Hoofdoorzaken van de problemen in Afrika: corruptie en bevolkingsexplosie

Screenshot_41

(Door: Hubert von Brunn – Vertaling: E.J. Bron)

“Bestrijding van vluchtoorzaken” was het trefwoord dat bij de EU-Afrika-top in Abidjan helemaal bovenaan de agenda stond. In de specificatie van dit algemene thema ging het daarna om oorlog, terreur, armoede, werkloosheid, georganiseerde mensensmokkel . . . Allemaal belangrijke aspecten waarmee men zich bezig moet houden, zonder meer. De beide hoofdoorzaken van het constante afglijden van het zwarte continent in een gigantisch catastrofe-gebied worden ondertussen nog steeds verzwegen – door de meer dan 80 staats- en regeringschefs, die samen met mevrouw Merkel aan de conferentietafel zaten, evenzo als door onze “kwaliteitsmedia”: corruptie en bevolkingsexplosie.

Aan het einde van de bijeenkomst had de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, trots verkondigd dat de Europeanen het eens zouden zijn geworden over een actieplan voor Afrika in de orde van grootte van € 44 miljard om individuele landen op de been te helpen, vooral echter om te verhinderen dat er nog meer migratiestromen via Libië en de Middellandse Zee naar Europa komen. Met € 44 miljard zou men inderdaad het nodige kunnen doen – echter alleen als het geld ook daar terechtkomt waar het hoort en voor het welzijn van de bevolking wordt ingezet. Dat was in het verleden overwegend niet het geval en zal dat ook in de toekomst niet zijn. Net zolang totdat de donorlanden een net zo streng als transparant controlesysteem hebben gevestigd, dat verhindert dat een groot deel van het geld in de zakken van de corrupte politieke elites verdwijnt. In de afgelopen 60 jaar is er meer dan € 2000 miljard aan hulpgelden naar Afrikaanse landen gestroomd. De positieve effecten van deze subsidies zijn, voorzichtig uitgedrukt, heel goed te overzien.

De elites aan de macht tasten toe – de rest krijgt niets

Corruptie is zeker geen Afrikaanse specialiteit. Overal waar politieke/militaire macht en veel geld een onheilige alliantie aangaan, komen mensen in gevaar om iedere moraal, elke ethiek en iedere verantwoordelijkheid voor anderen overboord te gooien en zoveel mogelijk zijn eigen zakken vol te proppen. De familieclan en onderdanige handlangers mogen mee snoepen van de zoete koek – de rest, dat betekent de overwegende meerderheid van het volk – blijft met lege handen zitten. Hoe dat functioneert, kregen we zojuist aan het voorbeeld Zimbabwe te zien. In zijn 37-jarige regentschap heeft dictator Robert Mugabe het voormalige Zuid-Rhodesië, dat na het verkrijgen van de onafhankelijkheid (1980) goede kansen had om zich te ontwikkelen tot een economische en maatschappelijk stabiel land, successievelijk naar het faillissement geleid.

Hij, zijn machtsgeile vrouw Grace en de rest van de clan hebben nu weliswaar niets meer te zeggen, maar met het geld dat ze al die jaren aan de kant hebben gelegd, hoeven ze zich geen zorgen te maken voor wat betreft hun oudedagvoorziening. Omdat hij het land zo geweldig heeft geregeerd, krijgt Mugabe – betaald uit de staatskas – nog een uitkering ineens van ongeveer $ 10 miljoen en een jaarlijks salaris van $ 150.000,-, het luxe landgoed in Harare inclusief personeel en – opdat men hem noch haar ook maar voor iets verantwoordelijk kan maken – krijgen ze allebei levenslange immuniteit. En wie gelooft dat de omstandigheden in Zimbabwe onder de nieuwe staatschef Mnangagwa, bijgenaamd “de krokodil”, nu blijvend beter zouden worden, die gelooft ook in de Kerstman. Nóg is het volk daar vol hoop, maar de stemming zal snel omslaan wanneer de mensen honger en gebrek moeten blijven lijden en er geen verbetering van de levensomstandigheden zichtbaar wordt. De voedingsbodem voor de volgende burgeroorlog in Afrika

Screenshot_42

De bedoelingen van de Europeanen zijn vaak niet die van de Afrikanen

Als dus de op de EU-Afrika-top beloofde € 44 miljard echt voor iets positiefs voor de mensen moet zorgen, dan mag het geld in geen geval overgemaakt worden aan een of andere regeringsrekening in een of ander land. Veelmeer moeten er onafhankelijke instellingen – internationaal bezet door deskundigen – gecreëerd worden, die ter plaatse opereren, het geld beheren en het daar inzetten waar het werkelijk nodig is. Waar het helpt arbeidsplaatsen te creëren, families te voeden en jonge mensen er van af te houden de gevaarlijke route naar Europa te nemen.

Dat zal de Afrikaanse potentaten natuurlijk niet lekker zitten. Enerzijds worden daardoor de kansen op zelfbediening aanzienlijk beperkt – dat is natuurlijk ergerlijk. Anderzijds kennen de Afrikanen de betutteling door de Europeanen heel goed sinds de onzalige tijden van de kolonisatie en de afkeer zit ook nog in de hoofden van de volgende generaties. Wanneer echter het zelf bepaalde regeren en handelen van de machtselites niet bijdraagt aan de stabiliteit van een land, maar aan diens teloorgang, dan helpt het niet om er nog meer miljarden in te pompen en uiteindelijk zonder herkenbaar effect – noch voor de mensen daar, noch voor de Europeanen – zinloos te verbranden.

Aan de conferentietafel in Abidjan werd duidelijk hoever de bedoelingen van de Europeanen enerzijds en die van veel Afrikanen anderzijds uit elkaar liggen. De industrielanden hebben veel belang bij de repatriëring van economische vluchtelingen, die geen recht op asiel hebben in Europa. Een volkenrechtelijk verdrag, dat de verplichting van ieder land vastlegt om de eigen mensen weer terug te nemen, bestaat volgens de Afrika-gevolmachtigde van de Duitse regering, Günter Nooke, al lang. Maar welk nut heeft zo´n verplichting wanneer bij de vluchtelingen hun staatsburgerschap niet bewezen kan worden, omdat ze na aankomst in Europa hun paspoorten vernietigen of weggooien? – niets! Om dit tegen te gaan, moet men in het bezit zijn van biometrische data (vingerafdrukken, irisscan), wat niet het geval is. En totdat de Afrikaanse landen hun paspoortwezen voldoende hebben veranderd, zal er nog veel tijd vergaan.

Daarbij komt, dat niet weinig van de Afrikaanse staatshoofden er überhaupt geen belang bij hebben om op te treden tegen illegale migratie. Integendeel. Diegenen die het gelukt is naar Europa te komen, krijgen een inkomen – of d.m.v. ondersteuning door de staat of daadwerkelijk door arbeid. Een groot deel van dit geld sturen ze dan naar de familie thuis. Dat helpt om de nood te lenigen in het thuisland en ontlast de desbetreffende staatskassen. In veel landen zijn deze overmakingen door illegale immigranten hoger dan de officiële ontwikkelingshulp – en dat bevalt de hoofdmannen wel.

Tot 2050 zal de Afrikaanse bevolking naar 2,5 miljard verdubbeld zijn

Het andere fundamentele probleem, dat in de openbare discussie steeds tactvol wordt omzeild – je kunt ook zeggen: doodgezwegen – wordt, is de onheilspellende bevolkingsgroei. Ondanks oorlogen en terreur, ondanks hongersnoden en epidemieën zal de bevolking op het zwarte continent zich volgens actuele schattingen tot 2050 meer dan verdubbeld hebben naar 2,5 miljard mensen. Dit beangstigende cijfer wordt wel eens in de kwaliteitsmedia genoemd, maar zonder enig verder commentaar. Over het traditionele reproductiegedrag van de zwarte man, dat erop gericht is zoveel mogelijk nakomelingen te produceren, worden geen kritische vragen gesteld. Een taboe dat niet mag worden aangesproken, een feit dat we gewoon te accepteren hebben. Dat is simpelweg hypocriet en bedekt een onaangename waarheid waarvoor we ons niet kunnen afsluiten.

Screenshot_40Het jaar 2050 duurt niet lang meer en de explosiviteit die dit aantal van 2,5 miljard in zich heeft – voor Afrika zowel als voor Europa – is nu toch al te zien. Ieder jaar dringen tien tot twaalf miljoen jonge Afrikanen op de arbeidsmarkt. Er zijn echter hoogstens 3,5 miljoen nieuwe banen, en deze discrepantie wordt ieder jaar groter. De ongebreidelde bevolkingsgroei is een tikkende tijdbom, die men niet gewoon links kan laten liggen. Integendeel. Men moet dit fenomeen zeer serieus nemen. Als de Europeanen de Afrikanen echt willen helpen om economisch op de been te komen en de mensen een perspectief te bieden dat hen motiveert in hun eigen land te leven en te werken in plaats van naar Europa te vluchten, dan mag er niet langer een taboe rusten op het onderwerp geboortecontrole.

Dan moeten de Europeanen de grootste inspanningen ondernemen om de mensen – vooral op het platteland, waar het samenleven nog steeds wordt bepaald door oeroude zeden en gebruiken – voor te lichten en ervan te overtuigen dat het seksueel traditionele gedrag meer schadelijk dan nuttig voor hen is. Dat het met het oog op de betere medische zorg (inentingen, hygiënische maatregelen enz.) niet meer nodig is om acht, tien, twaalf of meer kinderen ter wereld te brengen. Om te garanderen dat de desbetreffende regering deze maatregelen dienovereenkomstig ondersteunt, zou hun invoering gekoppeld moeten worden aan betalingen wat betreft ontwikkelingshulp. Dat klinkt als betutteling en zal, zoals reeds gezegd, menig regeringschef niet bevallen. Maar daarmee kan men geen rekening houden. Het is een belangrijke hulp tot zelfhulp, die uiteindelijk beide kanten – de Afrikanen en de Europeanen – ten goede komt.

Bron:
www.anderweltonline.com-
Auteur: Hubert von Brunn

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, asielwaanzin, Barbarisme, Censuur, corruptie, cultuurrelativisme, Demografie, Europa, gezond realisme, Graaien, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Multiculti, Naïviteit, Ontwikkelingshulp, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Seks, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

34 reacties op Hoofdoorzaken van de problemen in Afrika: corruptie en bevolkingsexplosie

 1. Rensk. zegt:

  Ik geloof helemaal niets van wat Juncker zegt. Dat hij de bootvluchtelingen wil tegenhouden? Nee hoor. Ze (EU) willen nog veel meer Afrikanen deze kant op hebben. Hij zegt dit allemaal voor de Bühne. Geen woord geloof ik van deze man.

  Geliked door 2 people

 2. Rensk. zegt:

  En geboortebeperking bij Afrikanen? Geen Afrikaan zal daar aan meewerken. en dwingen kun je ze niet. Dus gaat het fokken gewoon door. Leg dus de verantwoording ook maar bij ze neer eh verhongeren ze mijn part. Het is niet onze verantwoording.

  Geliked door 1 persoon

  • Patriot 2.0 zegt:

   EXACT: maak ze verantwoordelijk voor hun eigen lot. Pim Fortuyn: “Laat ze zelf maar dijken gaan bouwen”.

   Geliked door 1 persoon

  • Leo zegt:

   Tegen 2050 zal moedertje natuur ongetwijfeld een oplossing bedacht hebben tegen de overbevolking. Uiteindelijk zijn wij mensen niets meer dan een onbeduidend deeltje van één groot geheel.

   Like

   • Rensk. zegt:

    Ik denk al wel eerder. Zo gaat het ook in de moslimwereld. Kinderen maken bij het leven en vervolgens elkaar afmaken vanwege een andere manier van bidden en andere zaken. En dan is er weer ruimte tot de volgende slachtingen. En dat we onbeduidend zijn ben ik het voor 100 procent eens. Alleen jammer dat er zoveel mensen bestaan, die denken dat de hele wereld om hun draait.

    Like

 3. Johan zegt:

  Geef iedere negerin, die zich laat steriliseren, honderd dollar.
  Dat is de beste vorm van ontwikkelingshulp voor Afrika.
  44 miljard euro –> dat is ongeveer 50 miljard dollar. –> Dat is 50 duizend miljoen dollar.
  Daar kun je dus 500 miljoen vrouwen voor steriliseren a raison van $100 per stuk.
  Dat is ongeveer de huidige vrouwelijke bevolking van Afrika.
  Het is een heel goed plan en we zijn nu nog net op tijd om het uit te voeren.
  Over 70 jaar is de bevolking van Afrika namelijk gegroeid van 1 miljard nu naar 4 miljard apekeutels. Dan is er geen houden meer aan met die migratie-golven.

  Al die andere plannen, die Merkel, Macron, Rutte en de overige leiders van de EU nu lanceren, werken namelijk niet.

  Geliked door 2 people

 4. Henk der Niederlànder zegt:

  Ach die onzin daar in Afrika hebben de regeringsleiders van Europa geen boodschap aan.
  Tegen de tijd dat het daar helemaal uit de klauwen loopt hebben deze zogenaamde leiders een baan in een of andere priveonderneming waar ze nu met subsidies en belastingverminderingen hun toekomstige baan mee kopen.
  Kijk bijvoorbeeld naar de salonsocialisten.
  Dat het geld wat daar in Afrika gestolen word door de respectivelijke regeringen interesseerd ook hier geen enkele minister, want is belastinggeld niet opgebracht door henzelf.
  Het zou bijvoorbeeld een Wilders eer aan doen om hiertegen een aanklacht in te dienen in plaats van een onhaalbare aanklacht die er nu ligt.

  Like

  • Thom zegt:

   Elke aanklacht die Wilders in zal dienen zal onhaalbaar blijken te zijn, maar als er aangifte tegen Wilders gedaan kan worden stapt Burgemeester Brulaap uit Nijmegen met het hele college en PVV-haters achter zich aan naar het politiebureau waar de voorgedrukte aangiftes klaar liggen. Dan kan het wel natuurlijk.
   Wat Afrika betreft, er zit niks in die bevolking. Hardlopen kunnen ze goed, maar verder
   kunnen ze niks. Rhodesië was de graanschuur van Afrika met zijn blanke boeren. Toen werden alle boeren onteigend of vermoord en vervalt de landbouw in totale chaos.
   Het was niks en wordt niks daar, want er zit niks in.

   Geliked door 1 persoon

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Wat de problemen ook zijn moge in Afrika, het interesseert me niets meer. Totaal niets, zolang ze maar daar blijven. We zijn ze al aan het onderhouden sinds ze zelfstandig zijn geworden en het blijft water naar de zee dragen.

  Geliked door 1 persoon

 6. guusvelraeds zegt:

  Kijkende naar de begeleidende foto zie je in een oogopslag dat in Afrika andere normen gelden.

  Heeft dan ook geen zin goed ontwikkelingsgeld naar kwaad Afrikaanse normeringen te gooien.

  Afrika voor de Afrikanen en Europa voor de Europeanen.

  Meer is het niet en daar moeten we het mee doen.

  Ware het niet dat er een ontwikkelingsindustrie is ontstaan die heel goed heeft van dat wat ik aangeef.

  Het gaat lang niet meer om de Afrikaan vooruit te helpen.

  Het gaat erom de ontwikkelingshelper vooruit te helpen en de aan hem gelieerde politieke partijen.

  Partijen die met deze “goede doelen” hun propagandistisch beïnvloed kiezersvolk kunnen paaien en zo in het centrum van de macht kunnen blijven vertoeven.

  Geliked door 2 people

 7. fransdewit zegt:

  Aan een TV aktie doe ik allang niet meer mee, hongerende kinderen worden misbruikt om geld binnen te halen (verkapte kinder arbeid) en als ze dankzij ons dan wat opgegroeid zijn komen ze de rest gewoon hier opeisen als dank, voor ons voorspel

  Geliked door 1 persoon

 8. Rensk. zegt:

  Idd en nu weer Floortje Dessing in Jemen bij het Roder Kruis. Wat moet ze daar in vredesnaam. Schreeuwt de buis weer in: hoe erg het allemaal is voor de bevolking en dat we het vooral niet moeten vergeten. De sjiieten zijn daar aan het vechten tegen de soennieten. Wat mij betreft: alles wat met moslim te maken heeft? Die zoeken het maar uit daar in die landen met hun Koran. En weer word de ganse wereld op onze nekken gesmeten. Ben er goed klaar mee en word met de dag harder in de plaats van zachter.

  Geliked door 3 people

 9. BigLJohn zegt:

  Die Afrikanen die zo goed kunnen fokken zullen ook het bevolkingsaantal van Europa flink omhoogstuwen. Net zolang tot dat Europa precies dezelfde problemen heeft als Afrika nu heeft. En waar zullen die zwarte Europeanen dan hun toevlucht zoeken. Gelijk sprinkhanen zullen ze een ander wingebied gaan zoeken. Azie, Rusland, de Verenigde Staten….de tijd zal het leren. Want niemand kan of wil deze voortplantings-machines tegenhouden. Zoals gezegd, tot dat Europa is verworden tot een tweede Afrika. Dat voortplanten der Afrikanen is toch niet te stoppen. Het zit in hun genen !

  Like

 10. Petra DeBoer zegt:

  Goed artikel maar er spelen nog meer factoren een rol. De inzet daar om wat van het leven te maken ontbreekt ook bij veel mensen. Daarnaast de vreselijke islam in bijvoorbeeld Somalië en je hebt de garantie dat het land zich niet zal ontwikkelen.

  Like

 11. renato zegt:

  De oplossing van dit probleem is hard, maar wel de enige. Stop ontwikkelingshulp en bestrijding van besmettelijke ziektes. Wellicht word ik hierdoor voor rotte vis uitgemaakt, maar dat moet dan maar. Het is onze enige overlevingskans. Sterilisren zet geen zoden aan de dijk. Dit is symptoombestrijdingn en wordt cultureel niet geaccepteerd.

  Geliked door 2 people

  • hendrikush zegt:

   Hier maken Links en Groenen zich druk over milieuproblemen.
   CO2 reductie lost helemaal niets op; de klimaatproblemen zijn recht evenredig met de groeiende wereldbevolking.
   Met rampen, oorlogen en een nieuwe zondvloed wordt dat opgelost.

   Like

 12. Jan zegt:

  Afrika ligt in België.

  Waarom gedragen negers zich altijd zo debiel?

  Like

 13. Hovawart zegt:

  Het toekomstige evenredig groeiende bevolkingsaantal van de Afrikaanse lidstaten in de EU, zal de Europese belastingbetalers verplicht laten bijdragen door behulpzame organisaties, door publieke bekendheden en schijnheiligheden die acteren namens de happy few een beroep te laten doen op het moreel van de doorsnee Henk en Ingrid.
  Al deze bruine mondjes moeten worden gevoed, de overbelasting op het klimaat zal recht evenredig toenemen met de financiële bijdragen van goedwillende dommeriken, die slechts bijdragen aan de expansie van dit probleem…………..zal wel een linksche handelswijze zijn, endless problem solving with tax money, en daar zelf aan te verdienen.

  Like

 14. M zegt:

  Het enige wat CO2 reductie doet is nog meer zuurstof uit de lucht halen dus als u het graag benauwd krijgt flink steunen die onzin.
  Met overbevolking hebben de klimaatproblemen niets te maken dat dient slechts om u een schuldgevoel aan te lullen om de rekening te kunnen presenteren en u onder een globaal betalingssysteem te kunnen dwingen.
  Dus als u graag van uw euro’s af wil en uw vrijheid ook flink steunen die onzin.
  Het overbevolkingssprookje moet een monster van u maken dat het wel best vind dat er miljarden mensen worden weggewerkt als u het maar niet bent.
  Maar als u denkt dat u er niet bij hoort vooral uw ondergang blijven steunen met die gedachten dat het alleen anderen zal treffen.
  Wat zeker gaat lukken want ondanks dat iedereen het kouder heeft en de zondagen te verwaarlozen zijn gelooft men heilig dat we opwarmen en dat 80% van de bevolking vitamine d gebrek heeft komt ook gewoon door de opwarming en niet door gebrek aan zon, toch?
  Ze laten de mensen massaal om hun eigen ellende vragen omdat ze toch niet verder denken als de leugens gaat het er in als koek.

  Like

 15. M zegt:

  Men wil helemaal niets oplossen maar alles opzettelijk tot een hel maken.

  Like

 16. Kees zegt:

  En wij maar miljarden stoppen in zinloze windmolens, ongelooflijk.

  Like

 17. Ekster zegt:

  Ik heb in het verleden wel eens contact opgenomen met de vereniging Milieudefensie over het onderwerp overbevolking. Ik vroeg hen waarom ze enkel aan symboolbestrijding doen i.p.v. de overbevolking tegen te gaan, want dat is immers de wortel van het kwaad en een belangrijke oorzaak van ieder milieuprobleem dat we hebben. Zoals te verwachten was hadden ze bij Milieudefensie grote moeite te erkennen dat overbevolking al überhaupt een probleem is.
  Maar goed, schoorvoetend wilden ze dat dan wel erkennen, maar daarna volgde een weinig indrukwekkend, warrig verhaal dat erop neer kwam dat wij in het westen niet mochten en konden bepalen wie kinderen krijgt en wie niet. Ik zei, “akkoord, maar dan gaan jullie helemaal niets bereiken. Problemen moet je niet uit de weg gaan maar aanpakken.” Geld geven aan Afrikaanse landen is nu gewoon verspilling van kostbaar belastinggeld waarmee veel betere dingen gedaan kunnen worden. Het is alleen maar nuttig om de gewetens van sommige mensen mee te sussen.
  Het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat een partij die zich GroenLinks noemt zich al evenmin bekommert om dit gigantische probleem. Daarom zijn al die linkse clubjes niets meer dan symboolbestrijders. Ze zijn niet in staat of niet bereid om prioriteiten te stellen.

  Geliked door 1 persoon

 18. Antivenin zegt:

  Als je al decennia lang weet dat mensen die “zonder paspoort” ons land binnenkomen, niet meer door hun thuisland worden geaccepteerd omdat niet te bewijzen is dat ze daarvandaan komen, waarom ben je dan zo ACHTERLIJK om ze nog steeds binnen te laten en asiel te laten aanvragen? Simpele remedie: geen paspoort, geen asiel. Met hetzelfde vliegtuig terug of opsluiten. Zet maar ergens een kamp op, op een onherbergzame plek met een zo onaangenaam mogelijk klimaat, en onderhoudt ze daar van het budget voor ontwikkelingshulp. De afschrikkende werking zou groot zijn. Zie Australië!

  Like

 19. Rene Kampers zegt:

  Het is voor mij overduidelijk ! Als ex politie-agent stel ik vast dat de voerder in overtreding is met de wet op personenvervoer

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s