De nieuwe Tsjechische minister-president is een “rechts-populist”: “Nee” tegen herverdeling van vluchtelingen

Screenshot_112

De Tsjechische president Miloš Zeman (links) en de nieuwe Tsjechische minister-president Andrej Babiš.

(Vertaling: E.J. Bron)

Ook in de Tsjechische Republiek is er nu een “omstreden”, want als “rechts-populistisch” geldende, minister-president. De nieuwe man op de Praagse burcht heet Andrej Babiš. Hij is de oprichter van de partij “ANO” en werd nu op de burcht door president Miloš Zeman beëdigd. De 63-jarige Babiš wil een minderheidsregering vormen.

Duits - Zuerst

Critici vrezen nu al het gedogen van een door Babiš gevormde regering door de communistische KSČM (Communistische Partij van Bohemen en Moravië) en de rechtse “Partij voor Vrijheid en Democratie”, die het bij de verkiezingen in oktober ook lukte in het parlement te komen. De zes jaar geleden door Babiš opgerichte ANO-beweging was met 29,6% van de stemmen de grootste partij geworden.

Zijn eerste optreden op het Europese toneel zal Babiš bij de EU-top in Brussel op 14 en 15 december hebben. Van tevoren kondigde hij aan vast te houden aan het Tsjechische “Nee” tegen de herverdeling van “vluchtelingen” in Europa. “Als we het willen hebben over een hervorming van de Europese Unie, dan moeten we het vooral hebben over een hervorming van de migratiepolitiek”, zei hij en nam daarmee als nog een tegenstander positie in tegen de Brusselse herverdeling- en immigratiepolitiek.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "omvolking", "Populisme", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Brussel, EU-critici, EUSSR, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Multiculti, Patriottisme, soevereiniteit, Tsjechië, Verzet, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

7 reacties op De nieuwe Tsjechische minister-president is een “rechts-populist”: “Nee” tegen herverdeling van vluchtelingen

 1. Sjaak zegt:

  Rechts-populistisch ?
  NEE met recht minister-president. !

  Geliked door 1 persoon

 2. Mary zegt:

  Goed dus voor het Tsjechische volk!!!!, niet alleen Putin en Trump zorgen goed voor eigen volk maar ook de Oost Europese leiders zullen hun mensen beschermen tegen de EU/NWO agenda!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Rensk. zegt:

  En wij zitten hier met een crimineel marionetten kabinet van Rutte. Aardige man trouwens, die eigenaar van dat restaurant. Hij krijgt nou lekker veel klandizie. Zou die debiele Palestijn dat beseffen? Denk het niet. Dom volk

  Geliked door 1 persoon

 4. Flo zegt:

  Wanneer gaan die klojo’s in Brussel begrijpen dat op een paar groenen na ,niemand zit te wachten op een invasie van Afrikanen . En voor de politici die zeggen we hebben geen oplossing ,zet die maar aan de grens met Uzi, voor politiek zijn die namelijk niet geschikt .

  Geliked door 1 persoon

 5. Peacepipe zegt:

  Lees EU-resolutie 1743 van 7 juni 1975 er nog maar eens op na. Daarin is de basis gelegd voor hetgeen ons nu allemaal overkomt! “Wir schaffen das” “Islam gehört zu Europa” uitspraken van Merkel bevestigen dat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s