Griekenland: meer privatiseringen – verpatsen van het tafelzilver

Screenshot_26

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Om nieuw geld te krijgen, moet Griekenland vier winstgevende elektriciteitscentrales privatiseren. Het tafelzilver wordt verpatst en de toekomst verspeeld.

Contra magazine

Opnieuw een slechte deal voor Athene: vier van de belangrijkste elektriciteitscentrales van de elektriciteitsmaatschappij van de staat DEI moeten geprivatiseerd worden, eisen de kredietgevers van de Grieken. En dat, hoewel dit de lopende inkomsten van de Griekse begroting vermindert, want de centrales zijn wel degelijk winstgevend. Opnieuw een maatregel waarmee men zichzelf in de knie schiet.

Hiermee wordt opnieuw aangetoond dat de zogenaamde reddingsmaatregelen voor Griekenland alleen maar een plunderingsveldtocht van de westelijke financiële oligarchie is, temeer daar Griekenland´s kredieten sowieso grotendeels door de publieke Europese kassen beschikbaar gesteld werden om de financiële industrie te redden. De verantwoordelijken kunnen de Grieken zelf sowieso geen moer interesseren en zij moeten als een citroen uitgeperst worden, totdat er geen sap meer over is.

Bovendien is het ook nog eens volkomen krankzinnig om winstgevende staatsbedrijven te verpatsen als deze binnen enkele jaren meer geld verdienen dan men verkrijgt door een snelle verkoop. Maar zo ver denkt men van de kant van de kredietgevers blijkbaar niet na – of men voert gewoon alleen maar datgene uit wat diverse lobbyisten op hun verlanglijstjes hebben staan. Deze kunnen namelijk als gevolg van de “liberaliseringen” inkopen gaan doen en – ten koste van de Grieken – goud verdienen.

Als tegenprestatie voor het in totaal 95 punten omvattende “hervormingspakket” moeten nog eens € 5 miljard beschikbaar worden gesteld om de schulden te herfinancieren. Geld, dat bij het € 86 miljard omvattende “derde hulppakket” hoort, waarmee de kredietgevers quasi zichzelf betalen – inclusief rente – en daarvoor als tegenprestatie de politieke en financiële druk op Athene enorm verhogen. Maar dit is niet echt in het belang van de belastingbetalers in de andere EU-landen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Graaien, Griekenland, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Griekenland: meer privatiseringen – verpatsen van het tafelzilver

 1. VarAway zegt:

  Ho, ho, ietsje TE snel en te kort door de bocht.
  Er bestaat geen Staatsbedrijf dat echte WINST maakt.
  Punt uit.
  Per definitie niet en al helemaal niet in Griekenland.

  Like

 2. Jan zegt:

  Groot Brittannië mag nooit de Elgin Marbles teruggeven want de Grieken zijn in staat die aan de woestijnrovers van Abu Dabi’s Louvre te verpatsen

  Geliked door 1 persoon

 3. Marlies zegt:

  In De Groene Amsterdammer (groene.nl) van vanmorgen staat een duidelijk artikel over de situatie waarin de Griekse bevolking zich bevindt en hoe de Trojka daar huishoudt.
  Niet te snel oordelen over die “luie” Grieken; dat is te gemakkelijk. Bestudeer eens hoe ZIJ en WIJ bedreigd worden en besodemieterd door de nazi-elite.

  Like

  • Harry zegt:

   Blijft wél het feit dat hier de meeste mensen s’ morgens op pad gaan om te werken .
   Ik ben ooit eens drie weken op vakantie geweest op Kreta .
   Ik heb daar welgeteld in ál die tijd , twee mensen wat puin van de rijksweg zien vegen !
   Verder niemand écht in de weer gezien .
   Iedereen zit maar wat te zitten of staat te hangen , liefst op terrasjes .

   We zaten in een heel chique hotel , maar daar ging alles ook op z’n elfendertigst .
   Had daar een voertuig gehuurd , waarmee je eindeloos kon wachten bij de benzinepomp , voordat ze je kwamen bedienen ( geen zelfbediening , hoor ) .
   In restaurants lieten ze je gerust een half uur en langer zitten vóórdat ze de moeite namen om met een lang gezicht je te komen vragen wat je wilde drinken .

   Nee , hier zit echt wel enige lamstraligheid in de weg hoor !

   Er waren ook een paar Italiaanse restaurants in de omgeving , waar je overal uitstekend en snel bediend werd .
   Keurig en correct .
   Had eens een keer vis besteld en toen kwam de ober met het verzoek of ik misschien even mee wilde lopen naar de keuken .
   Iedereen daarbinnen begroette mij heel vriendelijk en onze ober liet me een aantal loeiverse vissen zien die nét binnengebracht waren .
   Kijk , zei ie dit is niet wat u besteld hebt , maar dit is zó mooi ,
   zou u daar niet voor kiezen ?
   Daar heb ik geen spijt van gekregen !
   Dan ga je voortaan toch alleen maar dáár eten ?

   En al zou je het misschien niet zeggen , ik ben echt een makkelijke klant , hoor !
   Geduldig, beleefd , nooit zeiken en altijd een ruime fooi .
   Maar daar mag dan toch wel wat tegenoverstaan ?

   Nee, ik heb niet veel op met die Grieken , ik ben bang dat ze veel te gemakkelijk geleefd hebben in het verleden , Marlies .
   En de corruptie zit ook wel in hun bloed , en dat hebben wij nu mogen financieren !

   Geliked door 1 persoon

   • Marlies zegt:

    Wat de Griekse arbeidsethos betreft zitten we op één lijn, Harry. Dergelijk gedrag vind je niet alleen in Griekenland, maar Italië, Spanje en Frankrijk staan ook niet bekend om hun harde werkers. En kom je bij de douane, hotels of restaurants in de VS, dan word je ook dikwijls als een hond behandeld.
    De financiële crisis in Griekenland had redelijk eenvoudig opgelost kunnen worden als zij de drachme nog gehad hadden en een devaluatie hadden toegepast. Maar dan hadden de Duitse en Franse banken grote problemen gehad, dus…tataaaa in comes GoldmanSachs en met vervalste papieren loodsen zij de Grieken de armoede-hel in. De banken lachen: too big to fail! Ja, zo kan ik het ook.

    Like

   • Harry zegt:

    Nou zijn we het weer helemaal ééns , Marlies .

    Like

 4. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.
  De EU heeft Griekenland in de houdgreep en plunderen de bakermat van de beschaving kaal. De opbrengst van de privatisering zal uiteraard rechtstreeks in de kas van de EU verdwijnen. En de geprivatiseerde energiebedrijven zullen ongetwijfeld verlieslijdend blijken te zijn. Dus de tarieven zullen wel worden verhoogd. En de Griekse overheid zal moeten bijspringen. Griekenland tot voor enkele jaren geleden nog een redelijk welvarend land met een florerende zwarte economie, wordt stap voor stap de armoe in gedreven. Toen de Grieken toetraden tot de EU, dachten ze, dat ze de hemel op aarde zouden krijgen. Maar niets bleek minder waar. Satan had andere plannen. Hij gaf de Grieken de Brusselse hel. Nu zijn de Grieken met handen en voeten gebonden. Ze moeten satan´s gebroed en knoeisels slikken. De Grieken staan inmiddels met hun rug tegen de muur. Ze zijn bijna alles kwijt. Wat hebben de Grieken nog te verliezen ???
  Beste Grieken, besef, dat dit zo niet langer kan. Raap de laatste restjes van je zelfrespect op en kom in verzet. Haal je eigen oude waarden en normen terug uit de kast. Mobiliseer de massa en neem de strijdbijl ter hand. Laat de satanisten in Brussel een poepje ruiken. Veeg de vloer met ze aan. Speel satan niet langer in de kaart. Bevries de staatsschuld en nationaliseer de buitenlandse investeringen in je land. Wie het onderste uit de kan wil hebben, krijgt het deksel op z´n neus. Waar niet is, verliest de keizer zijn rechten. Weer baas in eigen land. Griekenland voor de Grieken en Griekenland eerst. Wijger de satanisten de toegang tot je land. Kondig het GREXIT af.
  Meer landen in Europa zouden dat moeten doen. NEXIT, NEXIT, NEXIT !!!

  Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Kan die almachtige god van jou satan nou niet eens afknallen , Oeps ?
   Zo’n vijand laat je toch de hele wereld niet verzieken ?
   Als ie dat wél doet is het net zo’n grote lul als Rutte en Pechtold tezamen .

   Één figuur die alles verpest , die laat je gewoon duizenden jaren zijn gang gaan ?
   Wat een gotspe !

   Of is het tóch een heel onnozel verhaaltje van twee duizend jaar terug , wat nu niet meer op gaat ?

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Waar moet je anders over lullen wanneer je eigenlijk niks meer normaal weet te vertellen.
    Dan haal je je oude vriend weer te voorschijn, satan, de schuld van alles.
    En tevens de verklaring voor alles en alle ellende.
    Hij is de enige niet hier, die dit met ene regelmaat vermeld, om daar een verhandeling over te geven.
    Tistochwat kan er ook wat van. Daar is ook alles de schuld van satan van.

    Like

 5. Kijk nog maar eens heel goed en kritisch wat de liberaliseringsgolf in ons eigen land teweeg heeft gebracht. Zo óók om 1 voorbeeld te noemen de basis-zorgpremie en het vermaledijde eigen risico van € 385,- Alle staatsbedrijven zijn geprivatiseerd, deze collectieve waanzin werkt heel erg goed voor diegene welke aan de top van de piramide staan.

  Geliked door 1 persoon

 6. Republikein zegt:

  Zit in mijn pocket hoor, evenals de knaak, mensen lachen maar weten niet waarom.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s