Dat belooft ‘spannend’ te worden: Poetin stelt zich verkiesbaar voor zoveelste termijn

Screenshot_99

(Door: Sybren F. de Jesus Madureira Porfírio)

De verkiezingen voor de presidentiële termijn 2018-2024 zijn vandaag de facto gewonnen door Vladimir Poetin.

Het was weer eens een koude douche voor iedereen die hoopte dat Vladimir Poetin, de onbetwiste leider van Rusland, na deze – zijn derde inmiddels – termijn als president zijn politieke ambities aan de wilgen zou gaan hangen. Zoals verwacht heeft de Russische president – die in 1999 voor de eerste keer president werd – vandaag bekendgemaakt voor nóg een termijn van zes jaar te willen gaan.

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Poetin, Rusland. Bookmark de permalink .

4 reacties op Dat belooft ‘spannend’ te worden: Poetin stelt zich verkiesbaar voor zoveelste termijn

 1. louis-portugal zegt:

  Recht die gaat.
  Ik wens hem alle sterkte.

  Like

 2. Rookmelder zegt:

  Niks mis mee, als er een groot, beheerst en tactisch schaker is op het -geo-politieke schaakspel wereldwijd, dan is het Poetin wel.

  Geliked door 1 persoon

 3. Cathja zegt:

  Ik heb er geen moeite mee als Poetin de komende zes jaar president zal blijven. We weten vrij goed wat we aan hem hebben.
  Ik wens hem in elk geval het allerbeste toe.

  Like

 4. Jules Vismale zegt:

  Vladimir Poetin lijkt echter te denken, gelijk aan Angela Merkel en de EU-politici, dat hij eeuwenlang kan blijven regeren over het land waar hij aan de macht is gekomen! En wie weet denken dit soort hooghartige lui vast ook nog dat als ze, buiten veel macht, fabelachtig rijk zijn dat ze later zichzelf daarmee in de hemel kunnen kopen. Het ware dan beter dat ze twee filosofische vergelijkingen van Jezus Christus eens goed hadden bestudeerd en deze gingen ongeveer zo:

  1. De rijke dwaas (Lucas 12:13-21.)

  Jezus Christus vertelde die naar aanleiding van een vraag van iemand die een conflict had met zijn broer over een erfenis. De man zei toen tegen Hem: “Meester, zeg tegen mijn broer dat hij zijn erfenis met mij zal delen.” Jezus bemerkte hierdoor dat de man het geld van de erfenis wel heel erg belangrijk vond. Maar Jezus liet deze gelijkenis voorafgaan door een ernstige waarschuwing:

  “Hij zei tegen hen: ‘Pas op, hoed je voor iedere vorm van hebzucht, want iemands leven hangt niet af van zijn bezittingen, zelfs niet wanneer hij die in overvloed heeft.'” (Lucas 12:15, NBV2004)
  De woorden ‘hoed je’ hebben in de Griekse grondtekst een buitengewone zware lading. Jezus wilde als het ware zeggen: “Bescherm jezelf tegen de hebzucht als tegen een vijand die het op je leven gemunt heeft.” En vanuit die alertheid behoren we deze gelijkenis dan ook te lezen.

  De rijke man in deze gelijkenis was in zakelijk opzicht waarschijnlijk een verstandige man, anders had hij niet zoveel succes gehad. Hij dacht ook na over de toekomst, want ’s nachts maakte hij plannen voor grotere opslagruimten. Hij dacht niet alleen aan vandaag, maar ook aan morgen. Maar ondanks dat noemt Jezus hem toch een dwaas!

  Het landgoed van een rijke man had hem ontzettend veel opgebracht, en daarom vroeg hij zich af: “Wat moet ik hierna doen? Ik heb geen ruimte meer om al mijn voorraden op te slaan.”
  Toen zei hij bij zichzelf: “Wat ik eventueel zal doen is dit: ik breek al mijn schuren af en dan bouw ik veel grotere, waarna ik zo al mijn graan en goederen kan opslaan, en dan zal ik tegen mezelf kunnen zeggen: Je hebt veel goederen in voorraad en genoeg om voor vele jaren te leven! Neem rust, eet, drink en vermaak je oneindig.” (Lucas 12:16-19, NBV2004)
  De succesvolle man heeft maar één doel in zijn leven: eindeloos genieten van zijn zelf verworven materiële rijkdom. Maar een mens kan plannen maken wat hij wil, God bepaalt uiteindelijk toch de loop van zijn leven…

  Want God zei tenslotte in zijn slaap tegen hem: ”Gij dwaas, nog deze nacht wordt uw leven door mij opgeëist, en voor wie zijn dan al die voorraden die gij voor uzelf hebt aangelegd?”
  Zo vergaat het iemand en iedereen die steeds maar rijke schatten verzamelen voor zichzelf en niet voor God. (Lucas 12:20-21)
  Een hebzuchtig mens verwacht zijn levensgeluk namelijk van zijn bezittingen. Hoe rijker, hoe gelukkiger hij denkt te zijn en hij heeft daardoor geen interesse meer voor het Koninkrijk. Maar hij verliest alles wanneer hij sterft en hierdoor geen geestelijke schatten in de hemel heeft verzameld; hij zal dan straatarm zijn.

  2. De rijke man en Lazarus (Lucas 16 vers 19-31)

  Er was eens een schatrijke man die gewoon was geworden zich te kleden in purperen gewaden en fijn linnen en die dagelijks uitbundig feestvierde.
  Een bedelaar die Lazarus heette, lag steeds voor de poort van zijn huis, overdekt met zweren. Hij hoopte zijn maag te vullen met wat er overschoot van de tafel van de rijke man. Maar deze gaf hem niets en er kwamen alleen op straat honden aanlopen, die aan zijn zweren likten.
  Op zekere dag stierf Lazarus de bedelaar, en hij werd door de engelen weggedragen om aan Abrahams hart te rusten. Ook de rijke stierf hierna, hij werd met pracht en praal begraven maar toen hij in het dodenrijk, waar hij opeens hevig gekweld werd, zijn ogen opsloeg, zag hij in de verte Abraham met Lazarus aan zijn zijde. De rijkaard meende niettemin dat hij nog steeds Lazarus kon kleineren en als oud vuil behandelen.
  Hij riep uit: “Vader Abraham, heb medelijden met mij en stuur Lazarus naar me toe. Laat hem het topje van zijn vinger in water dompelen om mijn tong te verkoelen, want ik lijd hevige pijn in deze vlammen.”
  Maar Abraham zei stoïcijns: “Kind, bedenk echter wel dat gij uw deel van het goede al tijdens uw leven hebt ontvangen, terwijl Lazarus niets dan ongeluk heeft gekend; nu vindt hij hier troost, maar lijd gij pijn. Bovendien ligt er een wijde kloof tussen ons en jullie, zodat wie van hier naar jullie wil gaan dat niet kan, en ook niemand van jullie naar ons kan oversteken.”
  Toen zei de rijke man wiens berouw te laat kwam daar hij niets meer had aan geld en aards bezit: “Dan smeek ik u, vader, dat u de geest van Lazarus naar het huis van mijn vader stuurt, want ik heb nog vijf broers die net zo leven als ik deed. Hij kan hen dan waarschuwen, zodat ze niet net als ik in dit oord van martelingen terechtkomen.”
  Abraham zei daarop : “Ze hebben toch de geesten van Mozes en de profeten als herinnering: laten ze naar hen luisteren!” De rijke man zei: “Nee, vader Abraham, maar als iemand van de doden naar hen toe komt, zullen ze beslist tot inkeer komen.”
  Maar Abraham zei: “Als ze niet naar de geesten van Mozes en de profeten luisteren, zullen ze zich ook niet laten overtuigen als er iemand uit de dood opstaat!”

  Merkel, Poetin en alle andere huidige Farizeeërs zullen er niettemin evengoed achterkomen dat wie rijkdom, eer, roem en macht begeert dit na diens dood inderdaad verliest en hun lichamen niets anders zijn als stof en wederkeren tot stof!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s