Frankrijk: Rechtbank sluit halal-supermarkt en legt boete op

Screenshot_89

(Vertaling: E.J. Bron)

In Colombes, een stad in het grootstedelijk gebied Parijs, werd op last van de rechtbank een halal-supermarkt (foto) gesloten. Buurtbewoners hadden er over geklaagd dat Soulemane Yalcin, de eigenaar van de winkel, met zijn uitsluitend met de islam compatibel aanbod de “algemene voorwaarden voor levensmiddelenwinkels” zou schenden.

PI News (2)

Maar de moslim weigerde zijn keur aan producten aan te passen aan de westelijke omstandigheden. Het hielp ook niets dat zelfs Nicole Goueta, de begripvolle burgemeester van Colombes, persoonlijk de winkel bezocht om er bij Yalcin op aan te dringen om, zoals anders in Frankrijk gebruikelijk, ook alcohol en varkensvleesproducten aan te bieden. Dat deed ze vermoedelijk, omdat de verhuurder van de winkelruimte de “Colombes Habitat Public” (CHP), de gemeentelijke sociale woningbouw, is en als zodanig bijzonder in de focus van het publiek staat om zijn wooneenheden te beheren volgens de geldende wetten.

De ware gelovige maakte er echter, zoals bij deze clientèle gebruikelijk, aanspraak op de wetten gewoon anders te “interpreteren”. Volgens hem zou hij voldoen aan de voorwaarde een aanbod voor “iedereen” te hebben. Hij zou dit aanbod gewoon aan zijn klanten aanpassen, argumenteerde hij.

“Zijn” klanten bestaan natuurlijk alleen uit moslims, maar dat zijn voor mensen zoals Soulemane Yalcin gewoon de enig relevante mensen.

“Ongelovigen” moeten verder weg om in te kopen

Alle “ongelovigen” van de wijk, die noch halal-vreten nog gebedskleedjes wilden kopen, weken dus uit naar andere, verder weg gelegen, supermarkten. Zij vinden ook dat het gewoon niet normaal zou zijn in Frankrijk dat er in een supermarkt geen alcohol, geen varkensvlees en geen andere producten die voor moslims haram (verboden) zijn, te koop zouden zijn. “Als we vrienden op bezoek hebben en een fles wijn willen, moeten we naar de Leclerc-supermarkt, terwijl we deze kleine supermarkt direct om de hoek hebben. Waarom wordt hier de ene gemeenschap tegenover een andere bevoordeelt?”, citeert “Le Parisien” een buurtbewoonster.

Nu maakte een rechtbank een eind aan het gedoe en oordeelde dat de supermarkt niet zou voldoen aan “de behoeften van alle bewoners” en zodoende gesloten moet worden en legde tegelijkertijd een boete van € 4000,- op.

Het kan dus wel!

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", cultuurrelativisme, demoniseren, Eurabië, Frankrijk, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Justitie, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op Frankrijk: Rechtbank sluit halal-supermarkt en legt boete op

 1. BertG. zegt:

  Titusville – Een Amerikaanse man die een blok rauwe spek in een moskee heeft gegooid, heeft van de rechter een celstraf van vijftien jaar gekregen.
  http://www.telegraaf.nl/nieuws/1400779/15-jaar-cel-voor-spekblok-in-moskee

  Like

 2. spoorinmiddelsbijster zegt:

  Eindelijk weer eens nieuws waar ik beetje blij van word.

  Geliked door 1 persoon

 3. Rensk. zegt:

  Maar toch weer even proberen he. Dit is er een. Maar ze gaan door hoor. Zal me niet verbazen als ie het een aantal maanden later toch weer probeert. UIteraard met financieele steun van de moslimgemeenschap wat betreft de boetes.

  Geliked door 1 persoon

 4. Cathja zegt:

  Een druppel op een gloeiende plaat, maar goed, laten we positief blijven en hopen dat er meerdere uitspraken zoals deze zullen volgen, zodat de islamieten niet altijd ‘een streepje voor hebben’.

  Geliked door 1 persoon

 5. Rensk. zegt:

  Zelf schreeuwen dat ze gediscrimineerd worden, maar zelf op zn hardst discrimineren. Dat is de moslim?psychopaat? ten voeten uit.

  Geliked door 1 persoon

 6. tippelaar zegt:

  geweldig. Volgende bo0ete 400.000,- euro. Komt ie nooit meer bovenop en dat is nou net de bedoeling. Misschien vlucht ie weol naar Marokko. Nog beter

  Geliked door 1 persoon

 7. tjonge zegt:

  hoewel prima, zal die klote islamieten niet leuk vinden, maar ik kan mij niet voorstellen dat dit waar is ?
  ik bedoel, in welke wet staat omschreven dat je verplicht bent om bepaalde artikelen te verkopen ?
  je bepaald toch zelf wat er in het assortiment zit ?
  .
  ik vind het iig een vreemd verhaal…

  Like

 8. paulzwueste zegt:

  Super!
  Hij zal de tent nu wel in de fik steken, maar dat zal niet helpen.
  En laten we ook vooral niet vergeten dat dit gebeuren ’n juridisch precedent schept zodat ze nu ook andere supermarkten kunnen aanpakken in Frankrijk.
  Goed voorbeeld voor Albert Heyn en andere NSB-zaken.

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Min of meer hetzelfde als wat Pat Condell hier zegt, heb ik al vaak geschreven: Wat we zelf kunnen doen, zonder het risico te lopen beschuldigd te worden van wat dat ook is de moslims te mijden, waar het hun zaken betreft.

   Ga niet meer naar die vriendelijke Marokkaanse slager; laat die goedkope Turkse buurtsuper links liggen. Ga niet meer all inclusive naar Turkije en vlieg ook vooral niet met Corendon of Emirates en dergelijke. Koop je shoarma niet meer bij een Turk of Marokkaan. En als je in de gaten hebt dat de pizzeria gedreven wordt door een Marokkaan, ga dan voortaan naar een Italiaan. Als heel, of een groot deel van, de Nederlandse cliëntele wegvalt zullen ze dat echt wel merken. En dan hebben we niets strafbaars of verwijtbaars gedaan. We hebben alleen gebruik gemaakt van ons recht om ons geld uit te geven waar WIJ willen.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

   • tjonge zegt:

    doe ik al vele jaren, sterker nog, al geef je mij 10 ruggen toe om naar een islam-land op vakantie te gaan doe ik het niet !

    Geliked door 1 persoon

   • Rensk. zegt:

    Ik kom niet meer in dat soort zaken. Laatst kwam ik er langs en die eigenaar kende mij wel en keek me iets langer aan dan normaal. Maar kon er niets uit opmaken. Hij weet het wel dat is zeker. Bovendien vrees ik dat ze misschien spugen op een broodje falafal of iets dergelijks als je niet kijkt. Ik heb dat soort dingen wel eens gelezen in boeken hoe die moslims zich onderling gedragen als ze iemand niet mogen en de dingen die ze dan doen . Echter sinds 2015 denk ik dat kunnen ze hier ook doen en ik mijd dat soort zaken, Kom er absoluut niet meer. Ben anders gaan denken. Bij de Indonees kun je ook heerlijke kruiden en dergelijke kopen. Dat halalslachten vind ik misdadig. Een van de vele redenen dat ik ook kots van moslims. En wij nederlanders moeten ook beter met beestjes omgaan. Ook de varkentjes hebben het vaak slecht.

    Geliked door 2 people

   • Hansfree zegt:

    Waar ik mij zorgen over maak is later, als je niet meer de mogelijkheid hebt om iets te mijden. Dat je in het ziekenhuis, of in het verzorgingshuis komt, en over enkele jaren geen keuze meer hebt wat je voorgezet krijgt: halal of halal. Nu brengen moslims nog hun eigen eten naar een familielid in het ziekenhuis, spoedig zullen de rollen omgedraaid zijn en verkeren wij in die positie. Dat wil zeggen, als je zo gelukkig bent familie in de buurt te hebben die jou kan en wil voorzien. En als het dan nog wordt toegestaan! Want een varkenslapje mag het ziekenhuis dan natuurlijk absoluut niet meer in. Moet je het dus nog stiekem gaan doen ook nog… Of ben ik nou een zwartkijker?

    Like

   • tjonge zegt:

    “Bij de Indonees”
    .
    @rensk, moet je ook tegenwoordig mee uitkijken, grote kans dat indonees ook islamitisch is….

    Like

   • BM Fidel zegt:

    En koop vooral geen Arabische olie. Ga elektrisch rijden, op stroom uit zon/wind/water, geothermie, osmose, stront, kolen, desnoods kernenergie, ALLES is beter dan afhankelijk te zijn van moslimse olie.
    De hamvraag is: wat heeft u liever op uw erf, een windmolen of een moskee?

    Like

 9. Henk der Niederlànder zegt:

  Eigenlijk wel grappig.
  Moslims hebben feitelijk het monopolie op drammen.
  Nou zijn er een paar Fransen die een beetje drammen en moet daar het nieuws mee gevuld worden.
  Het zou beter zijn dat de gewone westerling wat meer gaat drammen om laat me zeggen de zwarte piet drammers een beetje te laten dimmen.
  Of wat meer drammen tegen moskeetbouw.
  Elke verontwaardigde loopt te drammen tegen onze eigen waarden en dat schijnt zo te moeten, maar dramt een autochtoon tegen iets wat hem niet aan staat blijkt het opeens nieuws te zijn.

  Geliked door 1 persoon

 10. guusvelraeds zegt:

  Natuurlijk. Je moet ze gewoon dwingen ook varkensvlees te verkopen en anders geen vergunning.

  Geliked door 1 persoon

  • Mirjam zegt:

   Het varkensvlees zou zich beledigd voelen als het naast het halalvlees zou liggen. Moslims zijn halal slachters van nature, zo slachten ze ook een ander diersoort af: de mens.

   Geliked door 1 persoon

 11. Dewevoga zegt:

  Ze drammen echter nooit om een halal ziekenhuis, dat snap ik nou niet.

  Geliked door 1 persoon

 12. Pietersen zegt:

  Uiteindelijk gaat die 4000 euro boete niet betaald worden, tenzij door de moskee via een omweggetje.

  Geliked door 1 persoon

 13. Hovawart zegt:

  Het bewijs dat men zich laat besodemieteren op grote schaal, een boete hier, een arrestatie daar, maar ondertussen worden de lidstaten volgeplempt met kazernes.

  Like

 14. Gert zegt:

  Het zijn ook praktisch allemaal fundamentalisten. Dat komt omdat het Westen lees:links hen alle ruimte geeft. In Marokko zijn er slijterijen en supermarkten met alcohol.Die pakken die islamfunda’s wel aan door ze geen ruimte te geven. Goed dat er eens is opgetreden in ern westers land. Werd wel eens tijd. Dat er meer mag volgen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s