Begint in Dokkum de victorie?

Screenshot_66

(Door: Peter Louter)

Friese activisten hielden op zaterdag 18 november 2017 drie bussen met ‘kickoutzwartepiet’-demonstranten tegen die op weg waren naar de intocht van Sinterklaas in Dokkum. Voor de door de NOS uitgezonden aankomst hadden ze een demonstratievergunning gevraagd en verkregen. Omdat ze door het oponthoud te laat zouden aankomen en er ongeregeldheden gevreesd werden, werd de vergunning ingetrokken en keerden de demonstranten onverrichter zaken naar huis. In het land werd opgetogen gereageerd op de actie van de Friezen. Op alle sociale media was het een drukte van belang en ging het voornamelijk om adhesiebetuigingen.

Had de demonstratie bij voorbaat geweigerd moeten worden?

In de inmiddels ontstane discussie over het demonstratie recht gaat het om het absolute grondwettelijk recht om te demonstreren versus de opvatting dat een kinderfeest daarvan gevrijwaard dient te blijven. De initiatiefneemster van de actie, Jenny Douwes, maakte burgemeester Waanders al vóór 18 november het verwijt dat ze een vergunning voor de demonstratie had gegeven. Dat is een terecht verwijt. Bij een bestuurlijke beslissing gaat het niet alleen om grondwettelijke rechten, maar ook om een afweging van belangen. Artikel 3.4 lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht luidt:

Lees verder>>>
(h/t Ron V.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Begint in Dokkum de victorie?

 1. tjonge zegt:

  de demonstratie hoeft NIET persee gelijktijdig met het sinterklaasfeest hoeft plaats te vinden.
  DAT had die pvda burgemeester in haar besluit moeten mee nemen !
  de demonstratie had dus ook een dag eerder of later kunnen plaats vinden zonder het verzieken van andermans kinderfeest…
  .
  .
  btw, ik vind dat vergunning aanvragen voor demonstratie zowiezo een aanfluiting, als de pislamieten massaal de straat opgaan wordt er nooit een vergunning aangevraagd ? dat gebeurd gewoon, en ook nog eens met allerlei haat vlaggen e.d.

  Geliked door 1 persoon

 2. die Rooie Waanders had in Augustus 2017 al toestemming gegeven……….voor die smerige Anti Pieten. EN de werden/worden ook nog gesoepsidieerd…………..Ja, ze had NOOIT toestemming mogen geven. Ze was wel zo laf om de loco het te laten zeggen……………..ONTSLAAN DIE ROOIE BURGEMEESTER . ALLEMAAL !!!!!!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. koddebeier zegt:

  Kick out de anti Zwarte Piet idioten !! Uit Nederland !!

  Like

 4. baksteen zegt:

  Dukkum heeft al een vervolg!
  Een paar dagen heb ik gekeken naar de show van Meeuwis die live werd uitgezonden vanuit het Ziggodome. Het begon al goed met het naar het verkeerde stadion sturen van de kerstman door onze echte oude Sinterklaas. Wat me direct opviel in het decor van de show was dat het helemaal uit kruizen bestond. Handig verwerkt door middel van zogenaamde linten om de cadeaux. Dat er met lichteffecten gewerkt werd versterkte het effect alleen maar. Ik was aangenaam verrast.
  Toen Sint, met kruis op zijn mijter, het stadion binnen kwam stonden er twee grote kruizen op de stoomboot. Ik begon te denken aan opzet. De pieten waren veegpieten, maar dat deed er niet meer toe, Guus was belangrijkere dingen aan het benadrukken. De show werd vervolgens een 1-2tje met de Sint. Guus had ook een nieuw nummer geschreven dat hij hier voor het eerst opvoerde, het leidmotief was “ik geloof”! Daarna werd er een show opgevoerd met een grote groep doedelzakspelers die “Auld Lang Syne” ofwel “wij houden van oranje” speelden.
  De melodie wordt ook gebruikt voor “Jeruzalem mijn vaderstad”, dit is geen toeval meer.
  Op de website Nieuwwij (7 juli 2016) pleitte Tom Mikkers ervoor dit lied bij een eventuele tweede druk van het Nieuwe Liedboek te verwijderen omdat enkele regels opgevat kunnen worden als racistisch:
  (citaat http://kerkliedwiki.nl/Jeruzalem,_mijn_vaderstad)
  Benadrukt werd dat deze maand, sinterklaas, kerst en jaarwisseling (weet ik niet meer zeker) , “onze” dagen zijn en aan het einde van de show werd de afspraak met Sint gemaakt om de show volgend jaar te herhalen en werd er afgesloten met “Brabant”.
  In Dokkum en het Ziggodome zijn rode lijnen getrokken.

  Geliked door 2 people

  • tjonge zegt:

   als die ECHT een punt had willen maken hadden er zwarte pieten geweest ipv veegpieten, dus toch (half) gezwicht of enkel alleen maar geloof willen promoten ipv onze tradities ?

   Like

   • Baksteen zegt:

    Om die pieten gaat het allang niet meer, het doel is het uitschakelen van Sint Nicolaas, en daarna het kerstfeest, dat heeft Meeuwis heel goedbegrepen.

    Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Baksteen, heel mooi dat Guus Meeuwis dit deed en ook Jan Smit heeft zich op twitter uitgesproken dat demonstraties tussen kinderen niet kan. Zoals Guus Meeuwis dit deed zie ik ook bij andere artiesten. In videoclips hangt dan op de muur een kruis, of ze hebben zelf een kettinkje met een kruis om, wat dan goed zichtbaar gedragen word. Allemaal stille protesten en dit zijn geen BN-ers die aan het subsidie infuus hangen.

   Like

   • Baksteen zegt:

    Je hebt helemaal gelijk, de angst voor de politiek correcten in den haag is groot, geweldig dat ze het doen!

    Like

 5. J.C.Jans zegt:

  Wat een goede,linkse ratten gaan het ineens hebben over rechten die ze doorgaans van andere middels geweld en intimidatie willen ontnemen.
  Vind wel dat de zaak in Dokkum heeft laten zien dat waar een wil is een [snel]weg is,dus ja de ogen beginnen langzaam open te gaan en men gaat daar vanuit naar handelen.Dat we dat vaker op korte termijn mogen zien tegen klanten die alles maar kapot willen maken waar we voor staan en opgebouwd hebben.

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  Kunnen die zeiknegers en hun blanke ‘beschermers’ nou echt niet die paar weken per jaar de andere kant op kijken? Gewoon iets nuttigs gaan doen of iets voor zichzelf?
  Gewoon die paar weekjes niet janken en klagen over zoiets onschuldigs als Zwarte Piet?
  Zou dat eindelijk eens kunnen?

  Like

  • tjonge zegt:

   “Kunnen die zeiknegers en hun blanke ‘beschermers’ nou echt niet die paar weken per jaar de andere kant op kijken? ”
   .
   denk dat die gewoon aangestuurd worden door den haag en npo eerlijk gezegd want ze krijgen elk jaar wel enorm veel podium in de media….

   Geliked door 2 people

  • J.C.Jans zegt:

   Nee dat doen ze niet,het zal en moet kapot gemaakt worden als is het maar om hun eigen verwrongen ego te strelen.Dit soort zaken werkt echter wel twee kanten op,voorheen was ik nooit zo tegen de zwarte medemens,thans bekijk ik de hele zooi wat niet blank is als zijnde volksvijandig en mogen die van mij in elkaar donderen met hun linkse hol maatjes erbij.

   Geliked door 2 people

 7. Patriot 2.0 zegt:

  JA.

  Like

 8. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .

  Maar straks, als Sinterklaas weer is vertrokken
  gevolgd door zijn vertrouwde (uitgejouwde) Piet
  zitten wij met méér dan al die zoetgekruide brokken,
  want wij snappen altijd nog àl die commotie niet !
  zou het aan ons mentaal vermogen liggen,
  want daar is Amsterdam is iedereen toch ook niet gek ?
  óf past juist hier het mooie werkwoord triggen:
  het oude lek veroorzaakt ’t nieuwe lek ?
  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 1 persoon

 9. Thomasson zegt:

  Begint in Dokkum de victorie? Het antwoord is zonder meer JA! ZEKER WETEN! Wij mogen van geluk spreken dat dit jaar werd de intocht van Sinterklaas in Dokkum gehouden. De ‘Kickoutzwartepiet’ activisten dachten dat zij met een stelletje ‘Tata’s uit het noorden’ te maken hebben: een leuke uitdrukking van de flogger Ismail Ilgun uit Zaandam. Zij hadden zich mooi vergist! En ik neem ze dat niet kwalijk. De meeste activisten komen uit de Randstad. Net als de meeste Nederlanders kennen ze de Friezen niet. Nu hadden zij – en de rest van Nederland – een uitgelezen kans ze te leren kennen. De Friezen zijn prima mensen, maar geen schijtlaarzen of bange hangdrollen. Ze laten NIEMAND hen de les leren en zeker niet hoe zij en hun kinderen Sinterklaas moeten vieren. In Friesland Zwarte Piet is zwart …. Punt uit. Zij lieten de schreeuwlelijks van buitenaf niet het feest voor hen kinderen verpesten. Ik hoop van harte dat volgend jaar de intocht van Sinterklaas zal in Harlingen plaatshebben. Daar zouden de activisten hun hart kunnen ophalen ..EN WIJ OOK!

  Like

 10. Henk der Niederlànder zegt:

  En over ongeveer een jaar begint hetzelfde gezeik alweer.
  Nou raad Ik deze zeikers aan om zo’n zelfde vergunning aan te vragen voor Tilburg.
  Grote kans dat ze die hier krijgen van de PVDA burgemeester, maar de kans is daarbij ook heel erg groot dat deze gekken de Piushaven in geflikkerd worden.
  Dus Jerry als je mee leest ga je gang.

  Like

 11. Petra DeBoer zegt:

  Dokkum heeft in elk geval de weg gewezen en dat de belangen van kinderen ook afgewogen dienen te worden als er een demonstratie word gemeld. Kinderen hebben ook rechten en ik vind dat die voor gaan op een paar anti Piet figuren met blanke aanhang.

  Like

 12. john van antwerpen zegt:

  Brabo.s, Tukkers, Friezen en Limburgers … Het zijn mensen die voor hun zaak gaan.
  En gelijk hebben ze. Al dat gezeik over details. Nederland zal zijn roots niet verloren laten gaan.
  De Nederlander radicaliseert. Gezamelijk worden wij een front en gaan we onze eigen feesten vieren en alle mensen die aan een slachtofferrol lijden in combinatie met zelfmedelijden buiten smijten. Nederlanders zijn niet moeilijk. Ook de Belgen gaan met ons mee feesten.
  Dan wordt het 1 groot feest.

  Geliked door 1 persoon

  • Thomasson zegt:

   @John van Antwerpen. 100% waar. De Nederlanders en de Vlaming radicaliseren niet. Zij komen verdomme gewoon voor hun rechten op!. Het is wel aan de laten kant, maar beter laat dan nooit!!!!.

   Like

 13. Thomasson zegt:

  @John van Antwerpen. 100% waar. De Nederlanders en Vlamingen radicaliseren niet. Zij komen gewoon voor hun rechten op. Het is wel aan de late kant, maar beter laat dan nooit!!!.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s