Catalonië-Brussel

Screenshot_115

(Door: “Guardiacivil”)

Charles Puigdemondt in Brussel: “Voorlopig blijf ik hier, ondanks het intrekken van de aanklacht door het Gerechtshof. Ik wil de Europese Unie duidelijk maken dat de democratie wordt misbruikt en dat er geen sprake is van democratie in Catalonië.” Vervolgens deed hij een oproep aan de Catalanen om naar Brussel te komen. Het resultaat is dat er vandaag rond de 48.000 Catalanen Brussel bezetten (foto) met een vredesmars en om Brussel duidelijk te maken dat er meer aan de hand is in Spanje met het kabinet van Rajoy en zijn partido PP.

De opkomst was overweldigend en gelukkig geen tegenacties van extremisten of radicalen. Wij willen internationale waarnemers bij de nieuwe verkiezingen. Dit werd deze week al afgewezen door Madrid. Wij willen de onafhankelijkheid, omdat het hele proces democratisch is voorbereid en ingeleid, maar Madrid en Brussel willen dit niet en dat betekent dat democratie is omgebracht in Europa.

Madrid had opdracht gegeven aan TV3, de publiekrechtelijke zender van Catalonië, géén mededelingen te doen over het protest in Brussel. Via Het Laatste Nieuws België kon ik het persverslag hier linken: www.hln.be

Door:
“Guardiacivil”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Catalonië, Censuur, democratie, EUSSR, Rotzakken, soevereiniteit, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

5 reacties op Catalonië-Brussel

 1. Charles Martel zegt:

  Een waardige betoging van 48.000 Catalanen in Brussel en daarna rustig naar de Grote Markt zonder enig spoor van vernieling. Hoe zou dat nu komen?

  Like

 2. tippelaar zegt:

  omdat het geen moslims zijn of daarmee verwante linkse idioten/anarechisten

  Like

 3. Elisah zegt:

  Dat intrekken van de aanklacht zal waarschijnlijk niet meer dan een valstrik zijn, het is verstandig van hem om voorlopig in Brussel te blijven.

  Like

 4. Kraftavilqa zegt:

  Natuurlijk is de democratie omgebracht, dat was het eerste dat de dictocraten in Brussel deden democratie shtunk streep erdoor. Democratie is goed maar niet voor ’t volk, de logische vervolgstap volk shtunk zien we thans in volle gang. Het woord “shtunk” als term voor alles dat door de dictocraten slecht en ongewenst wordt geacht heb ik uiteraard ontleend aan Charlie Chaplins personage Adenoid Hynkel in de film The Great Dictator.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s