GEERT WILDERS EN NIET DOOR PVV’ERS!

  Wat is er nu mis met dit schattige plaatje?

  Geliked door 1 persoon

 4. Theresa Geissler zegt:

  De maakster zwicht dus zèlf voor de druk? Daarvoor heb ik tóch wat minder begrip:
  Je eigen werk teniet doen, zeker als het ook nog succesvol is, is geen goede zaak!
  Dan maar niet meer spreken op scholen en proberen, de term ‘racist’ als een geuzennaam te beschouwen, dat zou ík doen.
  Deze manier van doen is een concrete stap naar algehele censuur: Daarvan is op termijn de schade niet te overzien.
  Foute beslissing dus.

  Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   @ Theresa Geissler 2 december 2017 om 12:25

   Sommige mensen zijn eerder gebroken dan anderen, Theresa.
   Ik zou mijn succesvolle boek ook nooit afschaffen vanwege zo’n onzinnige reden.
   Maar op andere gebieden zou ik wél breken. Als ik bijv. de gevangenis in zou moeten – of nog erger: het gesticht in – vanwege ‘islamkritiek’, zou ik kapotgaan. Als een vogel zonder vleugels in een kooitje.
   Jij bent sterk en dat bewonder ik zo in je.
   Verder weet ik niet hoe ik uitdrukking moet geven aan mijn walging over al het onrecht dat over ons wordt uitgestort…

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Overschat me maar liever niet: Als i k de gevangenis of het gesticht in zou moeten, brak ik waarschijnlijk óók.
    Daarom is het ook essentieel, om je voortdurend te blijven bezinnen op hoe je dat, als het even kan, kunt voorkómen en tegelijkertijd tóch naar buiten treden.
    Geen sinecure, maar het kán.
    In dít geval, bijvoorbeeld, staat vast, dat de maakster van dit boek hoe dan ook NIET ergens voor aangeklaagd kan worden door de herdruk van haar boek NIET te verhinderen, dus moet ze dát alvast niet doen. Nooit! En als ze op scholen zó behandeld wordt, gewoon weigeren om nog op uitnodigingen van die scholen in te gaan. En dan duidelijk die weigering motiveren, natuurlijk.
    Dat soort kleinigheden zijn op te brengen, dus dát zou ze alvast moeten doen. Wat ze nú doet, is een stap te ver.

    Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    In Zweden werden de kinderboeken van Pippi Langkous “gekuisd” van discriminerende uitdrukkingen. Zelfs ( tot mijn verbazing ! ), was de dochter van de schrijfster “Astrid Lindgren. het daar mee eens zoals een Krant in Zweden schreef;
    * * *
    Deze naam ( negerkoning ) “is aanstootgevend en daarom kunnen we het simpelweg niet in de boeken van Fifi houden,” schreef de Krant “Dagens Nyheter” Karin Nyman, de dochter van de schrijver Astrid Lindgren (1907-2002

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 2 december 2017 om 13:32

    Wat ze nú doet, is een stap te ver.

    Daar heb je volkomen gelijk in. Ze doet aan ‘zelf-anti-Piet-isering’.

    Like

 5. Cynicus zegt:

  Komt er straks een boekenpolitie aan de deur om te kijken of alle boeken wel politiek correct zijn. Sjors en Sjimmie worden dan in beslag genomen. De linksdrammers zijn wel zo linksfascistisch DDR-achtig bezig. Er komt een burgeroorlog met die linkse wijsneuzen. Het is al zo dat ik al lang linksen uit de vriendenkring heb verwijderd. En ik heb ook gezegd waarom.

  Geliked door 1 persoon

  • Hansfree zegt:

   Ha, Sjors en Sjimmie, nee dat mag natuurlijk ook absoluut niet meer… Nou ik heb een hele stapel en ik koester ze meer dan ooit!
   (Slightly off-topic:) Afgelopen jaar kocht ik op een boekenmarkt de drie eerste boeken van Arendsoog. Jeugdsentiment voor mij. Nou ik moet eerlijk zeggen, het viel mij nu erg tegen dat ik telkens weer christelijke propaganda in het verhaal verweven zag. De indiaan Witte Veder was ook voorál een vriend van Arendsoog, omdat hij bekeerd was tot het christendom. Jawel. Dat is mij dus vroeger nooit opgevallen, toen ik als jongen die boeken leende bij de Christelijke Bibliotheek aan de Havenstraat in Hilversum. Tsja, christelijke opvoeding genoten he…

   Like

   • tippelaar zegt:

    Ik herken dat, dat is geen opvoeding maar pure christelijke indoctrinatie. Ik huurde mijn boeken bij de bibliotheek van de christelijke jonge mannenvereniging Thimotheus uit Rotterdam-Charlois. Tegenwoordig, als iemand mij vraagt welk geloof ik aanhang, noem ik mezelf een empirisch atheïst, dat is iemand die op grond van eigen onderzoek tot de conclusie is gekomen dat GEEN van de aanbeden goden in de wereld, bestaan. Allemaal flauwekul dus. Maar er is hoop voor de godsdienstigen onder ons. Als de godsdienst niet zou bestaan moest er ter plekke een godheid met bijbehorende franje, worden uitgevonden want er zijn heel veel mensen die het leven zonder godsdienst niet aan kunnen. Dat zijn die mensen waar het volgende credo op slaat: “Wees jezelf zei ik tot iemand, maar hij kon niet, hij was niemand”. (citaat ergens gevonden, niet zelf bedacht).

    Like

 6. Antivenin zegt:

  Foei, Charlotte Dematons! Toegeven aan dit stelletje aandachtsh**ren en beroepsgekwetsten. Laat u die overgrote meerderheid van Nederlanders die Zwarte Piet wél willen handhaven gewoon in de steek? Om nog maar te zwijgen van de kinderen die het zonder dit enige boek zullen moeten stellen…

  Wat doet u als straks de moslims komen en zeggen dat ze het afbeelden van mensen en dieren kwetsend vinden, want haram en mag-niet-van-Allah? En die houden het echt niet bij uitschelden voor racist, die zijn meer van doodsbedreigingen en zo! Vraag maar aan Wilders! Als u denkt dat dit gedram ophoudt bij Zwarte Piet, dan hebt u weinig zicht op onze huidige maatschappij.

  “Alles van waarde is weerloos,” volgens Lucebert. Stond ook in uw boek over Nederland. Heeft onze cultuur soms geen waarde? Toegeven aan dit stelletje kneuzen is die cultuur weerloos aan hen overleveren. Er zal weinig van over blijven.

  Schelden doet geen zeer! Beschouw dat stempel van racist als een Geuzennaam en draag hem met trots, in deze context slaat hij toch echt nergens op! Ga door met het maken van die prachtige tekeningen. Laat dat Sinterklaasboek herdrukken, trek een streep in het zand en geef aan dat de afbraak van onze cultuur hier stopt! Wat waarde heeft en weerloos is, moet verdedigd worden. En die verdediging is aan ons allemaal.

  Geliked door 2 people

 7. Trucker zegt:

  Daty heb je met lieden die geen testikels hebben, plooien zeer vlug voor een minderheid.
  Ik ben trots als ze mij een racist heten en nog meer als ik het etiket “islamofoob” opgespeld krijg.
  Hoewel… de mensen die mij kennen (beter gezegd waar ik mee omga) geven me allemaal gelijk, Enkelen zeggen dat ik “iets” te drastisch ben maar gen éne die zegt dat ik fout ben.

  Like

 8. Leo zegt:

  Voor mij is Sinterklaas een mooie herinnering uit de jaren zestig en zeventig.

  Like

 9. Guardiacivil zegt:

  Aan de ene kant respecteer ik haar besluit, als je misschien al jaren dit voor de kiezen krijgt, en aan de andere kant is het ongewild buigen voor die ratten die je leven kapot maken.

  Like

 10. tjonge zegt:

  een mannetje met een snorretje deed nog niet zo lang geleden boeken in de ban die niet welgevallig waren.
  nou wil ik niet zeggen hiermee dat dit geval het zelfde is maar het heeft wel alles te maken met (zelf)censuur….

  Like

 11. Saskia Dubbeldam zegt:

  Ik heb er gauw nog eentje besteld bij de Standaard Boekhandel in België.

  Like

 12. tinekevanschagen zegt:

  Dat getuigt niet bepaald van “heldenmoed” je eigen boek uit de handel halen.
  Angst is een slechte raadgever!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s