Radicaalislamitische aanslag op kerstmarkt 2016: felle kritiek op Merkel door families van de slachtoffers

Screenshot_151

(Vertaling: E.J. Bron)

“Bijna een jaar na de aanslag op de kerstmarkt op de Breitscheidplatz in Berlijn beschuldigen familieleden van alle twaalf dodelijke slachtoffers de regering van falen. In een open brief aan de bondskanselier klagen ze over ´eclatante wantoestanden´ bij de veiligheidsautoriteiten. Daarvoor zou de bondskanselier medeverantwoordelijk zijn.” (“Spiegel Online”)

Duits - Zuerst

“De aanslag op de Breitscheidplatz is ook een tragisch gevolg van de politieke passiviteit van haar regering”, staat er in het hier te lezen schrijven. In een tijd, waarin het gevaar door radicale islamieten zou zijn toegenomen, zou de bondskanselier het verzuimd hebben tijdig vaart te zetten achter “de hervorming van de warrige structuur van de autoriteiten”.

In een open brief hebben de nabestaanden felle kritiek op Merkel. De bondskanselier zou hen “bijna een jaar na de aanslag noch persoonlijk noch schriftelijk gecondoleerd hebben. (…) Wij zijn van mening dat u daarmee niet beantwoordt aan uw functie.” Het zou “een kwestie van respect, van fatsoen en eigenlijk vanzelfsprekend zijn dat zij als hoofd van de regering in naam van de Duitse regering tegenover onze families het verlies van een familielid door een terroristische daad erkent”.

Lees hier de volledige brief: www.spiegel.de

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Berlijn, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Merkel, migrantengeweld, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, Terrorisme, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

25 reacties op Radicaalislamitische aanslag op kerstmarkt 2016: felle kritiek op Merkel door families van de slachtoffers

 1. Bob Fleumer zegt:

  Het getuigt van professionele blindheid dat vrouwtje Merkel niet inziet dat haar tijd voor bij is, trouwens zij had die tijd nooit moeten krijgen want Duitsland is er fors op achteruitgegaan tijdens haar bewind en nou maar doordrammen, met die die rot EU en de immigratie je wordt er doodziek van.

  Geliked door 2 people

 2. koti zegt:

  Hoera, de mensen beginnen eindelijk langzaam wakker te worden. Go Germany, weiter und weiter. Er moet gewoon iets veranderen !

  Like

 3. Baksteen zegt:

  Daarmee aangevend dat christenen er niet toe doen.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Het is een stevige aanklacht tegen Angela Merkel. Zoals we van haar gewend zijn zal zij haar handen wel weer in onschuld wassen.

  Merkel moet opstappen. Ze gedraagt zich als de keizerin van Europa, en schroomt niet om samen met Macron én diverse Afrikaanse leiders, maar zónder de andere lidstaten binnen de EU daarbij te betrekken, afspraken te maken m.b.t. het opnieuw laten overkomen van ‘vluchtelingen’.
  Je kunt er op rekenen dat er opnieuw financiële deals zijn gesloten, die de belastingbetalende burgers heel veel geld gaan kosten!

  Over het uitzetten van illegalen hoor je Merkel niet.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Een grove nalatigheid, die de “politieke leiders” bij óns evenmin vreemd is en schrijnend de kloof illustreert tussen het politieke establishment en het volk.
  Maar de tijd komt er aan, dat het hen in beide landen zal ópbreken!

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Dat zal ze zeker in beide landen opbreken !
   Het hout voor de schavotten wordt al uitgezocht…
   Het mes wordt al geslepen…
   Ik stel ’n centrale plaats in NL voor.
   Bijvoorbeeld Maastricht, dan kunnen we samen met de Belgen doen, kost toch weer de helft minder.
   Mag ook Antwerpen zijn, kunnen we daarna nog even naar De Vlaamsche Leeuw in de Jezuietenstraat.

   Like

 6. Rensk. zegt:

  Ik snap niet dat de nabestaanden van de slachtoffers nog een teken van Merkel willen ontvangen. Ik zou van dat mens helemaal niks meer willen ontvangen en dat openbaar kenbaar gemaakt hebben. Hoezeer ik publiciteit ook zou haten. Denk eerder dat ik zo’n woede zou hebben en haar liever aan de schandpaal zou willen nagelen. Zij heeft die toestanden toch binnengehaald!!!!!!!!!! Je gaat toch ook niet de moordenaar van een geliefde vragen een teken van medeleven te sturen. Gewoon een kwestie van nuchter denken.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Rensk om 13:22

   Ik denk niet dat de nabestaanden er waarde aan zouden hechten als Merkel alsnog een teken van medeleven zou sturen, maar ik ben van mening dat ze met deze brief Merkel eventjes op haar tekortkoming in dezen willen wijzen. Ze wilden haar laten voelen dat haar gedrag jegens de nabestaanden onbehoorlijk is, en een Bondskanselier onwaardig.

   Ik geloof niet dat Merkel onder de indruk zal zijn van deze aanklacht, want het is een ijzeren vrouw, maar het geeft de nabestaanden misschien een gevoel van: “wij hebben het er niet bij laten zitten en we hebben onze verontwaardiging laten blijken”.

   Helaas krijgen deze mensen hun dierbaren nooit meer terug. Dat is pijnlijk genoeg.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Er gaan geruchten waarbij Rutte een zoon uit een buitenechtelijke relatie van van Merkel en Honecker zou zijn.
    Als je goed kijkt zie je ook duidelijke familietrekken.
    Merkel op haar beurt schijnt weer ’n dochter van Hitler te zijn.
    Hij moest haar in Duitsland acherlaten toen hij naar Argentinië vluchtte.
    Sorrietta schijnt ’n jongere broer van Prins Bernhard te zijn.
    Vandaar dat het geen toeval is dat Koning Alexander zo veel op Maxima lijkt.
    Zelf zegt hij dat z’n CupC aan het leidingwater ligt, maar hij is nu volledig vrouw.
    De kinderen werden indertijd on-line besteld bij het Oost-Duitse filiaal van Amazon,
    waarvan Honecker eigenaar was.

    Like

 7. Joannes den Hollander zegt:

  Nog een aantal flinke aanslagen waarbij veel autochtonen het leven laten is de enige remedie om blank West Europa blind van woede te krijgen en vervolgens elke overgepigmenteerde lamlul Europa uit te trappen. En natuurlijk zullen zij die dit mogelijk maakten niet vergeten worden.

  Geliked door 1 persoon

  • Statler & Waldorf zegt:

   Nee hoor!
   Morgen een aanslag met 50 doden, het gaat gewoon door.
   Overmorgen een aanslag met 300 doden, het gaat gewoon door.
   De dag erna, aanslag met 1000 doden, het gaat gewoon door.
   Kijk naar de uitslag Tweede Kamerverkiezingen van maart dit jaar, het gaat gewoon door.

   Like

   • Wim Vreeswijk zegt:

    Statler & Waldorf@ Ik vrees dat je gelijk hebt! Wij zijn als Nederlanders voor het grootste deel genetisch bepaald dat we alles eindeloos goedvinden, tot we er letterlijk bij neervallen! En dat alles zonder een schot te lossen.

    Like

  • tippelaar zegt:

   Dat kan niet met de blote handen Joannes, dus hoe nou verder? Maak je plan eens af, ik ben benieuwd.

   Like

   • Joannes den Hollander zegt:

    Dat klopt Tippelaar, met blote handen komen we niet ver. Vuurwapens is helaas maar voor een enkeling weggelegd. Wij, de grote massa dus, zullen het moeten doen met gewone huis- tuin- en keuken middelen. Aangezien iedereen, ook de vijand hier kan meelezen wil ik er niet meer over kwijt. Niet dat ik dat niet wil, maar ik wil de vijand niet wijzer maken dan ze al zijn.

    Like

 8. Wim Vreeswijk zegt:

  Dan moet de AfD, net zoals Wilders, aangifte gaan doen tegen Merkel, vanwege haar ernstig falende veiligheidsbeleid. Des te meer omdat zij al die waarschuwingen negeerde met haar ‘wir schaffen das” en zij dus feitelijk medeplichtig is aan deze moordpartij waarop minstens 30 jaar detentie staat !

  Like

 9. Guardiacivil zegt:

  De tijd dat er iets gaat gebeuren en zulke lui worden opgepakt als Merkel, is ze seniel en weet ze niets meer.

  Like

 10. tippelaar zegt:

  Merkel maakt geen fouten, zij doet alles met opzet. Dus, haar verwijten maken heeft geen zin. De duitse kiezers moeten niet zeuren, ze krijgen wat ze verdienen en gekozen hebben. Als het ze niet zint moeten ze in opstand komen en Merkel met consorten in de rijn verdrinken. Kunnen ze opnieuw beginnen.

  Like

 11. Asgard zegt:

  Duitsers ouders van de slachtoffers, jullie zijn sufferds!! Jullie zoeken de media op, hoe dom!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s